Seppe heet je welkom op deze weblog, Kemp heet je welkom op deze weblog, Doreen heet je welkom op deze we
Inhoud blog
  • Coctail à la seppe
  • Misschien ben jij de duizendste bezoeker deze maand!
  • Panacotta met frambozencoulis en gecarameliseerde appeltjes
  • 10.000 bezoekers, dat moet je verdienen
  • Gezonder frieten bakken met slechts één lepel olie
  • Heb jij een lievelings gerecht of kun je niet kiezen?
  • De grote groentenuitdaging: groenten koken voor kinderen
  • Snelle ijstaart met butterscotch-saus
  • Wat seppe het allerliefste eet
  • Geweldige schotel met ham of hesp , aardappelen en eieren. Bakken of wokken. Super voor kinderen
  • Top 7 kookboeken: onze favoriete kookboeken. Een tip voor een kerstgeschenk?
  • Kerstavond: fazant op het kerstmenu, goed alternatief voor kalkoen
  • Gegratineerde ovenschotel met prei, wortelen, aardappelen, gehakt en eventueel wat spek
  • Soep van zoete aardappel en chorizo: heerlijke, pittige en stevige soep
  • gepaneerde vis met broccoli puree witloofsalade en tartaarsaus
  • 4000 bezoekers op onze weblog
  • cordon-bleu, spruitjes en puree
  • scones
  • Risotto (risotto met groentjes en risotto met venkel)
  • Halloweensoep: tomatensoep met spinnen (gehaktballetjes met spaghetti)
  • zwarte halloween spaghetti
  • gebakken visfilet op aardappelen en bospaddestoelen
  • Gebakken & gegratineerde oesters
  • De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven
  • eenvoudige worstenbroodjes voor kinderen
  • zeer eenvoudig recept voor Vlaamse stoverij, stoofvlees of stoofkarbonaden: vooraf aanbakken van het vlees niet meer nodig
  • de beste pistolets van België (vervolg) van overgrootvader over grootvader over vader over zoon......
  • huis beaudega: gastvrijheid ten top & schitterende spaanse (en andere) wijnen
  • Mooie recepten van de kinderen van de klas van Greet & Martine in de Sterrespits te Gent
  • Proefdagen De Sterrespits. Nikita: zachte zwarte chocoladetaart
    Zoeken in blog

    Rondvraag / Poll
    Hoe vind je deze kookweblog?
    Heel goed
    Goed
    Gewoon
    Slecht
    Heel slecht
    Bekijk resultaat

    waar je ons terugvindt en onderaan onze andere website
  • recepten.start.be
  • recepten.go2.be
  • recepten.2link.be
  • Onze eerste website met heel wat (familie-)recepten
  • onze Kookweblog
    kook- en eetavonturen van Doreen & Luk
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloweensoep: tomatensoep met spinnen (gehaktballetjes met spaghetti)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren dus halloween gevierd met de kids.

    Probeer eens onze tomatensoep met spinnen:

    Maak gewone tomatensoep.
    Vorm met de hand mooie gehaktballetjes (100gr. gehakt is ruimschoots genoeg) van ca 1,5 tot 2cm doorsnede

    Breek een spaghetti in vier stukken en steek ze telkens door het gehaktballetje tot het eruit ziet als een spin (met recht poten want nog droog)
    Kook dan de balletjes mee in de soep als ze klaar is. De balletjes worden gaar en de spaghetti wordt slap. Zo krijg je mooie spinnen in de soep.

    Veel plezier en een lekkere maaltijd gewenst.

    En oh ja, de balletjes zien er niet helemaal uit zoals deze spin!



    01-11-2008 om 11:55 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwarte halloween spaghetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren hebben Seppe, Kemp, Toon en Babette samen met hun tantes Halloween gevierd.
    Natuurlijk. moest ook het eten worden aangepast.

    Maak eens zwarte halloween spaghetti.
    Wat betreft de saus maak je gewone spaghetti saus,

    Wat betreft de spaghetti, koop je zwarte tagliatelle (zwart door inktvisinkt).
    Heel lekker en een mooi contrast tussen de rode saus en de zwarte spaghetti !

    01-11-2008 om 11:39 geschreven door Luk & Doreen  


    06-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken visfilet op aardappelen en bospaddestoelen
    Echt waar. Dit gerecht wou Doreen al een paar jaar eens klaar maken. Gisteren was het zover. Zelfs een uur nadat het op was, wilden we er nog van eten.

    Jamie vertelt hoe hij dit recept heeft klaargemaakt voor Tony Blair. We vonden zelf geen zeebaars in de winkel. Elke (halfvette of vette) vis kan dienen voor dit gerecht (zie Jamie Oliver: the naked chef is terug)

    Ingrediënten (voor vier personen):
    - 4 zeebaarsfilets of een andere vis
    - een handvol gemengde tuinkruiden (basilicum, platte peterselie, tijm, ....)
    - 400 gr. gemengde bospaddestoelen
    - 1 kilo aardappelen, geschild en gesneden in schijfjes van ca 1 cm
    - 3 tenen knoflook
    - zout en peper
    - 3 klonten boter
    - 1 citroen

    Bereiding:
    Neem een braadslee. Meng de aardappelen door twee fijngesneden teentjes look en olijfolie. Leg ze onderaan in een braadslee. Bak ze in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 240° in een voorverwarmde oven.
    Bak de bospaddestoelen in boter en olie (twee klonten boter en een geut olie). Voeg er één fijngesneden teentje look, zout en zwarte peper aan toe. Zorg dat het vocht van de paddestoelen door het hoge vuur grotendeels verdampt. Roer het sap van 1 citroen en nog een klontje boter door de paddestoelen

    Meng de paddestoelen door de aardappelen. Leg de visfilets op dit mengsel. Leg de tuinkruidenop de visfilets. Bak het geheel nog een 15-tal minuten. Dit is heel lekker met een salsa verde.

    Het was overheerlijk. Iets om te onthouden.



    06-01-2008 om 18:36 geschreven door Luk & Doreen  


    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken & gegratineerde oesters

    Vorige week kerstmis gevierd bij Huguette en Rik (ouders Doreen). Heel gezellig en lekker. Als je deze oesters hebt gegeten zeg je nooit meer dat alleen rauwe oesters lekker zijn. Zalige smaak!! Een toprecept van Huguette

    Recept voor 6 personen

    Ingrediënten:

    zes oesters per persoon

    40cl light room

    3 sjalotten

    ¾ liter Kippenbouillon

    20gr boter+20gr bloem+ 1 ei

    Werkwijze:

    oesters open maken: sap opvangen, elke oester uithalen, oester pocheren in eigen vocht maar niet te lang( van zodra de zijranden krullen zijn ze goed), uit het sap halen, boter smelten , oesters langs beide kanten bakken, oesters terug in de schelp leggen, een beetje saus opdoen en onder de grill goudbruin bakken.

    voor de saus: de uien fijn snijden en braden in de boter, daarna de kippenbouillon toevoegen tot ze onderstaan , de room toevoegen en aan de kook brengen, daarna op laag vuur, een roux maken met de boter en de bloem, de roux bij de room voegen en roeren tot de saus gebonden is, hierna het ei toevoegen: de saus is af en kruiden naar smaak

    02-01-2008 om 17:53 geschreven door Luk & Doreen  


    25-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven
    Dit is gewoon het allerlekkerste recept voor fazant. Ook al vond je fazant tot nu toe misschien droog en taai, dit recept is super. We eten het al sinds mensenheugenis als kerstmaal bij mijn ouders thuis. Het is het absolute topgerecht van mijn moeder (Luk). Van haar heb ik de passie van het koken overgenomen!

    Ingrediënten (voor 4 personen)

    voor de farce of opvulling:
    - 250 gr gemengd gehakt (varkens/rund)
    - 50 gr kippelever (vraag het aan de slager of bij de poelier, je krijgt het vaak zonder problemen)
    - ajuintje gesnipperd
    - ei
    - broodkruim van één witte boterham, geweekt in melk en daarna uitgeknepen
    - één teentje look
    - twee soeplepels cognac

    voor de saus: 
    - 1 klein blik druiven in eigen nat (200 gr is al voldoende)
    - een kleine handvol okkernoten, gepeld, in halve stukken
    - ca 250 gr champignons, in schijfjes en in vijf minuten gestoofd (hou het vocht bij).
    - 2 sneetjes geregen spek, ca halve centimeter dik, in kleine blokjes gesneden
    - 1 liter kippebouillon, vooraf klaar te maken (twee blokjes buillon in 1 liter water opwarmen)
    - 20 ml room (mag ook lichte room zijn)
    - een koffielepel Bisto opgelost in een glas water (of een andere roux voor bruine sauzen, zie verpakking voor aanwijzingen)

    de fazant zelf:
    - één fazant, mannetje of vrouwtje. De mannetjes schijnen beter te zijn

    andere benodigdheden:
    - wat (keuken-)touw om de fazant toe te binden.

    Bereiding

    Maak eerste de farce of opvulling.
    De allereerste stap is de meest vieze. Maal de kippelever fijn (ofwel met een staafmixer, nog beter in de keukenrobot) tot een gladde massa.
    Snij het sjalotje fijn. Meng het samen met het ei, het broodkruimt, de kippelever, peper en zout en twee soeplepels cognac.  

    Vul het binnenste van de fazant op met het gehakt. Bind vervolgens de fazant toe met keukendraad (zodat het gehakt niet weg kan uit het binnenste). 

    Neem een gesloten kookpan. Wij verkiezen hiervoor de creusetpan. Doe er boter en/of olijfolie in en zet het vuur hoog. Bak de fazant langs alle kanten mooi bruin gedurende een tiental minuten. Voeg dan ongever 200ml kippebouillon toe en laat op een middelmatig vuur pruttelen. Het komt er hier op aan dat de fazant mooi gaar waart (dus het moet pruttelen), maar op zo'n manier dat ze niet aanbakt. Daarom is het belangrijk dat er altijd genoeg vocht bij is. Kijk daarom om de 20 minuten in de kookpan en voeg telkens wat kippebouillon nodig. Met een pollepel giet je dan ook telkens wat vocht over de fazant zodat ze goed vochtig blijft. De kooktijd is ca 2u30 tot 3u. De fazant is goed als de fazantenbillen makkelijk loskomen als je met een vork ertegen beweegt. Op dat ogenblik is het belangrijk dat er nog voldoende saus/bouillon in de kookpan is (ca 400 ml). Verwarm de oven voor (op max. 100°).

    Neem een aparte schaal en snijd de fazant aan. Haal het gehakt uit de binnenholte en snijd die ook in stukken. Snijd zonodig het vlees (bv. van de fazantenborst) in kleinere stukken en hou ze warm in de oven.
    Maak nu de saus aan: 
    - voeg de bisto of roux toe
    - voeg de okkernoten, het spek, de champignons, de druiven (met de helft van het sap) toe.
    - breng aan de kook
    - voeg tenslotte de room toe.

    Neem de schaal uit de oven. Overgiet met enkele flinke lepels saus zodat het vlees mooi vochtig is. Dien de rest van de saus op in een aparte sauskom. Smakelijk. Wij eten het meestal met kroketjes en met een frisse kom sla. 

    25-12-2007 om 16:08 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eenvoudige worstenbroodjes voor kinderen

    Onze kinderen vinden het een lekkere snack:

    Ingrediënten:
    - bladerdeeg (vierkante plakjes)
    - frankfurter worstjes

    Bereiding:

    - leg één worstje diagonaal op een plakje bladerdeeg
    - rol het bladerdeeg op rond het worstje
    - bestrijk het bladerdeeg met wat eigeel of melk
    - bak het gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180

    lekker met wat ketchup

    25-12-2007 om 15:35 geschreven door Luk & Doreen  


    02-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeer eenvoudig recept voor Vlaamse stoverij, stoofvlees of stoofkarbonaden: vooraf aanbakken van het vlees niet meer nodig
    We zullen er Jamie Oliver altijd dankbaar voor blijven. Het overkwam hem dat hij een stoofpotje wilde maken en bijzonder weinig tijd had. Hij koos ervoor om het vlees niet aan te bakken voor hij het toevoegde aan het stoofpotje. En tot zijn grote verbazing vond hij vlees zelfs lekkerder dan in de versie waarin het vlees eerst werd aangebakken.

    Dat hebben wij vandaag uitgeprobeerd bij het maken van Vlaamse stoofkarbonaden of Stoverij. Wat een geweldig gerecht en we hebben er maar 10 minuten werk aan gehad! Natuurlijk moet de schotel wel drie uur in de oven of op het kookfornuis stoven. En oh ja, op zondag koken we vaak genoeg zodat we er op maandag nog eens van kunnen eten.

    Ingrediënten (voor zes personen)

    - 1,3 kilo stoofvlees (van rund, je kan hier natuurlijk in kiezen)
    - 1 flesje trappist of bruin bier (de blauwe trappist van Chimay is onze favoriete bruine trappist)
    - 2 boterhammen ingesmeerd met mosterd
    - peper en zout (pezo)
    - 2 laurierblaadjes
    - enkele takjes tijm
    - twee kruidnagels(niet onmisbaar)
    - een halve liter vleesbouillon
    - één ajuin of twee sjalotjes, fijngehakt
    - wat "bisto" of aardappelmeel om de saus te binden.

    Over bisto: het is een wondersausmaker die al generaties meegaat. Voor alle vleessauzen is het gewoon de allerlekkerste binder. We hebben het altijd in huis. Je vindt het zeker in Delhaize (bruin doosje). Je kan natuurlijk een andere sausbinder gebruiken.


    Bereidingswijze:
    - stoof de ajuin enkele minuutjes tot de stukjes mooi geel en glazig zijn
    - doe de ajuin in de kookpot (we gebruiken een creusetpan met deksel, die kan makkelijk in de oven)
    - voeg het stoofvlees toe
    - voeg het flesje trappist toe én een kwart liter bouillon. Het vlees dient net niet helemaal onder te staan
    - leg de twee boterhammen met mosterd er bovenop
    - voeg de kruidnagels, de laurierblaadjes en de takjes tijm erbij. Versnipper deze kruiden niet, dan kan je ze er ook weer uithalen aan het eind als je dat wil

    Stop het geheel in een voorverwarmde oven op 180° (je kan het natuurlijk ook op het kookfornuis doen op een matige temperatuur). Laat 2,5 u tot 3u stoven. Af en toe eens kijken of er niet teveel vocht is verdampt (in dat geval is er nog heel weinig vocht over en dreigt het geheel aan te bakken). Je kan de rest van de bouillon toevoegen indien gewenst (zoals wij vandaag deden na een kleine 2u). Aan het einde van de baktijd voeg je wat sausbinder toe zodat de saus nog wat indikt. 

    Het was verrukkelijk. En temeer aangezien we nu stoofvlees hebben waar je dat lange aanbakken van het vlees helemaal niet meer bij nodig hebt. Dank u Jamie, kom eens naar Vlaanderen om stoofvlees met mayonaise en frieten te éten!!!

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door Luk & Doreen  


    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de beste pistolets van België (vervolg) van overgrootvader over grootvader over vader over zoon......
    Enkele weken geleden schreven we een bericht over de beste pistolets van België. We schreven toen over onze bakker Dirk Van Cauwenberge.
    Een tijd later kwam onderstaande mail van de zoon van Dirk. Prachtig antwoord waarvoor dank.

    Bericht:
    Hoi Luk en Doreen,

    toffe Blog, leuke recepten !En dat stukje proza over onze bakkerij en mijn oudertjes , thx a million !
    Mijn ouders waren toch ontzettend nieuwsgierig naar de publicatie (ik druk het strakjes af om hen te laten lezen) , zodat ze me aanspoorden het toch eens na te kijken wat er geschreven was
    Erg, erg tof om zien dat er buiten het vlugge contact na de rituele vingertopverbrandingsceremonie ook verhalen en nostalgie schuilen.Zelf voelen we erg goed dat het sociale contact toch wat wegvalt tov vroeger, zelfs al ga je toch dagelijks bij de mensen thuis....Wanneer mijn vader of grootvader beginnen vertellen van op hun broodronde, toendertijd, komen heel wat anekdotes naar boven , maar zelfs ook omgekeerd.We hebben nu nog klanten die reeds de derde generatie 'bakker' (mijn overgrootvader was ook bakker, naast de deur)  die honderduit kunnen vertellen over de tijd dat hun brood met paard en kar , hond en kar, bakfiets , amechtige 2pk bestelwagen etc...geleverd werd.Of hoe ze mijn ouders hebben zien trouwen,mijn zussen en mezelf weten geboren worden, zien opgroeien...Soms valt je mond open van verbazing als hier of daar zo'n verhaal opduikt .

    We hebben nu nog een klant die 21 jaar geleden begonnen is met elke keer ik met mijn vader meeging op de baan, een chocotof snoepje voor me klaarlegde ...Gedurende die 21 jaar is er niks veranderd; zelfs als ik nu door de deur kom, ga ik niet buiten eer ik mijn snoepje gekregen heb...Rituelen en tradities, een mooie zaak ...

    Groetjes en tot binnenkort !
    Ludo Van Cauwenberge

    30-11-2007 om 22:07 geschreven door Luk & Doreen  


    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.huis beaudega: gastvrijheid ten top & schitterende spaanse (en andere) wijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn collega Lieve woont in Bolderberg. Voor haar en haar echtgenoot Johan zijn koken, eten, drinken en genieten activiteiten waar veel waarde aan wordt gehecht. Hun specialiteit is mensen ontvangen op zo'n manier dat ze de complete ontspanning induiken. Ik had al enkele keren het genoegen om alle tijd te vergeten in een zonovergoten tuin.

    Wat ik daar voor het eerst heb gegeten:

    - messen in een lekker ingekookt sausje met sjalotjes, look en witte wijn. Jawel de lange schelpen die je op het strand vindt. Als ik het nog eens klaarmaak geef ik door welke blikjes je moet zoeken in de supermarkt. Verrukkelijk is het

    - gewokte asperges. een eenvoudig en absoluut topgerecht. Je snijdt de asperges in drie stukken nadat je het onderste stuk hebt afgebroken. De aspergetoppen leg je aan de kant. Op een hoog vuur de stukken wokken gedurende een tiental minuten en voortdurend omscheppen. De aspergetoppen voeg je er de laatste 4 minuten bij.  Het gerecht hierboven en de asperges zijn trouwens heel goed te combineren

    - lamsrack op de barbecue. Een absolute topper, zeker als je vooraf het vlees wat inwrijft met ruw gemalen zeezout.

    En wat nog meer is. Johan is zo gebeten door de culinaire microbe dat hij een zaak is gestart die uitstekende wijnen aanbiedt en verkoopt. Geen inspanning is te veel en in huize Beaudega zijn er heel regelmatig degustaties. Johan gaat de wijnboeren ter plaatse opzoeken om de wijnen te proeven, te kiezen en aan te kopen. Zo gaan zijn passie voor het zuiden, zijn liefde voor eten en zijn zakelijke aanpak voor het in- en verkopen van wijn mooi samen. Zeker een aanrader. Wat wij doen is aan Johan vragen om af een toe een 12-tal flesjes witte of rode wijn te selecteren met een budget in het achterhoofd. De prijs-kwaliteit verhouding is optimaal.

    Je vindt alle informatie op www.beaudega.be, je kan mailen naar info@beaudega.be


    27-11-2007 om 22:59 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie recepten van de kinderen van de klas van Greet & Martine in de Sterrespits te Gent
    Tijdens de week van de smaak hebben een aantal kinderen van de klas van Greet en Martine van de freinetschool de Sterrespits in Gent recepten gemaakt en meegenomen naar de klas. Ook onze Seppe maakte een recept (spaghetti). Hieronder vind je alle recepten. Zeker weten dat we zelf ook aan de slag gaan met enkele van deze recepten. Veel lees- kook- en proefgenot!!!

    27-11-2007 om 22:58 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefdagen De Sterrespits. Nikita: zachte zwarte chocoladetaart

    Nikita maakte volgend recept voor de klas van Juf Martine in de Sterrespits

    ZACHTE ZWARTE CHOCOLADETAART

     

    250 g zwarte chocolade laten smelten

    au bain-marie

    voeg 200 g malse boter

    voeg 200 g suiker

    voeg 4 eierdooiers

    voeg 4 eetlepels maïzena

    voeg 4 opgeklopt wit van ei toe

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C

    gedurende 20 minuten

    Het is klaar!

    Smakelijk !!!

                                                   Nikita

     

    27-11-2007 om 21:15 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefdagen De Sterrespits. Babette: Tomatentaart

    Babette maakte volgend recept voor juf Martine in de Sterrespits

    TOMATENTAART

     

    bladerdeeg

    ui

    tomaten

    olijfolie

    peper en zout

    kruiden en suiker

    1 ei (wit)

     

    Bladerdeeg prikken en eiwit erover.

    Oven op 200°C

    ui bakken als uienconfituur

    tomaten pellen

    Op het deeg: ui, tomaten, kruiden en

    olijfolie.

    In de oven op 200°C.

                                                   Babette

     

    27-11-2007 om 21:15 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Proefdagen De Sterrespits. Helena: Tiramisu

    Helena maakte volgend recept voor juf Martine in de Sterrespits

    TIRAMISU

     

    2 dozen pavensien (Italiaanse boudoirs)

    500 g mascarpone

    2 dl amaretto (kinderversie zonder of

    weinig amaretto, meer amandelextract)

    6 soeplepels witte suiker

    6 eieren

    ongeveer 10 druppels amandelextract

    ongeveer 1,5 dl sterke koffie

    cacaopoeder

     

    Amaretto bij de koffie gieten , laten afkoelen.

    Eiwit en dooiers scheiden.  Eiwit zeer stijf kloppen.

    In een kom: mascarpone, suiker, eierdooiers,

    amandelextract.  Het geheel voorzichtig onder

    het eiwit mengen.

    Koekjes één voor één in de amarettokoffie onder-

    dompelen.

    In een rechthoekige schaal: afwisselend laag koek-

    jes, laag mascarpone, terug koekjes, etc ...

    Minumum 8 uur in de koelkast of anders even in de

    diepvries zodat het geheel goed vast is.

    Vlak voor het opdienen bestrooien met een laagje

    cacaopoeder (best door een zeef)

    Mmm! Smakelijk!!

                                                               Helena

    27-11-2007 om 21:14 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Proefdagen De Sterrespits. Maarten: Heten duvel

    Joris maakte volgend recept voor juf Martine in de Sterrespits 
     

    HETEN DUVEL

    ovenschotel

     

    500 g gehakt

    1 kleine ui

    een 5-tal appelen

    bruine suiker

    aardappelen

    paneelmeel

     

    Bak het gehakt samen met versnipperde ui in de pan.

    Maak appelmoes.

    Maak aardappelpuree.

    Vul de ovenschotel:

    Eerst een laag met het gehakt.

    Dan een laag met de appelmoes.

    Strooi een beetje bruine candijsuiker over de appelmoes

    dan een laag aardappelpuree.

    Enkele klontjes boter en met paneermeel bestrooien.

    Zet dit gedurende 30 minuten in de oven op 200°C,

    tot de bovenkant geelbruin ziet.

                                                               Maarten

     

    27-11-2007 om 21:13 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefdagen De Sterrespits. Imme: Flensjes

    Imme maakte volgend recept voor juf Martine in de Sterrespits

    FLENSJES

     

    200 g zelfrijzende bloem

    een halve liter melk

    30 g kristalsuiker

    1 pakje vanillesuiker

    4 eieren

     

    Mengen met de mixer

    en dan  bakken in een hete pan.

                                       Imme

    27-11-2007 om 21:13 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefdagen De Sterrespits. Hannelore: Fruitsalade

    Hannelore maakte volgend recept voor juf Martine in de Sterrespits

    FRUITSALADE

     

    2 appels

    2 bananen (rijpe)

    druiven

    2 kiwi ‘s

    1peer

    3 mandarijntjes

    1 doos perziken

    3 appelsienen

     

    Spoel het fruit

    Snijd het in stukjes daarna breng je ze naar een kom

    Overgieten met appelsiensap : pers 3 appelsienen

    Meng alles goed

    Zet alles in de koelkast

    ( Je kunt er ook nog dit bij doen :

    klop slagroom op met vanillesuiker

    doe de fruitsalade in kommetjes en

    doe de slagroom er over)

                                                   Hannelore

     

    27-11-2007 om 21:12 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefdagen De Sterrespits. Romane: Chocolademousse

    Romane maakte volgend recept voor de klas van Juf Martine in de Sterrespits

    CHOCOLADEMOUSSE

     

    250 g zwarte chocolade

    50 g melkchocolade

    4 tot 5 eierdooiers

    opgeklopt wit van 7 eieren

    2 eetlepels  kristalsuiker

     

    Laat de chocolade smelten au bain-marie.

    Voeg een klein beetje melk toe.

    Voeg de eierdooiers toe aan de chocolade.

    Het wit van ei opkloppen en bij de chocolade.

    Dit uitgieten in kleine potjes of in een grote kom.

    Best 1 nachtje in de frigo laten staan.

    Deze hoeveelheid is voor 4 tot 6 personen.

    En nu ... proeven maar!

                                                   Romane



     

    27-11-2007 om 20:07 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefdagen De Sterrespits. Floor: suikerbrood

    Floor maakte volgend recept voor de klas van Juf Martine in de Sterrespits

    SUIKERBROOD

     

    Dit heb je nodig:

    1 kg witte bloem

    1 ei

    40 gr suiker

    4,5 dl melk

    60 g gist

    14 g zout

    200 g boter

    parelsuiker of

    rozijntjes

     

    Hoe maak je het:

    Doe de bloem in een kom.

    Warm de melk een beetje op,

    smelt de gist hier in.

    Doe de suiker bij de bloem en

    smelt de boter.  Maak een kuiltje

    in de bloem en doe alles erin

    (behalve het zout en de parelsuiker).

    Meng alles en laat even rusten.

    Daarna kneden en een half uur laten

    rijzen.  Voeg er nu het zout en de parel-

    suiker aan toe.  Kneed het en doe het

    in de bakvorm.  Laat 30 min. rijzen.

    Zet de oven aan en stop het brood

    40 min. in de oven op 220°C.

    Smullen maar!

                                                   Floor

     

    27-11-2007 om 20:05 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefdagen De Sterrespits. Simon: advocadosla

    Simon maakte volgend recept voor de klas van Juf Martine in de Sterrespits

    ADVOCADOSLA

     

    4 rijpe advocado's in stukjes snijden

    1 kleine rode paprika,

    2 tomaten en 5 hardgekookte eieren

    in stukjes snijden.

    500 gr garnalen

    mayonaise toevoegen en alles mengen.

    In de koelkast laten koud worden.

     

    Smakelijk!

                                                   Simon

     

    27-11-2007 om 20:04 geschreven door Luk & Doreen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefdagen De Sterrespits. Seppe: Spaghetti

     

    Seppe maakte volgend recept voor de klas van Juf Martine in de Sterrespits

    SPAGHETTI

     

    Wat moet er in:

    gehakt

    ui

    tomaten uit blik

    wortels

    geraspte kaas

    spaghetti

     

    Bakt de ui tot ze geel is.

    Voeg dan het gehakt toe en bak het tot dat het bruin is.

    Voeg dan de tomaten toe en laat sudderen.

    Stop de wortels 5 minuten in de microgolf en voeg ze

    dan ook toe.

    Kook de spaghetti.

    Doe de spaghetti in een bord en doe er een lepel saus op.

    (en voor wie kaas lust,  een handvol kaas).

                                                               Seppe

    27-11-2007 om 20:02 geschreven door Luk & Doreen  




    Dit is de kookweblog van Luk en Doreen Dewulf-Rogier, Seppe en Kemp.
    Je vindt ons vaak in de keuken of al lezend in een kookboek of -tijdschrift.
    Een evenwicht vinden tussen lekker koken voor onszelf en voor twee jongens van zeven en negen is voor ons een boeiende uitdaging.
    Misschien vind je hier wel iets wat je leuk of lekker vindt.
    Aarzel niet om ons iets te vragen via luk.dewulf@pandora.be
    Archief per week
  • 16/08-22/08 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007

    Foto


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs