Citroen - veenbessencake. Een heerlijke cake, wat zurig en niet te droog!
Nodig: - sap van 2-3 citroenen - 120g gedroogde veenbessen - 455g bloem - 1/2tl soda, bakpoeder - 225g boter - 500g bio Mascobado suiker (Oxfam) - 5 ei - 2el citroenschil (rasp) van bio citroenen - 1/2 el vanilleextract - 240ml yoghurt (bio) Bakvorm (grote tulband van 25cm of grote cakevorm)
Maken: Oven op 180°C verwarmen. Suiker en boter opkloppen tot goed schuimig. Erna één voor één ei bijdoen (1' per ei kloppen). Citroenschil, vanille bijdoen. 1/3 van bloemmengsel (bloem en bakpoeder/soda) bij, erna 1/3 yoghurt en citroen, trerug 1/3 bloem, 1/3 citroen en yoghurt tot alles vermengd is. Tenslotte de veenbessen erbij doen. Cake in ingevette vorm doen en 60' bakken. Na 60' inprikken om te zien of de cake droog is. Eventueel nog max 10' laten bakken. UIt de oven halen en 10' laten staan (gebak krimpt en gaat makkelijk uit de vorm) en ontvormen, laten afkoelen op taartrek.
|