puree maak je met aardappelen en eventueel groenten erbij.
nadat de aardappelen gaar zijn (als ze voor puree zijn kan je ze in heel kleine stukjes snijden om te koken)
stamp de aardappelen fijn, voeg peper, zout en een weinig muscaat toe melk en boter eventueel een eitje, goed roeren en melk doseren, voeg in kleine beetjes toe, je kan altijd meer toevoegen indien nodig
hieronder kan je worteltjes mengen, of spinazie eventueel groene kool enz...
pompoen in blokjes 2 vleesbouillonblokjes 3 ajuinen in grote stukken peper zout klontje boter
schil de pompoen en snij in stukjes schil de ajuinen en snij in grove stukken, stoof met klontje boter in het kastrol. laat even glazig worden zonder aanbakken. voeg ook de pompoen en de bouillonblokjes toe, kruid met peper en zout.
voeg water toe en laat goed doorkoken met deksel op de pan.( vuur niet te hoog)
met je oude brood kan je korstjes maken voor in de soep, snij de boterhammen in blokjes, zet een grote pan op het vuur met boter erin (voldoende) brood slorpt dit op en laat op een zeer zacht vuurtje bakken, geduld.... anders bakt het aan en zien de kostjes zwart als de soep te dik is voeg dan opnieuw wat water toe en laat nogmaals koken.