Christmaseiland vierde als eerste land het nieuwe jaar!
Het Christmaseiland is een eiland in de Indische Oceaan 350 km ten zuiden van Java behorend tot het Gemenebest van Australië.
Het eiland is vooral bekend door de grote hoeveelheid rode krabben die er leven en het feit dat de jaarwisseling er als eerste wordt ingeluid.
De keuken van Christmaseiland is een samenstelling van die in omringde landen. Net als in Australië wordt er veel gebarbecued.
De groeiende reputatie van Australië als een gastronomisch paradijs is vooral te wijten aan de mengeling van de inheemse keuken en de multiculturele invloeden. Sinds 1945 werd de Anglo-Ierse bevolking verrijkt met opeenvolgende mensengolven uit Italië, Griekenland, Libanon, China, Maleisië, Vietnam en Cambodja.
Deze culturele samensmelting heeft een nationale keuken tot stand gebracht. De recente 'ontdekking' van de natuurlijke Australische producten kan u vergelijken met een schilder die een hele pallet nieuwe kleuren ontdekt. Citroen espen, bostomaten, IIlawarra pruimen, Citroen 'myrtle, lillie pillies, muntari bessen en andere mysterieuze ingrediënten vaak samen gebruikt met traditionele maaltijden van vlees of vis.
Het is verbazingwekkend hoe deze ingrediënten zorgen voor een heel nieuw repertoire smaaksensaties. Koks met talent en verbeelding krijgen nu de kans om hun stempel te zetten door échte Australische gerechten te bereiden. (kalender)
Sportkalender 2011 met alle grote evenementen van het jaar.
Januari 2011: Kim Clijsters. Geboren in Opitter op 8 juni 1983 Getrouwd met Brian Lynch, mama van Jada 1,74m 68 kg
Voornaamste erelijst 3 grandslamtitels (3 keer US Open) 3 keer de Masters gewonnen, het officiële
WK tennis 39 WTA-titels 19 weken nummer één van de wereld 1 keer met België de Fed Cup (het WK voor landenteams) gewonnen
Verwachtingen voor 2011 'Ik heb geen speciaal objectief voor 2011. Ja, de Grand slams, die zijn altijd en allemaal belangrijk Daar probeer ik altijd naartoe te pieken. Maar mijn voornaamste doel voor 2011 is toch gezond blijven dat is iets waar ik enorm mee bezig ben. Niet alleen ik trouwens, ook het volledige team rondom mij. En niet alleen tijdens de tornooien. Ik besteed zeer veel tijd aan preventieve oefeningen, ook buiten de tornooien.
Om erover te waken dat ik blessurevrij blijf. Want als ik fit ben, kan ik veel trainen en wordt mijn tennis beter. Ik hoop wel dat ik volgend jaar meer matchen kan spelen dan dit jaar. Door die voetblessure viel mijn volledige gravelseizoen in het water. Het was een grote ontgoocheling dat ik niet naar Madrid en Roland Garros kon. Ik ga er alles aan doen om daar volgend jaar wel van de partij te zijn'. (sportwereld het nieuwsblad)
1/1/2011 zal een speciale dag blijven in het leven van gewezen zanger Niels William.
Hij is op de eerste dag van het jaar getrouwd met Ellen Christiaen. Het huwelijk vond in Zuid-Afrika plaats, de hometown van Niels William. Niels maakte het nieuws openbaar via Facebook.
Niels William was de oprichter van K3 in 1998. Hij bracht Kathleen, Karen en Kristel samen en nam met hen de single "Wat ik wil" op. Het was een bescheiden radiohit en bij de Eurosongdeelname met "Heyah Mama" brak K3 écht door. Het was de start van een groot avontuur. Vandaag de dag werkt Niels William nog steeds met de blonde van K3 - Kathleen - samen. William heeft al een zoontje Lowie uit zijn relatie met Liesje. (showbizzsite)
Ram 21 maart / 20 april Algemeen: Wees alert in een geldkwestie die u aanbelangt. Het klinkt misschien wat vreemd, maar een ongelukje levert u winst op.
Liefde: Koester u in de weldoende warmte van het liefdesvuur. Zoek troost bij uw geliefde wanneer u zich gedeprimeerd voelt.
Werk: Zet niet impulsief uw handtekening onder gelijk welk document. Maak tijd om het rustig na te lezen. Het zal u veel leed besparen.
Gezondheid: U hebt het moeilijk met verwerken van teleurstellingen. U moet ze dan ook vermijden door geen onhaalbare doelen te stellen. (Lili)
"Durven veranderen" is de manier om een mooiere toekomst tegemoet te gaan. Serge Ducas is gebeten door de toekomst.
Hij werkt al jaren als astroloog, taroloog en consultant en zijn voorspellingen verschijnen in verschillende Belgische en franse magazines. Bovendien is hij vaak te horen en te zien op radio en televisie. (Simply You)
Wesley Godts (29) kroont zich tot beste 'Blokken'-speler aller tijden
Wesley Godts is de allerbeste Blokken-speler ooit. In de grote finale versloeg hij gisteravond Kathleen Guyot. Godts is meteen 14.000 euro rijker. 'Vóór Blokken had ik nog nooit aan een quiz meegedaan.'
Na 3.5000 afleveringen, waarin meer dan 4.700 spelers opdraafden en quizmaster Ben Crabbé 120.000 vragen afvuurde, mag Wesley Godts (29) uit Nieuwrode zich officieel de beste Blokken-speler ooit noemen. 'Ach, ik ben de eerste om toe te geven dat er heel veel geluk gemoeid is met het spel', zegt hij. 'Als we de finale nog eens hadden overgedaan, had Kathleen net zo goed kunnen winnen.'
'Ik ben wel heel blij, want er stond veel op het spel. 14.000 euro is veel geld voor een spelletje Tetris. Ik was als de dood dat ik in de finale het zevenletterwoord ('bubbels', nvdr.) niet zou vinden, maar het is uiteindelijk wel gelukt. Dat was een heel grote ontlading: ik sprong een flink gat in de lucht.'
In de gewone Blokken-afleveringen had Gordts zes overwinningen behaald. 'Ik weet nog dat ik die zesde keer verloor omdat ik het zevenletterwoord niet vond. Nochtans stonden bijna alle letters er om het woord slordig te vormen, maar ik zag het gewoon niet. Daar was ik kapot van, want ik kan heel slecht tegen mijn verlies.'
Niet extra gestudeerd
Godts had zich niet al te uitgebreid voorbereid op de grote Blokken-finale. 'Ik heb wat namen van voetbalspelers- en trainers van buiten geleerd, omdat daar in zowat elke aflevering wel iets over gevraagd wordt. Ik heb ook wat Tetris gespeeld de avond voor de opnames, maar voor de rest heb ik niet extra gestudeerd of geoefend. Ik heb een vrij algemene kennis, dat was voldoende. Bij Blokken is snelheid trouwens het allerbelangrijkste: als je als eerste kunt afdrukken, ben je voor 80 procent zeker dat je ook wel het antwoord op de vraag zal vinden.'
Wesley woont in Mechelen en geeft lessen Nederlands aan anderstalige lagereschoolkinderen in het Sint-Pieterscollege in Jette. Zijn prijzengeld wil hij volgende zomervakantie opdoen. 'Ik droom er al heel mijn leven van om naar Amerika te reizen. In de zomer trek ik naar de westkust van de VS.'
Wat maakte de ultieme Blokken-kampioen nu zoveel beter dan zijn concurrenten? 'Dat weet ik eigenlijk niet. Ik ben alleszins geen diehard quizzer. Ik zit niet in een quizploeg en voor ik aan Blokken meedeed, had ik nog nooit aan een quiz deelgenomen. Misschien moet ik toch maar een ploegje gaan zoeken. (lacht) Ik zou bijvoorbeeld graag eens aan De pappenheimers meedoen. Of aan De slimste mens ter wereld - daar moet je natuurlijk een bekend gezicht voor zijn, maar ze mogen me altijd vragen. En als ze bij Blokken over een paar jaar nog eens een best of maken, doe ik graag weer mee. Ik heb de smaak nu echt wel te pakken.'
Tegenspreken
De populaire Eén-quiz kan wel nog wel enkele jaren mee, denkt Wesley. 'En dat is allemaal te danken aan Ben Crabbé. Zonder hem bestond Blokken al lang niet meer. Je bent voor of tegen hem, maar zijn manier van presenteren is uniek. Als ik zelf naar Blokken kijk, dan kijk ik ook voor Ben. Hoe hij reageert op de antwoorden van de kandidaten, de grapjes die hij maakt: dat is gewoon onnavolgbaar.'
Godts was een van de zeldzame kandidaten die de presentator al eens durfde tegen te spreken. 'Ben Crabbé en ik zijn op heel veel vlakken erg verschillend. Als hij het dus had over het één of ander liedje dat hij heel leuk vond, dan durfde ik wel eens het omgekeerde te beweren, ja. Maar we komen heel goed overeen. Hij heeft zelfs het Blokken-quizboek dat ik kreeg na de laatste aflevering gesigneerd. Een zeer toffe man.'
Na alle doorstane emoties wil Godts snel weer terug naar zijn gewone leventje. 'Het mag nu wel gedaan zijn. Ik heb alle kranten aan de lijn gehad, talloze televisieploegen zijn hier geweest, ik heb interviews gegeven aan weekbladen, en ga zo maar door. De impact van Blokken heb ik wel onderschat. Maar het is de moeite waard geweest.' (TomLeBacq Eddy Van Ranst nieuwsblad)
Binnenkijken bij lingerieontwerpster Carine Gilson. een huis inrichten duurt een leven lang. Lingerieontwerpster Carine Gilson (44) wil met haar gelijknamige lingerie dromen creëren. Op dezelfde manier heeft ze haar Brusselse woning tot een droom gemaakt, met een zorgvuldig uitgekozen en persoonlijk interieur. (tekst Nele reymen, foto's Wim daneels)
Hard labeur 'Wij hebben deze papierfabriek vijftien jaar geleden gekocht en omgebouwd tot wat het nu is: een huis waar ik woon met mijn man en zoon, een ontwerpruimte, bureaus en een atelier. Dat is stukje voor stukje gebeurd, omdat we onze eigen architect geweest zijn. Een architect had het wellicht nog anders aangepakt, maar alles is nu hoe wij het willen. Toch beginnen we ondertussen weer stilaan dingen te veranderen. Ook al hangen er in de hal nog foto's van vóór de renovatie, om ons te herinneren aan het harde labeur. (lacht)
Ik moet geregeld alles eens herzien. Mijn woning is in die zin zoals mijn collecties, die ik elk seizoen in vraag stel en kritisch evalueer. Een huis inrichten duurt dan ook een leven lang. Ik vergelijk het met het leven op zich, waarin je ook telkens nieuwe ervaringen en ideeën opdoet. Als mens evolueer je continu in je denken, dat moet een woning volgens mij ook doen: (blad Magazine nieuwsblad)
Creatief 'Wij zoeken constant naar leuke spullen, maar wanneer we iets kopen, moet het wel echt onze goesting zijn. Meestal vinden we dat bij de ontwerper of ...... Lees verder in bijlage
Sandra Kim, won voor ons land het songfestival. Sandra Kim (38) wordt in 1972 in Luik geboren als Sandra Caldarone. Ze begint als jong meisje te zingen en wint in 1986 als dertienjarige voor ons land het Eurovisiesongfestival met J'aime la vie. Ze bleef altijd zingen maar bereikte nooit meer het grote succes van toen.
Ik ben nog steeds trots dat ik het songfestival gewonnen heb.
Niemand heeft het me nog nagedaan. Er zijn nochtans nog goede Belgische liedjes geweest, maar het is moeilijker geworden nu de Oost-Europese landen zo massaal aanwezig zijn en voor elkaar stemmen. Maar misschien is het maar goed, want ik vraag me afhoe de VRT en de RTBF ooit zouden overeenkomen om samen zo'n uitzending op poten te zetten. Zou de VRT, die meer middelen heeft, wel ruimte laten aan de RTBF om ook zijn stempel te drukken ?' Lees in bijlage over Sandra Kim
Wat weet u nog over november en december 2010? Doe de test!
Test uzelf met onze Quiz van het Jaar: het nieuws van elke dag in een andere vraag! Vandaag kan u terugblikken op de belangrijkste gebeurtenissen van september, én testen hoeveel u ervan onthouden hebt. (nieuwsblad)
Aurore Daerden, dochter van minister Michel Daerden woont in Luik en Parijs.
Tegenwoordig ben ik meer in Luik omdat ik er vaak word gevraagd als deejay, en omdat mijn vriendin Garance er woont, de liefde van mijn leven. Vóór mijn relatie met Garance was ik getrouwd met een Fransman. Maar hoewel ik er recht op had, heb ik nooit de dubbele nationaliteit aangevraagd. Ik ben trots op mijn Belgische identiteit.
Belgisch is een kwaliteitslabel. Kijk naar de Belgische modehuizen, de Belgische modellen. We hebben een atypische look en mentaliteit. Of neem 2manydjs: na een vol uur elektro draaien zij een oude plaat van INXS. Er zijn er niet veel die dat durven, en het is weer een bewijs van die Belgische eigenheid. We laten ons niet in een hokje duwen. En Vlaming of Waal zijn, dat heeft daar niets mee te maken. Al het gedoe over Walen en Vlamingen hangt stilaan mijn keel uit. Wie zijn dat trouwens: de Walen en de Vlamingen? Op vakantie in Italië zeg je toch: Ha, een Belg, en niet een Vlaming of een Waal? Die concurrentie is belachelijk en ik denk dat alleen de jongeren er komaf mee kunnen maken.
Toen ik onlangs in Berlijn ging draaien, zeiden mijn grootouders: Oei, bij de Duitsers. Terwijl ik alleen zeg: Ik hoop dat ze goed Engels praten, want ik spreek geen Duits. Wij denken anders. En ik hoop dat jongeren dat gezond verstand bewaren als ze ouder worden:
'De vader van Garance was een van de makers van Bye Bye Belgium, de fameuze RTBF-reportage over de splitsing van het land. Hij had ons uitgenodigd om te eten om onze reactie te zien. Wij hadden natuurlijk snel door dat het niet echt was, maar we hebben toen ook de paniek gezien die de reportage bij veel mensen teweegbracht. Het verontrustende is: toen was het nog een compleet van de pot gerukt scenario, terwijl er nu serieus over de splitsing wordt gesproken. Dat vind ik onvoorstelbaar. Wat gaan we doen? Vechten voor elk stukje land en de kaart hertekenen, zoals in de middeleeuwen? En dan een halflandje over houden. Dat zal veel indruk maken:
'Ik merk aan mijn vader ook dat hij zich zorgen maakt. Politiek is zijn passie. Daar leeft hij voor. Voor de politiek is hij gestopt met het revisorenbureau dat hij uit de grond had gestampt. Dus als het moeilijk gaat, raakt hem dat. Om van de persoonlijke kritiek nog maar te zwijgen. Ik heb mij dat ook aangetrokken, ja. De Daerdenmania. Hij is mijn vader, dus helemaal objectief kan ik het niet bekijken, maar een minimum aan respect mag je toch verwachten? Het is ook gemakkelijk om met iemand te lachen zonder te luisteren naar wat hij te vertellen heeft. Dan denk ik: Mijn familie is niet beter, maar zeker ook niet slechter dan een andere. En wees gerust, mijn vader hééft iets te vertellen:
'Zelf ga ik nooit in de politiek. Als deejay heb ik al het gevoel dat ik me twee keer zo hard moet bewijzen in België als in Frankrijk, wat zou het in de politiek dan zijn? Ik heb altijd geweten dat ik een creatieve richting uit wou. Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd. Ik ben gebeten door mode en muziek. Ik hoop binnenkort mijn droom waar te maken en in Luik een mooie concept store te openen, een winkel waar ik mijn eigen lijn van lingerie en zwemkledij wil verkopen, aangevuld met andere merken, en waar de mannen ook graag meekomen om een glas of een koffie te drinken.
Deejayen zal ik ook altijd blijven doen. Ik ben erin gerold via mijn (ex- )man, die ook in die wereld zat, en ik ontdekte dat ik er goed in ben. Ik voel de sfeer op de dansvloer goed aan. Die creatieve carrière heeft mij goed gedaan. Vroeger zat ik niet goed in mijn vel. Ik vond mezelf te dik en niet mooi, en ik was verlegen. Dat is een familietrekje. Je zou het misschien niet zeggen, maar de Daerdens zijn zeer timide. Maar we hebben er elk op onze manier mee afgerekend. Blad Magazine uit het nieuwsblad. Vorige Francophones
Morgen als laatste Francophones Sandra Kim.(In bijlage een mooie fotoshoot van Aurore (make-up Karima Mettioui)
Gastronomisch genieten in "Het Gebaar" Eigenzinnig, origineel én chef van het jaar
Roger van Damme werd door de restaurantgids Gault Millau verkozen tot chef van het jaar 2010. Hij is in alle opzichten een buitenbeentje onder de chefs: van Damme is patissier van opleiding, bloedbroeder van Sergio Herman, en geestesgenoot en vriend van de Catalaanse patissier Albert Adrià en zijn broer Ferran Adrià van El Bulli, die de moleculaire keuken wereldwijd op de kaart zette.
Verder gebruikt Roger van Damme nieuwe technieken zonder rekening te houden met de bestaande regels en klassieke werkmethodes. Bovendien is zijn tearoom-restaurant Het Gebaar enkel van 's middags tot de late namiddag open. Roger scoort met een heel aparte lunchformule waarbij eigentijdse technieken, bereidingen en smaken in een voor- en hoofdgerecht worden verwerkt en op hetzelfde bord worden geserveerd. Zijn gerechten zijn complex en creatief en zorgen voor een explosie van verrassende smaken en aroma's. (Feeling) Gastronomisch plezier (1 - 2)
Het Gebaar, Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen, 03/2323710, www.hetgebaar.be G: zondag en maandag
Bobby Farrell, het boegbeeld van de popgroep Boney M, is vanochtend in zijn hotelkamer in de Russische stad Sint Petersburg overleden. Dat heeft zijn agent John Seine bekendgemaakt.
De doodsoorzaak is nog onbekend. Farrell, die in Nederland woonde, heeft gisteravond nog opgetreden met zijn band en zou vandaag naar Italië afreizen.
Bobby Farrell (61) was zanger, danser en dj. Hij voegde zich in 1976 bij de Duitse groep Boney M die verder bestond uit drie zangeressen. De band scoorde hits als Sunny, Ma Baker, Daddy Cool, Rivers of Babylon en Hooray! Hooray! It's a holi-holiday! De discogroep scoorde verschillende nummer 1-hits en verkocht wereldwijd meer dan 150 miljoen platen.
Farrell was overigens zelf niet te horen op de platen van Boney M. De mannelijke zangstem was die van de producer van de groep Frank Farian.
Farrell viel op in de groep door zijn opmerkelijke dansstijl. Hij verliet de band in 1982 en keerde weer terug in 1985. In 1986 viel Boney M uit elkaar om twee jaar later weer bij elkaar te komen. Toch viel in 1989 definitief het doek voor Boney M. Farell trad sinds 1992 op met een eigen groep: Boney M. featuring Bobby Farrell. (anp/sps)
Het liep even fout voor Koen Wauters. Tijdens zijn voorlaatste concert op 28 december 2010 in het Sportpaleis tuimelde de Clouseau-zanger achterwaarts van het podium. Gelukkig vingen zijn fans hem op en tilden ze hem met vereende krachten weer naar boven. Wauters zag er even beduusd uit, maar bedankte vervolgens zijn 'redders'. De show ging verder alsof er niets aan de hand was.
De valpartij vond niet toevallig plaats tijdens het nummer 'I'm into folk', waar Wauters het samen met Bart Peeters op een vrolijk wippen zet. Natalia en Jan Leyers zagen de tuimelperte vanop de eerste rij gebeuren.
Gisteren was het allerlaatste optreden van Clouseau plaats in Antwerpen. Vandaag al zit Wauters in het vliegtuig voor de Dakar-rally. (svm)
Bekijk hier op de video hoe hij van het podium tuimelt tijdens de Into folk.
Dominique Monami ex-tennister: (ik heb alleen maar vlaamse liefdses gehad).
Toen ik voor de nationale ploeg begon te tennissen, kwam ik terecht in een overwegend Vlaams gezelschap. Mijn eerste vriend was ook een Vlaming. Voor hem ben ik verhuisd van Verviers naar Leuven en daarna ben ik altijd in Vlaanderen blijven plakken. Ik woon hier nu negentien jaar en ik voel me goed. Onlangs hoorde ik in India iemand zeggen: I am from Flanders. Dan denk ik: Man man, waar ben jij toch mee bezig? Het land splitsen? Daar ga je niet sterker van worden. En wat is het probleem eigenlijk? De mentaliteit van Walen en Vlamingen is anders, maar dat maakt ons juist complementair. Vlamingen zijn stipter en meer gestructureerd, Walen iets meer laisser faire. Ik probeer van allebei de goede dingen over te houden:
Met mijn dochter Inès (9) spreek ik Frans. Ik wil dat ze tweetalig opgroeit.
Ook met mijn man spreek ik Frans. Dat was de afspraak. Als we in Wallonië zouden wonen, zouden we Nederlands spreken. Als ik in Mechelen buitenkom, spreek ik uiteraard Nederlands. Alleen als er in een verkiezingsperiode op de markt extremisten voor mij staan, haal ik mijn beste Frans boven. Wie racis-tisch is of openlijk uitvaart tegen de Walen, maakt mij kwaad:
'De politici dragen een grote verantwoordelijkheid in deze crisis, vind ik. Er zijn er die het goed doen, maar er zijn er ook die met hun belabberde Nederlands het imago van Wallonië nog meer schade toebrengen. En van het jaren-lange gesjoemel zoals in Charleroi word ik ook triestig, want het doet de problemen escaleren. Zelf kom ik nog geregeld in Wallonië. Ik wil dat mijn dochter ook dat deel van haar roots kent en weet dat het ook een goede plek is om te wonen:
'Als tennisser heb ik mijn land vertegenwoordigd. Je voelt dat mensen -Vlamingen en Walen - dat appreciëren. In Wallonië zijn ze ook gek van Kim Clijsters, hoor. Ik vind dat niemand het recht heeft om te zeggen: Zij is een Vlaamse, zij vertegenwoordigt óns. Ik heb ook nooit problemen gehad met de Vlaamse meisjes. Integendeel, we waren een hechte groep. Mijn beste vrien¬din was toen een Vlaamse. We kennen elkaar van ons tiende en zijn nog steeds dikke vriendinnen. Ook in de liefde ben ik de Vlamingen trouw gebleven. Mijn eerste vriend was een Vlaming, net zoals mijn ex-man en mijn huidige man. Maar daar moet je zeker geen bewuste strategie achter zoeken. Dat is gewoon hoe het gelopen is:
( blad Magazine uit het nieuwsblad) Lees ook 3/2/1
Koopjesjagers kunnen bij zelfstandige modewinkeliers vanaf de eerste dag van de wintersolden, komende maandag, kortingen van gemiddeld 30 procent verwachten.
Dat blijkt uit aparte onderzoeken van de ondernemersorganisaties Unizo en NSZ. De meerderheid van de zelfstandigen verwacht minstens evenveel te verkopen als tijdens de vorige wintersolden.
Daling Gemiddeld rekenen de ondervraagde leden van Unizo-lid Mode Unie op een minderverkoop van 0,7 procent tegenover de wintersolden van januari 2010. Bij het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) verwachten de leden een meerverkoop van 2 procent. Bij beide organisaties viel de winterverkoop tot nu toe tegen en werd er iets minder verkocht geboekt dan een jaar geleden. Ruimer assortiment "Door het slechte weer van de afgelopen maand ligt er gevoelig meer in de rekken dan vorig jaar bij de start van de wintersolden. Dat is goed nieuws voor de consument die uit een ruimer assortiment kan kiezen", stelt het NSZ.
Nocturnes Bij handelsfederatie Comeos wacht men de start van de wintersolden af om cijfers te geven. Net als bij het NSZ luidt het bij Comeos dat de soldenstart vermoedelijk eerder verspreid zal verlopen. De eerste soldenweek valt immers samen met de laatste week van de vakantie. Vooral in Wallonië zijn er maandag nocturnes gepland voor de mensen die toch moeten gaan werken en nadien nog op koopjesjacht willen gaan, aldus nog Comeos. (belga/ep)
Gastronomisch genieten te Antwerpen bij Dôme, simpel, smakelijk en supervers.
Wie houdt van een eenvoudige keuken met superverse producten, moet bij Julien Burlat zijn.
Deze Franse chef, die in 2002 in Antwerpen neerstreek, heeft een spontane kookstijl en zijn talent bestaat er vooral in dat hij met een beperkt aantal ingrediënten de meest heerlijke gerechten weet te maken Zijn restaurant Döme is ondergebracht in een schitterend burgerpaleisje uit 1893 met een opvallende fraai gedecoreerde koepel.
Burlat werkte bij Franse superchefs als Pierre Gagnaire, Alain Ducasse en Bernard Pacaud in J:Ambroisie. De voorbije jaren opende hij samen met goede vriend Julien Bobichon het visrestaurant Dame sur Mer én Domestic, een bakkerij-specialiteitenwinkel - allebei vlakbij zijn restaurant Op zijn constant wisselende kaart staan bereidingen aardpeer met mousse van gegrilde ganzenlever en arganolie, Noord-zeekrab met mousse van zeeegel, dille en kort gegaarde mesheften en venusschelpjes; gebakken langoustines met gekookte en rauwe raapjes en jus van langoustines; en rode poon, quinoa met boschampignons, artisjok en Vadouvancurry.
Döme, Grote Hondstraat 2, 2018 Antwerpen, 03/2399003, www.domeweb.be G: zaterdagmiddag, zondag en maandag. (Feeling) Gastronomisch plezier (1)