mama's recepten
Inhoud blog
  • chocomousse
  • tiramisu met amaretto
  • pompoensoep
  • tiramisu rode vruchten
  • canneloni gehakt
    Zoeken in blog

    26-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.canneloni gehakt
    maak alles klaar van de dag tevoren, zodat de saus de canneloni's al mals maakt.

    250 gr canneloni
    maak spaghettisaus met
     
    400 gehakt
    1 dikke ajuin
    2 teentjes look
    1 kleine pilipili
    1 klein potje tomatenpuree
    2 grote potten gepelde tomaten
    1 klontje suiker

    gemalen kaas

    stoof de ajuin in een beetje boter, voeg het gehakt toe, kruiden met peper en zout (indien het gehakt al bereid is NIETS toevoegen)
    plet het gehakt in redelijk fijne stukjes, anders gaat het niet in de canneloni
    voeg het kleine potje tomatenpuree toe, voeg 2 kleine potjes water toe (potje van de puree) en ook de teentjes look.
    voeg de 2 potten gepelde tomaat toe en roer goed om, voeg 1 1/2 grote pot water bij (zodat het niet aanbrand en laat op klein vuur sudderen)
    voeg het suikerklontje toe, zo worden de tomaten minder zuur
    snij de onderkant van de pilipili door zodat de pitjes vrij komen (opgepast het zijn de pitjes die pikant zijn)
    was je handen na de pilipili.
    voeg basilicum of italiaanse kruiden toe, doe deksel op de pan en zet op een zeer klein vuurtje laat zeker een half uur sudderen. regelmatig goed roeren
    maak een bechamelsaus ondertussen

    boter, bloem en dan melk toevoegen (ik denk dat je dat wel onder de knie hebt??)

    vul de ovenschotel
    laagje saus (gemengd tomaat - bechamel)
    leg de gevulde canelloni's (vullen met tomaten - gehaktsaus) in de schotel en voeg tussen de lagen tomatensaus en
     bechamelsaus toe, doe bovenop de gemalen kaas en eventueel een klein klontje boter, hierdoor wordt de kaas bruin.

    zet in de oven 200 graden en minstens 40 minuten, proef voor je opdient, en ga op je gevoel af, wanneer je ziet dat het borrelt en de canneloni is gaar kan je serveren. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    26-09-2008, 21:58 geschreven door Véro  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.canneloni roomkaas en spinazie
    voor 4 personen (normale eters) heb je volgende nodig :

    250 gr canneloni
    2 ajuinen
    600 gr diepvriesspinazie
    2 eieren
    4 pakjes roomkaas (ricota Galbani bv) van 100 gr
    peper, zout, notemuscaat
    3 dl bouillon (gemaakt met blokjes) is het eenvoudigst
    100 gr gepelde walnoten (niet noodzakelijk)
    150 gr goed afsmakende gemalen kaas
    1/8 liter zure room


    snij de ajuinen fijn, stoof ze in de boter, voeg de spinazie toe en laat ontdooien, wanneer ontdooid, laat uitlekken in een zift zodat er geen vocht meer in de spinazie zit.
    klop met de mixer de eieren en de helft van de roomkaas, hak de noten en meng met de spinazie en de roomkaas.
    breng op smaak met peper zout en muscaat, proef even zodat het niet te zout wordt.
    schep in een spuitzak of vul met een lepel de canneloni, leg ze in een ovenschotel.

    verwarm de bouillon met de zure room, laat de rest van de roomkaas en de helft van de gemalen kaas hierin smelten.
    breng op smaak met peper zout, giet over de canneloni en bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
    zet in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 35 minuten. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-09-2008, 21:32 geschreven door Véro  
    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lasagne met spinazie

    Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...Lasagne met spinazie - 6. Vegetarisch

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen:

     

    1 kg spinazie, witte lasagnebladen, bouillon (minder dan 1 liter), 60 gram boter, 60 gram bloem, klomp boter,nootmuskaat, peper, zout

     

    Kuis de spinazie en spoel ze zorgvuldig. Stoof de spinazie snel op een groot vuur met een klompje boter. Giet het vocht af en druk alle vocht uit de spinazie. Vang het vocht op om er een bechamel mee te maken.

     

    Voeg voldoende bouillon aan het spinazievocht toe, zodat je een liter bouillon verkrijgt. Maak er een bechamelsaus van door er een mengsel van 60 gram boter en 60 gram bloem onder te roeren. Kruid alles met zout, peper, nootmuskaat.

     

    Doe in de ovenschotel een laagje saus en leg er een laag lasagnebladen op dat je wat aandrukt. Doe daarop een laag spinazie, gevolgd door een laag lasagne, een laagje saus, een laag lasagne en de rest van de saus.

     

    Plaats de lasagne gedurende 20 minuten in de oven aan 220°C en je krijgt waar naar je werk!

    je kan ook individuele porties maken natuurlijk


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    23-09-2008, 09:49 geschreven door Véro  
    Archief per week
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • verzoek (Céline)
        op nieuwe blog
  • doe maar (vero)
        op nieuwe blog
  • leuk! (Céline)
        op nieuwe blog

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs