Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  21-12-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 21 december BK Omnium

  Vandaag zijn de Belgische pistekampioenschappen voor onze dames op gang geschoten. Op het menu dadelijk het omnium, de meerkamp van het baanwielrennen. Aan de start in onze outfit Katrijn die wat graag 7 op een rij wil scoren, zij is er sinds haar eerste jaar aspirant elke winter opnieuw in geslaagd de titel te grijpen en wil dat wat graag ook dit jaar nog eens herhalen. Daarnaast 3 dames die over enkele weken eveneens in onze outfit zullen rijden nl. Jolien, Kato en Julie, de eerste twee net als Katrijn bij de junioren, Julie bij de nieuwelingen. Jolien heeft deze winter reeds bewezen dat ze een stevig woordje kan meespreken als de prijzen verdeeld worden. Dit maakt dat onze ploeg met gewettigde ambities verschijnt in het peloton van finaal slecht 5 nieuwelingen en 8 junioren.
  In de scratch over 20 ronden verwacht iedereen een traditioneel verloop voor de kampioenschappen, nl. rustig rondrijden en dan een finale sprint. Maar dat zien onze dames niet zitten, Katrijn geeft er dadelijk een lap op maar Marith Vanhove laat niet begaan en roept haar snel tot de orde, na een tweetal ronden is de aanval geneutraliseerd. Dat is meteen het sein voor Jolien om het ook eens te proberen, met hetzelfde scenario, Jolien ingelopen, dan is Kato aan zet, terug moet de concurrentie aan de bak, Kato wordt ingelopen en dan test Katrijn meteen nog eens de benen, op 12 ronden van het einde zet ze een tweede aanval op, er wordt getwijfeld en Katrijn kan een mooie kloof slaan. Marith gaat dan met Sara Maes in de achtervolging, Jolien ziet het gevaar en komt aansluiten, maar Katrijn plooit niet en kan voldoende voorsprong overhouden om het eerste nummer meteen te winnen, Jolien wordt vierde en Kato komt als zevende over de streep. Bij de nieuwelingen is het tempo nog iets te hoog voor Julie die net de BMX achter zich heeft gelaten, zij wordt vijfde.
  In de temporonden moeten onze dames de eerste sprint aan Marith laten, maar dan zijn zij aan het feest met eerst Katrijn, dan 2x Jolien en dan opnieuw Katrijn, die er wat later 3 op een rij wint en nog even verder gaat Jolien er van door en wint zo ook 3 op een rij. Katrijn kan dan de voorlaatste sprint winnen en zo slaan wij 2 vliegen in 1 klap, Katrijn wint en Jolien wordt tweede, waardoor zij in het tussenklassement opschuift naar de derde plaats. De snelheid ligt hoog en Kato en Julie moeten het peloton laten gaan en worden zo resp. 8ste en 5de in hun categorie.
  In de afvalling komt het er op aan de posities in het tussenklassement te verdedigen en indien mogelijk de verschillen verder uit te diepen. Kato en Julie worden vrij snel geëlimineerd, maar net als in het Vlaams kampioenschap gaan Katrijn en Jolien met Marith en Sara strijden voor de 4 hoogste plaatsen. Marith laat zich deze keer niet verrassen, Jolien kan het wel nog halen van Sara en verstevigt zo haar derde plaats, Katrijn mag voor de overwinning sprinten tegen Marith maar moet de duimen leggen tegen de zeer explosieve benen van haar collega op de Topsportschool. Daardoor wordt de kloof tussen Katrijn (118) en Marith (114) wat gedicht wat de spanning voor de puntenkoers naar een maximum brengt. Jolien telt nu 108 punten en heeft een voorsprong van 6 punten op Sara voor het brons.
  In de afsluitende puntenkoers over 60 ronden besluit Julie niet meer te starten, zij wil morgen fris aan de start komen in de keirin waar ze enkele weken terug reeds bewees haar explosiviteit te kunnen benutten. Ook bij de junioren is er een renster die het voor bekeken houdt. Daardoor krijgt Kato de rode lantaarn toegeschoven en dat zint onze Kempense jongedame niet. Het peloton start tergend traag en Kato ziet haar kans en start na 5 ronden een solo, het peloton laat begaan en Kato heeft al snel meer dan een halve ronde voorsprong, ruim voldoende om aan de eerste sprint de 5 punten op haar conto bij te schrijven, Katrijn en Jolien gaan er ook vol tegen aan en zetten de 3 en 2 punten achter hun naam. Door de hoge sprintsnelheid is het peloton sterk genaderd op Kato, maar dan valt het weer stil, Kato blijft mooi haar tempo rijden en diept de voorsprong opnieuw uit, even komt ze zelfs dicht bij een winstronde, maar dan gaat het peloton opnieuw aan het sprinten, Kato is echter weer met de 5 punten weg, Katrijn moet nu vrede nemen met 2 punten en Jolien komt net te kort om te oogsten. Terug laat het peloton de snelheid zaken en Kato trekt voor een derde maal ten strijde en haalt ook in de derde sprint de volle buit, met deze 15 punten schuift ze op naar de 5de plaats in de tussenstand, achter haar is Katrijn terug de snelste van het peloton en oogst Jolien opnieuw een puntje. Katrijn heeft nu 6 punten voorsprong op de Marith, Jolien staat intussen derde met 8 punten meer dan Sara. Kato is nog steeds niet ingehaald en ziet het wel zitten haar prachtnummer een vierde te herhalen, maar dan wipt Océane Jonckers haar achterna want die ziet haar 5de plaats in rok opgaan. Zij haalt Kato in, deze probeert in het wiel mee te gaan, maar 30 ronden solo eisen hun tol en Kato wordt door het peloton opgeslokt. Océane kan Katrijn nog voorblijven, Jolien wordt opnieuw derde en het begint er steeds meer op te lijken dat goud en brons binnen handbereik liggen. In de voorlaatste sprint is Katrijn nogmaals de concurrentie te snel af en zij schrijft 5 punten bij op haar rekening wat haar op een tussentotaal van 134 brengt. Marith wordt tweede en komt op 124, Sara wordt 3de en pakt zo 2 punten terug op Jolien, maar de kloof tussen beiden is nog steeds 8 punten (113 vs 105) waardoor het voor Katrijn en Jolien kwestie is van deze 2 concurrenten geen winstronde te laten nemen én in de eindsprint in de punten te eindigen. Dat doen ze beiden voortreffelijk, Katrijn moet het in de eindsprint wel afleggen tegen Marith en Jolien tegen Sara, maar dat maakt geen verschil meer bij de medailleverdeling. Katrijn haalt goud met 140 punten, voor Marith (134), Jolien (115) en Sara (109). Kato (97) heeft de 5de plaats nog moeten laten aan Océane, maar mag heel fier zijn op haar kampioenschap. Slechts enkele weken nadat ze met de fiets door een auto zwaar is aangereden rijdt ze een knappe wedstrijd. 
  Onnodig te vermelden dat de aanwezige ploegleiding en de talrijk opgekomen supporters meer dan tevreden zijn met het goud en zilver van onze dames.
  Door de spanning hebben wij helaas geen eigen foto’s van de races zelf, maar die zijn zeker en vast te vinden op Facebook en andere media.
  Morgen staat het BK keirin op het programma, onze dames gaan terug op medaillejacht.  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!