Seppe heet je welkom op deze weblog, Kemp heet je welkom op deze weblog, Doreen heet je welkom op deze we
Inhoud blog
  • Coctail à la seppe
  • Misschien ben jij de duizendste bezoeker deze maand!
  • Panacotta met frambozencoulis en gecarameliseerde appeltjes
  • 10.000 bezoekers, dat moet je verdienen
  • Gezonder frieten bakken met slechts één lepel olie
  • Heb jij een lievelings gerecht of kun je niet kiezen?
  • De grote groentenuitdaging: groenten koken voor kinderen
  • Snelle ijstaart met butterscotch-saus
  • Wat seppe het allerliefste eet
  • Geweldige schotel met ham of hesp , aardappelen en eieren. Bakken of wokken. Super voor kinderen
  • Top 7 kookboeken: onze favoriete kookboeken. Een tip voor een kerstgeschenk?
  • Kerstavond: fazant op het kerstmenu, goed alternatief voor kalkoen
  • Gegratineerde ovenschotel met prei, wortelen, aardappelen, gehakt en eventueel wat spek
  • Soep van zoete aardappel en chorizo: heerlijke, pittige en stevige soep
  • gepaneerde vis met broccoli puree witloofsalade en tartaarsaus
  • 4000 bezoekers op onze weblog
  • cordon-bleu, spruitjes en puree
  • scones
  • Risotto (risotto met groentjes en risotto met venkel)
  • Halloweensoep: tomatensoep met spinnen (gehaktballetjes met spaghetti)
  • zwarte halloween spaghetti
  • gebakken visfilet op aardappelen en bospaddestoelen
  • Gebakken & gegratineerde oesters
  • De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven
  • eenvoudige worstenbroodjes voor kinderen
  • zeer eenvoudig recept voor Vlaamse stoverij, stoofvlees of stoofkarbonaden: vooraf aanbakken van het vlees niet meer nodig
  • de beste pistolets van België (vervolg) van overgrootvader over grootvader over vader over zoon......
  • huis beaudega: gastvrijheid ten top & schitterende spaanse (en andere) wijnen
  • Mooie recepten van de kinderen van de klas van Greet & Martine in de Sterrespits te Gent
  • Proefdagen De Sterrespits. Nikita: zachte zwarte chocoladetaart
    Zoeken in blog

    Rondvraag / Poll
    Hoe vind je deze kookweblog?
    Heel goed
    Goed
    Gewoon
    Slecht
    Heel slecht
    Bekijk resultaat

    waar je ons terugvindt en onderaan onze andere website
  • recepten.start.be
  • recepten.go2.be
  • recepten.2link.be
  • Onze eerste website met heel wat (familie-)recepten
  • onze Kookweblog
    kook- en eetavonturen van Doreen & Luk
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van zoete aardappel en chorizo: heerlijke, pittige en stevige soep

    Onlangs hebben we deze soep gemaakt uit het tijdschrift "Delicious" (november 2008). Heel mooi vormgegeven tijdschrift en opvolger van Tip Culinair.

    Ik heb het op de weblog geplaatst op vraag van Johan van Beaudega die de soep op één van zijn volgende opendeurdagen zeker zal aanbieden, niet waar Johan? (zie www.beaudega.be voor super lekkere spaanse (en andere) wijnen)

    Ingrediënten:

    2el olijfolie
    2 wortels, geschild, in dikke plakken
    2 stengels bleekselder, in stukjes
    2 middelgrote uien, gepeld, grof gehakt
    2 tenen knoflook, in plakjes
    800 gr zoete aardappel, geschild, in stukjes
    200 gr chorizoworst, in plakjes
    bosje verse peterselie, fijngehakt
    flinke teelepel kerriepoeder
    2 kip- of groentebouillontabletten
    1 verse rode peper, fijngehakt voor de garnering (hebben wij weggelaten)

    Bereiding:

    Zet een grote pan op een hoog vuur en voeg de olijfolie toe. Doe alle gesneden en gehakte ingrediënten en het kerriepoeder erbij en roer met een houten lepel. Bak alles met het deksel schuin op de pan zachtjes 10 minuten tot de wortels zacht zijn, maar nog wel vorm hebben en de ui goudbruin is.

    Los de bouillonblokjes al roerend op in 1,8 l.  kokend water en schenk bij de groenten.
    Roer de soep en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappelen gaar zijn.

    Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper, en pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
    Serveer de soep in kommen en bestrooi met wat fijngehakte rode peper (eventueel, dat hebben wij niet gedaan) 

    Met dank aan Delicious!!

    20-11-2008 om 16:54 geschreven door Luk & Doreen  


    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gepaneerde vis met broccoli puree witloofsalade en tartaarsaus

    Heel erg lekker op een herfstavond in de week.

    Ingrediënten:
    - vis (wij namen wijtingfilet, daar zijn weinig tot geen graten in, ideaal om te paneren)
    - het eiwit van 2 eieren
    - één volledig ei
    - wat bloem
    - paneermeel
    - aardappelen
    - broccoli
    - wat room of melk
    - een klont boter
    - tartaarsaus (uit een bokaal)
    - witloof

    Bereiding:

    Voor de puree:
    - kook aardappelen en voeg er de laatste 8 minuten de broccoliroosjes bij
    - verwarm de melk en/of room (wij nemen culinaire light room) (ca 20 cl)
    - voeg een volledig ei toe
    - stamp de puree 
    - als je die in de oven plaatst met wat paneermeel erboven op en eventueel een restje van het ei erop gesmeerd, dan krijgt de puree een mooi korstje

    Voor de vis:
    - dep de visfilets droog
    - kruid met peper en zout (pezo, weet je nog wel)
    - wentel de filets door de bloem
    - wentel de filets door het eiwit
    - wentel de filest door het paneermeel
    Dan bakken op een pan met hete olie, slechts éénmaal keren, als de eerste kant mooi goudbruin is

    Voor het witloof:
    - gewoon de witloof in stukjes snijden
    - en er wat mayonaise door

    Simpel eten, maar heel lekker
    Smakelijk!

    19-11-2008 om 20:47 geschreven door Luk & Doreen  




    Dit is de kookweblog van Luk en Doreen Dewulf-Rogier, Seppe en Kemp.
    Je vindt ons vaak in de keuken of al lezend in een kookboek of -tijdschrift.
    Een evenwicht vinden tussen lekker koken voor onszelf en voor twee jongens van zeven en negen is voor ons een boeiende uitdaging.
    Misschien vind je hier wel iets wat je leuk of lekker vindt.
    Aarzel niet om ons iets te vragen via luk.dewulf@pandora.be
    Archief per week
  • 16/08-22/08 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007

    Foto


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs