Benodigdheden voor 4 personen:
1 kg spinazie, witte lasagnebladen, bouillon (minder dan 1 liter), 60 gram boter, 60 gram bloem, klomp boter,nootmuskaat, peper, zout
Kuis de spinazie en spoel ze zorgvuldig. Stoof de spinazie snel op een groot vuur met een klompje boter. Giet het vocht af en druk alle vocht uit de spinazie. Vang het vocht op om er een bechamel mee te maken.
Voeg voldoende bouillon aan het spinazievocht toe, zodat je een liter bouillon verkrijgt. Maak er een bechamelsaus van door er een mengsel van 60 gram boter en 60 gram bloem onder te roeren. Kruid alles met zout, peper, nootmuskaat.
Doe in de ovenschotel een laagje saus en leg er een laag lasagnebladen op dat je wat aandrukt. Doe daarop een laag spinazie, gevolgd door een laag lasagne, een laagje saus, een laag lasagne en de rest van de saus.
Plaats de lasagne gedurende 20 minuten in de oven aan 220°C en je krijgt waar naar je werk!
je kan ook individuele porties maken natuurlijk |