Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur ťťn kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 DŰme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citaat op woensdag
    .

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereld Diabetesdag op 14 november 2007
    De Wereld Diabetes Dag wordt in de hele wereld gevierd, door de 200 diabetesverenigingen (uit 160 verschillende landen) die lid zijn van de Internationale Diabetes Federatie (IDF), medische hulpverleners en mensen die op de ťťn of andere manier met diabetes te maken hebben. 

    Aandachtspunten en vooruitzichten voor diabetes.

    Waar moet je op letten?
    Diabetes kan nogal wat ernstige gevolgen hebben. Het goede nieuws is dat je zelf veel kunt doen om die gevolgen drastisch te beperken of soms helemaal te voorkomen:
    • gezond leven (verstandig eten, matig met alcohol, niet roken);
    • gewicht onder controle houden;
    • voldoende bewegen;
    • proberen je bloedglucose stabiel te houden;
    • controleer dagelijks je voeten;
    • houd zelf in de gaten dat je op tijd bepaalde controles ondergaat;
    • blijf leren over diabetes.

    Regelmatig lichamelijk onderzoek bij arts of verpleegkundige:

    • bloedglucose bepalen (HbA1c een paar keer per jaar);
    • voetenonderzoek;
    • bloeddruk;
    • gewicht;
    • eerdere afwijkende uitslagen.

    Minstens eens per jaar de volgende controles:

    • bloeddruk en bloedvetten (zoals cholesterol);
    • nieren (urine testen op eiwitten)
    • voetenonderzoek door specialist
    • oogonderzoek
      Tip: haal bij de dokter of apotheek een Diabetespas. Dat is een klein boekje waarin alle afspraken en uitslagen worden genoteerd. Dat is handig om zelf het overzicht te houden.
      "Auto rijden met diabetes".
      De meeste diabeten ondervinden veelal geen grote moeilijkheden achter het stuur. Zolang ze hun ziekte goed onder controle hebben, niet vaker in verkeersongevallen betrokken zijn dan de andere weggebruikers.
      Er zijn wel een aantal extra regels van toepassing wanneer een diabeet een rijbewijs wil behalen of zijn vroeger behaald rijbewijs wil behouden. Die regels gelden overigens niet alleen in geval van diabetes, maar ook bij andere aandoeningen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel smaakt naar meer

    Onze hoofdstad laat zich langs zijn fraaie kant zien en smaken. Naast de eigen traditionele specialiteiten zoals geuze, chocolade en pain-a-la-grecque word je verleid door exotische geuren. Marokkaanse thee, Turkse bŲrec, Afrikaanse maniok, Joodse spirituele gerechten, Roemeens gebak, de Russische cuisine laten je smaakpapillen de diversiteit van de wereldkeuken ontdekken.

    Uiteraard kan de cucina italiana niet ontbreken, ItaliŽ is immers het gastland van deze editie.
    Italiaans restaurants zijn in. Hun ontstaangeschiedenis is minder bekend. Wist je dat Brussel twee Italiaans restaurants met een Michelinster rijk is?

    Ook Broodje Brussel laat zich niet onbetuigd en troont je een week lang mee naar de lekkerste plekjes van onze hoofdstad.  Ik neem je mee op sleeptouw en trek de stad in voor een stevige portie!

  • donderdag 15/11 Belgo afrikaanse keuken.
  • vrijdag 16/11 Zuiderse Tirami-chou de Bruxelles
  • dinsdag 20/11 chocolade museum lekkernij
  • woensdag 21/11 brouwerij Cantillion (geuze) het wijnpaleis productiehuis van toen en nu.
  • donderdag 22/11 de keuze van Herwig van Hove
  • vrijdag 23/11 25 soepen met smaak.

  • Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvinding chocolade was accidentje bij brouwen bier

    Chocolade is meer dan 500 jaar ouder dan tot nu toe gedacht.

    Al omstreeks 1100 voor Christus maakten indianen in het huidige Honduras een drankje op basis van cacaobonen.

    Dat staat in het Amerikaanse tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences. Amerikaanse wetenschappers ontdekten sporen van cacao op brokstukken van meer dan 3.000 jaar oude kroegen.

    Primitief bier
    De eerste drinkbare chocola was waarschijnlijk een alcoholisch drankje, in tegenstelling tot de huidige chocolademelk. Mogelijk hebben de indianen vloeibare chocola 'ontdekt' bij het brouwen van een primitieve vorm van bier.

    Statussymbool
    Chocola speelde een belangrijke rol als statussymbool in de oude indianencultuur. De Azteken dronken het drankje bij ceremonies van de elite. De brokstukken van kroegen met chocoladesporen zijn gevonden in resten van de grotere huizen van rijke indianen.

    Spaanse veroveraars brachten de cacaoboon in de 16e eeuw naar Europa. In de daarop volgende eeuwen werd de chocolade in vaste vorm uitgevonden.anp/mvl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maak zelf marsepein

    Leer marsepein maken in de keuken van de Sint.

    Nodig: 2 eiwitten, 250 g amandelpoeder, 250 g poedersuiker, halve eetlepel citroensap.

    bereiding:
    Het amandelpoeder grondig mengen met de poedersuiker.

    De eiwitten lichtjes opkloppen en door het amandelmengsel roeren.

    Besprenkelen met enkele druppels citroensap (rozenwater of oranjebloesemwater).

    Op het werkblad  poedersuiker strooien en de marsepein kneden tot hij licht en soepel is.

    In folie wikkelen en koel bewaren.

    Tip: van de marsepein kunnen ook kleine balletjes worden gerold. Bestrooid met wat cacaopoeder zien ze er extra feestelijk uit.

    Wil je eens een grapje uithalen?
    Tip: hoe maak ik marsepeinaardappeltjes  en pureebolletjes


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.000 dollar boete voor wie duiven voedert in New York
     

    Een wetgever in New York heeft de oorlog verklaard aan de duiven in de stad. Zo stelt hij voor om mensen een boete van 1.000 dollar (bijna 700 euro) te geven als ze het nog wagen om onze gevederde vrienden te voederen. Verder wil hij contraceptiva verspreiden voor vogels en hij is ook van plan om haviken in te zetten om de duiven af te schrikken en weg te jagen.

    Ook andere wereldsteden voeren een hevige strijd tegen duiven. In Londen ligt de burgemeester zelfs onder vuur omdat het programma te veel zou kosten. Zo mogen mensen op Trafalgar Square geen duiven meer voederen en zet de stad getrainde haviken in om de duiven te doden. VenetiŽ probeert de verkoop van vogelzaad tegen te gaan, omdat de vogels er ernstige schade toebrengen aan gebouwen en standbeelden. Ook New York is niet aan zijn proefstuk toe. Zo werd in 2003 al eens een havik losgelaten in Manhattan, maar het programma werd stopgezet toen de vogel een chihuahua aanviel.

    13-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat op dinsdag
    .

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijk piekt met uitgebreid smaakparcours

    De tweede editie van de Week van de Smaak (15-24 november) staat te pruttelen in de oven. Op het menu een hele waaier aan lekkere activiteiten, die elke fijnproever ongetwijfeld zal doen likkebaarden.

    Elke dag, van 15 tot 24 november, is er wel iets te beleven in Kortrijk, dit jaar "Stad van de Smaak".

    Kortrijk is Stad van de Smaak 2007. Talloze activiteiten zullen de stad tijdens de Week van de Smaak doen gonzen. Op 24 november is heel Vlaanderen welkom om in Kortrijk te genieten van het spetterende slotevenement van Week van de Smaak. Er staan die dag 15 'smaakvolle' markten te gebeuren  in het stadscentrum. Er is ook een marktje met alleen maar pastasauzenstands, en een food lounge. Ook buitenlandse marktkramers bieden hun streekproducten aan.

    Grootste taart ter wereld
    De Kortrijkse hotelschool het Sint-Niklaasinstituut  zet haar laatstejaars in bij het evenement. Zij bakkken de grootste taart ter wereld, een Italiaanse pruimentaart. , Gastland ItaliŽ is immers overal aanwezig, in culturele, toeristische en culinaire animaties.

    Dit grootse smaakfestijn belooft in de Groeningestad een orgelpunt van formaat te worden.

    ItaliŽ: Gastland van de Smaak 2007
    De Italiaanse keuken heeft door haar eenvoud, smakenpallet en talloze 'ambassadeurs' (emigranten, reizigers, smulpapen en kunstenaars) zowat de hele aardbol veroverd. De keuze voor ItaliŽ als gastland van de Week van de Smaak lag voor de hand.

    Die dag wordt ook de nieuwe Stad of Regio van de Smaak 2008 bekend gemaakt door minister Bert Anciaux. Regio Roeselare, Meeetjesland, Oostende, Lier en Hamme zijn kandidaat om de titel van Kortrijk over te nemen.
    Vlaanderen trakteert met de Tweede Week van de Smaak!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaaskroketjes
    Lekker van bij ons.

    Kaaskroketjes: Voor 4 personen.

    Nodig: 50 g boter, 55 g bloem, 3 dl melk, 100 g pittige roomkaas, 100 g abdijkaas, 1 eierdooier, nootmuskaat, peper en zout, enkele takjes verse peterselie.

    Om te paneren: bloem, losgeslagen eiwit, paneermeel.

    Bereiding:
    Smelt de boter en doe er de bloem bij. Laat even doorbakken om de bloemsmaak te elimineren. Giet er de koude melk bij, klop flink door en laat tot sausdikte koken.

    Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat de kaas in de bechamelsaus smelten. Doe er de eierdooier bij om het extra smeuÔg te maken.

    Giet het mengsel zo'n 3 cm dik in een met keukenfolie beklede schaal. Zet in de koelkast om op te stijven. Stort het beslag en snijd er kroketjes uit. Paneer op zijn Engels.

    Haal de kroketjes daarvoor eerst door bloem en vervolgens door het eiwit en het paneermeel.
    Frituur goudbruin en serveer met gefruite peterselie.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote kuis in je handtas
    Vrouwen en handtassen, er valt heel wat over te vertellen. Vrijwel ons hele 'hebben en houden' wordt erin gepropt en meegesleurd. Sommige prulletjes die we erin stoppen, lijken er zelfs nooit meer uit te komen. Om nog maar te zwijgen over de stress die we voelen als de gsm in de tas rinkelt en we deze tussen alle rommel nergens kunnen terugvinden. Hoe lossen we dat op?

    Onderhouden
    Wil je een tas mooi houden, moet ze onderhouden worden. De beste manier om je tas met respect te behandelen is er niet teveel in proppen. Punt. Tracht de inhoud netjes te sorteren zodat kleine ongelukjes als make-upvlekken verleden tijd zijn.

    Begin bij het begin: kieper alles uit de tas. Leg alle spullen op een tafeltje.
    Maak meteen de binnenkant van je tas schoon. Verwijder kruimels en stof en verwijder eventuele vlekken.

    Terwijl je tas netjes opdroogt, kan alle rommel opgekuist worden. Papiertjes, muntjes, verpakkingen, centen of kattebelletjes worden ofwel weggegooid of opgeschreven waar ze horen.

    Essentie
    Wat hoort er sowieso in elke tas? Je portemonnee, identiteitskaart, sleutels of gsm. Wie dat wenst, zeult eventueel een agenda mee. Make-up spulletjes als lipstick of poeder horen in een klein etuitje zodat bij een eventuele opsmuk alles makkelijk terug te vinden is. Een mobieltje past in een apart zijzakje zodat stress en nieuwsgierige blikken bij al dat hels gerinkel verleden tijd is.

    Systeem
    Orde schept rust dus probeer bij het sorteren van je handtas steeds hetzelfde systeem aan te houden. Tracht de dingen steeds opnieuw op dezelfde plaats in de tas te stoppen. Papiertjes en verpakkingen horen niet meer thuis in de tas, de vuilnisbak is er beslist blijer mee.

    Kies de juiste tas. Dan hebben we het niet alleen over hoe ze eruit ziet, maar vooral wat er in kan. Over het algemeen zijn de dingen in een slappe tas moeilijker terug te vinden dan in een stevig exemplaar. Te grote tassen zijn ook moeilijker hanteerbaar om meteen alles terug te vinden. Bovendien krijgen we meteen de neiging om nog meer mee te sjouwen. Willen we dat?

    Wisselen
    Voor elke gelegenheid hebben we een andere tas, zo schrijft de mode ons voor. Alleen wordt het gevaarlijk om op die manier belangrijke inhoud te vergeten. Het moet maar gebeuren dat je een vakje of voorwerp over het hoofd ziet. Gouden tip: verwissel nooit op het laatste nippertje van tas, maar ťťn dag voor een belangrijke gelegenheid.lvl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.horoscoop van 20/2 tot 20/3


    Eindelijk slaag je erin om niet alleen meer variatie, maar ook orde in je job te brengen.
    Gelukkig loopt de samenwerking met collega's vlot, zodat het werk ook lekker opschiet.

    Je verwent je partner graag met allerlei attenties,

    maar die heeft graag dat er meer spanning in jullie seksleven komt.
    Dat is aan geen dovemansoren  gezegd en je gaat meteen tot de directe aanpak over.


    12-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat op maandag
    .

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekoverzicht alle artikels van 5 tot en met 11 november

    Weekoverzicht van 5 t.e.m 11 november;
    overzichtelijk alle artikels geschreven door:
    Yvette uit Kuurne en nog veel meer.
    Maak zelf de keuze welke schakelaar je aanklikt.

       
     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekenbeurs haalt net geen 160.000 bezoekers

    De 71ste editie van de boekenbeurs sloot gisteren zijn deuren.

    Kim Clijsters kwam ook signeren.
    In totaal hebben dit jaar net geen 160.000 mensen de voorbije twaalf dagen een bezoek gebracht aan de 71ste editie van de Antwerpse boekenbeurs, die gisteren om 18 uur haar deuren sloot. Minder brugdagen en feestdagen in de week spelen volgens organisator Boek.be een rol in het lagere bezoekersaantal dan de 165.000 bezoekers van 2006. Toch liggen de verkoopcijfers dit jaar hoger. Bijna 40 procent van de standhouders noteerde een omzetverhoging.

    Tevredenheid
    Volgens Boek.be zijn de ruim honderd standhouders net als vorig jaar tevreden tot zeer tevreden met hun verkoopcijfers. Driekwart is minstens even tevreden, een vijfde is zelfs meer tevreden. Bijna 30 procent boekte een vergelijkbare omzet als in 2006, zowat 40 procent van de standhouders noteerde een omzetstijging. Bij 38 procent daarvan steeg die met 0 tot 5 procent, bij 12 procent met 5 tot 10 procent, bij 19 procent met 10 tot 15 procent. Enkele standhouders noteerden zelfs een opvallende stijging van 40 procent of meer.

    Boeken
    De bestverkopende fictieboeken dit jaar waren 'Op Drift' van auteur Pieter Aspe, 'De Vliegeraar' van Khaled Hosseini en 'Angst' van Deflo. In de categorie non-fictie verkochten 'SOS Piet' van televisiechef Piet Huysentruyt, 'De weg naar Mekka' van Jan Leyers en 'Ons seksboek' van Goedele Liekens het best. In de categorie kinder- en jeugdboeken gingen 'Stormbreken' en 'Ark Angel' van Antony Horowitz het meest over de toonbank, gevolgd door 'Reis door de tijd 2' van Geronimo Stilton.

    Auteurs
    Op de beurs kwamen 820 auteurs tijdens 1.958 sessies signeren, waarmee het record van 2006 (700) gebroken werd. De Prijs voor de Mooiste Stand werd uitgereikt aan Uitgeverij De Geus, die opviel door haar bijzondere aankleding en bouw en die volgens de jury uitnodigde om te lezen en rond te snuisteren. De 72ste editie van de Antwerpse boekenbeurs is gepland van vrijdag 31 oktober tot en met dinsdag 11 november 2008.belga/sam

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buiten sporten? Laat de koude je niet afschrikken!
     
    In deze barkoude tijd van het jaar is het niet altijd even prettig om buiten te trainen.
    Toch mag de koude geen reden zijn om de training dan maar over te slaan. Er bestaat voldoende aangepaste sportkledij om je te beschermen tegen de bijtende kou.

    De kledij die je draagt moet multi-functioneel zijn: enerzijds moet de sportkledij het zweet dat je lichaam bij een inspanning produceert voldoende opnemen en zorgen dat het naar buiten kan, zodat je niet te sterk afkoelt, anderzijds moet de kledij de lichaamswarmte voldoende vasthouden.

    Bij wind en vochtig weer is het warmteverlies het grootst. Een goede oplossing om je tegen de koude te beschermen is je te kleden in verschillende lagen.

    • Een onderste laag die het zweet makkelijk absorbeert. Hiervoor bestaat kledij vervaardigd uit speciale materialen (vb. high-tech polyester).
    • De middelste laag moet warmte geven.
    • De bovenste laag is een jasje dat beschermt tegen wind en vocht en dat zorgt voor de zweetafscheiding.
    Vergeet ook niet om je handen en voeten extra te beschermen (met wanten en een extra paar sokken) en draag een muts, want 50% van je lichaamswarmte verdwijnt langs je hoofd. Draag voor en na de training een trainingspak.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emotionele eters verliezen moeilijk gewicht
    Gaan de kilo's er bij jou moeilijker af dan de rest, en komen ze er sneller weer bij
    Dan ben je wellicht een emotionele eter, zeggen Amerikaanse wetenschappers. Hun bevindingen zouden het bekende jojo-effect kunnen verklaren.

    Emotionele toestand
    Emotionele eters lossen eenzaamheid of bluesy buien op met eten. Hun eetpatroon is een rechtstreekse weerspiegeling van hun emotionele toestand. Hoe sterker dat voor jou geldt, hoe moeilijker de kilo's er af gaan. Zelfs al verlies je succesvol veel gewicht, dan komt het er gegarandeerd het snelst terug bij.

    Twee groepen
    Heather Niemeier, verbonden aan Brown University, rapporteert de resultaten in het vakblad Obesity. Haar onderzoek omvatte een groep van 286 mannen en vrouwen met overgewicht, die deelnamen aan een dieet gebaseerd op gedrag. Een tweede groep bestond uit 3.300 volwassenen die minstens 15 kilo waren verloren ťn een jaar lang hun gewicht konden behouden.

    Aandachtspunt
    Hun focus lag op mensen die aten door externe omstandigheden, zoals mensen die te veel eten op feestjes, of door interne omstandigheden, zoals eenzaamheid of als beloning. De laatste groep verloor op lange termijn bekeken het minste gewicht. "Het besluit is dat bij diŽten aandacht moet worden geschonken aan de emoties en gedachten die er bij horen," besluit Niemeier.edp

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe ontstaat een burenruzie?
    .

    11-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat op zondag
    .

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisschop van Trier

    Sint Maarten is een echt kinderfeest. Op 11 november wordt in een aantal delen van het land Sint Maarten gevierd.

    Martinus in de St. Maartenskerk te Kortrijk
    St.-Maarten leefde in de Middeleeuwen en kwam met zijn vrienden te paard naar de poorten van Trier.


    Het was november en zeer koud. Bij de poort zat een verkleumde bedelaar. Zijn vrienden reden er langs zonder om te kijken, maar Maarten (eigenlijk heette hij Martinus) scheurde zijn jas in tweeŽn en gaf de bedelaar de ene helft. Meer had hij niet te bieden.

    De bedelaar was erg blij met de jas. Zijn vrienden vonden het eerst raar maar later ging het verhaal snel door de stad. 's Nachts kreeg hij een visioen van Christus als bedelaar en wist hij dat hij zijn leven aan God wilde wijden. Hij werd later bisschop van Trier en dood werd hij heilig verklaard.

    Vandaar St.-Maarten. Het delen van zijn (symbolische) jas is nu nog belangrijk. Vele mensen in de wereld hebben honger!
     
    Steun daarom ook weer de 11.11.11.-actie dit jaar reeds voor 41ste maal georganiseerd.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet je schouders onder de Millenniumdoelstellingen !

    11.11.11 vecht tegen het onrecht. Langzame wurggreep.
    steun de Afrikaanse boer


    Steun de Afrikaanse boer in zijn strijd voor een leefbare landbouw.
    Miljoenen boeren in Afrika zitten in een wurggreep. Hun markt wordt overspoeld door import, uit alle windstreken. Tarwe en maÔs uit de VS, rijst uit Thailand, melkpoeder uit Europa. Daar kan een kleine boer niet tegenop. Maar de boeren vechten terug.
    Overal in Afrika eisen boeren recht op bescherming. Zoals RECAP dat 735 boerengroepen in Noord-Togo verenigt. Met hun vastberaden aanpak bieden ze de duizenden boerengezinnen kansen op een beter leven.


    Niet alleen door geld te storten kan je de miljoenen mensen helpen de honger tegen te gaan,


    maar om de producten te gebruiken die ze ons aanbieden. Koop bewuster Fair-trade producten. Te verkrijgen in de Oxfam wereldwinkels.

    Rijst is voor meer dan de helft van de wereldbevolking het voedingsmiddel bij uitstek.

    Hoewel rijst op zichzelf geen typisch ingrediŽnt van bij ons is. En in Frankrijk zeggen ze gewoon riz au lait tegen rijstpap. Maar goed. Onze nationale rijstpap is een makkelijk gerecht. Je hebt er in feite enkel rijst, suiker en melk voor nodig om de basisrijstpap te maken.

     
    Rijstpap op z'n Vlaams : (van Pepe)

    Nodig: 1 liter melk, 1 snuifje zout, 125 gr gewone rijst nu (Bio basmati rijst (herkomst uit India) zeer smaakvolle rijst met een natuurlijke parfum), 150 gr suiker, een klontje boter.


    Bereiding   :
    De rijst spoelen en gaarkoken  in de melk met het zout. Na 20 minuten is de rijst gaar, nu de suiker toevoegen en onder voortdurend roeren de massa laten verdikken, dit duurt ook ongeveer 20 minuten. Als laatste een klontje boter toevoegen.
    Tip: Een kookpot gebruiken met dikke bodem, om aanbranden te vermijden.




     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igť)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!