mama's recepten
Inhoud blog
  • chocomousse
  • tiramisu met amaretto
  • pompoensoep
  • tiramisu rode vruchten
  • canneloni gehakt
    Zoeken in blog

    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lasagne met spinazie

    Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...Lasagne met spinazie - 6. Vegetarisch

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen:

     

    1 kg spinazie, witte lasagnebladen, bouillon (minder dan 1 liter), 60 gram boter, 60 gram bloem, klomp boter,nootmuskaat, peper, zout

     

    Kuis de spinazie en spoel ze zorgvuldig. Stoof de spinazie snel op een groot vuur met een klompje boter. Giet het vocht af en druk alle vocht uit de spinazie. Vang het vocht op om er een bechamel mee te maken.

     

    Voeg voldoende bouillon aan het spinazievocht toe, zodat je een liter bouillon verkrijgt. Maak er een bechamelsaus van door er een mengsel van 60 gram boter en 60 gram bloem onder te roeren. Kruid alles met zout, peper, nootmuskaat.

     

    Doe in de ovenschotel een laagje saus en leg er een laag lasagnebladen op dat je wat aandrukt. Doe daarop een laag spinazie, gevolgd door een laag lasagne, een laagje saus, een laag lasagne en de rest van de saus.

     

    Plaats de lasagne gedurende 20 minuten in de oven aan 220°C en je krijgt waar naar je werk!

    je kan ook individuele porties maken natuurlijk


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    23-09-2008, 09:49 geschreven door Véro  
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaroni met verse zalm
     
    Macaroni met verse zalm 
     
    Bereidingstijd: 20 minuten
     
     
    Ingrediënten - voor 4 personen


    400 g macaroni  of andere pasta
    zout
    4 eetlepels Solo Vloeibaar
    2 bosuitjes of gewone ajuin
    1 eetlepel(s) fijngehakte rozemarijn (is niet noodzakelijk)
    Bereidingswijze


    Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Kook de macaroni in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.(of zolang er op de doos staat, hangt af van welke paste je kiest.) Verhit 2 eetlepels Solo in een pan en bak de zalmfilets zachtjes in ca. 4 minuten aan beide kanten bruin en van binnen net gaar. Strooi er zout en peper over en leg ze op een bord. Verhit weer 2 eetlepels Solo in dezelfde pan en fruit de bosui met rozemarijn ca. 2 minuten. Schep de tomaatblokjes erdoor en laat het geheel op een matig hoog vuur ca. 3-5 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de zalm met een vork in stukjes. Giet de macaroni af en schep de tomatensaus en stukjes zalm erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de pasta in diepe borden. *Tip van de chef: Voeg met de tomaten ook 1 dl droge witte wijn toe en laat alles sudderen tot een lekkere saus. (ook de wijn is niet noodzakelijk)



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-09-2008, 13:51 geschreven door Véro  
    09-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.puree
    puree maak je met aardappelen en eventueel groenten erbij.

    nadat de aardappelen gaar zijn (als ze voor puree zijn kan je ze in heel kleine stukjes snijden om te koken)

    stamp de aardappelen fijn, voeg peper, zout en een weinig muscaat toe
    melk en boter
    eventueel een eitje, goed roeren en melk doseren, voeg in kleine beetjes toe, je kan altijd meer toevoegen indien nodig

    hieronder kan je worteltjes mengen, of spinazie eventueel groene kool enz...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-09-2008, 14:18 geschreven door Véro  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoensoep

    pompoen in blokjes
    2 vleesbouillonblokjes
    3 ajuinen in grote stukken
    peper zout
    klontje boter

    schil de pompoen en snij in stukjes
    schil de ajuinen en snij in grove stukken, stoof met klontje boter in het kastrol.
    laat even glazig worden zonder aanbakken.
    voeg ook de pompoen en de bouillonblokjes toe, kruid met peper en zout.

    voeg water toe en laat goed doorkoken met deksel op de pan.( vuur niet te hoog)

    met je oude brood kan je korstjes maken voor in de soep, snij de boterhammen in blokjes, zet een grote pan op het vuur met boter erin (voldoende) brood slorpt dit op en laat op een zeer zacht vuurtje bakken, geduld.... anders bakt het aan en zien de kostjes zwart
    als de soep te dik is voeg dan opnieuw wat water toe en laat nogmaals koken.

    smakelijk



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    09-09-2008, 14:13 geschreven door Véro  
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ajuinsoep
    6 ajuinen
    2 bouillonblokjes
    3 dikke aardappelen
    water
    klontje boter
    peper en zout
    gemalen kaas en eventueel broodkorstjes

    pel de ajuinen en snij in grove stukken, doe boter in de pan en laat de ajuin stoven zonder aanbakken

    doe eveneens de bouillonblokjes in de pan, voeg de aardappelen toe, kruid met peper en zout
    voeg water toe en laat garen.
    mix alles en serveer met gemalen kaas en broodkorstjes.

    bon appétit


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-08-2008, 10:35 geschreven door Véro  
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe blog
    hé hé

    jullie verwachten dit zeer waarschijnlijk niet, maar mama is online

    ik heb deze blog om de recepten die we thuis maken toegankelijk te maken voor mijn kotstudentjes
    zo kunnen jullie ten alle tijde zelf klaarmaken, wat de pot ook thuis schaft.

    groetjes en tot binnenkort

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-08-2008, 16:34 geschreven door Véro  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten in de oven
    Recept : Tomaten in de oven

    voorzie minstens 2 tomaten per persoon, extra tomaten voor de saus
    gehakt/ of Quorn (Sara)
    1 dikke ajuin
    paneermeel
    ei
    gemalen kaas
    klontje boter
    klontje suiker
    peper-zout

    Zet de oven alvast aan op 200 of 220 graden.

    Was de tomaten, ontdoe van het steeltje en zet ze met die zijde naar onder op een plank.
    snij het hoedje eraf en leg opzij.
    maak de tomaten leeg en doe er peper en zout in, zet ze omgekeerd op de plank.
    maak intussen het gehakt aan, indien niet gekruid, kruiden met peper en zout.
    snij de ajuin in heel fijne stukjes en meng 1/4 van de ajuin onder het gehakt, samen met het ei en het paneermeel

    stop het gehakt in de tomaten en doe een beetje gemalen kaas op het gehakt en leg het hoedje opnieuw op de tomaat.
    doe een beetje boter in de ovenschotel en doe de tomaten erin, zet nu in de oven.

    serveer met puree of gewone aardappelen, schil de aardappelen en zet direct op het vuur, het duurt
    +- 20 minuten voor ze gaar zijn.

     
    maak intussen water warm en leg de tomaten (voor de saus) in een kom, giet hierop het warme water,
    haal deze na een 10-tal seconden uit het water en koel af door in koud water te leggen.
    pel de tomaten en snij in stukken.

    doe boter in een pannetje en doe de rest van de ajuin erbij (3/4) laat even stoven (niet aanbranden )
    voeg de tomaten erbij en laat op een zacht vuurtje garen. kuiden en suikerklontje bijvoegen.

    smakelijk



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    28-08-2008, 00:00 geschreven door Véro  
    Archief per week
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • verzoek (Céline)
        op nieuwe blog
  • doe maar (vero)
        op nieuwe blog
  • leuk! (Céline)
        op nieuwe blog

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs