Foto
Inhoud blog
 • Nieuwe blog
 • Machelen
 • Uitbergen
 • Baardegem
 • Zwijnaarde
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • louis vervaeke
 • bloggen
 • maxim de greve
 • agenda

  Wedstrijden seizoen 2010

  Categorieën
  "Coureurke" Yorne
  Stap voor stap komen we er wel !
  20-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snaaskerke

  Zoals te zien op de foto hieronder - en zoals eigenlijk te verwachten viel doordat er iedere ronde een premie van € 20,00 te verdienen viel - was er een massale opkomst voor deze wedstrijd. Maar liefst 127 deelnemers stonden aan de start en onder hen natuurlijk de "grote kanonnen" die aasden op de premies.

  Het startschot werd gegeven en het was drummen om als eerste door de gevaarlijke bocht naar links (net na de start) te geraken zonder kleerscheuren. Oef, iedereen bleef overeind maar dat geluk bleef niet lang duren. Reeds van in de eerste ronde was er een valpartij (waar ik gelukkig van gespaard bleef). Het volledige peloton scheurde meteen in stukken vaneen. Ik was (joepie) mee met de kop van het peloton maar had te vroeg victorie gekraaid... Pats, boem, vlak voor mijn neus een nieuwe valpartij. Ik moest in de remmen gaan en belandde in de graskant waar ik mijn voeten aan de grond moest zetten, zodoende geparkeerd stond, en hiermee kostbare tijd verloor.

  Met een bende van 8 man probeerden we toch nog het gat te dichten op het peloton maar tevergeefs. Het mocht niet zijn. De vogels waren gaan vliegen en de afstand werd alleen maar groter door de vele demarrages bij de doortocht aan de aankomstlijn (premies)

  Na de achtste ronde werden we verplicht om te stoppen. Ik perste er toch nog een sprintje uit en eindigde derde van ons groepje van 8. Denk dat ik rond de 65ste eindigde in de totale uitslag. Niet echt slecht maar ik had toch liever mijn wedstrijd volledig uitgereden.  20-04-2009 om 09:24 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarschoot

  Geen vrijdag maar maandag de 13de... geluk of ongeluk ?

  Het weer viel in ieder geval al mee en de opkomst van de supporters ook (Kevin en Yadrinka, Filip en Veronique, mémé en Julien, Nonkel Ronny en Lieve, Mio en Carla, Anne en Pol - waarbij ik mij trouwens mocht wassen na de koers en bij deze van harte dank hiervoor !! - dus was het aan mij om te bewijzen of ik al dan niet 2 koersen aankon op één weekend.

  De deelnemerslijst was niet zo klein : 76 namen werden opgetekend, waaronder vele goeie zoals Jasper Dult, Jonas Lammens, Dimitri Soete, Glenn Rotty, mijn ploegmakkers Bart Pijsson en Matthias De Vrient en niet te vergeten de tweedejaars die telkens proberen de wedstrijd naar hun hand te zetten.

  Daar de afgevaardigden van de Wielerbond een beetje met ons voeten speelden en ons van pier naar pol stuurden om uiteindelijk - 3de keer, goede keer - de juiste startplaats te vinden had ik opnieuw de trein gemist en stond (voor de zoveelste keer ) terug op de achterste rij om te starten.

  "Komaan Yorne, opschuiven naar voor"  was het enige waar ik kon aan denken en wat ik dus ook meteen deed. Na een halve ronde had ik reeds de kop van het peloton bereikt en reed ik samen met Niels Van Vooren, Jonas Lammens, James Bayens en Kevin Rasschaert richting aankomstlijn waar ik mijn eerste priem pakte

  Daarmee had ik al mijn  verschoten ... De vijf volgende rondes kon ik nog (soms met wat moeite) meedraaien met het peloton maar uiteindelijk moest ik in de 7de ronde toch lossen.

  Ik behaalde een 45ste plaats op de 76 deelnemers.

  Maandag de 13de ... bracht niet echt ongeluk maar eveneens niet echt geluk (buiten mijn premie dan)

  Dank aan allen die kwamen supporteren !!!

  14-04-2009 om 19:45 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveren

  Mijn eerste wedstrijd van het Paasweekend is gepasseerd ... morgen de tweede. De eerste maal dat ik twee wedstrijden rijd op één weekend

  Een prachtig weertje, een relatief mooi - maar op sommige plaatsen toch wel gevaarlijk - parcours en 46 deelnemers aan de start.

  We waren eigenlijk ietwat laat aangekomen door allerlei omstandigheden én het uitvallen van de GPS (zodat we niet blindelings naar de startplaats konden rijden) en daar voelde ik me niet zo goed bij. Tegen dat ik ingeschreven was, mijn benen ingesmeerd waren en mijn fiets klaar was kon ik me enkel wat losrijden in de straat dicht bij de start en had ik bovendien het parcours niet zelf met de fiets kunnen verkennen wat mij dus opnieuw zenuwachtig maakte.

  Ik had een goede start en probeerde Jonas Lammens te volgen die er van bij de start onmiddellijk invloog. Dat was dus verkeerd van mij want mijn benen ontploften zodat ik in de tweede ronde bijna geen gevoel meer had in mijn benen. Resultaat : ik was boos op mijzelf (bewijs op de foto ), onze pa boos omdat ik met mijn hoofd zat te schudden omdat het niet ging en ons ma maar roepen dat het wel in orde zou komen en dat ik moest doorzetten 

  Ik hing dus achteraan het peloton en moest na iedere bocht telkens weer dat gat dichtrijden. Energieverspilling alom en mijn benen die maar niet in orde kwamen. Het tempo lag daarbij zeer hoog en dat deed er ook geen goed aan.

  En dan, bij het ingaan van de laatste ronde .... kreeg ik plots een energiestoot en stak ik het ganse peleton voorbij (ik zou pa en ma eens tonen dat ik toch wel karakter had  ). Die konden hun eigen ogen niet geloven  en toen we de spurt aanvatten brulde onze pa mij naar een 14de plaats (moesten met 28 man spurten). Daar er 5 man voorop waren werd ik 19de in de algemene uitslag. Eind goed al goed dus.

  33 van de 46 reden hun koers uit en bibi was er weeral bij.  joepie

  Nu nog afwachten hoe ik het er morgen zal van afbrengen in Waarschoot.


  Aan allen nog een Vrolijk Pasen toegewenst !  12-04-2009 om 20:44 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  06-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heurne

  De eerste wedstrijd voor de Beker van de Vlaamse Ardennen ... een massale opkomst : 109 renners aan de start.

  Daar het terug koersen was voor "eigen publiek" gierden de zenuwen opnieuw door mijn ganse lichaam en de massa deelnemers deed daar zeker geen goed aan. Mijn startplaats was niet echt goed (zie je mij trouwens ook denken op de foto) maar ik kon toch al van bij de start een paar plaatsen opschuiven zodat ik nog tamelijk goed de eerste en tevens gevaarlijk scherpe bocht kon nemen direct na de start.

  Door het landelijk karakter was het dus koersen midden de velden en waar we ook reden, overal was er een koude en gure wind waartegen we telkens weer moesten opboksen om vooruit te geraken  Het peloton viel meteen in bosjes uit elkaar maar al bij al kon ik het eerste deel van de koers goed mijn mannetje staan.

  Aangezien er reeds in de eerste ronde een ontsnapping was werd er dan ook duchtig gekoerst om toch maar de "ontsnapten" tot de orde te kunnen roepen. Bij een demarrage in de tweede helft van de koers (6de ronde) zat ik achteraan het peloton, een paar renners voor mij remden af en het resultaat was dat de trein vertrokken was zonder mij ...

  Heb dan maar op mijn eentje het gat dichtgereden met de anderen in mijn kielzog maar bij een volgende demarrage was het bij mij ook over, mede door een pijnlijke rug (te danken aan de gure tegenwind overal). Bibi heeft dan 3 ronden het voortouw genomen om toch maar te proberen nog bij het peloton te geraken aangezien er geen andere renner zin had om op kop te rijden. De laatste ronde werd ons groepje van 7 dat inmiddels geslonken was tot 3 onterecht aangemaand om te stoppen daar we zogezegd te ver achterop zaten. Ik behaalde uiteindelijk nog de 41ste plaats van de 109 deelnemers. Niet slecht maar ik had toch liever gans mijn wedstrijd uitgereden.

  Opnieuw een woordje van dank voor de aanwezig supporters : tante Fabienne, Filip, Riald, Wiske en Philippe, Martine, Guy en Yordi en degenen die ik vergeet (sorry) op te noemen

  Op aanraden van mijn trainer ga ik volgende week niet koersen op zondag maar wel op zaterdag én maandag !

  06-04-2009 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een "babbeltje" tijdens de koers met mijn vriend Maxim moet ook kunnen hé 
  (alhoewel onze papa's daar anders over dachten )

  30-03-2009 om 12:06 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harelbeke

  In afwachting van de profs (E-3 prijs Harelbeke) was er voor de nieuwelingen een criterium georganiseerd waarbij er slechts 50 renners mochten deelnemen. We kwamen uiteindelijk met 49 aan de start.

  Donkere wolken met af en toe een regen-/hagelbui hingen boven Harelbeke. Tevens stond er een gure wind met als gevolg dat we aan de aankomst wind tegen hadden. Na mijn tegenslag van vorige week was ik van plan om er eens stevig in te vliegen en deze keer wel een goede start te hebben (wat me ook lukte).

  Aangezien er iedere ronde ofwel punten ofwel een premie te verdienen waren werd er van meet af aan stevig doorgereden en was er demarrage na demarrage waarbij twee tweedejaars konden ontsnappen. In het peloton werd er stevig doorgekoerst om deze toch in te halen wat ons ook lukte.

  Mijn benen voelden goed aan en ik kon het tempo mooi volgen mede aangemoedigd door (alweer) Philippe, Wiske, Niels, Martine en Yordi en mijn zus Yadrinka met Kevin. Dank voor de trouwe supportering

  Op drie ronden van het einde kreeg ik de milt en had ik verschrikkelijke pijn maar heb op mijn tanden gebeten en doorgezet met als resultaat dat ik toch nog knap 17de geworden ben. Alhoewel, het kan altijd beter hé
  30-03-2009 om 12:03 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederzwalm (Boekel)

  Wat een baaldag !!!

  De zon was van de partij evenals talrijke supporters maar het heeft niet mogen zijn ...

  Langs de ene kant zag ik het goed zitten maar langs de andere kant gierden de zenuwen door mijn lijf want het was toch min of meer een thuiswedstrijd en dus wilde ik evengoed presteren als de voorbije weken. Het lot besliste evenwel anders.

  Toen we ons moesten opstellen voor de start stonden we op een verkeerde plaats en moest iedereen rechtsomkeer maken. Door die plaatswisseling stond ik ...... helemaal achteraan en dat heb ik geweten. Ik had dus een superslechte start en moest onmiddellijk demarreren om toch een beetje vooraan te geraken. Dat lukte vrij goed maar toen ik eindelijk aansluiting had halverwege het peloton was er vooraan opnieuw een demarrage en moesten we bovendien Latemberg op. Dat was er net iets te veel aan.

  Bij de eerste doortocht aan de aankomstlijn was ik opnieuw gelost van het peloton en wat ik ook deed, ik kon niet meer aansluiten. Mijn benen blokkeerden en ik kon totaal geen macht meer zetten. Heb dan maar op mijn eentje 2 ronden doorgereden maar ik zat gewoon kapot mede dankzij de gure windstoten. Resultaat : na 4 ronden mocht ik stoppen.

  Mijn eerste wedstrijd bij de nieuwelingen die ik niet uitgereden heb   Hopelijk volgende week beter.

  Tot slot : dank aan alle supporters die van de partij waren (o.a. Luc & Lesley, Kevin en Kenneth, Suske & Dominique, Philippe & Veronique, Niels & ouders, Ingrid (uit Delhaize) & familie, Yordi & familie, Dillen en familie) en mocht ik er vergeten zijn op te noemen, deze dus ook.

  Sorry dat ik jullie teleurgesteld heb !  

  23-03-2009 om 12:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  16-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oordegem

  Toen ik aankwam in Oordegem en de aankomstlijn zag wist ik al meteen dat het geen makkelijke koers zou worden. Dit keer kwamen we met 102 renners aan de start en moest ik mij haasten om een mooie startplaats te bemachtigen.

  Aangemoedigd door mijn peter, tante Fabienne, Niels Everaert, Philippe, Wiske, Dirk, Caroline, papa, mama en mijn zus Yasna ging ik vol goede moed de eerste ronde in. Toch was er terug die twijfel of ik ditmaal mijn koers zou uitrijden gezien het lastige parcours en mijn benen die iets minder goed aanvoelden dan de voorbije weken. Bij de eerste doortocht aan de aankomstlijn zat ik mooi vooraan het peloton maar door een valpartij enkele ronden later moest ik een paar plaatsen prijsgeven.

  Halverwege de koers had ik een dipje en moest ik een paar keer lossen maar kon toch steeds terug aanpikken bij het peloton.

  Bij het ingaan van de laatste ronde probeerde ik nog een paar plaatsen naar voor te schuiven tot in de buik van het peloton, wat mij ook lukte. Uiteindelijk bleek dit echter een slechte keuze te zijn want bij de spurt zat ik ingesloten en kon ik niet meer weggeraken

  We reden de koers uit met 61 en ik eindigde 51ste... Niet slecht maar toch was ik boos op mijzelf omdat ik wist dat ik toch nog beter kon had ik niet ingesloten gezeten. Een foutje om uit te leren

  16-03-2009 om 10:06 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  09-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Temse

  Gisteren heb ik mijn tweede wedstrijd afgewerkt in Temse.

  In tegenstelling tot vorige week in Staden hadden we nu een parcours van 63 km af te leggen

  Bij de verkenning wist ik al meteen dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Overal waar we reden was er wind, wind en nog eens wind en bovendien moesten we 2x per ronde de autostrade over wat wil zeggen dat we in totaal 26x de viaduct over moesten

  Net zoals vorige week terug weinig bekenden. Enkel Thieme Van Ruymbeke en Dylan Jaspers kende ik. De rest waren (meestal) tweedejaars. In totaal gingen we met 41 renners van start.

  Deze keer had ik een goede startplaats en kon ik probleemloos de demarrage aan die - net zoals vorige week - van bij het begin van de wedstrijd reeds plaatsvond. Al vlug was er een aanval van 2 tweedejaars, maar die werden later ingehaald door 3 renners waaronder Thieme Van Ruymbeke. Bij deze proficiat met zijn puike prestatie !

  Halverwege de koers had ik een dipje maar al gauw vond ik mijn "tweede" adem en kon ik terug probleemloos het peloton volgen. Door het lastige parcours - dat geholpen werd door de aanhoudende wind - was de groep vlug uitgedund en haalden we maar met 23 de eindstreep. Gelukkig was ik "opnieuw" bij de overblijvers en haalde ik nog de 21ste plaats

  09-03-2009 om 21:31 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  02-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste wedstrijd bij de nieuwelingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren mijn allereerste wedstrijd bij de nieuwelingen gereden. Het was één groot vraagteken : zou ik meekunnen ? zou ik mijn wedstrijd kunnen uitrijden ? Iedereen was met die vragen bezig : mama, papa, mijn zus en niet in het minst ik zelf maar het was afwachten want niemand kon hier een antwoord op geven.

  Voor mijn eerste wedstrijd had ik een criterium uitgekozen. De beloften reden Gent-Staden en in afwachting was er voor de nieuwelingen een criterium van 45 km. We kwamen met 90 renners aan de start, meestal tweedejaarsnieuwelingen die ik niet kende. Ook Jonas Lammens, Thieme Van Ruymbeke, Bart Pijsson en Dimitri Soete waren van de partij (en eigenlijk de enigen die ik kende van mijn jaar). De anderen waren tweedejaars.

  Het kon niet slechter beginnen dan een verkeerde startplaats te kiezen. Ik draaide pas als 5de laatste de weg op. Boons Ruben, een tweedejaars en tevens Belgisch kampioen 2008 bij de nieuwelingen gaf er meteen een lap op en demarreerde van bij de start waarbij natuurlijk het ganse peloton in de achtervolging ging. Ik kon in de eerste ronde (gelukkig) opschuiven tot de 20ste plaats maar het was niet makkelijk want we reden meer dan 50km/uur ... Na 3 ronden konden we Ruben dan toch inhalen.

  Beetje bij beetje werd de wedstrijd zwaarder en zwaarder en moesten er renners afhaken. Uiteindelijk waren er nog maar 47 renners over. Ik werd 42ste Niet slecht voor mijn eerste prestatie bij de nieuwelingen. Hopelijk kan ik de volgende wedstrijden evengoed afwerken als deze

  02-03-2009 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  15-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van harte dank !

  Van harte dank aan allen die aanwezig waren op mijn eetfestijn, alsook aan diegenen die me op een andere manier gesponsord hebben    ! 

  Hopelijk tot volgend jaar (6 & 7 februari 2010)

  15-02-2009 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  13-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende wedstrijd
  14 september 2007 : Dikkebus (start om 16.15u)
                                    Windeweg 32 te 8900 Dikkebus

  13-09-2008 om 11:42 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  06-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZIEK !!!
  Daar Yorne ziek is zal hij NIET koersen vandaag !

  06-09-2008 om 10:28 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  01-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende wedstrijd
  6 september 2008 : Denderhoutem (start om 16u15)
                                   Dorp 1

  01-09-2008 om 22:03 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diksmuide

  Daar het parcours in Pollare-Ninove mij (en mama en papa) niet aanstond zijn we maar naar Diksmuide gereden. Het was geen al te groot parcours (slechts 1.400m) en dus wist ik op voorhand dat ik mij niet mocht laten verrassen en op mijn goede moest zijn voor eventuele demarrages.

  Er waren 66 deelnemers (waaronder 8 meisjes) ingeschreven en daardoor werden we in twee reeksen ingedeeld. Ik zat in de tweede reeks samen met Jonas Lammens (die trouwens gewonnen heeft) en moest dus wachten tot de laatste om aan de start te komen.

  Om 16u45u was het dan eindelijk zo ver en konden we beginnen aan ons 25 rondjes. Ik had geen mooie startplaats (stond eigenlijk helemaal achteraan) daar ik wat aan het losrijden was terwijl de eerste reeks hun wedstrijd reed en ik de tijd uit het oog verloor. Toen ik mij naar de start begaf stonden de andere renners reeds klaar langs de kant en kon ik helemaal achteraan aanschuiven

  Halverwege de koers plaatste ik een demarrage en reed ik 2 ronden op kop. Daarna liet ik mij terug afzakken tot in het peloton want het was nog een beetje vroeg om steeds vooraan te zitten maar ik wou toch even mijn benen testen

  Toen de zesde laatste ronde inging plaatste ik terug een demarrage en kwam ik van gans achteraan het peloton naar voor en nam de leiding voor 2 ronden. Ik voelde dat mijn benen goed waren, lachte eens naar papa en bij het ingaan van de laatste ronde deed ik teken dat ik nog eens voluit zou gaan maar ... dat was buiten de valpartij vlak voor mijn neus gerekend. Ik lag juist op mijn zwaarste om aan te vallen en pats, boem, daar lagen een paar renners op de grond vlak voor mijn neus. Resultaat : ik stond stil en tegen dat ik terug op gang was waren de eersten al gaan vliegen waaronder Jonas Lammens. Ik moest mij tevreden stellen met een 16de plaats van de 30 deelnemers in onze reeks

  Hopelijk rijd ik volgende week een even goede wedstrijd als gisteren want dit was veruit de beste van mijn seizoen.

  01-09-2008 om 21:51 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bottelare

  Ik wist al van 's morgens dat ik niet zo een goede benen had maar hoopte dat het zou beteren tijdens de wedstrijd.

  We kwamen met 27 renners aan de start waaronder Otto, Kevin Rasschaert en Stijn Van Hecke. Al van bij de start werd er goed doorgereden met Kevin aan de leiding. Na een paar ronden moest ik spijtig genoeg afhaken samen met nog een 8-tal andere renners. We probeerden terug bij het peloton geraken maar het was tevergeefs, het lukte niet.

  Mijn benen wilden absoluut niet mee en ik had het lastig om de koers uit te rijden. Werd uiteindelijk 18de

  Dank aan mijn vele supporters (mijn peter, tante Fabienne, Joyce, Niels en ouders, Yordi en ouders en Veronique en Philippe) om mij te blijven aanmoedigen en ook dank aan James en vooral aan Kurt voor de bemoedigende woorden tijdens en na de koers (en op mijn site)

  Hopelijk gaat het zondag wat beter en kan ik mij herpakken alhoewel ik niet zo veel getraind heb deze week want ik had een ontsteking op het strottenhoofd en moest het rustig aan doen. Ik zie wel en doe uiteraard mijn best.

  29-08-2008 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assenede

  Deze week zaten we midden in de velden om te koersen in het landelijke Assenede. Het was een vrij klein parcours (1.600m) en zeer gevaarlijk dus om gedubbeld te worden als je de trein miste...

  Ik had een goede start maar na een demarrage vooraan in het peloton had ik het toch moeilijk om bij te blijven. Met een groepje van 7 probeerden we opnieuw aansluiting te krijgen op het peloton of minstens op het kleine groepje achtervolgers maar het mocht niet baten. We bleven hangen op 20 meter en kwamen geen stap dichter. We hebben dan maar onze eigen koers gereden met ons bende (alhoewel er ook een 3-tal moesten lossen) en hebben er zelfs een paar gedubbeld.

  Wonder boven wonder kon ik op het einde nog meespurten en het is al een hele tijd geleden dat mij dat nog lukte door de verzuring in mijn benen. Ben deze week opnieuw naar de dokter geweest en blijkbaar met resultaat Hopelijk gaat het zo verder. Ik eindigde op de 21ste plaats van 33 deelnemers.

  16-08-2008 om 22:06 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
  12-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petegem-Deinze
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen we thuis vertrokken richting Deinze was er een regenbui van jewelste. Het zag er dus niet al te best uit. Toen we bijna ter plaatse waren was het gestopt met regenen en ik haalde opgelucht adem. Normaal koers ik liever als het regent dan dat het 30° is, maar ik was tijdens de week het parcours gaan verkennen met Jonas en Niels (en de papa van Jonas en Niels) en wist dat er tamelijk veel roosters in het midden van de weg lagen, gevaarlijk dus bij regenweer. Er stond wel een zeer hevige wind wat de wedstrijd er niet makkelijk op zou maken.

  We kwamen aan de start met 39 renners. Zoals gewoonlijk stond ik vooraan en ik had een goede start. Ik kon gans de wedstrijd vlotjes meerijden. Het tempo was iets minder dan anders, dit had uiteraard te maken met de wind die ons langs alle kanten om de oren suisde. Af en toe was er een tempoversnelling maar die kon ik goed volgen.

  De voorlaatste ronde zat ik in een goede positie (rond de 15de plaats) en ik hoopte dus op een goede uitslag (eindelijk eens) maar .... weeral pech. Door een valpartij in de laatste ronde moest ik in de remmen gaan en uitwijken (of ik maakte ook kennis met het asfalt) en daardoor ben ik dus heel wat plaatsen achteruit gegaan. Ik was 24ste van de 39 deelnemers

  Dank aan iedereen die mij aanmoedigde, in het bijzonder Jonas en Niels en ook hun ouders en uiteraard ook mijn trouwe (wekelijkse) supporters, mijn peter, tante Fabienne en Joyce


  12-08-2008 om 22:05 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
  05-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn allergrootste en allerliefste supporters : zus Yadrinka en nicht Joyce

  05-08-2008 om 23:37 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parike
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag een zware koers voor de boeg gehad. Het parcours lag me niet echt omdat we zo een 600 meter moesten klimmen en daar ben ik (nog) niet zo goed in.

  Met Thieme Van Ruymbeke, Stijn Van Hecke en Kevin Rasschaert aan de start wist ik al dat deze er meteen in zouden vliegen, wat ook gebeurde dus. De eerste 2 ronden kon ik vlot meevolgen maar dan was de volgende demarrage er iets te veel aan en moest ik lossen. Wetende dat ik er toch niet meer kon bijgeraken heb ik de koers dan maar op mijn eentje uitgereden en kon ik toch nog af en toe een geloste renner inhalen en voorbijrijden.

  Mijn peter, tante Fabienne, Etienne, zus Yadrinka en Joyce bleven me aanmoedigen om op mijn eigen tempo door te gaan. Ik eindigde 19de op 30 deelnemers. Niet echt slecht voor mij op zo een parcours

  03-08-2008 om 00:00 geschreven door yorne  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Dierickx Yorne
  Ik ben een man en woon in Zingem (België) en mijn beroep is Student.
  Ik ben geboren op 24/11/1994 en ben nu dus 26 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Wielrennen, chatten met leuke meisjes.

  Gastenboek
 • succes
 • koers Kruishoutem
 • xd
 • zie je wel
 • proficiat

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per jaar
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!