puree maak je met aardappelen en eventueel groenten erbij.
nadat de aardappelen gaar zijn (als ze voor puree zijn kan je ze in heel kleine stukjes snijden om te koken)
stamp de aardappelen fijn, voeg peper, zout en een weinig muscaat toe melk en boter eventueel een eitje, goed roeren en melk doseren, voeg in kleine beetjes toe, je kan altijd meer toevoegen indien nodig
hieronder kan je worteltjes mengen, of spinazie eventueel groene kool enz...
pompoen in blokjes 2 vleesbouillonblokjes 3 ajuinen in grote stukken peper zout klontje boter
schil de pompoen en snij in stukjes schil de ajuinen en snij in grove stukken, stoof met klontje boter in het kastrol. laat even glazig worden zonder aanbakken. voeg ook de pompoen en de bouillonblokjes toe, kruid met peper en zout.
voeg water toe en laat goed doorkoken met deksel op de pan.( vuur niet te hoog)
met je oude brood kan je korstjes maken voor in de soep, snij de boterhammen in blokjes, zet een grote pan op het vuur met boter erin (voldoende) brood slorpt dit op en laat op een zeer zacht vuurtje bakken, geduld.... anders bakt het aan en zien de kostjes zwart als de soep te dik is voeg dan opnieuw wat water toe en laat nogmaals koken.
6 ajuinen 2 bouillonblokjes 3 dikke aardappelen water klontje boter peper en zout gemalen kaas en eventueel broodkorstjes
pel de ajuinen en snij in grove stukken, doe boter in de pan en laat de ajuin stoven zonder aanbakken
doe eveneens de bouillonblokjes in de pan, voeg de aardappelen toe, kruid met peper en zout voeg water toe en laat garen. mix alles en serveer met gemalen kaas en broodkorstjes.
jullie verwachten dit zeer waarschijnlijk niet, maar mama is online
ik heb deze blog om de recepten die we thuis maken toegankelijk te maken voor mijn kotstudentjes zo kunnen jullie ten alle tijde zelf klaarmaken, wat de pot ook thuis schaft.
voorzie minstens 2 tomaten per persoon, extra tomaten voor de saus gehakt/ of Quorn (Sara) 1 dikke ajuin paneermeel ei gemalen kaas klontje boter klontje suiker peper-zout
Zet de oven alvast aan op 200 of 220 graden.
Was de tomaten, ontdoe van het steeltje en zet ze met die zijde naar onder op een plank. snij het hoedje eraf en leg opzij. maak de tomaten leeg en doe er peper en zout in, zet ze omgekeerd op de plank. maak intussen het gehakt aan, indien niet gekruid, kruiden met peper en zout. snij de ajuin in heel fijne stukjes en meng 1/4 van de ajuin onder het gehakt, samen met het ei en het paneermeel
stop het gehakt in de tomaten en doe een beetje gemalen kaas op het gehakt en leg het hoedje opnieuw op de tomaat. doe een beetje boter in de ovenschotel en doe de tomaten erin, zet nu in de oven.
serveer met puree of gewone aardappelen, schil de aardappelen en zet direct op het vuur, het duurt +- 20 minuten voor ze gaar zijn.
maak intussen water warm en leg de tomaten (voor de saus) in een kom, giet hierop het warme water, haal deze na een 10-tal seconden uit het water en koel af door in koud water te leggen. pel de tomaten en snij in stukken.
doe boter in een pannetje en doe de rest van de ajuin erbij (3/4) laat even stoven (niet aanbranden ) voeg de tomaten erbij en laat op een zacht vuurtje garen. kuiden en suikerklontje bijvoegen.