Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  25-12-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apeldoorn 22 december NK Omnium

  Het NK Omnium bij Dames Elite is geen “kermiskoers” met meer dan 20 rensters aan de start, daarbij o.a. wereldkampioene Kirsten Wild, Amy Pieters en anderen die het internationaal reeds bewezen. Juliet, die vanaf Nieuwjaar ook in onze kleuren rijdt kwam er als eerstejaars belofte aan de start. Place to be haar thuishaven de piste van de Omnisport in Apeldoorn. Juliet stelt zich een top-10 als doel en dat is in een Nederlands peloton geen sinecure om te halen.
  In de scratch mist ze volgens zichzelf nog wat de versnelling en de power van de geroutineerde toppers, maar koersinzicht heeft ze wel, ze kan zich dan ook goed positioneren en als 10de over de streep bollen.
  In de tempronden worden de puntjes terug weggekaapt door de grote kanonnen, punten sprokkelen blijkt niet mogelijk, maar als eerste puntenloze over de streep komen lukt wel, jammer genoeg zijn er 10 rensters die wel punten halen en dus is een 11de plaats haar deel.
  In de afvalling lijkt alles volledig naar wens te verlopen maar dan komt het moment van “Ik zit goed maar toch niet...” en dan is het bam en genadeloos eruit. Juliet is nu wel kwaad op zichzelf want er zat best meer in dan een 11deplaats.
  In de puntenkoers is het terug de weg zoeken tussen de sterke routiniers, Juliet is een aanvallend type en dat komt er ook nu weer uit, ze gaat mee in de aanval in de hoop een winstronde te pakken en met de 20 bonuspunten nog sterk te klimmen in het klassement. Verder dan een halve ronde komt ze niet, maar onderweg komen er toch nog wat punten bij op haar conto en zo eindigt ze finaal als 10de in het eindklassement, doel gehaald en dus kan ze tevreden terugblikken. 
  Nu komen er voor haar nog het NK puntenkoers, achtervolging, scratch en ploegkoers aan. Daarover later meer. Wij wensen haar alle succes toe.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-12-2019, 15:56 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  22-12-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 22 december BK keirin

  Op de tweede dag van het BK piste staat voor de dames jeugd de keirin op het programma. Door het lage aantal deelneemsters, nl. 5 bij de nieuwelingen en 8 bij de junioren wordt een aangepast programma gereden. Bij de nieuwelingen worden 3 heats gereden en de plaatsen worden opgeteld, wie de laagste som haalt over de 3 wedstrijden is kampioen, bij gelijkheid van punten telt de 3de wedstrijd.
  Bij de junioren worden 2 reeksen van 4 gemaakt die 2 heats rijden, hier valt de renster met de hoogste som af voor de finale, uit elke reeks gaan de beste 3 naar de finale.
  Julie start bij de nieuwelingen met ambities na haar eerste keirinwedstrijden enkele weken terug. Zij trekt in de eerste wedstrijd startnummer 3, maar al snel nadat de derny van de baan is trekt ze naar de kop van de groep en laat deze niet meer los, zij komt duidelijk als eerste over de streep en kopt het eerste tussenklassement. In de tweede wedstrijd trekt ze startnummer 4, het wedstrijdverloop zit wat tegen, zij gaat terug de sprint aan maar kan het niet houden en komt pas als vierde over de streep. Dat blijkt echter niet dramatisch door de plaatsen van de andere rensters, zij telt nu 5 punten, haar 2 dichtste concurrenten tellen er 4, m.a.w. de finale rit zal beslissen wie van de drie de titel haalt. Julie trekt terug 3 als startplaats en heeft de 2 dichtste concurrenten achter zich, zij gaat al heel vroeg de sprint aan en kan dadelijk een mooie kloof slaan, zij houdt het tot de streep en mag zich terecht Belgisch kampioene keirin kronen. 
  Bij de junioren is Jolien ingedeeld in reeks 1 en Katrijn in reeks 2. In beide reeksen hebben de twee plaatsingswedstrijden een identiek verloopt. In reeks 1 wordt Jolien 2x derde en houdt telkens dezelfde renster achter zich waardoor ze zicht plaatst voor de finale. In reeks 2 neemt Katrijn telkens het commando in handen en laat niemand over haar komen waardoor ze ook vlot de eindstrijd haalt.
  In de finale moeten ze het opnemen tegen topfavoriete Marith Vanhove en verder Sara Maes, Ines Van de Paar en Océane Jonckers. Marith moet op kop vertrekken, Jolien in haar spoor en daarachter Katrijn. Zodra de derny van de baan is probeert Katrijn enkele moves om Marith te verrassen, maar dat lukt niet. Jolien volgt mooi de beide kemphanen en wanneer deze de eindsprint inzetten in de laatste ronde lijkt Jolien nog kans te hebben op brons maar wordt dan verrast door een manoeuvre dat haar uit haar lood slaat. Katrijn haalt intussen alles uit de kast om over Marith te raken, maar blijft steken op een kleine lengte. Zij verlengt aldus deze titel niet en moet vrede nemen met zilver. Jolien is zo geschrokken dat haar tempo volledig stokt waardoor ze pas als zesde over de streep komt, maar wel een stevige ervaring rijker.
  Op de ploegvoorstelling op 10 januari zullen wij intussen al met 2 tricolore truien pronken op de ploegfoto, en daar hoort ook de Noorse kampioenentrui van Nora bij. Drie kampioenen op 12 rensters, zeker niet slecht en de Belgische en Nederlandse kampioenschappen zijn nog niet afgelopen.
  Dank aan de vele supporters die kwamen opdagen en Marc voor de mooie actiefoto’s.
  Volgende afspraken komende zaterdag voor het BK sprint en 500m en zondag voor het BK scratch en puntenkoers.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  22-12-2019, 20:55 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  21-12-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegvoorstelling op 10 januari


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  21-12-2019, 21:56 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 21 december BK Omnium

  Vandaag zijn de Belgische pistekampioenschappen voor onze dames op gang geschoten. Op het menu dadelijk het omnium, de meerkamp van het baanwielrennen. Aan de start in onze outfit Katrijn die wat graag 7 op een rij wil scoren, zij is er sinds haar eerste jaar aspirant elke winter opnieuw in geslaagd de titel te grijpen en wil dat wat graag ook dit jaar nog eens herhalen. Daarnaast 3 dames die over enkele weken eveneens in onze outfit zullen rijden nl. Jolien, Kato en Julie, de eerste twee net als Katrijn bij de junioren, Julie bij de nieuwelingen. Jolien heeft deze winter reeds bewezen dat ze een stevig woordje kan meespreken als de prijzen verdeeld worden. Dit maakt dat onze ploeg met gewettigde ambities verschijnt in het peloton van finaal slecht 5 nieuwelingen en 8 junioren.
  In de scratch over 20 ronden verwacht iedereen een traditioneel verloop voor de kampioenschappen, nl. rustig rondrijden en dan een finale sprint. Maar dat zien onze dames niet zitten, Katrijn geeft er dadelijk een lap op maar Marith Vanhove laat niet begaan en roept haar snel tot de orde, na een tweetal ronden is de aanval geneutraliseerd. Dat is meteen het sein voor Jolien om het ook eens te proberen, met hetzelfde scenario, Jolien ingelopen, dan is Kato aan zet, terug moet de concurrentie aan de bak, Kato wordt ingelopen en dan test Katrijn meteen nog eens de benen, op 12 ronden van het einde zet ze een tweede aanval op, er wordt getwijfeld en Katrijn kan een mooie kloof slaan. Marith gaat dan met Sara Maes in de achtervolging, Jolien ziet het gevaar en komt aansluiten, maar Katrijn plooit niet en kan voldoende voorsprong overhouden om het eerste nummer meteen te winnen, Jolien wordt vierde en Kato komt als zevende over de streep. Bij de nieuwelingen is het tempo nog iets te hoog voor Julie die net de BMX achter zich heeft gelaten, zij wordt vijfde.
  In de temporonden moeten onze dames de eerste sprint aan Marith laten, maar dan zijn zij aan het feest met eerst Katrijn, dan 2x Jolien en dan opnieuw Katrijn, die er wat later 3 op een rij wint en nog even verder gaat Jolien er van door en wint zo ook 3 op een rij. Katrijn kan dan de voorlaatste sprint winnen en zo slaan wij 2 vliegen in 1 klap, Katrijn wint en Jolien wordt tweede, waardoor zij in het tussenklassement opschuift naar de derde plaats. De snelheid ligt hoog en Kato en Julie moeten het peloton laten gaan en worden zo resp. 8ste en 5de in hun categorie.
  In de afvalling komt het er op aan de posities in het tussenklassement te verdedigen en indien mogelijk de verschillen verder uit te diepen. Kato en Julie worden vrij snel geëlimineerd, maar net als in het Vlaams kampioenschap gaan Katrijn en Jolien met Marith en Sara strijden voor de 4 hoogste plaatsen. Marith laat zich deze keer niet verrassen, Jolien kan het wel nog halen van Sara en verstevigt zo haar derde plaats, Katrijn mag voor de overwinning sprinten tegen Marith maar moet de duimen leggen tegen de zeer explosieve benen van haar collega op de Topsportschool. Daardoor wordt de kloof tussen Katrijn (118) en Marith (114) wat gedicht wat de spanning voor de puntenkoers naar een maximum brengt. Jolien telt nu 108 punten en heeft een voorsprong van 6 punten op Sara voor het brons.
  In de afsluitende puntenkoers over 60 ronden besluit Julie niet meer te starten, zij wil morgen fris aan de start komen in de keirin waar ze enkele weken terug reeds bewees haar explosiviteit te kunnen benutten. Ook bij de junioren is er een renster die het voor bekeken houdt. Daardoor krijgt Kato de rode lantaarn toegeschoven en dat zint onze Kempense jongedame niet. Het peloton start tergend traag en Kato ziet haar kans en start na 5 ronden een solo, het peloton laat begaan en Kato heeft al snel meer dan een halve ronde voorsprong, ruim voldoende om aan de eerste sprint de 5 punten op haar conto bij te schrijven, Katrijn en Jolien gaan er ook vol tegen aan en zetten de 3 en 2 punten achter hun naam. Door de hoge sprintsnelheid is het peloton sterk genaderd op Kato, maar dan valt het weer stil, Kato blijft mooi haar tempo rijden en diept de voorsprong opnieuw uit, even komt ze zelfs dicht bij een winstronde, maar dan gaat het peloton opnieuw aan het sprinten, Kato is echter weer met de 5 punten weg, Katrijn moet nu vrede nemen met 2 punten en Jolien komt net te kort om te oogsten. Terug laat het peloton de snelheid zaken en Kato trekt voor een derde maal ten strijde en haalt ook in de derde sprint de volle buit, met deze 15 punten schuift ze op naar de 5de plaats in de tussenstand, achter haar is Katrijn terug de snelste van het peloton en oogst Jolien opnieuw een puntje. Katrijn heeft nu 6 punten voorsprong op de Marith, Jolien staat intussen derde met 8 punten meer dan Sara. Kato is nog steeds niet ingehaald en ziet het wel zitten haar prachtnummer een vierde te herhalen, maar dan wipt Océane Jonckers haar achterna want die ziet haar 5de plaats in rok opgaan. Zij haalt Kato in, deze probeert in het wiel mee te gaan, maar 30 ronden solo eisen hun tol en Kato wordt door het peloton opgeslokt. Océane kan Katrijn nog voorblijven, Jolien wordt opnieuw derde en het begint er steeds meer op te lijken dat goud en brons binnen handbereik liggen. In de voorlaatste sprint is Katrijn nogmaals de concurrentie te snel af en zij schrijft 5 punten bij op haar rekening wat haar op een tussentotaal van 134 brengt. Marith wordt tweede en komt op 124, Sara wordt 3de en pakt zo 2 punten terug op Jolien, maar de kloof tussen beiden is nog steeds 8 punten (113 vs 105) waardoor het voor Katrijn en Jolien kwestie is van deze 2 concurrenten geen winstronde te laten nemen én in de eindsprint in de punten te eindigen. Dat doen ze beiden voortreffelijk, Katrijn moet het in de eindsprint wel afleggen tegen Marith en Jolien tegen Sara, maar dat maakt geen verschil meer bij de medailleverdeling. Katrijn haalt goud met 140 punten, voor Marith (134), Jolien (115) en Sara (109). Kato (97) heeft de 5de plaats nog moeten laten aan Océane, maar mag heel fier zijn op haar kampioenschap. Slechts enkele weken nadat ze met de fiets door een auto zwaar is aangereden rijdt ze een knappe wedstrijd. 
  Onnodig te vermelden dat de aanwezige ploegleiding en de talrijk opgekomen supporters meer dan tevreden zijn met het goud en zilver van onze dames.
  Door de spanning hebben wij helaas geen eigen foto’s van de races zelf, maar die zijn zeker en vast te vinden op Facebook en andere media.
  Morgen staat het BK keirin op het programma, onze dames gaan terug op medaillejacht.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  21-12-2019, 21:35 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  08-12-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 7 december

  Dit jaar is er voor gekozen om in de pistemeetings in Gent wat meer variatie te steken in de te rijden onderdelen. Zo ook voor de laatste meeting met Dames Jeugd voor de BK’s tijdens de eindejaarsperiode. Voor beide categorieën wordt gestart met een puntenkoers over 40 ronden waarna voor de nieuwelingen een keirin op het programma staat en voor de juniores een madison en een dernywedstrijd. Aan de start van de puntenkoers 13 rensters, 5 nieuwelingen, 6 junioren en 2 Franse elites. Daartussen Nora en Katrijn en ook Kato en Julie die weldra ook in onze outfit rijden. Voor Kato de eerste keer dat ze op de piste rijdt deze winter, die afspraak was vroeger gepland, maar een verkeersongeval 2 weken terug hield haar spijtig genoeg van de fiets.
  De Franse dames rommelen al vroeg de aanvalstrom, maar het peloton laat niet meteen begaan. In de eerste sprint wordt Katrijn 2de en Nora, die wat ingesloten raakte, wordt 4de. Na deze sprint trekt een Française terug ten aanval en niemand die kan meeglippen, zij weet deze poging af te sluiten met een winstronde. In de tweede sprint is er geen kruit opgewassen tegen Nora, zij wint deze en Katrijn moet vrede nemen met de 3de stek. Wat later trekt de tweede Française op solo voor een winstronde en opnieuw kan niemand mee. Katrijn probeert ook enkele keren om een aanval op te zetten maar wordt steeds vakkundig gecounterd door de tegenstand. In de derde sprint wordt Nora 2deen Katrijn 4de. Nora behoudt zo nog uitzicht op de overwinning via de slotsprint, Katrijn moet al een winstronde nemen wil ze nog winnen. Dat laatste zit er niet in en zo gaan wij naar de slotsprint. Nora zet stevig door en tegen het Noorse dynamiet is niemand opgewassen. Zij wint de eindsprint en zo de puntenkoers, Katrijn komt als derde over de streep en stelt zo de derde plaats in de eindstand veilig. 
  Kato kreeg het bij de versnelling halfweg wat moeilijk en moest het peloton laten rijden, zij kreeg een verliesronde aan haar been, maar zoals steeds laat zij daar haar goede humeur niet voor. Het voornaamste voor haar was om terug even de piste te voelen met het oog op de BK’s en dat is gelukt. Voor Julie ging het ook wat te snel, als BMX’ster heeft zij vooral explosiviteit in de benen en is de uithouding nog niet helemaal opgebouwd.
  Volgend nummer is de keirin en daarin is het eerst wat uitkijken voor Julie, daar zij nog niet heeft deelgenomen aan de interland met Nederland is dit voor haar de eerste kennismaking met deze discipline. In de eerste ronde laat zij zich wat verrassen en eindigt 4de, maar met een pak ervaring rijker.
  Hierna komen Nora en Katrijn samen in actie tijdens de Madison, deze was bedoeld voor de dames Elite en junioren, maar er zijn slechts 3 koppels aanwezig die aan deze voorwaarden voldoen en dus wordt het deelnemersveld verder aangevuld met een gemengd koppel juniore/nieuwelinge en 3 koppels jongens nieuwelingen.
  De wedstrijd wordt verreden over 60 ronden met 6 sprints. Onze dames gaan goed van start, Katrijn wordt ruim voor de eerste sprint in de wedstrijd gegooid maar heeft genoeg over om de eerste sprint te winnen en Nora weet het vakkundig te regelen dat ze net over de streep is voor de aflossing net na de sprint. Voor de volgende sprint verloopt het rekenwerk bij de dames iets minder vlot en Nora gooit Katrijn in de sprint in de laatste bocht, de aflossing gebeurt echter perfect en Katrijn wordt over de concurrentie heen geslingerd en pakt opnieuw de volle buit. Dan trekken enkele jongensduo’s in de aanval en onze dames moeten passen, in de derde sprint valt Nora nog net binnen de punten en zo blijven onze dames nog aan de leiding, echter niet voor lang meer want één van de jongensduo’s verovert een winstronde, het tweede koppel heeft moeten lossen en wordt door het peloton terug ingelopen. Wat later trekken dezelfde twee jongensduo’s terug op pad en onze dames zijn te laat om hun wagentje aan te haken. Samen met het Franse duo proberen ze terug te keren maar dat lukt niet. In de vierde sprint haalt Katrijn opnieuw 1 punt en in de vijfde sprint is het aan Nora om 1 punt bij het totaal te tellen. Intussen is het duidelijk dat zij de jongens moeten inhalen om alsnog een tweede plaats te veroveren, maar de steun van de Franse dames elite is onvoldoende om dit nog te realiseren. Zij komen wel dichter maar onvoldoende. In de laatste sprint schrijft Katrijn nog 2 punten bij en zo komen onze dames met 16 punten op een derde plaats uit, dat is wel de eerste plaats bij de 4 dameskoppels.
  Intussen heeft Julie kunnen nadenken over hoe je in keirin best naar voor komt en dat helpt. In de tweede reeks trekt ze het nummer 4 en dat is in de regel een goede plaats, niet te ver om naar te komen en niet te dicht om vroeg in de wind te komen. Zij leert snel want in de laatste ronde is er tegen haar sprint geen kruit opgewassen en zij wint de tweede reeks. De winnares van de eerste reeks wordt evenwel tweede en zo komt Julie uit op een tweede plaats in dit tornooi, maar dat is wel een mooie opsteker met de BK’s in gedachten. Benieuwd hoe zij het er daar zal van afbrengen. Weinig ervaring maar wel veel explosiviteit, met wat geluk kan dat wat opleveren in de sprintnummers.
  De dames junioren hebben intussen de batterijen wat kunnen opladen en komen een laatste keer aan de start, dit keer voor een derny over 60 ronden. Esmée is hiervoor ook van het verre Tongeren gekomen en wordt in dezelfde reeks met Nora en Katrijn ingedeeld. Het verzet is beperkt tot 52x15, maar dat is voor de meesten ruim groot genoeg om gas te kunnen geven. Na lottrekking krijgt Katrijn plaats 4, Nora 5 en Esmée 7 aangewezen bij de start. De idee was blijkbaar om rustig van start te gaan, maar Sara Maes die 1 trok is niet van plan om die koppositie snel af te geven en gaat er dadelijk als een speer vandoor. Na 10 ronden komt Katrijn naar voor om een eerste keer te testen, de snelheid gaat nu nog wat omhoog, maar de tegenstand aan de kop is nog te hoog en Katrijn nestelt zich in de tweede positie achter haar gangmaker Michel Vaarten. Intussen blijft de snelheid vrij hoog met rondetijden die net boven de 17sec uitkomen. Even voor halfweg wordt de gas terug wat verder opengezet en dalen de rondetijden even tot beneden de 17sec. Nora en Esmée volgen mooi in het peloton en het is Nora die wat later het initiatief neemt waardoor Katrijn Sara van de leiding verdringt. Nora volgt in haar spoor en Esmée blijft mooi op de vierde stek. Op 25 ronden van het einde voelt Nora haar moment gekomen, zij versnelt en neemt de leiding over van Katrijn en rijdt ook wat weg van het groepje met Katrijn, Marith Vanhove en Esmée. Naar het einde toe verhoogt Michel Vaarten nogmaals de snelheid en Katrijn volgt mooi wanneer de kloof met Nora wordt gedicht, in haar spoor volgt Marith. Op 8 ronden van de finish zet Marith de aanval in, Katrijn anticipeert en vangt haar op en gaat naast haar ploegmakker rijden. Op 5 ronden van het einde rijden Nora, Katrijn en Marith zowat naast elkaar, dan hebben Nora en haar gangmaker enkele communicatiestoringen waardoor zij even de derny moet lossen en zo achteruit wordt geslagen. Katrijn voelt de hete adem van Marith dei naast haar rijdt en gaat vol door. De rondetijden zijn intussen in de buurt van 15,5sec, wetende dat er op de blauwe lijn wordt gereden betekent zulks dat er wordt geflirt met de 60km/h!! Het is tussen Katrijn en Marith buigen of barsten waarbij Katrijn op de voordeling onderkant van de bocht mag rijden. Dat duel op het scherp van de snee gaat zo door tot de laatste ronden. Katrijn wil op minder dan 3 ronden van het einde de gangmaker nog doen versnellen maar net op dat moment verliest Marith even contact met haar derny en kan Katrijn voorsprong nemen. Zij laat dit voordeel niet meer schieten en komt met lichte voorsprong als eerste over de streep. Nora wordt knap derde en Esmée volgt kort als vierde.
  Wij mogen stellen dat onze dames het terug goed deden en de kleuren van het team in de picture reden. Dat was ook wat de supporters en ploegleiders konden zien en vanaf nu is het aftellen naar de BK’s, het eerste is meteen met de Omnium-titel als inzet op zaterdag 21 december. Daags nadien volgt de keirin. Supporters op post!!!!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  08-12-2019, 15:13 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  01-12-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankfurt a/Oder 1 december

  Dit WE was onze Noorse kampioene Nora Tveit aan de slag in Frankfurt a/Oder, een piste die ze nog kent van de wereldkampioenschappen voor junioren de voorbije zomer. Op zaterdag staat er een scratch, temporonden en puntenkoers op het programma en op zondag een puntenkoers en een afvalling. 
  In totaal staan 24 dames aan de start, dat is het maximum op een baan van 250m. Daarbij ook de Duitse nationale sprintselectie. Deze dames elite, en nog enkele andere, hadden geen toelating gekregen te starten bij de heren junioren en werden daarom bij de dames junioren ingedeeld, zoals ook bij ons gebeurt. Daardoor staan tussen de deelnemers dames zoals Emma Götz, Christina Sperlich, Lea Waldhoff, Paula Leonhardt, namen die een belletje doen rinkelen bij wie deze zomer de kampioenschappen volgde.
  In de scratch loopt alles naar wens tot een andere renster Nora’s voorwiel raakt waardoor ze ten val komt, dit op slechts 3 ronden van het einde. Ze springt vol adrenaline terug op de fiets en knalt recht naar voor en wordt tweede, nipt verslaan door de gekende Duitse Emma Götz (zie foto), een puike prestatie van onze dame.
  In Duitsland maakt men de puntenkoers regelmatig wat meer geanimeerd door niet om de 10 maar om de 5 ronden te sprinten. Dat is ook hier het geval en dus staan er 40 ronden met 8 sprints op de teller. Nora verzamelt vlot punten en gaat met een totaal van 12 punten naar de eindsprint, zij heeft dan de leiding vast met 2 punten voorsprong op terug Emma Götz, maar ze kent minder geluk dan Katrijn daags voordien en moet de duimen leggen tegen sterke Emma die de eindsprint wint van Nora en zo over haar heen wipt in het eindklassement, maar terug een tweede plaats in dit deelnemersveld is heel sterk.
  In de temporonden laat Nora terug haar sprinterskwaliteiten zien. Bij het ingaan van de laatste ronde telt ze 4 punten, twee Duitse rensters waaronder Christina Sperlich tellen er 5, maar Nora is hen allemaal te snel af in de laatste sprint en wint zo de temporonden.
  Op zondag terug puntenkoers over 40 ronden met 8 sprints. Nora verzamelt vlot punten in de eerste sprints maar dan trekt een Duitse er van door voor een solo van meer dan 20 ronden die stand houdt tot het einde waardoor de rest van het peloton voor de tweede plaats strijdt. Nora blijft punten verzamelen en stelt zo nog maar eens een tweede plaats veilig, een puike imitatie van Poupou zaliger.
  In de afvalling gaat ze er nog eens tegenaan, maar met 24 rensters in de baan is dat een lange wedstrijd. Nora kan stand houden tot ze maar met 3 meer in wedstrijd zijn, maar dan laten de inspanningen zich voelen, de benen willen niet meer mee en zij moet vrede nemen met de derde plaats.
  Zelfs omschrijft ze het als een leerrijke ervaring en goede training, zowel fysiek als mentaal, maar in zo’n deelnemersveld telkens podium rijden omschrijven wij als “een straffe stoot”. Volgende zaterdag is ze terug in Gent aan de slag, dat wordt een mooie wedstrijd.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-12-2019, 21:27 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  30-11-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 30 november KvV

  Vandaag afspraak op de piste in Gent voor het Vlaams kampioenschap Omnium. Bij de dames jeugd wordt de meeting verreden met slechts 8 juniores, waarvan er 7 in aanmerking komen voor de titel en 6 nieuwelingen, waarvan 5 Vlamingen.
  Voor ons aan de start Katrijn in tricolore cluboutfit en 2 dames die op 32 dagen van die outfit staan, nl. Jolien en Julie.
  In de scratch over 20 ronden gaat Katrijn in de eerste koershelft 2x in de aanval, waarvan 1x met Jolien, maar het peloton laat niet begaan. Na een uitval van een nieuwelinge zetten Katrijn en Jolien zich op de eerste rij met Marith Vanhove. De sprint komt op anderhalve ronde van het einde op toerental en niemand raakt voorbij Marith, Katrijn sneuvelt op de tweede plaats en Jolien raakt ingesloten en moet jammer genoeg vrede nemen met de zesde plaats. Julie rijdt aandachtig mee en sprint sterk, zij eindigt op de vierde plaats.
  In de temporonden zet Katrijn zich dadelijk resoluut op kop en pikt meteen de eerste 2 punten mee. Jolien wint het 4de punt waarna Katrijn terug het commando in handen neemt. Zij verovert finaal 7 van de 16 punten, voldoende om dit onderdeel te winnen en daarmee de leiding te nemen in de tussenstand. Jolien probeert op het einde nog een extra punt te veroveren, maar dat lukt nipt niet en zij strandt op de vijfde plaats, daar staat ze ook in de tussenstand. Julie slaagt er niet in om een sprint mee te pikken en eindigt opnieuw vierde.
  In de afvalling rijden onze dames heel sterk. Jolien houdt van suspens en bij de eerste afvallingen houdt ze zich achteraan op waar de gevechten om te overleven worden gestreden. Dat lukt haar echter keer op keer. Ook Julie doet het sterk in deze sprints en zij blijft als laatste nieuwelinge over waardoor zij 40 punten bijschrijft op haar rekening en plots heel dicht bij de podiumplaatsen komt. De strijd bij de juniores wordt steeds heftiger, maar Katrijn en Jolien doen het ijzersterk, Katrijn rijdt de ganse wedstrijd op kop van het peloton en laat niemand door. Jolien sprint zich keer op keer voor de concurrentie over de streep en zo blijven tenslotte enkel onze 2 dames over voor de eresprint, finaal gewonnen door Katrijn. Zij komt zo na 3 nummers op een totaal van 118 punten, de twee eerstvolgende rensters tellen er 110, Jolien 100. Katrijn heeft zo een mooie uitgangspositie maar nog geen gewonnen spel, Jolien moet mikken op een aanval om podium te halen. 
  De puntenkoers is niet echt mooi, en zeker niet geschikt voor hartlijders, het is telkens wandelen van de ene sprint naar de andere en Katrijn moet telkens het onderspit delven tegen Marith Vanhove die zo iedere keer 2 punten dichterbij sluipt. Katrijn gaat wel elke sprint vol de strijd aan maar moet steeds de duimen leggen. Jolien waagt een uitval, maar het peloton laat haar niet begaan. De eindsprint wordt aldus beslissend met nog slechts 2 punten voorsprong voor Katrijn, de suspens wordt aldus ten top gedreven. Een late uitval van Ines Van de Paar wordt gecounterd door Katrijn en Marith Vanhove, Katrijn kan als eerste over Ines gaan en dat levert haar extra winst op die net voldoende blijkt om de eindsprint en zo ook de titel van Vlaams kampioene te winnen. Jolien moet in de eindsprint de duimen leggen voor Ines en wordt vijfde. Daar deze titel enkel bij de jeugd wordt uitgereikt is het meteen de laatste Vlaamse pistetitel voor Katrijn, zij 6x het truitje om de schouders op 7 jaar, de andere keer moest ze verstek geven wegens ziekte.
  Bij de nieuwelingen probeert Julie nog op te schuiven en pikt in de eerste sprint 2 punten mee, maar in de strijd tegen de meer ervaren pistiers kan ze enkel in de derde sprint nog een puntje meegraaien wat haar op een eindtotaal van 113 punten brengt, daarmee eindigt ze net naast het podium, maar in haar derde meeting is dit zeker een mooi resultaat, zij heeft  terug een grote schep ervaring opgedaan.
  De eerste titel van de pistewinter is aldus een feit, over 3 weken starten de BK’s, hopelijk kunnen wij dan enkele tricolore truitjes veroveren.
  Dank aan de supporters en de ploegleiding voor de steun.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-11-2019, 21:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  24-11-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 24 november

  Vandaag opnieuw verzamelen geblazen op de piste voor een sprintmeeting. Nora als Noors kampioene en Katrijn als Belgisch kampioene staan paraat bij de dames junioren, Julie bij de nieuwelingen. In totaal zijn er 29 starters die de 200m aansnijden die dan gebruikt wordt om de renners in heats in te delen voor het laddertornooi. In die 29 slechts 7 dames, 3 nieuwelingen en 4 junioren, bij de heren elite, junioren en nieuwelingen op de lijst.
  Julie gaat als eerste van het trio van start, voor haar is het de eerste keer dat zij een 200m rijdt in wedstrijd, tijdens de opwarming neemt Katrijn haar eens op sleeptouw om de ideale lijn te verkennen. Als ervaren BMX-piloot moet zo’n nummer haar zeker liggen en dat bewijst ze ook, zij zet een tijd neer van 14,036”, dat is mooi voor een eerste keer, nog wat schaven aan de techniek en zij duikt zeker onder de 14”.
  Wat later is het de beurt aan Katrijn, zij heeft nog wat extra gesleuteld aan haar verzet om een en ander te testen. Ondanks de wat lome benen van de wedstrijden daags voordien verbetert ze voor de tweede keer deze maand haar persoonlijk record, de chrono stopt na 12,509”, dat is 57,56 km/h. Nora weet wat haar te doen staat. Haar tijd van 12,1” vorig week op het Noors kampioenschap kon niet gehomologeerd worden als nationaal record en dus wil ze dat vandaag rechtzetten. De Gentse piste staat wel niet gekend als een snelle baan, maar zij klokt toch af na 12,378”, iets trager dan vorige week, maar toch voldoende voor een nieuw Noors juniorenrecord. Dat is een snelheid van 57,17 km/h, best snel voor een dame die pas volgende maand haar 17de verjaardag viert! Onnodig er bij te vermelden dat dit vandaag de beste tijd is bij de dames. Finaal over het totaal van 29 deelnemers rijden onze dames de 14de, 16de en 25ste tijd.
  Julie komt zo met haar tijd in heat 2, in de eerste reeks laat ze zich wat verrassen, maar eindigt finaal mooi tweede en kan zo haar positie behouden, terwijl de andere nieuwelinge in haar wedstrijd een heat zakt.
  Daar een renner stopt na de 200m komen Katrijn en Nora bij de eerste sprint samen met een nieuweling op de baan in heat 5. Alles verloopt goed tot de jongeman een verrassingsaanval opzet. Nora kan hem op de streep nog nipt remonteren, maar Katrijn zakt naar heat 4.
  In de tweede reeks is Julie te sterk voor de twee jongens in haar heat en daardoor stijgt ze naar heat 3.
  Katrijn rijdt in heat 4 tegen 2 jongens, opnieuw laat ze zich verrassen, maar nu kan ze zich wel redden door tweede te worden.
  Nora rijdt in heat 6 tegen een nieuweling en een elite. De elite is duidelijk te sterk voor beiden en Nora vecht een intens duel uit met de nieuweling tot deze uit zijn klikpedaal schiet. Gelukkig kan hij zijn lijn houden en blijft iedereen recht. Nora wordt zo tweede en behoudt haar positie in heat 6. Op dit moment is het reeds mathematisch zeker dat bij de dames junioren Nora wint en Katrijn tweede wordt én dat Julie wint bij de dames nieuwelingen. De laatste reeks is voor hen nog een erekwestie. Katrijn krijgt nog wat suggesties mee van supporter Gilbert, zelf ex-pistier die ooit ons land vertegenwoordigde op de Olympische Spelen.
  Julie moet het in haar reeks terug opnemen tegen twee nieuwelingen en die zijn haar iets te sterk, zij houdt mooi het spoor maar kan onvoldoende versnellen om hen te remonteren, maar de derde plaats in deze reeks is toch goed voor de 21ste plaats over-all én de overwinning in haar categorie, dat opent perspectieven naar de kampioenschappen eind december.
  Katrijn moet ook tegen twee nieuwelingen de baan op, waarvan eentje die haar in de eerste reeks voor was. Zij volgt de goede raad op, vertrekt als eerste en trekt dan haar groter verzet stevig op toerental, niemand komt er nog over en zij steekt de winst op zak, goed voor een 16de plaats over-all en dus tweede juniore.
  Nu enkel nog afwachten hoe Nora het er van af brengt in de een wedstrijd om de 10de plaats en dit tegen twee heren elite!!! Zij rijdt heel sterk en wanneer de sprint op snelheid komt wordt ze helemaal niet los gereden, maar remonteren lukt ook niet. Zij strandt in het wiel van deze heren, dat geeft recht op de 12de plaats over-all en daarmee is ze ruim de beste dame van de wedstrijd.
  Terug mooie resultaten voor onze ploeg, dat is wat de ploegleider ziet evenals de supporters die de wedstrijden vanop de eerste rij meemaken.
  Volgende week zaterdag staan de Vlaamse kampioenschappen omnium op het programma en wij hopen ook daar terug in de prijzen te vallen. Supporters op post!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  24-11-2019, 19:18 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  23-11-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 23 november

  Vandaag pistemeeting in Gent met aan de start naast Nora en Katrijn ook 3 dames die onze rangen vervoegen, nl. Juliet bij de elite, Jolien bij de junioren en Julie bij de nieuwelingen.
  In totaal slechts 19 dames aan de start, 6 nieuwelingen, 10 junioren en 3 elites. De jury beslist dan ook logischerwijze om de 3 categorieën in 1 wedstrijd te bundelen met apart klassement.
  In de scratch zijn onze dames actief, vooral Katrijn is in verscheidene aanvallen betrokken maar raakt niet uit de greep van het peloton. Op 6 ronden van het einde komt er een aanval van Marit Cent, een Nederlandse elite en Jolien springt vlot mee in haar wiel. Juliet sprint er nog vlot achteraan en het trio is definitief buiten schot. Jolien rijdt nog vlot weg van haar 2 kompanen en wint zo vlot als juniore, Juliet weet ook haar concurrente achter zich te houden en pakt zo de volle buit bij de elite. In de pelotonsprint neemt Nora de maat van iedereen, zij kletst het ganse pak uit het wiel en wordt vlot tweede juniore, Katrijn wordt vierde. Julie wordt 6de bij de nieuwelingen.
  In de temporonden neemt Jolien vlot de eerste twee sprints bij de junioren, bij de elite is Juliet dadelijk aan het feest. Nora wint sprint 4 en 5 en dan verschijnt Katrijn op de kop om de ene sprint na de andere te winnen, wat later komt Juliet gas geven op kop met Katrijn in het wiel en zo blijven beiden punten verzamelen. Dat doen ze nog enkele ronden verder naast elkaar waardoor ze beiden duidelijk winnaar worden in hun categorie. Juliet verzamelt niet minder dan 13 van de 16 sprints, Katrijn schrijft er 9 op haar conto. Op het einde nog eens een demonstratie van de sprinterskwaliteiten van Nora die zo haar derde punt pakt en daarmee tweede wordt in dit onderdeel bij de junioren, Jolien wordt nu vierde. Julie wordt vijfde bij de nieuwelingen.
  In de tussenstand is het duidelijk dat bij de elite Juliet vol voor winst kan gaan, enig nadeel is dat ze maar met 3 zijn en er in de afsluitende puntenkoers over 40 ronden kan dan nog heel wat gebeuren. Bij de junioren bezetten onze rensters de eerste drie plaatsen, Nora telt 76 punten, Katrijn en Jolien elk 74 en enkel Marith Vanhove met 72 is nog goed geplaatst om een volledig podium in gevaar te brengen, de andere dames volgen al op minstens 10 punten.
  In de eerste sprint tonen Katrijn en Juliet zich beiden de sterkste en zetten er 5 punten bij, Jolien schrijft 3 punten bij. In de tweede sprint haalt Katrijn terug de volle buit, Juliet rijft 3 punten binnen, Nora dikt haar totaal met 1 punt aan. In de derde sprint vallen alle onze meisjes in de punten, Juliet en Nora nemen de volle buit, Jolien neemt er 2 en Katrijn en Julie elk 1. Op dat moment staat bij de junioren Katrijn op kop met 85 punten, gevolgd door Nora met 83, Jolien staat vierde met 79 punten, maar zij gaat na de derde sprint dadelijk door. In het peloton voelt niemand zich geroepen om te achtervolgen en onze dame verzwakt niet, Jolien komt zo heel dicht bij een winstronde, dat wordt het net niet doordat het peloton de eindsprint op gang trekt, maar Jolien komt wel als eerste over de streep en schrijft de volle buit van 10 punten bij op haar rekening. Nora toont nog maar eens haar snelle benen en wint de pelotonsprint, met de 6 extra punten komt zij net als Jolien op een eindtotaal van 89, Katrijn komt als vierde juniore over de eindstreep en strandt zo op 87 punten, goed voor de derde plaats, meteen een volledig podium voor ons (toekomstig) team. Juliet komt opnieuw als eerste elite over de streep en sluit zo het omnium af met 103 punten, ruim voldoende voor eindwinst. Julie eindigt als derde nieuwelinge in de eindsprint en komt zo op een totaal van 67 punten, goed voor een vijfde plaats in het eindklassement.
  Na het omnium is er nog een 500 m voor de 4 eerste in het omnium en ook daarin doen onze dames het goed. Juliet wint vlot bij de elite, bij de junioren wordt de uitslag van het omnium omgedraaid, Jolien wordt vierde, Nora derde en Katrijn tweede na Marith Vanhove.
  Er wordt afgesloten met een demoploegkoers over 60 ronden waaraan enkel Katrijn en Nora deelnemen en daar als koppel rijden in onze clubkleuren. Het is een ploegkoers met 11 koppels, zowel junioren als nieuwelingen alsook 3 koppels dames. Katrijn en Nora doen het daarin goed, zij moeten wel een ronde toegeven op de heren, maar nemen zelf ook minstens 1 ronde op de andere dames en mogen zo stellen dat zij het beste dameskoppel in wedstrijd zijn.
  Mooie prestaties van onze dames wat zeker de ambitie wettigt voor het Vlaams kampioenschap volgende week en de BK’s eind volgende maand. Nora van haar kant liet zien waarom zij vorige week alle 8 de Noorse titels op haar palmares kon bijschrijven. En hoewel in Nederland de concurrentie bij de dames elite zéér sterk is vermoeden wij dat Juliet zich daar toch in de kijker zal rijden.
  Dank aan de supporters voor de steun vanuit de tribune.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  23-11-2019, 23:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  18-11-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorse baankampioenschappen 16-17 november

  Nora nam dit WE deel aan de Noorse baankampioenschappen. Daar Noorwegen niet over een eigen velodroom beschikt worden deze in Denemarken georganiseerd. Logisch gevolg is dan ook dat er weinig deelnemers zijn, maar dat kan de pret niet bederven. In de categorie Dames Junioren zijn er 2 deelnemers. Dit jaar rijden daarom samen et de jongens junioren, en die hebben het geweten. Deze jongens rijden weinig op de baan en zijn dan ook niet echt voorbereid om het te moeten opnemen tegen een geoefende pisterensters zoals Nora. In de scratch schrikken ze al dadelijk wanneer Nora als tweede van het pak over de streep rijdt en zo haar eerste titel pakt (zie foto).
  In de keirin wordt met elite dames gereden in een groep van vijf rensters. Wie deze wedstrijd wil bekijken kan terecht op https://www.facebook.com/1276620642354315/videos/1749569368515566/

  Ook hier komt Nora als tweede over de streep, voldoende voor de juniorentitel, zij is hier zelfs sneller dan Anita Stenberg. Alles verloopt vlekkeloos voor Nora, zij neemt deel aan de 8 disciplines waarin de Noorse dames junioren een titel kunnen behalen en rijft ze alle 8 binnen. Missie meer dan geslaagd. 
  Volgende week start Nora in Gent in haar kampioenenoutfit, dit samen met andere dames van onze ploeg. Supporters op post.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-11-2019, 11:21 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  10-11-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 10 november

  Vandaag dag 2 van de interland België-Nederland met een keirintornooi op het programma. Daarbij worden de renners en rensters eerst gerangschikt op basis van een 200 m. Dan worden ze ingedeeld in reeksen van zes, jongens en meisjes gemengd en dit op basis van hun tijd op de 200 m. Aldus worden de 103 renners en rensters ingedeeld in 17 “heats”. Daarna volgen 3 wedstrijden per heat, bij de eerste 2 wedstrijden stijgen telkens de eerste 2 naar een hogere heat, de 2 laatste zakken een heat en op basis van de uitslag in de derde wedstrijd wordt dan een eindrangschikking opgemaakt. 
  Onder de 103 deelnemers nog 12 dames junioren waarbij net als gisteren Katrijn in haar tricolore outfit van Belgisch kampioen keirin en Jolien, die vanaf januari ook in onze kleuren zal rijden. Het is zaak om in de voorafgaande 200m een zo scherp mogelijke chrono neer te zetten ten einde dadelijk in een hoge heat te mogen starten. Jolien klokt een tijd van 13,861 sec, een nieuw PR, waarmee ze de 7de tijd van de dames junioren registreert, de 33ste tijd algemeen, wat haar een plaats oplevert in heat 12. Katrijn rijdt ook een nieuw PR en bolt na 12,616 sec over de streep, tweede tijd bij de junioren en 9de tijd algemeen, waardoor ze in heat 16, de voorlaatste, mag starten.
  Jolien rijdt sterk in haar eerste wedstrijd, ze blijft mooi hoog en wanneer een Nederlandse nieuwelinge de sprint aangaat duikt ze mooi mee in het wiel en verovert zo de tweede plaats waardoor ze doorschuift naar heat 13.
  Katrijn vergaat het minder goed, zij loot plaats 6 en moet zo van helemaal achteraan komen, met 5 jongens nieuwelingen voor haar. Zij kiest bij het aangaan van de sprint het wiel van een stevige Nederlander, maar die blijft hangen en dat krijgt ze niet meer goedgemaakt en ze eindigt 5de en zakt naar heat 15.
  In de tweede wedstrijd trekt Jolien nr 1 en moet vooraan starten in een stevige reeks met 2 jongens nieuwelingen en een sterke Nederlandse die een heat zakte. Zij raakt wat ingesloten en kan zich daardoor niet handhaven, zij eindigt 5de en zakt terug naar heat 12.
  Katrijn loot nu de 2de plaats en zint op weerwraak. Zij moet het in haar tweede wedstrijd opnemen tegen 3 jongens nieuwelingen en de sterke Nederlandse juniore Uijen die ze gisteren nipt versloeg voor het zilver. De wedstrijd verloopt gunstig en Katrijn trekt van ver door aan de kop en weet dit te houden tot aan de streep, zij wordt eerste voor Uijen en zo schuiven beiden door de hogere heat 16 waardoor podium terug in zicht komt. Wanneer even later in de tweede wedstrijd van heat 16 er slechts 1 juniore zich kan handhaven terwijl er geen dame meer in heat 17 zit is podium helemaal zeker, alleen de plaats nog niet. 
  In de finale wedstrijd van heat 12 is Jolien de enige juniore waardoor ze reeds zeker is van de 7de plaats in haar categorie, maar daar neemt ze geen vrede mee, zij strijdt nog vol mee voor de plaatsing in het algemeen tornooi. Zij loot zich opnieuw naar de eerste plaats achter de derny, maar bij de start slaat haar wiel tegen het frame en dus wordt de wedstrijd afgeschoten en opnieuw gestart. Zij laat zich in de laatste ronden eerst insluiten, maar weet zich dan goed vrij te maken en komt als tweede over de streep, goed voor de 32ste plaats algemeen.
  Katrijn rijdt in heat 16 haar finale wedstrijd samen met de Nederlandse junioren Elise Uijen en Daniek Hengeveld waarmee ze gisteren het podium van het omnium haalde. Het is dus in de eerste plaats zaak om deze dames achter zich te houden. Wanneer Hengeveld een vroege aanval inzet en een gat slaat lijkt het even moeilijk te worden, maar de jongens laten dit niet zomaar gebeuren en rijden het gat terug dicht waarna Katrijn sterk doorzet, zij verliest nipt de eindsprint van een jongen, maar blijft voor de andere dames en wint zo het tornooi bij de dames junioren met een 8steplaats algemeen. 
  Wij mogen na dit WE stellen dat Katrijn en Jolien klaar zijn om er een mooie pistewinter van te maken. Dat zagen ook de trouwe supporters die zoals steeds op post waren om onze dames moreel en vocaal te steunen .
  Volgende week trekt de ploeg op teambuilding, terwijl Nora de Noorse kampioenschappen betwist. De week nadien staat het volgende pisteweekeinde op het menu met op zaterdag naast een omnium ook de eerste ploegkoers van het seizoen. Supporters op post.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  10-11-2019, 19:58 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  09-11-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 9 november

  Tweede pistemeeting van het seizoen, in het kader van de samenwerking tussen België en Nederland werd een heuse jeugdinterland georganiseerd met meer dan 100 deelnemers verspreid over de categorieën aspiranten, nieuwelingen en dames jeugd. Bij de dames jeugd het maximum van 24 rensters aan de start, 11 nieuwelingen en 13 junioren, daarbij Katrijn in de tricolore outfit van onze ploeg en Jolien die over enkele weken onze rangen vervoegt.
  Op het programma een volledig omnium waarin de volgorde van de eerste nummers ietwat is gewijzigd. Bij de dames eerst een afvalling waarbij er wel een heel lange opwarming van meer dan 10 ronden wordt gereden omdat 1 renster niet tijdig aan de start verschijnt. Eens op gang blijkt dat het peloton er zin in heeft want de snelheid ligt behoorlijk hoog. Jolien houdt van suspens en verblijft regelmatig in de gevarenzone maar ze weet zich keer op keer te redden door een sterke sprint of een slim manoeuvre. Katrijn tracht vooraan te blijven om zo niet in de gevarenzone te komen en op deze wijze kunnen onze beide dames zeer lang stand houden, zij blijven bij de finale 6, het is dan een strijd geworden van 3 Belgen tegen 3 Nederlanders, maar dan sneuvelen onze dames, eerst Jolien, die zo mooi zesde wordt en enkele ronden later blijft Katrijn nog over met 3 sterke Nederlandse sprinters en na reeds zowat 60 ronden (2x neutralisatie na valpartijen) is de tank ook te leeg om nog een plaatsje extra te halen, zij eindigt zo op de vierde stek.
  Bij de temporonden worden bij elk van de 16 sprints telkens 2 punten aan de eerste en 1 punt aan de tweede toegekend. Jolien gaat in het begin van de wedstrijd verstandig mee in een ontsnapping en kan zo snel 6 punten verzamelen, Katrijn mengt zich wat later in de debatten en verzamelt er in totaal 7. Op het einde laten onze dames zich verrassen wanneer 2 nieuwelingen de snelheid vooraan niet meer aankunnen en een gat laten vallen, Katrijn en Jolien zitten er net achter en krijgen het gat niet meer dicht, Katrijn eindigt 5de in de eindsprint en wordt zo 2de in de temporonden, Jolien moet op het einde nog Elise Uijen laten voorgaan die met evenveel punten eindigt, maar door de eindsprint nog de 3de plaats van Jolien afsnoept. In de tussenstand klimt Katrijn zo naar de 3de plaats en Jolien schuift ook een positie omhoog naar de 5de plaats.
  In de scratch over slechts 20 ronden ligt Katrijn op vinkenslag, na 7 ronden kiest ze het hazenpad en niemand die kan volgen, de achtervolging van het peloton is met ups en downs, maar de voorsprong van Katrijn bedraagt nooit veel meer dan een halve ronde. Het peloton lanceert dan van ver de eindsprint  en haalt zo in de laatste ronde Katrijn nog in. Jolien volgt goed en wordt 4de, Katrijn kan nog net de 6de plaats veilig stellen, maar moet in het laatste stuk wel haar concurrente voor het zilver nog voor laten. Na 3 van de 4 nummers heeft Daniek Hengeveld 116 punten, Elise Uijen 108, Katrijn telt er 102, Marith Vanhove 100, Jolien 98 en Yuli Van der Molen 96. De rest volgt dan al op ruime achterstand, maar in de puntenkoers kan dus nog veel verandren, zeker als er rondewinst genomen worden. Maar deze wedstrijd wordt betwist over slechts 40 ronden en dan is het moeilijk om een ronde te nemen, ook al omdat het duidelijk is dat de rensters van Schijndel er veel voor over hebben om met zoveel mogelijk op het podium te eindigen. Dan maar aandachtig rijden en punten sprokkelen in de sprints. De eerste sprint verloopt voortreffelijk voor ons duo, Katrijn verovert 3 punten en Jolien 2, daardoor nadert Katrijn tot 3 punten van het zilver, Jolien komt op een 1 punt van de vierde plaats. In de volgende 2 sprints valt Jolien wel steeds buiten de prijzen terwijl Van der Molen 6 punten verzamelt en zo over haar wipt, Katrijn sprokkelt er telkens 2, haar concurrente telkens 3, daardoor blijft veel mogelijk. Hengeveld heeft intussen 127 punten en kan niet meer bedreigd worden, maar daarachter strijden 5 dames voor de 2 resterende podiumplaatsen. Het gaat er dan ook fel aan toe in de finale, Marith Vanhove trekt van ver de eindsprint op gang en enkel Katrijn kan volgen, zij verovert zo 6 extra punten terwijl Uijen er geen punten meer haalt en zo wipt Katrijn in extremis nog nipt met 1 punt over haar heen naar het zilver (115 vs 114 ptn). Jolien kan geen extra punten meer aan haar conto van 100 punten toevoegen en wordt zo meer dan verdienstelijk zesde.
  Morgen zijn beiden terug op post voor de tweede dag van de interland, deze is volledig gevuld met een keirintornooi. Supporters op post!!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  09-11-2019, 22:14 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  20-10-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U23-ploeg
  Zoals via verscheidene kanalen werd bekend gemaakt start onze club in 2020 met een U23-ploeg. Dit om dames beloften de kans te bieden om de overstap naar de elites op een aangepaste manier te laten maken. Via een doordacht programma zullen de rensters zich kunnen aanpassen aan de wedstrijden bij de dames elite. Zij zullen daarbij begeleid en ondersteund worden vanuit de ploeg, wie onze juniorenwerking dit jaar op de voet volgde weet dat de rensters in de kern het goed zullen hebben en van een degelijke omkadering zullen genieten. Daarenboven mag de ploegleiding rekenen op de steun van Rik Verbrugghe, die als ex-prof, ploegleider en bondscoach over een schat aan ervaring beschikt.
  Rensters U23 die deel willen uitmaken van dit team kunnen contact opnemen met Serge Van Assche of Jonas Van Hecke. Ook voor dames junioren zijn er nog enkele plaatsen vrij in de kern.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  20-10-2019, 20:49 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  14-10-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alken 13 oktober

  Esmée had zin om haar seizoen met een weekje te verlengen en zag daartoe een mooie gelegenheid in eigen provincie met een koers in Alken voor jongens nieuwelingen. Dus nog maar eens onze mooie outfit aangetrokken en als enige meisje postgevat in een peloton van 34 renners. Op het menu 10 rondjes van 5,2 km in het zonnige Limburg.
  De eerste 5 ronden wordt gewoon goed tempo gereden met soms een ontsnapping van een enkeling die het echter nooit langer dan 1 ronde kan volhouden. Voor sommigen is het seizoen duidelijk lang genoeg geweest want er verdwijnen enkele jongens langs de achterdeur.
  In de 6de ronde trekken 2 jongens in de aanval en scheurt het peloton op een hellende strook met wind opzij in 2 stukken, zo komen 16 renners in een eerste peloton en 10 met Esmée in de achtervolgende groep.
  Omdat het peloton jacht blijft maken op de 2 vluchters ligt het tempo nu een stuk hoger en een ronde verder moeten nog 5 jongens afhaken in het groepje van Esmée dat blijft achtervolgen, maar zij kunnen niet meer aansluiten bij het peloton dat de snelheid niet meer laat zakken.
  Wanneer het peloton de bel van de laatste ronde hoort bedraagt het tijdsverschil 2m30s met het groepje van Esmée, die dan nog slechts 2 jongens bij haar heeft. De jury besluit daarom dat zij een rondje eerder voor hun plaats mogen sprinten. Esmée haalt het van haar twee laatste kompanen en wordt zo nog mooi 19de in de eindstand.
  Dat is een mooie afsluiter van een sterk seizoen en meteen haar laatste wedstrijd als jeugdrenster. Esmée gaat nu een welverdiende rust in om nadien als Elite aan de slag te gaan. Zij bewees dit jaar er klaar voor te zijn en wij wensen haar veel succes bij deze grote stap.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-10-2019, 09:40 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  05-10-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 5 oktober

  De Belgische pistekampioenschappen voor Elite zijn dit jaar verschoven naar het eerste WE van oktober. Vandaag dag 2 met op het programma: achtervolging en omnium. Bij de dames is het een kampioenschap in de formule “Dames open” waardoor junioren mogen deelnemen. Van onze ploeg maakt Esmée daar graag gebruik van, hoewel het voor haar wat dubbel is, volgens het Belgisch reglement is ze nog juniore, maar wanneer de kampioenschappen voor junioren er aan komen in december is ze reeds Elite, dus rijdt ze nu haar enige BK piste.
  Zij mag als eerste van de 7 dames starten in de achtervolging over 3.000m. Zij komt aan 1 km door na 1m23,965s, halfweg noteert ze 2m03,853s om te finishen na 4m05,872s, dat is de beste tijd van de “junioren” en ze wordt daarmee zesde na de 5 dames van de nationale selectie.
  Het omnium wordt aangevat door 9 rensters, de 5 dames elite van de nationale selectie, net terug van een tiendaagse stage in Bordeaux en dus goed op dreef, aangevuld met 4 “junioren” waaronder Esmée. Het is voor de start reeds duidelijk dat het een wedstrijd in de wedstrijd wordt voor de 4 youngsters terwijl er maar 1 uitslag is.
  De scratch over 30 ronden is een kalme wedstrijd zonder verhaal die pas in de laatste ronden op gang komt. Esmée zit goed gepositioneerd, maar de achtervolging zit nog in haar benen waardoor de sprint niet echt messcherp te noemen is, zij komt zo pas als achtste van de negen over de streep. 
  In de temporonden doet ze het een stuk beter. Daar waar de ander 3e “junioren” 2x worden gedubbeld door de nationale selectie weet Esmée zich handig te positioneren én door sterk te rijden wordt zij maar 1x gedubbeld, wat haar de zesde plaats oplevert en haar ook naar de zevende plaats in de tussenstand brengt.
  In de afvalling valt er net voor de eerste afvalling een gat en Esmée krijgt dit net niet meer helemaal dicht en moet zo als eerste het strijdtoneel verlaten, wat wel even een opdoffer is, maar zij weet toch haar zevende plaats in de tussenstand te behouden.
  In de afsluitende puntenkoers over 80 ronden, is het tussen de “junioren” een strijd voor de plaatsen 6 t.e.m. 9. In de eerste sprint wordt het ganse peloton verrast door Britt Verbeek die door die 5 punten over Esmée heen springt. Punten pakken in de sprints is nadien onmogelijk omdat bij de Elites de strijd op het scherp van de snee wordt gestreden en zo zijn er geen kruimels meer over voor de “junioren”. De beste mogelijkheid om dan nog te stijgen in de ranking is ervoor te zorgen dat de andere “junioren” een verliesronde meer aan de koersbroek gesmeerd krijgen, maar de eerste 50 tot 60 ronden valt het na elke sprint terug stil, Esmée is dan wel dadelijk mee met het peloton, maar haar opponente kan telkens terugkeren in de “kalme ronden”. Wanneer in de laatste 20 ronden de wedstrijd echt open breekt moet zij met de andere leeftijdsgenoten de kopgroep laten rijden waardoor zij allen nog op een ronde worden gereden en Esmée zo geen verschil meer kan maken, zij zet dan nog eens fel in op de eindsprint en kan daar nog 2 punten veroveren, maar dat blijkt in de eindafrekening net 1 punt te weinig om de zevende plaats te heroveren, Esmée blijft zo achtste.
  Zij is wel een mooie en leerrijke ervaring rijker en kan nu net als onze andere rensters de fiets even aan de spreekwoordelijke wilgen hangen en rust nemen alvorens de draad terug op te nemen als Dame Elite.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-10-2019, 19:54 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  30-09-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buggenhout 29 september
  In Buggenhout staan 66 rensters aan de start voor de voorlaatste interclub van de dames Elite van dit seizoen. Onder hen 1 juniore, nl. Esmée. Er wordt dadelijk goed doorgereden en vrij snel raakt een duo weg in de aanval. Esmée kan goed stand houden in het peloton en sprint zich finaal naar een fraaie 35ste plaats, dit daags na de wedstrijd in Schaffen. Proficiat Esmée, je bent duidelijk klaar voor de overstap naar de Dames Elite. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-09-2019, 11:06 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  28-09-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaffen 28 september

  Vandaag afspraak in Schaffen voor de laatste wegwedstrijd van het seizoen. Aan de start 41 rensters, 15 nieuwelingen en 26 junioren, bij deze laatsten Fleur en Esmée. De omloop is 6,4 km lang en licht golvend. De junioren krijgen dit 10x voor de wielen geschoven, de nieuwelingen krijgen 2 ronden reductie.
  Het juniorenpeloton houdt het in de aanloop vrij rustig en verhoogt de snelheid in de tweede ronde. De nieuwelingen vertrekken met 45sec voorgift. Dat moet in principe in één ronde kunnen gedicht worden, maar de organisatie raakt bij de junioren niet echt op gang, een ronde later is er maar 10sec van de achterstand afgeknabbeld en dat inspireert enkele nieuwelingen. Er trekt een viertal in de aanval en die rijden dadelijk verder weg van het peloton. Esmée tracht daar met enkelen de achtervolging te organiseren, maar de motor blijft sputteren. Halfweg is vooraan het gezelschap gereduceerd tot een trio en hebben de junioren de rest van de nieuwelingen ingerekend, maar het verschil met het de vluchters is intussen reeds opgelopen tot 1m15. Intussen gaan de hemelsluizen helemaal open en worden de rensters getrakteerd op een stevige douche. Ook dat brengt geen verdere inspiratie, de reactie van het peloton blijft uit en nadat het tijdsverschil nog enkele ronden rond 1m30 schommelt wordt het finaal iets meer dan 2min. 
  In de voorbereiding van de pelotonsprint zit Esmée goed geplaatst, maar dan valt er plots een gat en is de eerste juniore gaan vliegen. Esmée perst er nog eens alles uit en versiert de derde plaats bij de junioren. Nog een podiumplaats voor onze ploeg om het seizoen af te sluiten. In het scratch-klassement eindigt Esmée op de zevende plaats, Fleur als 28ste, goed voor de 20ste plaats bij de junioren.
  Proficiat aan onze dames, voor Esmée een mooie afsluiter van haar juniorenjaren, zij kan zich nu focussen op haar eerste pisteseizoen bij de Dames Elite en vandaar doorstomen naar het wegseizoen 2020.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-09-2019, 21:04 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  22-09-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ulestraten (NL) 22 september

  In Ulestraten, Nederlands Limburg, was het vandaag verzamelen geblazen voor een volgende klimwedstrijd. De organisatie tekende een mooi parcours uit en liet ook wat betreft algemene organisatie niks aan het toeval over. Jammer dat de wedstrijd zo laat op het jaar valt want dan heeft men te maken met rensters die al in rust zijn met het oog op de piste, anderen die reeds in het veld actief zijn en jammergenoeg ook de eindeseizoensmentaliteit, van de 45 ingeschreven dames kwamen er finaal maar 28 opdagen, 15 junioren en 13 nieuwelingen. In onze kleuren enkel Esmée, die na de ervaring van vorige week terug de kans zag om in eigen streek aan de bak te komen. Tussen de 27 anderen zaten heel wat dames die eerder hun wielertalenten al hebben bewezen.
  De omloop was 9 km lang met daarin 2 beklimmingen, de laatste anderhalve kilometer was bergaf, m.a.w. de eigenlijke sprint was ver voor de streep. De nieuwelingen moesten deze omloop 6x rijden, goed voor 54km, de junioren 2x meer, goed voor 72km.
  In de eerste 3 ronden wordt er al dadelijk aan een stevig tempo gereden, er zijn wel geen ontsnappingen, maar de achterdeur gaat onmiddellijk open. Maar dan gaan Silke Smulders en Julia van Bokhoven aan de haal en is het alle hens aan dek. Het tweetal fietst al snel een mooie voorsprong bij elkaar en blijft definitief buiten schot. Nog een ronde verder wagen Lieke Nooijen en Rosalie van der Wolf hun kans. Esmée beseft dat ze moet reageren en gaat in de tegenaanval, maar het gat is reeds te groot en ze krijgt het niet gedicht. Rosalie van der Wolf komt zichzelf tegen en wordt door het peloton nog voorbijgefietst waardoor dit nog voor de vierde plaats koerst. Esmée zit in dit peloton van nog slechts 8 rensters en trekt met hen de slotronde in. Op de laatste beklimming trekt Esmée met Europees kampioene Ilse Pluimers en nog een derde dame in de aanval, zij rijden van de andere 5 weg, maar deze zijn blijkbaar betere dalers want zij komen op 100m van de streep terug aansluiten en gaan dan dadelijk op hun élan door. Esmée wordt zo finaal negende wat een zeer mooie prestatie is in dit gezelschap. Zij zit duidelijk nog goed in vorm om volgende week in de sluitingsprijs in Schaffen er nog eens vol tegen aan te gaan.
  Dank aan Norbert voor het verslag en de foto's en de trouwe supporters die heel vroeg uit de veren moesten om zoals bij elke wedstrijd ruim op tijd aanwezig te zijn.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-09-2019, 21:18 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  17-09-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-15 september Sittard

  Dit WE waren onze dames aan de slag in de Watersley Ladies Challenge, een stevige driedaagse rittenwedstrijd in Sittard, Nederlands Limburg.
  Nora was op donderdag overgekomen uit Noorwegen en Fleur liet zich vervangen door Sara Maes die als gastrenster mee was in ons team. Samen met Nele, Esmée en Katrijn vormden zij ons vijftal die nog eens de strijd aanging in een wedstrijd om de Nations’ Cup, de laatste van het seizoen.

  Aan de start niet minder 130 rensters uit 29 teams waaronder 13 landenteams die hun selectie voor het WK nog eens komen uittesten, met andere woorden geen peloton waarin er tegen “Janneke en Mieke” wordt gereden, de toppers zijn aanwezig. 
  Op vrijdag stond een criterium over 59 km op het programma op het Tom Dumoulin Bike Park, eerst 2 vlakke aanloopronden en dan 19x het volledige parkoers met daarin telkens 2 korte nijdige hellingen, de tweede met kasseien waarbij ook de aanloopstrook in kasseien is aangelegd. Het tekenen van het wedstrijdblad en de verzetcontrole verlopen chaotisch waardoor onze rensters in een ongunstige positie aan de start staan, vooral Nele en Nora zijn het slachtoffer. Er wordt heel furieus gestart met snelheden rond de 50km/h en opschuiven vergt héél veel energie, maar vooral Nora lijkt hierin een meester. Vrij snel zitten Nora, Katrijn en Nele vooraan, Sara en Esmée zitten in een minder gunstige positie, wanneer het in de derde ronde scheurt komen zij daardoor op achterstand. In de vijfde ronde moet Nora vooraan afhaken en ook Nele en Katrijn krijgen het lastig. In de zesde ronde haakt ook Katrijn af, door een aanval van een trio stokt het tempo even in het peloton, maar onvoldoende om terug te keren, Nele krijgt zo wel even de mogelijkheid om de hartslag wat te laten zakken. Katrijn komt snel in de tweede groep waar ook Nora in rijdt en kan wat recupereren alvorens weer actief deel te nemen aan de wedstrijd. De groep met Sara en Esmée is intussen zo ver achteruit geslagen dat zij jammer genoeg uit wedstrijd worden genomen. Sara wordt op plaats 108 genoteerd en Esmée op 110.
  Intussen blijft men vooraan vol gas geven, de voorsprong van het trio op het peloton schommelt steeds tussen de 20 en 40sec wat betekent dat vooral de snelheid in dat peloton met pieken en dalen evolueert. Bij elke piek worden er rensters afgeschoten die dan naar de groep met Katrijn en Nora afglijden. Het tijdsverschil tussen beide groepen wordt langzaam groter en evolueert van 1min naar 2min en meer. Enkele ronden voor het einde moet ook Nele het peloton laten gaan, maar zij blijft stevig doorvechten om zo rensters in te halen die even na haar afhaken. Voor de groep met Katrijn en Nora wordt het nu belangrijk om de achterstand binnen de limieten te houden om in wedstrijd te kunnen blijven, wat al wie uit wedstrijd wordt genomen wordt op 15min geplaatst in het klassement. De wedstrijdjury houdt van enige spanning en hoewel het vluchterstrio met rasse schreden nadert op het groepje mogen ze de wedstrijd uitrijden. Nele blijft haar positie tussen peloton en het groepje houden en wordt afgevlagd als 43ste. Katrijn en Nora spurten een minuut later voor de eer met het laatste groepje in wedstrijd, Katrijn wordt derde, Nora vijfde en zo komen ze uit als 46steen 48stevan de 129. In dit groepje van 28 rensters trouwens nog heel wat “schoon volk”. Finaal mochten slechts 71 dames de eerste rit uitrijden. 
  Door het systeem van 15 min “straftijd” mag de tweede dag iedereen van start in de tijdrit over 11,9 zeer pittige km. Enkele rensters geven er de brui aan, de 124 anderen starten met een tussentijd van 1½ min. Voor Sara en Esmée komt er wat extra stress bij omdat het reglement stelt dat om op zondag de start te mogen nemen van de derde rit men bij de eerste 100 moet zijn in ofwel de eerste rit, ofwel de tweede ofwel het algemeen klassement. Daar er geen onderscheid wordt gemaakt tussen wie eerst of wie laatst uit wedstrijd werd genomen zijn er exact 53 rensters die op 15min staan. Dat betekent niet alleen dat je een stevige tijd moet neerzetten maar ook best gespaard blijft van materiaalpech. Dat laatste is Esmée niet gegund, tijdrijden is haar specialiteit en zij gaat heel goed van start en ligt op een mooi schema maar dan plots lekke band achteraan, daardoor raakt ze de controle over de fiets even kwijt maar zij kan gelukkig rechtdoor op een oprit sturen. Zij moet met de gewone racefiets verder en zet een tijd neer van 20m34s, daarmee is ze tweede in de tussenstand, maar zij verloor zowat 40sec bij de wissel en uiteraard nog wat extra door het feit dat ze terug in haar ritme moest komen en verder moest zonder TT-fiets, haar tijd blijkt achteraf goed voor de veilige 57steplaats, maar zonder die pech had ze stevig onder de 20min kunnen duiken en was ze waarschijnlijk rond de 25steplaats kunnen eindigen. Sara start 3min na Esmée en houdt er goed het tempo in. Zij komt finaal uit op een tijd van 21m25s en houdt daarmee verscheidene andere rensters achter zich, het duurt een tijd voor de zekerheid komt dat ze bij de eerste 100 is, maar finaal eindigt ze als 90stemet nog een ruime marge van meer dan 30sec. Anderhalf uur later moeten Nora, Katrijn en Nele in die volgorde kort na elkaar van start. Nora vertrekt als eerste en wordt gecoacht door Nic, zij deelt haar tijdrit goed in, eindigt sterk en bolt over de streep na 20m46s, goed voor de 67steplaats. Katrijn heeft het duidelijk lastig maar zet op karakter toch een eindtijd van 20m27s neer wat haar de 53steplaats oplevert. Enkele minuten later is ook Nele aan de finish, zij wordt eerst in dezelfde tijd als Katrijn afgeroepen maar krijgt nadien een tijd van 20m41s toegewezen wat haar op de 63steplaats brengt.
  In het algemeen klassement verschuiven onze rensters lichtjes. Nele blijft de best geklasseerde, 45steop 5m32s, Katrijn zakt naar de 52steplaats op 6m11s, Nora volgt als 58steop 6m30s, Esmée schuit op naar de 80steplaats en Sara naar de 93ste. Door hun 15min “straftijd” blijven zij uiteraard op zeer ruime achterstand. Maar zeer positief is dat de ganse ploeg nog startrecht heeft op zondag. 
  Finaal blijkt de stress om te mogen starten totaal onnodig want de regel is bedoeld om maximaal 120 rensters aan de start te hebben, nadat er nog eens 3 afhaken melden zich nog 121 rensters en de jury beslist wijselijk dat ze allen van start mogen gaan in een wedstrijd over 67,2 km, zijnde 8 ronden met enkele pittige beklimmingen in. 
  Bij de verzetcontrole terug een chaos, maar minder dan op vrijdag. De eerste 30 in het klassement mogen eerst waarna het met lottrekking is volgens het eindcijfer van het rugnummer. Katrijn, Nora en Nele hebben dikke pech en moeten achteraan starten. Op het bochtige circuit met veel smalle wegen vergt het heel wat energie om op te schuiven. Onze dames slagen er evenwel in om in de eerste ronde goed naar voor te komen, maar Sara en Nora moeten dit in de tweede ronde bekopen en worden gelost uit het peloton. Het tempo blijft moordend hoog, bij de derde doorkomst zit Katrijn nog net bij het peloton, Nele volgt op 10 meter, Esmée op 30sec, Nora op 2min en Sara zit nog wat verder. In het begin van de vierde ronde gaat de snelheid terug omhoog door een aanvalspoging en dat nekt ook Katrijn en Nele. Half wedstrijd komen zij door in een groepje op 30sec, Esmée op 1m, Nora en Sara moeten de wedstrijd verlaten en worden niet echt meer geklasseerd op plaats. 
  Op het einde van de vijfde ronde zijn Katrijn en Nele 1m15s achter het peloton, Esmée 2m30, op dat moment ontploft vooraan alles door de aanvalspoging van Julie De Wilde, waardoor het nooit meer stilvalt en elke terugkeer volledig uitgesloten is. De tijdslimiet om in de wedstrijd te mogen blijven is 5min en onze dames knokken stevig mee in hun resp. groep om dit te halen. Bij het ingaan van de laatste ronde is dat voor het groepje van Katrijn en Nele nipt, de groep van Esmée wordt gelukkig door de jury gedelibereerd en zo mag ook zij de wedstrijd uitrijden. In de laatste ronde is nog wat verbrokkeling, Katrijn komt met een trio naar de streep en finisht 37ste, Nele zit op 7s en wordt 38ste. Esmée sprint naar de 3deplek in haar groep, goed voor een 44steplaats. 
  Wetende dat slechts 60 rensters de finish haalden mogen onze meisjes toch terugblikken op een mooi WE. Door deze resultaten schuiven onze dames ook nog door in het klassement. Finaal wordt Nele 36ste, Katrijn 37steen Esmée 57ste, wat hen in het ploegenklassement op de 13deplaats, brengt op 29 ploegen. Van de 12 ploegen boven hen zijn er 9 landenteams, dus ook hier moeten wij zeker niet blozen. Met een frisse ploeg in volle vorm en zonder 2x pech bij de verzetcontrole had er meer ingezeten, maar de ervaring dat ons vijftal kon opdoen was enorm, de sfeer was super dankzij de prima ondersteuning van de staf, de ouders en supporters. Een lijn die onze ploeg zeker zal doortrekken in de laatste weken van het seizoen en naar volgend jaar toe.
  Nu zijn een aantal rensters dringend aan uitgebreide rust toe waarna ze zich kunnen klaarstomen voor de wedstrijden op de piste en in het veld.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-09-2019, 21:14 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  08-09-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waregem 8 september

  Afspraak in Waregem voor de jaarlijkse Memorial Igor Decraene, een tijdrit ter nagedachtenis van de veel te jong overleden Wereldkampioen tijdrijden bij de juniores. Voor ons team zijn Nele, Esmée en Katrijn van de partij. Zij zijn ruim op tijd aanwezig om de omloop nog eens grondig te verkennen. Het parkoers loopt over 10,6 hoofdzakelijk vlakke kilometers. Vorig jaar klokte Esmée hier de beste tijd bij de junioren, zij heeft dus iets te verdedigen. In totaal staan 19 junioren aan de start wat een zeer hoog aantal is. Rond het startuur is er zonneschijn en een wind waarmee toch wel moet rekening gehouden worden, de buienradar houdt de regen achter de hand voor na de dames junioren.
  Onze 3 dames staan hoog op de lijst en vertrekken vrij laat en kort na elkaar. Nele moet als eerste van ons trio start en komt vrij vlot in haar tempo, Katrijn mag 2 minuten later van start en ook zij gaat goed van start. Esmée mag nog 2 minuten later starten en heeft nog 2 dames na zich. Ook Esmée vertrekt als een geoliede bolide. Katrijn heeft wel even last van een onvoorzichtige fietser op het parcours maar blijft toch vlot in haar tred. 
  Een eerste tussentijd na ong. 7 km geeft aan dat vooral Esmée goed bezig is, zij komt door na 10’18”, dat is de 4detussentijd, op 2” van de derde tijd, op 13” van de tweede, wel al op 30” van Julie De Wilde. Katrijn klokt hier met 10’24” de 8stetussentijd, Nele met 10’25” de 10de, maar van de 3de(10’16”) naar Nele er nog veel mogelijk met een tijdsverschil van amper 9” en nog 4 km te gaan.
  Na ong. 8,7 km is de situatie reeds licht gewijzigd. De eerste twee blijven buiten schot, maar Esmée is met 12’50” opgeschoven naar de 3deplaats, zij telt nu wel reeds 29” achterstand op de 2deen moet zich vooral focussen op het houden van de 3deplaats. Nele is met 12’58” nu 7de, Katrijn blijft met 8stemet 13’01”, maar tussen Esmée en de 10de(13’02”) blijft het verschil beperkt tot 12”, het is dus afwachten wie goed heeft ingedeeld en nog wat over heeft voor de laatste 2 km.
  Onze dames blijken hier bij de beteren. Esmée kan de 3deplaats houden, zij komt finaal uit op een tijd van 15’47”, dat is op 48” van winnares Julie De Wilde, op de tweede, Eefje Brandt, moet ze finaal 28” toestaan, maar zij loopt nog tot 7” uit op de vierde. Nele perst er een sterke finale uit en komt binnen na 15’56”, goed voor een 5deplaats, Katrijn doet het nog iets sneller en strand op 1” van Nele op de 6deplaats, zij eindigen op resp. 2 en 3” van de vierde plaats.
  Een mooie prestatie van onze dames, Esmée terug op het podium en alle 3 top-10. Dat belooft voor volgend WE wanneer onze dames naar de Watersley Ladies Challenge gaan in Sittard (Nederlands Limburg) voor de laatste Nations’ Cup van het seizoen. Vrijdagavond staat een criterium over 59 km op het programma, zaterdag een tijdrit over 11,9 km en zondag tenslotte een wedstrijd over 67,2 km. 
  Dank aan het team dat onze rensters terug stevig ondersteunde en Lut voor het nauwkeurig chronometreren.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-09-2019, 21:46 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!