Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemels modder
    Herfstreceptje
    nodig: 200 g pure chocolade, 75 g boter (op kamertemperatuur), 3 eieren, 0,5 dl (50 ml) melk, 200 g rietsuiker, 100 g Koopmans Boerencake-meel

    Voor de vulling:,
    150 g roomkaas (kamertemperatuur), 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker (Dr. Oetker),1 ei, 100 g pecannoten, grof gehakt

    Extra nodig:

    vierkant bakblik van ca. 22x22 cm of een springvorm van 24 cm doorsnede
    bakpapier
    mixer met garden


    Oventemperatuur en baktijd:
    Elektrische oven: 170°C
    Heteluchtoven: 150°C
    Gasoven: stand 3-4
    Baktijd:ongeveer 35 minuten

    Bereiding:
    Plaats een bakplaat of rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

    Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de rand in. Meng de roomkaas met de 50 g suiker, de vanillesuiker
    en het ei tot een gladde massa.

    Hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade voorzichtig in de magnetron of met behulp van een heet waterbad (au-bain-marie). Voeg aan de gesmolten chocolade de boter en de rietsuiker toe en meng dit met een mixer met garden goed door elkaar.

    Voeg de eieren en de melk toe en meng het geheel tot een glad beslag. Voeg als laatste het Boerencakemeel toe en klop het beslag kort iets luchtig (ca. 1/2 minuut).

    Schep de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel hierover de aangemaakte roomkaas. Strooi over de roomkaas de gehakte pecannoten en verdeel het resterende beslag over de vulling. Het beslag hoeft niet de gehele vulling te bedekken.

    Bak de hemelse modder in ca. 35 minuten gaar.


    14-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine beer Flor

    Helpt het wonderfonds
    Op maandag 13 oktober om 19u vondt in het gemeentehuis van Kuurne de persvoorstelling van het boek 'Flor en het konijn' / 'Konijn en Flor' plaats. Petra Beaumon en Karen Devroe, twee jonge moeders uit Bissegem en Kuurne, zijn de initiatiefnemers van het project 'Schenk kinderen een gelukkig moment'.

    Voor kinderen waarvan een ouder ongeneeslijk ziek is, staat het gezinsleven plots stil. Om financiële of praktische redenen is een dagje zee of een middagje naar de speeltuin onmogelijk geworden. Als moeder wens je je kinderen zoiets niet toe. De twee vriendinnen wilden dan ook hun steentje bijdragen aan het Wonderfonds en sloegen hun creatieve handen in elkaar. Het resultaat is een speels kinderboekje 'Flor en het konijn'/'Konijn en Flor', een kantelboekje met twee verhaaltjes die één geheel vormen.


    Het is geschikt voor kleuters tussen 3 en 5 jaar en is geïllustreerd met vele kleurrijke, leuke tekeningen. Het boekje is opgedragen aan hun vriendin Veronique, mama van de 3-jarige Luka en echtgenote, die enkele maanden geleden stierf aan maagkanker.

    Veronique was voor Karen en Petra de motor achter dit project. Eens ze beter zou zijn, ging ze meehelpen met de verkoop van het boekje.

    Jammer genoeg overleed ze op 4 augustus 2008, net voor de proefdruk uitkwam.

    Wie het boekje wenst, kan  terecht in de bibliotheken van Kuurne en Wervik, of kan een berichtje sturen naar info@zondagskind.be .

    De persvoorstelling ging door in aanwezigheid van An Nelissen, actrice en meter van het Wonderfonds, die de eerste boekjes ter plaatse zal signeren. Meer info : www.wonderfonds.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede raad van uw apotheker

     



    Waarom zijn deze planten en kruiden zo heilzaam?


    Gember, een tropische plant uit Zuid-Oost Azië, is door zijn antivirale eigenschappen een uitstekend middel tegen de griep en verkoudheid. Het is bovendien ook een probaat middel tegen de darm-problemen, veroorzaakt door griepachtige aandoeningen.


    Kaneel, dat een sterke bacterie-, schimmel- en virusdodende werking heeft, versterkt de werking van de gember. Het werkt ook koortswerend.


    Kruidnagel, bevat eugenol, een krachtig ontsmettend middel, dat ook bij de tandarts wordt gebruikt. Eugenol doodt bacteriën, virussen en schimmels. Kruidnagelolie zuivert het lichaam tijdens en na een infectie, wat de genezing van griep bevordert.
     

    Ravintsara, een boom uit Madagascar, bevat een sterk antiviraal middel. Zijn actieve stof cineol vermindert slijmafscheiding in de luchtwegen en remt de hoestprikkels.
     

    Tea tree, is een interessante boom: hij is niet toxisch en heeft een sterke ontsmettende kracht. Werkt weerstands-verhogend en heeft prima anti-biotische eigenschappen. Heerlijke, typische geur.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oergezond spelt terug van weggeweest
    Spelt is het beste graan. Het is warm, vet, hoogwaardiger en lieflijker dan alle andere granen. Spelt doet het bloed deugd en maakt opgewekt en blijmoedig.

    Spelt, het oergezonde graan, dat in de Middeleeuwen de basis vormde voor onze dagelijkse voeding, is terug van weggeweest. Gedumpt omdat het per hectare te weinig opbracht, omdat de productie ervan niet met kunstmest kon worden opgedreven. En ook nog omdat het pellen van de graankorrels tijdrovend en duur was. Dankzij de biologische aanbouw is spelt nu evenwel terug in opmars, ook al kennen heel wat Vlamingen niet eens meer de naam van dit broodgraan, dat ongewoon rijk is aan gezonde eiwitten, aan vitamines, mineralen en aminozuren en zelfs aan gezond vet. En dik wordt men er ook al niet van.


    Spelt of triticum spelta is geen tarwe-, maar een graansoort, of nog beter gezegd: het is een soort van oertarwe, die alle 'verbeteringen' mist die, onder Amerikaanse invloed, de moderne tarwe, zeker als deze gemalen is, zo goed als waardeloos maakt.
     
    Niks modern
    Spelt verdraagt geen hedendaagse technieken en manipulaties en ook geen kunstmest en heeft bovendien een lange, makkelijk buigbare en dunne stengel, zodat het bij hevige regen snel plat gaat liggen en niet met de gebruikelijke machines kan worden geoogst - wat nog een reden is waarom spelt in het verdomhoekje was beland. In Duitsland is spelt echter nooit helemaal weggeweest en wordt er tegenwoordig vrij veel verbouwd in Zwabenland (Baden-Würtenberg/ Beieren).


    Er wordt niet langer alleen brood mee gebakken: in heel Duitsland zijn er nu ook diverse pasta's op basis van spelt te verkrijgen.
    Spelt vergt geen bijzonder vruchtbare bodem en weinig (natuurlijke) bemesting, gedijt ook goed in een nat klimaat en is nagenoeg onvatbaar voor ziekten. Terwijl de voedende bestanddelen van tarwe hoofdzakelijk in de kiem en in de zemelen zitten, die- helaas! - uitgemalen en uitgezeefd worden, zitten de belangrijkste voedende substanties van spelt in het meel- ofte bloemlichaam en blijven zij bijgevolg behouden. En ze liegen er niet om.

    Bijzonder rijk aan voedende stoffen Spelt is met 11 tot 15 % één van de eiwitrijkste graansoorten, bevat ongewoon veel B-vitamines, zelfs foliumzuur (B9-B11) en vitamine E, evenals veel mineralen, vooral ijzer, magnesium en fosfor, calcium, kalium, zink en zelfs kiezelzuur of silicium, waarmee wij doorgaans onderverzorgd zijn en dat belangrijk is voor het bindweefsel en de slijmvliezen, voor het kraakbeen en het botweefsel, voor het haar en voor de nagels, evenals voor de slagaderwanden en voor het denk- en concentratievermogen. En, klap op de vuurpijl: spelt bevat ook gezonde, onverzadigde vetzuren .. Spelt bevat veel gluten, de kleefstof in granen, waarop een aantal mensen fout op reageert. Coeliakiepatiënten moeten spelt dan ook, net als tarwe, rogge en dergelijke streng mijden. Het gaat evenwel om een ander soort gluten. En mensen met darmproblemen en/of een lichte overgevoeligheid voor gluten, verdragen beter spelt dan tarwe of rogge. 





    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huidallergie door cosmetica en sieraden neemt toe
    Huidallergieën komen steeds vaker voor. Oorzaak zijn stoffen uit producten als cosmetica en sieraden. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek van de Rijksuniversiteit voor Volksgezondheid en Milieu. Allergieën staan bovenaan het lijstje van meest chronische ziekten in Europa.


    Onwetend
    Cosmetica, speelgoed, kleding, textiel, chemische - en geurproducten, bevatten een grote hoeveelheid stoffen die schadelijk blijken voor huidallergie. Vaak zijn consumenten zich niet bewust van deze irritatie-producten, vooral omdat heel wat producten frequent worden gebruikt. Denk maar aan was- en reinigingsmiddelen, doe-het-zelfmaterialen en haarverf.

    Eczeem
    Een contactallergie manifesteert zich meestal als eczeem. De huidreactie kan zich snel verspreiden naar het hele lichaam. De juiste diagnose stellen is een kwestie van horen, zien en testen. Bij epicutane testen, ook wel patch-testen genoemd, draagt de patiënt twee dagen pleisters met de mogelijke allergenen op zijn rug. Afhankelijk van zijn verhaal en de informatie over de gebruikte stoffen, wordt uit meer dan twintig verschillende testreeksen gekozen.

    Levenslang
    Contactallergieën zijn doorgaans voor het hele leven.
    De huid behandelen volstaat niet, want dan komt de allergie terug. De stoffen in kwestie vermijden is de enige preventieve behandeling.

    Gevaarlijk
    Sommige contactallergieën, bijvoorbeeld van latex, kunnen een heel snel opkomende en ernstige reactie teweegbrengen en zijn daardoor ronduit gevaarlijk. Voor deze vormen worden andere testmethodes toegepast. Gelukkig zijn ze in de minderheid. Bij de meeste contactallergieën treedt er pas na enige tijd een reactie op en zijn de symptomen eerder storend dan bedreigend. (lvl)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knuffelbeer wordt wereldheld
    Op 14 oktober 1926 verschijnt bij een Britse uitgever een kinderboek van Alan Milne, geillustreerd door Ernest Shepard.

    Het boek bevat de verhalen die Milne vertelde aan zijn zoon Christopher Robin.

    De verhalen vertellen de avonturen van de speelgoeddieren van zijn zoontje.

    Hoofdpersoon is de knuffelbeer Winnie the Pooh zijn vrienden zijn Knorretje, Teigetje, Kanga, Roe, Iejoor, Konijn en Uil.

    Het boek (later nog gevolgd door drie andere) zal uitgroeien tot een van de beroemdste kindereverhalen ter wereld.

    Na de dood van Milne koopt het Amerikaans bedrijf Disney de rechten op tekst en merchandising.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanvraag schooltoelage wordt vergeten
    Heel wat ouders met een laag inkomen hebben nog geen aanvraag voor een schooltoelage ingediend.

    Dat staat te lezen op klasse.be.

    Kleine kinderen

    Dit jaar kan voor het eerst een toelage worden gekregen voor kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. In totaal gaat het om meer dan 300.000 kinderen.

    Voor een kleuter bedraagt die bijdrage 80 euro, in de lagere school 90 tot 130 euro en in het algemeen secundair onderwijs 112 tot 496 euro.

    In het technisch en beroeps zijn de bedragen nog hoger. (lvl)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur beschermt tegen kanker
    Onderzoekers ontdekten dat confituur kan helpen het risico te verminderen dat kanker zich in je lichaam verspreidt. Dit komt door de stof pectine die je in elke soort confituur vindt.

    Pectine
    Onderzoekers bewezen dat de stof pectine kan voorkomen dat kanker zich in je lichaam verspreidt. Wetenschappers prijzen nu confituur aan als het nieuwe 'superfood'. Dankzij de resultaten van dit onderzoek, kunnen wetenschappers beginnen met de ontwikkeling van voeding waaraan pectine toegevoegd wordt.

    Suikervrij
    Het enige nadeel is dat confituur vaak een suikerbom is. Daarom kies je best voor een suikervrije versie. Ben je niet echt een liefhebber van confituur op je boterham, je vindt pectine ook in andere verwerkte voedingsmiddelen als yoghurt. (ep)

    13-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archief week 2 oktober 2008

    Weekoverzicht van 6/10 tot en met 12/10
    overzichtelijk alle artikels geschreven door:
    Yvette uit Kuurne en nog veel meer.
    Maak zelf de keuze welke schakelaar je aanklikt.

          
    "13 oktober" de 286e dag van het jaar (287e dag in een schrikkeljaar) in de Gregoriaanse kalender.
    Nog 79 dagen tot het einde van het jaar.

    Vriendschap geeft ogen aan de afstand,
    en een stem aan de stilte.

    Tot blogs


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uier met savooikool en graanmosterdsaus

    Voor 4 personen Klaar in 1 uur
    Nodig:
    4 aardappelen van gelijke grootte, 1/2 savooikool, 50 g boter, 30 g bloem, 4 dl room, 4 plakken uier van 140 g, 3el gesnipperde  sjalot,1,5dldrogewittewijn, 1/2 el graanmosterd,peper en zout.
     
    Bereiding:
    • Schil en kook de aardappelen gaar.
    • Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool en snij de grote nerven weg. Snij de kool in fijne repen en blancheerze in lichtgezouten water. Koel de kool meteen af in ijswater en stoof nadien in gesmolten boter. Kruid met peper en zout.


    • Kruid de uier met peper en zout, wentel de plakken in bloem en bak ze goudbruin aan beide kan ten in boter. Haal de uier uit de pan en voeg de sjalot toe. Fruit en blus de pan daarna met de wijn. Laat inkoken tot de helft, doe de room erbij en laat nogmaals tot de helft inkoken. Werk af met de graanmosterd, zonder te laten koken .


    • Verdeel de gestoofde savooikool over borden, leg er de uier op en werk afmet de mosterdsaus. Voeg de aardappelen toe.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disneyfilm Bambi

    Bambi grootste huilfilm ooit


    Bij geen enkele film worden zoveel zakdoeken boven gehaald als bij de Disneyfilm 'Bambi'. Dat blijkt uit een enquête van het Britse bioscoop-reclamebureau Dean & Pearl bij meer dan 3.000 filmliefhebbers.

    De 66-jaar oude tekenfilm over het hertje dat moet toezien hoe zijn moeder wordt doodgeschoten door jagers, eindigde voor 'Ghost' met Patrick Swayze en Demi Moore. De derde plaats is voor tekenfilm 'The lion king' en de vierde plaats wordt bezet door 'E.T.'.

    Andere films waarbij filmfans het niet droog hielden zijn 'Titanic', 'Beaches', 'Philadelphia', 'Watership down', 'Boys don't cry' en 'Steel magnolias'. (novum/gb)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een warme ontmoeting
    Koffie en Grand Marnier versmelting van uitzonderlijke aroma's en smaken tot een gezellig en warm moment.

    "Grand Marnier & esspresso" het maken van espresso verheft de kunst van de koffie tot zijn hoogste niveau, en het is bij uitstek de taak van de barista - de koffiespecialist in elke Italiaanse bar - om de bereiding van espresso tot in de perfectie te beheersen.


    Om de aromatische intensiteit van de espresso te serveren met een glas Grand Marnier. De sinaas-essences in de likeur sluiten perfect aan bij de smaak, van de koffie, terwijl de cognacbasis voor een elegante en lange afdronk zorgt.

     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef meer smaak aan je cappuccino




    Grand Marnier bezorgt je koffie  een intens aroma van sinaasappel en cognac.



    Grand french latte
    In een hoogglas mengt u een zeer warme espresso, 40ml (3 soeplepels) Grand Marnier en 200ml (13 soeplepels) warme melk.


    Grand moccha

    In een hoog glas mengt u een zeer warme espresso, 30gr gesmolten zwarte chocolade, 40ml (3 soeplepels)  Grand Marnier likeur en 200ml (13 eetlepels) warme melk. Versier met slagroom of melkschuim (dat u maakt met het stoombuisje van uw espressomachine) en chocoladeschilfers.


    Grand cappuccino
    In een cappuccino-glas mengt u een warme espresso met 20ml Grand Marnier.
    Warm 100ml melk op met het stoombuisje van uw espressomachine en giet het schuim over de koffie. Bestrooi het schuim met chocoladeschilfers of kaneelpoeder.


    Bereidingstips:
    hebt u geen espressomachine, warm de melk dan gedurende 30 seconden op in de microgolf en maak de melk schuimig met een kleine klopper.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluipverbruik kost handenvol geld

    Sluipverbruik door toestellen die standby staan, kan je verminderen door verdeeldozen met aan- en uit schakelaar te gebruiken. Zo staat met één druk op de knop alles uit.Tijdens de 'Maand van de Energiebesparing' gaan we op zoek naar eenvoudige maar doeltreffende maatregelen om het met minder energie te doen.

    Ingrepen als dubbele beglazing en dakisolatie zijn nuttig met het oog op een rationeler energieverbruik, maar vergen een grote investering. Bovendien zijn ze niet van vandaag op morgen te realiseren. Gelukkig zijn er ook laagdrempelige oplossingen die geen of weinig geld kosten, en toch merkbaar resultaat opleveren. Dialoog vzw geeft in heel Vlaanderen cursussen omtrent energiezuinige maatregelen bij het ontwerpen van woningen.

    Verder biedt de organisatie ook gepersonaliseerd bouw- en energieadvies. Verlichting en stand¬by-verbruik zijn verantwoordelijk voor een groot aandeel in de energiefactuur, zegt Evelien Willaert van Dialoog. Gloei- en halogeenlampen zijn bijvoorbeeld echte energieverslinders. Maar ook bij dagelijkse huishoudelijke handelingen als koken of wassen kan je een behoorlijke besparing realiseren als je het goed aanpakt.
     
    Dit zijn de tips van Dialoog:
    Verlichting:
    • Kleurgebruik in de woning: hoe lichter de muren, hoe minder kunstlicht nodig is.
    • Spaarlampen: het vermogen van gloeilampen deel je door vier.
    • Plaatsen waar het licht makkelijk blijft branden, zoals het toilet, voorzien van een aanwezigheids geschakelde regeling.
     
    Koken en wassen:
    • Een laagje ijs van 2 mm in de diepvriezer geeft 10 procent meer verbruik. Verwijder het dus geregeld.
    • Zet geen warme gerechten in de koelkast.
    • Behandel de sluitstrip rondom de koelkastdeur met talk-poeder tegen slijtage.
    • Kook met het deksel op de pot.
    • Was altijd met een volle wasmachine, maar overlaad ze ook niet, want dan duurt een wasbeurt in verhouding veel langer.
     
    • Was als het kan op 30 graden .
    • Laat de was op een zo hoog mogelijk toerental zwieren voor je hem in de droogkast stopt.
    • Gebruik verdeeldozen met aan- en uitschakelaar, zodat 's avonds met één druk op de knop alles uitstaat (computer, printer, televisie, dvd ... ).

    • Gebruik een stekkerdoos met 'master-slave'-principe: als je je computer uitzet, gaan alle daaraan gekoppelde toestellen ook automatisch uit.
     
    • Zet de verwarming één graad lager. Per graad bespaar je 7 procent.
    • Breng radiatorfolie aan op de (buiten)muur.
    • Breng leidingisolatie aan.
    • Verwarm alleen de kamer waar je je bevindt en sluit de "tussendedeuren. 
    • Dek je radiatoren niet af met handdoeken in de badkamer of met gordijnen in de woonkamer.
    • Gebruik tochtstrips aan ramen en deuren.



     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen in de lucht

    Deze vogel is noch een gier, noch een zwaluw, maar hij neemt wel een aparte plaats in in de systematiek van de vogels.

    Aan zijn slanke silhouet met sikkelvormige vleugels en zijn meestal hoge vlucht kun je hem bij ons goed herkennen, want er is maar een zo'n soort. Geen enkel ander specimen komt nog maar in de buurt qua uitzicht. Het is dus een gemakkelijke klus om hem op naam te brengen.

    Als er één vogel bestaat die het wereldrecord 'aan één stuk in de lucht blijven' op zijn naam heeft, is het ongetwijfeld de gierzwaluw. Eten, paren en slapen gebeuren allemaal tussen de tien en een paar duizend meter boven de begane grond. Alleen om te broeden maakt de gierzwaluw een nest.

    Oorspronkelijk was de gierzwaluw een rotsbewoner, maar hij heeft zich wonderwel aangepast aan onze steden waar hij nu een regelmatige broedvogel is. Hij maakt een nest onder de dakpannen, al kan dat alleen gebeuren als er een kleine invliegopening voorhanden is. Daar wringt de jongste jaren het schoentje. Steeds meer maken we onze daken potdicht. 

    Een goede energiebesparende maatregel, maar de gierzwaluwen verliezen wel potentiële broed-gelegenheden. Je kunt de gierzwaluwen helpen met nestkasten die je koopt of  beter nog bouwt.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine aandeelhouder Fortis krijgt compensatie in 2014
    De federale staat richt een fonds op waarin ze een deel van de mogelijke meerwaarde en opbrengsten van haar participatie in BNP Paribas zal storten. Fortis-Aandeelhouders krijgen een speciale coupon, die ze in 2014 kunnen omruilen voor geld. Dat melden premier Leterme en minister van Financiën Didier Reynders.

    Geld pas in 2014

    Doel van het fonds is de kleine aandeelhouders van Fortis, die hun beleggingen grotendeels in rook zagen opgaan, te laten participeren in de eventuele winsten uit de deelname van de Belgische Staat in BNP Paribas. De federale overheid is voor 11,7 procent aandeelhouder van BNP Paribas geworden doordat de Franse bank 75 procent van Fortis Bank België heeft overgenomen. Het geld uit het fonds wordt wel pas verdeeld op 1 juli 2014.

    Procedure
    De Fortis-aandeelhouders krijgen nu een niet-verhandelbare coupon, die bij de Staat in 2014 kan worden ingeruild tegen enkele voorwaarden. De aanvrager moet een natuurlijke persoon zijn, dus ondernemingen worden niet gecompenseerd. Hij of zij moet de Belgische of een andere EU-nationaliteit hebben, of in België verblijven, en moet ook bewijzen dat hij of zij eigenaar was van de Fortis aandelen op 1 juli 2008.

    Maximum 5.000 aandelen
    De aanvraag kan bovendien maximaal betrekking hebben op 5.000 Fortis aandelen per fysieke persoon. Na goedkeuring van de aanvraag krijgt de aanvrager per Fortis coupon een deel van het fonds, dat fiscaal wordt gelijkgesteld met een meerwaarde op aandelen. De regering onderzoekt ook de mogelijkheid van een beursnotering van de aandelen van het fonds. (belga/sam)

    12-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mieke op zondag

    Vandaag in de spotlight, een blogje waar iedereen ook welkom is.
    Ze is een lach en een traan, met een hart op de juiste plaats.


      miekefreedom

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Meer dan twee keer vis per week kan gevaarlijk zijn"

    Twee keer per week vis op het menu is gezond, maar meer vis eten kan ongezond zijn.

    Dat zegt de Nederlandse Tinka Murk, toxicoloog aan de Wageningen Universiteit. "Eten van vis kan gevaarlijk zijn. Vissen kunnen namelijk een hoog gehalte aan dioxines in hun vet hebben opslagen", aldus Murk in het televisieprogramma Kassa op de Vara.

    Grens
    "Overschrijdt de grens van twee keer per week niet, anders kom je snel over de maximale hoeveelheid dioxines heen", waarschuwt Murk. Ook visoliecapsules slikken, raadt zij af. Zeker wanneer vis al onderdeel is van het menu. Uit onderzoek van Murk blijkt dat vooral vis uit Nederlandse rivieren, de Middellandse Zee en vis die dicht bij de kust is gevangen, veel dioxine bevat. (anp/bf)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaime Hayon doorbreekt de regels
    Er waait een zuiderse wind door Interieur 08, de internationale biënnale die intussen al aan zijn 21ste editie toe is.

    Eregast is namelijk het Spaanse enfant terrible van de designwereld: Jaime Hayon (33). Op de interieurbeurs krijg je oud en nieuw werk van hem te zien in zijn allereerste overzichtstentoonstelling.

    De Spaanse ontwerpers Javier Mariscal, Oscar Tusquets en Lluis Clotet maakten het mooie weer in de jaren '80. Daarna was het even stil. Jaime Hayon behoort tot de nieuwe lichting die het vuur weer aanwakkert in de Spaanse designwereld.

    De een vindt zijn surrealistisch werk grandioos, de ander vindt het flauw. Telkens weer doet het werk van Jaime discussies over goed en slecht design opwaaien. Schoenen, een interieur voor een restaurant of keramiek, Jamie gaat elke uitdaging aan.

    Nieuwe lichting
    "We leven in een tijd waarin designers meer zijn dan louter meubelontwerpers," zegt projectcoördinator Dieter Van Den Storm. "Ik bewonder Jaime Hayon voor de manier waarop hij de designgeschiedenis naar zijn hand zet, soms op een speelse en grappige manier, vaak ook extra-vagant. Jaime past helemaal in de nieuwe lichting creatieve renaissancemannen." Tijdens Interieur zal het de eerste keer zijn dat Jaime Hayon exposeert in België.

    Voor de gelegenheid ontwierp hij zijn eigen museum waarin hij designwerk van 2000 tot 2008 presenteert. Bereid je voor op een totaalbeleving met grafisch bewerkte muren en een cafetarié in theaterstijl.

    Jaime Hayon is geboren in Madrid. Zijn ouders hielden een restaurant open. "Als kind wist ik altijd al dat ik nooit advocaat of ingenieur zou worden. Mijn moeder moest toezien hoe ik constant tekende, tot op de sofa toe. Heel mijn leven ben ik creatief gebleven," vertelt de ontwerper.

    Vraagteken
    Hayon studeerde aan het 'Institutio Europeo d Design' in Madrid. Hij geeft toe dat hij destijd niet goed besefte wat design precies inhield "Mijn ouders vragen zich nog altijd af wat ik doe," lacht Hayon. Zijn werk is dan ook telkens een vraagteken bij wat design is.

    De ontwerper woont en werkt intussen in Londen. Na extra studies in Parijs en werkervaring als hoofd van de ontwerp afdeling van Benetton begon hij in 2004 een eigen carrière. Intussen heeft de designer-kunstenaar heel wat projecten op zijn naam staan.

    Van cultspeelgoed tot lampen, telkens voor verschillende merken van Mooi tot Camper. Zijn werk werd recent gebundeld in het boek 'Jaime Hayon Works" uitgegeven door Die Gestalten Verlag. "Iemand kocht onlangs mijn boek en dacht dat ik al 65 jaar was omdat er zoveel werk in staat," lacht Jaime.

    "Ik ben een simpel persoon ik wil genieten, regels doorbreken en mensen ontmoeten. Ik ben altijd op zoek gegaan naar producenten die erg gepassioneerd met hun vak bezig zijn. Mensen die er net als ik niet voor terugdeinzen regels te doorbreken. Anneleen
     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allemaal uit de centrumschool
    Afgelopen kermisweekend en week stonden de leerlingen van de centrumschool in de kijker. Het begon reeds met de aflossingskoers tussen de lagere scholen van Kuurne. Ieder jaar na de start van de 1/2 marathon is er de aflossingskoers en deze hebben we voor de zoveelste keer ge-wonnen.

    Op de foto zie je de deelnemers uit onze centrumschool met de leerkrachten die ze gedurende enkele weken hebben getraind om dit te kunnen waarmaken. Een dikke proficiat.
    ß



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!