Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  22-12-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 22 december BK keirin

  Op de tweede dag van het BK piste staat voor de dames jeugd de keirin op het programma. Door het lage aantal deelneemsters, nl. 5 bij de nieuwelingen en 8 bij de junioren wordt een aangepast programma gereden. Bij de nieuwelingen worden 3 heats gereden en de plaatsen worden opgeteld, wie de laagste som haalt over de 3 wedstrijden is kampioen, bij gelijkheid van punten telt de 3de wedstrijd.
  Bij de junioren worden 2 reeksen van 4 gemaakt die 2 heats rijden, hier valt de renster met de hoogste som af voor de finale, uit elke reeks gaan de beste 3 naar de finale.
  Julie start bij de nieuwelingen met ambities na haar eerste keirinwedstrijden enkele weken terug. Zij trekt in de eerste wedstrijd startnummer 3, maar al snel nadat de derny van de baan is trekt ze naar de kop van de groep en laat deze niet meer los, zij komt duidelijk als eerste over de streep en kopt het eerste tussenklassement. In de tweede wedstrijd trekt ze startnummer 4, het wedstrijdverloop zit wat tegen, zij gaat terug de sprint aan maar kan het niet houden en komt pas als vierde over de streep. Dat blijkt echter niet dramatisch door de plaatsen van de andere rensters, zij telt nu 5 punten, haar 2 dichtste concurrenten tellen er 4, m.a.w. de finale rit zal beslissen wie van de drie de titel haalt. Julie trekt terug 3 als startplaats en heeft de 2 dichtste concurrenten achter zich, zij gaat al heel vroeg de sprint aan en kan dadelijk een mooie kloof slaan, zij houdt het tot de streep en mag zich terecht Belgisch kampioene keirin kronen. 
  Bij de junioren is Jolien ingedeeld in reeks 1 en Katrijn in reeks 2. In beide reeksen hebben de twee plaatsingswedstrijden een identiek verloopt. In reeks 1 wordt Jolien 2x derde en houdt telkens dezelfde renster achter zich waardoor ze zicht plaatst voor de finale. In reeks 2 neemt Katrijn telkens het commando in handen en laat niemand over haar komen waardoor ze ook vlot de eindstrijd haalt.
  In de finale moeten ze het opnemen tegen topfavoriete Marith Vanhove en verder Sara Maes, Ines Van de Paar en Océane Jonckers. Marith moet op kop vertrekken, Jolien in haar spoor en daarachter Katrijn. Zodra de derny van de baan is probeert Katrijn enkele moves om Marith te verrassen, maar dat lukt niet. Jolien volgt mooi de beide kemphanen en wanneer deze de eindsprint inzetten in de laatste ronde lijkt Jolien nog kans te hebben op brons maar wordt dan verrast door een manoeuvre dat haar uit haar lood slaat. Katrijn haalt intussen alles uit de kast om over Marith te raken, maar blijft steken op een kleine lengte. Zij verlengt aldus deze titel niet en moet vrede nemen met zilver. Jolien is zo geschrokken dat haar tempo volledig stokt waardoor ze pas als zesde over de streep komt, maar wel een stevige ervaring rijker.
  Op de ploegvoorstelling op 10 januari zullen wij intussen al met 2 tricolore truien pronken op de ploegfoto, en daar hoort ook de Noorse kampioenentrui van Nora bij. Drie kampioenen op 12 rensters, zeker niet slecht en de Belgische en Nederlandse kampioenschappen zijn nog niet afgelopen.
  Dank aan de vele supporters die kwamen opdagen en Marc voor de mooie actiefoto’s.
  Volgende afspraken komende zaterdag voor het BK sprint en 500m en zondag voor het BK scratch en puntenkoers.  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!