mama's recepten
Inhoud blog
  • chocomousse
  • tiramisu met amaretto
  • pompoensoep
  • tiramisu rode vruchten
  • canneloni gehakt
    Zoeken in blog

    11-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocomousse

    75 gr  fondant chocolade (cote d'or witte verpakking)
    2 eieren
    2 soeplepels suiker
    1 doos nestle melkroom

    chocolade laten smelten au bain marie (dit is : 1 grote kom met heet water en 1 kleinere kom met de chocolade erin, het water mag niet aan de chocolade komen, maar de hitte zal ervoor zorgen dat de chocolade smelt)

    de eidooiers mengen met de suiker tot een creme, voeg dan de doos melkroom toe en de gesmolten chocolade
    klop de eiwitten stijf en schep deze onder de rest.
    1 nacht laten opstijven in de koelkast.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-10-2008, 15:16 geschreven door Véro  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiramisu met amaretto
    200 gr koekjes
    500 gr mascarpone
    1,25dl sterke koffie
    4 eidooiers
    2 eiwitten
    100 gr poeder of ander suiker
    2cl amaretto
    3 soeplepels cacaopoeder


    schik de koekjes in een schotel en besprenkel met koffie
    maak het beslag met de eidooiers, suiker en likeur
    voeg hieraan de mascarpone toe
    klop de eiwitten tot een luchtig schuim (dit gaat alleen als de klopper kraaknetjes is)
    meng dit heel voorzichtig (met een lepel) onder het beslag
    vul de schotel met om beurt koekjes en beslag
    laat 1 nacht in de frigo staan
    bestrooi met cacaopoeder alvorens op te dienen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2008, 15:11 geschreven door Véro  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoensoep
    pompoen ajuin aardappelen


    maak een paar ajuinen schoon, schil de pompoen en snij in kleine stukjes


    fruit ze in een wat boter, laat de ajuinen glazig worden.
    voeg de aardappelen toe in kleine blokjes en eventueel een rundsbouillonblokje
    laat garen.
    mix en dien op, eventueel met gemalen kaas.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2008, 15:05 geschreven door Véro  
    08-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiramisu rode vruchten
    500 gr mascarpone
    4 eieren
    300 gr fijne suiker
    2 zakjes frambozencoulis (colruyt diepvries)
    koekjes

    voeg 150 gr suiker bij de frambozencoulis
    meng de mascarpone met 150 gr suiker in een kom met de 4 eidooiers
    klop de eiwitten tot schuim en voeg beetje bij beetje bij de mascarpone
    bedek de bodem van een schotel met mascarpone en een laag in coulis gedrenkte koekjes
    maak alle mascarpone op, je kan eventueel afwerken met verse vruchten, frambozen of zelfs aardbeien

    1 dag in de frigo bewaren( zo worden de koekjes mals)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-10-2008, 09:07 geschreven door Véro  
    26-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.canneloni gehakt
    maak alles klaar van de dag tevoren, zodat de saus de canneloni's al mals maakt.

    250 gr canneloni
    maak spaghettisaus met
     
    400 gehakt
    1 dikke ajuin
    2 teentjes look
    1 kleine pilipili
    1 klein potje tomatenpuree
    2 grote potten gepelde tomaten
    1 klontje suiker

    gemalen kaas

    stoof de ajuin in een beetje boter, voeg het gehakt toe, kruiden met peper en zout (indien het gehakt al bereid is NIETS toevoegen)
    plet het gehakt in redelijk fijne stukjes, anders gaat het niet in de canneloni
    voeg het kleine potje tomatenpuree toe, voeg 2 kleine potjes water toe (potje van de puree) en ook de teentjes look.
    voeg de 2 potten gepelde tomaat toe en roer goed om, voeg 1 1/2 grote pot water bij (zodat het niet aanbrand en laat op klein vuur sudderen)
    voeg het suikerklontje toe, zo worden de tomaten minder zuur
    snij de onderkant van de pilipili door zodat de pitjes vrij komen (opgepast het zijn de pitjes die pikant zijn)
    was je handen na de pilipili.
    voeg basilicum of italiaanse kruiden toe, doe deksel op de pan en zet op een zeer klein vuurtje laat zeker een half uur sudderen. regelmatig goed roeren
    maak een bechamelsaus ondertussen

    boter, bloem en dan melk toevoegen (ik denk dat je dat wel onder de knie hebt??)

    vul de ovenschotel
    laagje saus (gemengd tomaat - bechamel)
    leg de gevulde canelloni's (vullen met tomaten - gehaktsaus) in de schotel en voeg tussen de lagen tomatensaus en
     bechamelsaus toe, doe bovenop de gemalen kaas en eventueel een klein klontje boter, hierdoor wordt de kaas bruin.

    zet in de oven 200 graden en minstens 40 minuten, proef voor je opdient, en ga op je gevoel af, wanneer je ziet dat het borrelt en de canneloni is gaar kan je serveren. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    26-09-2008, 21:58 geschreven door Véro  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.canneloni roomkaas en spinazie
    voor 4 personen (normale eters) heb je volgende nodig :

    250 gr canneloni
    2 ajuinen
    600 gr diepvriesspinazie
    2 eieren
    4 pakjes roomkaas (ricota Galbani bv) van 100 gr
    peper, zout, notemuscaat
    3 dl bouillon (gemaakt met blokjes) is het eenvoudigst
    100 gr gepelde walnoten (niet noodzakelijk)
    150 gr goed afsmakende gemalen kaas
    1/8 liter zure room


    snij de ajuinen fijn, stoof ze in de boter, voeg de spinazie toe en laat ontdooien, wanneer ontdooid, laat uitlekken in een zift zodat er geen vocht meer in de spinazie zit.
    klop met de mixer de eieren en de helft van de roomkaas, hak de noten en meng met de spinazie en de roomkaas.
    breng op smaak met peper zout en muscaat, proef even zodat het niet te zout wordt.
    schep in een spuitzak of vul met een lepel de canneloni, leg ze in een ovenschotel.

    verwarm de bouillon met de zure room, laat de rest van de roomkaas en de helft van de gemalen kaas hierin smelten.
    breng op smaak met peper zout, giet over de canneloni en bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
    zet in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 35 minuten. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-09-2008, 21:32 geschreven door Véro  
    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lasagne met spinazie

    Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...Lasagne met spinazie - 6. Vegetarisch

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen:

     

    1 kg spinazie, witte lasagnebladen, bouillon (minder dan 1 liter), 60 gram boter, 60 gram bloem, klomp boter,nootmuskaat, peper, zout

     

    Kuis de spinazie en spoel ze zorgvuldig. Stoof de spinazie snel op een groot vuur met een klompje boter. Giet het vocht af en druk alle vocht uit de spinazie. Vang het vocht op om er een bechamel mee te maken.

     

    Voeg voldoende bouillon aan het spinazievocht toe, zodat je een liter bouillon verkrijgt. Maak er een bechamelsaus van door er een mengsel van 60 gram boter en 60 gram bloem onder te roeren. Kruid alles met zout, peper, nootmuskaat.

     

    Doe in de ovenschotel een laagje saus en leg er een laag lasagnebladen op dat je wat aandrukt. Doe daarop een laag spinazie, gevolgd door een laag lasagne, een laagje saus, een laag lasagne en de rest van de saus.

     

    Plaats de lasagne gedurende 20 minuten in de oven aan 220°C en je krijgt waar naar je werk!

    je kan ook individuele porties maken natuurlijk


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    23-09-2008, 09:49 geschreven door Véro  
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaroni met verse zalm
     
    Macaroni met verse zalm 
     
    Bereidingstijd: 20 minuten
     
     
    Ingrediënten - voor 4 personen


    400 g macaroni  of andere pasta
    zout
    4 eetlepels Solo Vloeibaar
    2 bosuitjes of gewone ajuin
    1 eetlepel(s) fijngehakte rozemarijn (is niet noodzakelijk)
    Bereidingswijze


    Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Kook de macaroni in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.(of zolang er op de doos staat, hangt af van welke paste je kiest.) Verhit 2 eetlepels Solo in een pan en bak de zalmfilets zachtjes in ca. 4 minuten aan beide kanten bruin en van binnen net gaar. Strooi er zout en peper over en leg ze op een bord. Verhit weer 2 eetlepels Solo in dezelfde pan en fruit de bosui met rozemarijn ca. 2 minuten. Schep de tomaatblokjes erdoor en laat het geheel op een matig hoog vuur ca. 3-5 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de zalm met een vork in stukjes. Giet de macaroni af en schep de tomatensaus en stukjes zalm erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de pasta in diepe borden. *Tip van de chef: Voeg met de tomaten ook 1 dl droge witte wijn toe en laat alles sudderen tot een lekkere saus. (ook de wijn is niet noodzakelijk)



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-09-2008, 13:51 geschreven door Véro  
    09-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.puree
    puree maak je met aardappelen en eventueel groenten erbij.

    nadat de aardappelen gaar zijn (als ze voor puree zijn kan je ze in heel kleine stukjes snijden om te koken)

    stamp de aardappelen fijn, voeg peper, zout en een weinig muscaat toe
    melk en boter
    eventueel een eitje, goed roeren en melk doseren, voeg in kleine beetjes toe, je kan altijd meer toevoegen indien nodig

    hieronder kan je worteltjes mengen, of spinazie eventueel groene kool enz...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-09-2008, 14:18 geschreven door Véro  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoensoep

    pompoen in blokjes
    2 vleesbouillonblokjes
    3 ajuinen in grote stukken
    peper zout
    klontje boter

    schil de pompoen en snij in stukjes
    schil de ajuinen en snij in grove stukken, stoof met klontje boter in het kastrol.
    laat even glazig worden zonder aanbakken.
    voeg ook de pompoen en de bouillonblokjes toe, kruid met peper en zout.

    voeg water toe en laat goed doorkoken met deksel op de pan.( vuur niet te hoog)

    met je oude brood kan je korstjes maken voor in de soep, snij de boterhammen in blokjes, zet een grote pan op het vuur met boter erin (voldoende) brood slorpt dit op en laat op een zeer zacht vuurtje bakken, geduld.... anders bakt het aan en zien de kostjes zwart
    als de soep te dik is voeg dan opnieuw wat water toe en laat nogmaals koken.

    smakelijk



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    09-09-2008, 14:13 geschreven door Véro  
    Archief per week
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • verzoek (Céline)
        op nieuwe blog
  • doe maar (vero)
        op nieuwe blog
  • leuk! (Céline)
        op nieuwe blog

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs