Foto
Inhoud blog
 • Nieuwe blog
 • Machelen
 • Uitbergen
 • Baardegem
 • Zwijnaarde
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • louis vervaeke
 • bloggen
 • maxim de greve
 • agenda

  Wedstrijden seizoen 2010

  Categorieën
  "Coureurke" Yorne
  Stap voor stap komen we er wel !
  07-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende wedstrijd :
  Technische gegevens : 

  60 km - 385 EUR.
  I: Cafe De Duif, IJzerhand 50, 9120 Beveren (03/755 14 17).
  U: 14:30/15:45/16:00
  K: Cafe De Duif, IJzerhand 50, 9120 Beveren
  Extra info: 11 ronden van 5,4 km  07-04-2010 om 21:18 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarschoot

  Wat een organisatie ... om 12.30u inschrijving vertraging daar de rugnummers er nog niet waren... Om 14.00u start een half uur vertraging omdat de rode en de groene vlag niet aanwezig waren...

  74 deelnemers (waaronder ook mijn ploegmakkers Niels, Jelle, Yordi, Jonas en Maxim) stonden dan ook super zenuwachtig aan de start. Om half 3 kon de wedstrijd dan toch aanvangen daar de rode en groene vlag toch opgedoken waren. Door de vertraging werd de wedstrijd met 2 ronden ingekort daar de juniores nadien ook nog van start gingen.

  Het peloton bleef bijna de ganse wedstrijd samen waardoor valpartijen dan ook niet uitbleven. Gelukkig bleven mijn ploegmakkers en ik hiervan gespaard. Alhoewel, Jonas had pech met een lekke band en moest dus vroegtijdig de wedstrijd stoppen.

  Mijn benen voelden beter aan dan zaterdag dus dat was OK. Het was ook een vrij mooi parcours maar het mindere was dat we 2x over de spoorweg moesten en dus veel kans hadden dat we voor een gesloten overweg kwamen ... wat dan ook gebeurde op drie ronden van het einde. Er was net een demarrage geweest van een Nederlandse renner (naam weet ik niet ) en een tegendemarrage van Jonas Lammens toen we dus voor een gesloten overweg kwamen te staan. Hierdoor was ik volledig mijn ritme kwijt en draaiden mijn benen vierkant

  Het werd een massaspurt met het volledige peloton. Ik zat niet zo goed geplaatst en eindigde pas 23ste.

  Van harte dank aan Ann en haar man omdat ik opnieuw hun badkamer vuil mocht maken

  Dank ook aan allen die kwamen supporteren : o.a. mijn oma, mémé, Julien, nonkel Ronny, Didier, Peter en zijn ouders, Carla en Mio en mijn zussen niet te vergeten.

  Eveneens sorry voor mijn boos gezicht na de wedstrijd maar ik had beter verwacht van mijzelf ...  07-04-2010 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  04-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heurne
  108 renners kwamen aan de start en ik wist dat een goede startplaats in Heurne zeer belangrijk is gezien het parcours. Mijn benen voelden niet super aan maar ook niet super slecht. In het begin van de wedstrijd zat ik volgens onze pa en Bassie (die ook eens is komen piepen tussen twee pintjes tappen door) dan ook wat te veel op kop te sleuren.

  Op het moment dat de vogels met o.a. Kevin Deltombe en Seppe Verschuere gingen gaan vliegen zat ik te veel achteraan het peloton en heb ik dus de vlucht gemist Toen mijn ploegmaat Jelle een demarrage plaatste hield ik even de benen stil om zo het peloton wat tegen te houden en Jelle de kans te geven te ontsnappen.

  Bovenop de strakke wind moesten we ook nog een regenbui trotseren en al gauw viel het peloton in brokken uiteen. Ik kon mooi bij de eersten blijven (al had ik het afen toe eventjes moeilijk) en kon op het einde toch nog loskomen uit het restje dat van het eerste peloton nog overbleef om zo de 18de plaats in de wacht te slepen.

  Dank aan allen die kwamen supporteren o.m. tante Fabienne, Eddy, Didier en mijn buurman Robert
  en degenen die ik vergeten ben op te noemen ...

  P.S. : ons ma had aan haar camera geprutst enne hierdoor zijn de fotokes eigenlijk een beetje mislukt. We probeerden ons best te doen om er toch een paar op te zetten   maar dit is ons jammer genoeg niet gelukt.

  04-04-2010 om 20:39 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederzwalm

  Bij het opstaan voelde ik al dat mijn benen beter waren dan gisteren (dankzij een massageke bij mijne masseur  Peter  ). Ik zag het goed zitten en kon niet wachten om mij te gaan inschrijven. Van mij mocht de koers zo vlug mogelijk beginnen.

  Alhoewel ..., bij de inschrijving werd ik gezegend met het nummer ... 13    Eerst kon ik daar nog mee lachen maar tijdens én na de koers niet meer

  92 renners kwamen aan de start om het parcours en de bijhorende wind te trotseren. Saimen De Laeter, Thieme Van Ruymbeke, Kevin Rasschaert, Stijn Van Hecke, Seppe Verschueren waren allen aanwezig. Ook mijn ploegmakkers Niels, Yordi, Dominique, Jelle en Jasper waren aanwezig. Het beloofde een mooie koers te worden.

  In de tweede ronde demareerde mijn ploegmaat Jasper en zodus hield ik - daar ik vooraan het peloton zat - de benen stil.

  Net na het ingaan van de derde ronde liep het mis. Er was een valpartij waar ik ook bij betrokken raakte. Ik gaf echter niet op en sprong terug op de fiets om te proberen het peloton - dat ondertussen zo een 30 seconden voorsprong had - terug bij te benen wat mij ook lukte op een halve ronde tijd

  Bij passage aan ons ma had deze al onmiddellijk gezien dat ik gevallen was Ze moedigde mij aan en riep dat ik moest proberen door te zetten. De volgende ronde lukte dit maar daarna was de pijn aan mijn heup en schouder niet meer te harden. Op 3 ronden van het einde diende ik dan ook te stoppen daar mijn achterstand te groot was Ik eindigde nog op de 42ste plaats net voor mijn ploegmaat Jelle die mij aan de aankomst nog een duwtje in de rug gaf (merci Jelle ).

  Dank aan allen die kwamen supporten !!

  Eén ding weet ik zeker : NOOIT meer het nummer 13 voor mij  29-03-2010 om 12:50 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harelbeke

  In afwachting van de profs voor de E3-prijs Harelbeke was er een criterium voor de nieuwelingen met maximum 50 deelnemers. Er waren veel premies en punten te verdienen dus was het al vlug beslist dat ik mijn kans zou wagen.

  Bij aankomst in Harelbeke was de eerste die ik tegenkwam Belgisch Kampioen Niels Vanderaerden (die deze wedstrijd tevens won en waarvoor proficiat ! ). Daarna kwam ik Miel Pyfferoen, Jonas Rickaert en Yordi Ganseman tegen En daar kreeg ik dus de zenuwen van want ik zag mijn slaagkansen zo minderen.

  Bij aanvang van de wedstrijd werd er meteen deftig op los gefietst en was het dus alles op alles zetten om goed te kunnen volgen. Ik voelde meteen dat mijn benen niet super waren. Het was alsof ik niet vooruit geraakte. Ik moest mij dan ook maar tevreden stellen door achteraan het peloton mee te fietsen.

  Halverwege de koers riep ik naar onze pa en ons ma dat mijn benen slecht waren en dat ik niet meer kon. Zij moedigden mij aan, alsook Wiske en Philippe (de ouders van mijn ploegmaat Niels Evraert) maar ik zag het efkes niet meer zitten.

  De volgende ronde riep ons ma dat ik moest doorzetten en op mijn tanden moest bijten en dat het wel zou lukken. Beetje bij beetje kon ik opschuiven naar voor. 

  Enzo Demasure demareerde en kon zo al vlug enkele seconden uitlopen. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde ging Niels Vanderaerden voluit en kon Enzo al vlug bijbenen. Onze pa riep ondertussen dat ik mij ook moest plaatsen voor de eindspurt

  Toen de bel de laatste ronde aankondigde zat ik vooraan in het peloton en de laatste kilometer heb ik alles op alles gezet en ben er voluit voor gegaan. Ik kon nipt voor het peloton blijven en behaalde ... mijn eerste podiumplaats. Ik werd nl. derde  27-03-2010 om 23:14 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ichtegem

  Een gure wind en nog 57 deelnemers waren mijn tegenstanders in Ichtegem. Een koers die niet te onderschatten was door het loodzware parcours (mede door de wind) en net voor de aankomst 1,5 km vals plat en niet in het minst de tegenstanders met o.a. Belgisch Kampioen Niels Vanderaerden, Tiesj Benoot, Miel Pyfferoen, Jonas Rickaert...

  We dienden 8 ronden af te leggen van net geen 7 km. Het was een snelle koers waarbij er in de eerste ronde al enkele renners dienden te lossen. Ik kon mooi stand houden in het peloton alhoewel mijn benen niet zo goed aanvoelden als vorige week.

  Halverwege de koers was er een demarrage van Jonas Rickaert, gepareerd door de Brit Dibben Jonathan. Niels Vanderaerden trachtte hen bij te benen maar zonder resultaat.

  Bij het ingaan van de laatste ronde zat ik mooi in het wiel van Niels maar werd naar de kant gedrongen in de spurt zodat ik een paar plaatsen prijs diende te geven. Ik werd hierdoor slechts 21ste  Er zat eigenlijk wel een verdiende top 10 in. Volgende week beter

  21-03-2010 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oordegem

  Eindelijk mocht ik mijn eerste wedstrijd van dit seizoen starten. De stoom kwam al uit mijn oren nog voor het startsein werd gegeven en niettegenstaande de verwittiging van onze pa en ons ma kon ik mij toch niet inhouden en schoot ik als een pijl vooruit bij het startsein.

  Bij de eerste doortocht aan de aankomstlijn had ik een voorsprong op het peloton van om en bij de 20 seconden en pakte ik meteen ook mijn eerste premie voor dit jaar. Na 2 ronden kreeg ik versterking van 4 andere renners maar het mocht niet baten. We waren niet sterk genoeg om het peloton voor te blijven. De Catabike-renners met o.a. Saimen De Laeter en Aimé De Gendt namen de koers in handen.

  Ik eindigde als 23ste van 86 deelnemers. Ik heb veel moed op het komende wielerseizoen. We zien wel wat het brengt ...  15-03-2010 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepie !!!
  Ik mag dan toch vroeger starten dan voorzien. Zondag mijn eerste wedstrijd in Oordegem.


  Technische gegevens :60 km - 385 EUR.
  I: Cafe Den Bol, Oordegemkouter 39, 9340 Oordegem
  (09/369 11 62).
  U: 13:45/14:45/15:00
  K: Ontmoetingscentrum,
  Oordegemdorp 1, 9340 Oordegem
  Extra info: 12 ronden van 5 km

  11-03-2010 om 22:13 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht nieuws !!!
  GEEN eerste wedstrijd voor mij dit weekend !

  Woensdag zwaar gevallen op training. Resultaat : scheur in mijn (schouder)pees en breuk in de schouder.

  Om te beginnen één maand geen koers ... op voorschrift van de dokter.

  Ga volgende week naar de sportdokter. Hopelijk kan die het slechte nieuws wat verzachten...

  27-02-2010 om 11:11 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  10-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van harte dank !
  Aan allen van harte dank voor jullie talrijke opkomst op mijn eetfestijn !!!! 


  Yorne

  10-02-2010 om 20:51 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende (en tevens laatste voor dit seizoen) wedstrijd : 26 september - Aalter

  Technische gegevens: 


  60 km - 385 EUR
  Bijkomende prijzen: 50 EUR.
  I: Domino, Stationsstraat, 9880 Aalter (09/374 39 19).
  U: 14:45/15:45/16:00
  K: Sportpark, Lindestraat, 9880 Aalter
   

  21-09-2009 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw enkele sfeerfotokes van tijdens en na de wedstrijd


  20-09-2009 om 02:27 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  19-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evergem-Belzele

  49 deelnemers en de supporters (mémé en Julien, Carla en Mio, zus Yadrinka en onze Chris) op post met een mooi weertje (25°) als extraatje. Opnieuw dank aan hen die mij blijven steunen (in goede en kwade dagen)

  Mijn tweede koers op dit parcours dit seizoen. Mijn eerste koers hier was barslecht dus moest ik dit keer beter doen. Er dienden 11 ronden afgelegd te worden, goed voor 70 km.

  Reeds van in de eerste ronde was er een demarrage van Jonas Lammens, dit beloofde een heftige wedstrijd te worden. Aan het einde van de tweede ronde was er een valpartij waarvan ik - gelukkig - gespaard bleef maar hierdoor wel een beetje achteraan het peloton bengelde.

  Mijn benen voelden goed aan - dankzij mijn masseur Peter - en ik kon mooi opschuiven naar voor. Ondertussen hadden opnieuw een paar mannen gedemarreerd maar we konden ze telkens terug tot de orde roepen.

  En dan, in de 5de ronde, opnieuw een demarrage van Jamie Schockaert. Ik ging mee en met een 10-tal renners konden we al vlug een mooie voorsprong opbouwen van 43 seconden. Dankzij onze mooie samenwerking (op commando van Jamie) konden we die voorsprong in stand houden.

  Ondertussen werden tante Fabienne en Joyce (die er vandaag niet bij konden zijn) telefonisch op de hoogte gebracht door ons ma (zodat ze toch een beetje aanwezig waren) en mee konden supporteren van op afstand

  Op 2 ronden van het einde probeerde Thieme Van Ruymbeke met een 2-tal companen ons bij te benen maar dit lukte (jammer genoeg voor hen en joepie voor ons) niet. Bjarne Trio had ondertussen ook moeten afhaken van ons groepje zodat we nog met 9 overbleven voor de eindspurt.

  Ik eindigde op de 5de plaats. Mijn beste plaats tot nu toe Yes, I did it again hé Chrisje. Enne, by the way, mercikes voor de goede bevoorrading samen met onze pa  19-09-2009 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele sfeerfotokes van tijdens en na de wedstrijd. Waar is ons Chrisje gebleven ???
  16-09-2009 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poeke

  In tegenstelling tot de voorbije "zonnige" wedstrijden was het vandaag een echt herfstweertje. Koud, een zeer strakke wind en af en toe een paar druppeltjes Voor ons niet zo leuk maar voor de supporters zeker niet. Alvast iedereen opnieuw bedankt voor jullie aanwezigheid en steun tijdens de koers. 

  Niettegenstaande er dit weekend veel wedstrijden waren kwamen we toch met mooi aantal renners aan de start, 68. Dat zou het er niet echt makkelijker op maken want het parcours bestond uit zeer smalle baantjes met veel bochtenwerk en midden in de kouter. Wind, wind en nog eens wind waar we ook reden

  Al vroeg was er een demarrage maar waren er ook enkele valpartijen. Hierdoor miste ik de boot en was ik niet mee met de vluchters. Dan maar een paar keer zelf geprobeerd om het gat te dichten maar dat lukte niet. Geen helpers

  Tegen het einde van de wedstrijd waren mijn meeste krachten verspeeld maar onder aanmoediging van mijn peter, tante Fabienne, Joyce, ons Chrisje, onze pa en ons ma ging ik vol moed de laatste ronde in. Daarbij kwam nog dat het lichtjes was beginnen regenen. Net voorbij de aankomst lag een kasseistrook en daar ik met mijn carbon wielen reed had ik .... geen remmen meer . Supergevaarlijk dus.

  Bij het aanvangen van de pelotonspurt perste ik al mijn (nog) overblijvende krachten uit mijn lijf en kon ik toch nog een 10-tal plaatsen opschuiven. Goed voor een 22ste plaats in de eindstand.  15-09-2009 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  08-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overboelare
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  69 deelnemers stonden aan de startlijn met o.a. Robin Venneman, De Gendt Aime, Penserini Loïc, Robin Van Goethem, Rossignol Bryan, Geerinck Jens, geen pannenkoeken dus om tegen te koersen.

  We dienden 10 ronden van om en bij de 7 km. af te leggen op een vrij mooi maar wel heuvelachtig parcours.

  De eerste helft van de koers kon ik goed meerijden in de buik van het peloton. In de tweede helft waren er een paar demarrages en die kon ik eveneens goed opvangen, mede dank zij de steun van mijn supporters. Mercikes om opnieuw aanwezig te zijn Chris, Victor, Geert, Kathleen, Jonas, mémé en Julien

  Zelf kon ik ook een paar demarrages plaatsen maar ik geraakte niet weg. Wel kon ik een paar keer het gat dichten zodat het peloton telkens kon aansluiten bij de "vluchters". Bij het ingaan van de laatste ronde waren er opnieuw een 4-tal renners gaan vliegen en probeerde ik het gat te dichten. Plots werd ik in het nauw gedreven door een paar "stoere mannen" (althans die denken toch dat ze dat zijn). Hierdoor  verloor ik tal van plaatsen (kon er in de spurt nog een paar opschuiven) en behaalde slechts een povere 43ste plaats.

  Iedereen was het er mee eens dat ik een mooie koers gereden had en dat ik tevens ook zelf koers gemaakt had wat niet van iedereen kon gezegd worden. Spijtig dat mijn uitslag niet overeenkomt met de wedstrijd die ik gereden heb  08-09-2009 om 23:42 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem

  Een thuiswedstrijd en wat voor één

  Gans de week gierden de zenuwen door mijn lijf en liep ik - tot grote ergernis van ons ma, onze pa en mijn lieve zusjes - op de toppen van mijn tenen.

  Ik had mij voorgenomen om bepaalde personen eens te laten zien wat ik in mijn mars had - in tegenstelling tot wat zij over mij denken - en ... het is mij gelukt Ik heb ze een poepie laten ruiken.

  Maar liefst 70 renners kwamen aan de start. Ik kreeg al zenuwen bij het zien van "de goeien" en zag mijn "plannetje" al in de mist opgaan maar - koppig als ik ben - zou ik toch tot het uiterste gaan.

  Ik had een mooie startplaats. HAD dus. Toen alle renners klaarstonden aan de start moest de wagen met de rode vlag nog passeren en alle renners die achteraan stonden schoven mooi mee zodat de eerste rij uiteindelijk de laatste werd

  Toen het startsein gegeven werd en onze pa zag dat ik gans achteraan zat zag hij het al niet meer zitten. Dat was dus buiten bibi gerekend. Ik kon mooi opschuiven naar voor en bij het einde van de eerste ronde zat ik gans vooraan het peloton. Bij de aankomstlijn demarreerde ik en Seppe Kopecky volgde. Bij het einde van de tweede ronde hadden we reeds een voorsprong op het peloton van om en bij de 35 sec. Die liep de volgende ronde op tot 45.

  Ons ma (en eigenlijk iedereen die kwam supporteren voor mij) riep dat het nog veel te vroeg was en dat ik mij niet kapot mocht rijden maar daar had ik geen oren naar. Tante Fabienne kon haar eigen ogen niet geloven en vergat zelfs te roepen naar mij

  Uiteindelijk konden Jasper Dult (dank voor de steun trouwens in de laatste ronde), Jens Geerinck, Robin De Ketele, Geerinckx Ruben en Tijs Delbaere ons vervoegen en konden we mooi ronddraaien.

  We konden een voorsprong opbouwen van 1 minuut 30 op het peloton en zetten zo de ganse wedstrijd naar onze hand. In de laatste ronde had ik een dipje maar dankzij Jasper kwam ik er weer bovenop en haalde een 7de plaats, mijn beste resultaat tot nu toe en vooral : mijn plannetje was gelukt

  Dank aan mijn trouwe supporters én iedereen die mij langs het parcours aanmoedigde
  Mede dankzij deze aanmoedigingen had ik de kracht om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.  22-08-2009 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  17-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grammene

  58 renners kwamen aan de start.

  Ik had niet echt goede benen in het begin van de wedstrijd en bengelde dan ook achteraan het peloton (tot grote ergernis van onze pa en ons ma). Toen ik haar teken deed dat het niet ging riep ze dat het wel zou lukken en dat ik moest doorzetten (wat ik dan ook maar deed)

  Naarmate de wedstrijd vorderde voelde ik me beter en beter worden maar het was eigenlijk al te laat want er waren al 14 vogels gaan vliegen.

  De derde laatste ronde probeerden Dimitri Soete en ik ons los te trekken van het peloton wat ons ook lukte. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden we al een mooie voorsprong.

  Ik zette alles op alles en reed de longen uit mijn lijf. Ik kon er nog eentje oppikken die gelost was van de 14 "vluchters" en zodoende werd ik 14de.

  Blijdschap alom bij mijn peter, tante Fabienne, Joyce, nonkel Ronny, Lieve en niet te vergeten ons ma en onze pa en de twee zussen.

  Hopelijk volgende week in Zingem (thuiswedstrijd dus) gaat het ook zo goed (liefst nog beter)


  14/58  17-08-2009 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem

  Toch wat zenuwen deze morgen want het was een "thuiswedstrijd" vandaag. Vele bekende gezichten dus bij de opwarming en start maar ons ma had eigenlijk meer zenuwen dan ik

  Grote opkomst van supporters (o.a. mijn oma en Laintje, nonkel Ignace, Lesley, Frank, Ingrid en Eddy, Kathleen en Thomas, enz. ...) waarvoor mijn dank, ook aan de wekelijkse aanwezigen (mijn peter, Tante Fabienne, Joyce, zus Yadrinka, mijn maatje Chris, mémé & Julien, nonkel Ronny & Lieve en niet te vergeten mijn vriend Grégory en masseur Peter).

  Om 14u45 (ietsje later dan voorzien door omstandigheden) vertrokken we voor een criterium op gesloten omloop met 52 renners. We dienden slechts 40 km. af te leggen maar reeds van bij het begin werd er duchtig gekoerst.

  Ik kon de ganse wedstrijd mooi volgen en demarreerde ook een paar keer. Eén dom foutje : ik demarreerde in de voorlaatste ronde maar aangekomen aan de aankomst bleek dat we nog een rondje moesten al mijn moeite voor niets dus en ook mijn krachten verspeeld voor de eindspurt

  Op de 52 renners behaalde ik de 32ste plaats   Volgens de wedstrijd die ik gereden heb, kon ik een betere eindplaats hebben behaald  09-08-2009 om 22:50 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knesselare

  In tegenstelling met woensdag voelden mijn benen goed aan toen ik wakker werd. Dat was al een hele geruststelling want ik wou niet terug afgaan zoals eerder deze week en mijn supporters niet teleurstellen. Trouwens bedankt omdat jullie alweer op post waren

  Niettegenstaande er veel koersen waren kwamen toch 57 renners opdagen. We dienden 12 ronden van 5,300 km af te leggen. Een vrij mooi parcours maar nogal veel smalle straatjes waar het moeilijk opschuiven was.

  Ik kon mooi meerijden met het peloton (hield me eigenlijk een beetje achteraan in mijn zetel ) wat niet zo naar de zin was van ons ma. Telkens ze me zag riep ze dat ik moest opschuiven. Ze zag ook wel dat ik beter kon maar wist ook wel dat het niet zo makkelijk was om hier naar voor te komen.

  De derde laatste ronde waagde ik mijn kans en zette alles op alles om vooraan te geraken wat mij ook lukte. Jonas Lammens kwam als eerste over de streep - waardoor hij een premie op zak had - en ik volgde in zijn wiel, aangemoedigd door mijn peter, tante Fabienne, Joyce, zus Yadrinka, onze pa en mijn maatje Chris. 

  Al vlug wist Maxim De Greve ons bij te benen maar het peloton liet ons ook niet rijden. Het werd een massaspurt, niet zonder gevaar dus. Ik haalde de 40ste plaats. Heb een mooie wedstrijd gereden maar had toch liever een mooiere einduitslag gehad

  05-08-2009 om 22:57 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)

  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Dierickx Yorne
  Ik ben een man en woon in Zingem (België) en mijn beroep is Student.
  Ik ben geboren op 24/11/1994 en ben nu dus 26 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Wielrennen, chatten met leuke meisjes.

  Gastenboek
 • succes
 • koers Kruishoutem
 • xd
 • zie je wel
 • proficiat

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per jaar
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!