Inhoud blog
 • DAG 11 Japan 2020 de trip ... return !
 • DAG 10 Japan 2020 de trip ... Again Japow in Furano en retour!
 • DAG 9 Japan 2020 de trip ... Japow in Furano!
 • DAG 8 Japan 2020 de trip ... Kamui.
 • DAG 7 Japan 2020 de trip ... Asahidake Vulkaan.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  The Search For Powder
  Snowboard/ski trips op zoek naar poedersneeuw - het onbeschrijfelijke gevoel!
  - 2020 JAPOW -
  02-02-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 4 Japan 2020 de trip ... Sahoro !

  Na weer een fantastisch ontbijt zijn we om 08u00 klaar om met de gids te vertrekken. Tomamu wat het oorsprongkeljike doel was kan niet, wegens van de week wat lawine issues gepasseerd. Dus Sahoro, omschreven als een beginners resort… met mss wat back country. Nadat de eigenaars ons hebben uitgewaaid zijn we weg. Echt bezorgde en beleefde mensen niet normaal !

  Eens aangekomen in Sahoro, dagpasjes aangekocht en met de gondel naar boven… . Speciaal voor Danny, zit hier ook een club med J enkel is deze gevuld met best veel Chinezen wat mss niet echt het moment is … . Eens naar boven met de gondel, lijkt het wel wat. Er ligt nog deftig wat sneeuw met mogelijkheden. Na een opwarmingsrondje zijn we klaar om terug wat bamboe te killen. In het bos steken vaak nog kleine takjes bamboe net boven, kunst is gewoon te doen alsof deze er niet zijn en focus op je track.
  Was niet slecht … maar dan ging er aan kleine schatkist open op de noord flank. BAM Japow, niet heupdiep, maar met momenten net onder de knieën (super zacht en goed genoe). Gezien de huidige condities en 2de zonnedag niet slecht (zon zou je hier normaal niet echt mogen zien, enkel grijze wolken met sneeuw). Helemaal niet slecht, heel de noord flanken aan flarden gescheurd. Was een topper!
  Dit kon de gids niet weten, echt goed gebriefd zijn ze niet vinden we, gisteren was deze lift niet open en vandaag wel … waarom? Weet niemand, ‘omdat het zo is’ zeggen ze hier dan. Maar dit was zo eentje van, hier zijn we gewoon op het goede moment. Was een leuke dag met bos en open stukken. Iedereen is al eens stevig onderuit gegaan incl de gids ook een paar faceplants zien steken
  J Oh ja, nog ff woorden gehad met gids… wat is dat toch ikke en die gidsen JJJJ
  Maar dat was het allemaal waard vandaag maar mocht die noord flank niet open zijn geweest en er niet zo ongespoord bij hebben gelegen had dit een heel andere verhaal geweest, dit was nu niet het geval en een zonnetje erbij J  Om 15u30 de laatste lift naar boven … en een uurtje rijden retour. Mijn board is nog eens stevig op de proef gesteld maw ligt in de shop voor herstelling J. FF verfrissen in het hotel en hop naar Tokachidake, een traditionele onsen. Wat was dat een topper! Lekker in een warm waterbron buiten in de sneeuw tussen de rotsen bij -… geen idee bere koud J. Gaan we van de week nog wel eens doen. Je komt binnen direct stop, schoenen uit in het rek. Vervolgens koop je een kleine handdoek en huur je een grote. Eens binnen moet je, jezelf wassen en je kan aan je sauna/extreem heet bad/koud bad… sessies beginnen (binnen of buiten). Super relax het was dan ook nog eens stevig aan t sneeuwen, toppie !!

  Hierna ff terug rijden een 50 min, op de besneeuwde banen, naar een restaurantje. Was al nipt in tijd want om 20u30-21u gaan de meeste toe. Bij Masaya mochten we nog binnen. Super lekker Japanse keet, echt lekker gegeten incl tappanyaki show!

  Check leuke dag vol nieuwe ervaringen achter de rug ! Ondertussen is het beginnen sneeuwen en de voorspelling ziet er goed, maw hopen … !  02-02-2020 om 00:00 geschreven door JdV  


  01-02-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 3 Japan 2020 de trip ... aankomst

  DAG X eigenlijk ....

   

  06u30 de wekker, D-day. Lekker geslapen, de Joeri 12 uur ofzo … op een hard Japans bed J. De eigenaars hebben ons een lekker ontbijtje (zie foto) in elkaar gestoken. We zitten in de living te eten met 2 grote ramen met een zicht op het besneeuwde bos. Een eekhoorntje, de huis eekhoorn, komt hier aan het raam eten vergezeld van een paar mooie vogels. Kan slechter en vooral, we hier eigenlijk alleen J. Kleine gedachten spill: echt zo’n verwarmde bril wc moet ik ook hebben J J J .

  08u00 de gids is er stipt op tijd, een nieuw zeelander . Ff kleine briefing wat willen jullie? Ja, was dat nu voor een vraag: dikke bakken poeder sneeuw en adrenaline J. Gezien de huidige condities is dat wat moeilijk maar we kijken wat we eruit kunnen halen. Begint goed: check schupje, sonde, tracker, uitpakken en laten zien dat je het kan gebruiken. Vandaag zijn we op het gebied gebleven hier vlakbij, Furano zelf. Naar Japanse normen een groot gebied, naar onze normen … mini J. Eén gondel, wat liften en redelijk wat toegankelijke back country. Een leuke dag om in te komen, toch aantal leuke plekjes gedaan en mits een kleine inspanning (hike van 10-20 min) toch zeker goed. Als hier een dump komt (zoals voorspelt) is dit één grote speeltuin. Best veel in de bossen gezeten, tree-runs gedaan. Paar stevige crashes, ook onze gids een faceplant zien maken van een paar meter naar beneden J J J, ff to de rescue moeten gaan J “don’t focus on the tree’s they don’t move”.  Techniek wat bijschaven maar ging nog vrij goed eigenlijk. Op de middag ff een lunch in een noodle-keet gedaan, was lekker en veel veel. Beetje vreemd, ticketje in de automaat kopen, afgeven en ff wachten tot ze je nummer roepen in the Japans J. Ff wat sambal & look erbij toppie! De gids zelf, doet zijn best en tracht het beste te kiezen ifv de condities. Om 15u30 is het afgelopen, zoals steeds nog een laatste lift tot de top en dan ff een hike erachteraan zodoende je het maximale uit je dag haalt… . Check voldaan / Check poeder,nog niet echt ‘voldoende’ / adrenaline ‘half’ maar dit wist ik voorhand. Furano zal is wel een leuk gebiedje redelijk wat variaties en vrijheid.

  Ons verblijf, die mensen zijn super vriendelijk (Yukio & Naoko) vanmorgen mee naar de auto van de gids ons uitwaaien. Komt je terug, en hoe was het? Waar ben je geweest? In hun beste Engels J, google translate is echt een top app-je voor hier, alhoewel ze soms raar kijken. Alles staat hier vol met spulletjes lekker kitch. Uiteraard het supermarkt/mall muziekje mag niet ontbreken. We zitten hier wel lekker rustig wat afgelegen en met onze eigen Japanse Toyota geraken we overal. Vanavond eten we hier in huis super lekker allemaal verschillende gerechtjes vooral veel groentjes! We hadden het plan om naar het Furano snow festival te gaan maar door een vertaal communicatie probleempje hebben we enkel het vuurwerk gezien, waren er om 20u ipv 17u J. Ook echt om 20u iedereen turbo snel weg bam auto toe en weg… vreemd. Dan maar ff een van de weinige bars opgezocht in Furano, the bridge bar. Heef niks met bridge te maken maar is een gewoon cafe, ff babbeltje met Amerikanen gedaan. … op tijd in bed want morgen is het om 06u30 opstaan.
  01-02-2020 om 14:56 geschreven door JdV  


  31-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 2 Japan 2020 de trip ... aankomst

  Dag X-1:

  Na het noorderlicht, een dutje en een lekker ontbijt … staan we ineens in Japan.

  Klein intermezzo:
  Japan, ‘the land of the rising sun’,  het land van structuur… . Op voorhand heb ik getracht een aantal woorden te leren maar … buiten een woord 5 à 10 zal het niet veel meer zijn
  J. Japan, om de een of andere reden spreekt deze cultuur vanop afstand mij aan, waarom ? Of dit echt zo is zal ik van de week weten zeggen.

  Op de luchthaven is het eerste wat ons op valt … veel personeel, veel mondmaskers en mega proper! Iedereen zijn jobje van manager “ik hou in het oog hoe de koffer op de band vallen” tot “ik wijs de weg op het einde van de rij”. Staan we aan de uitgang van de kofferfabriek, zie je op de grond een dikke grijze band rondom de bagage band. Dit is dus de zone waar je met je bagage karretje niet in mag. Vlot voorbij de douane, na een thermoscan ‘corona’ en we staan in Saporro. Lezen en communiceren is zowat ineens afgelopen. Na wat zoeken en een passage langs een collectie ‘Hello Kitty’ winkels vind ik het postkantoor waar ons mobiel wifi kastje besteld is – check doel 1 done. Doel 2 – pre paid mobiele data, ging vlot. Doel 3/3 – de auto, ff zoeken naar de shuttle, eens aan de balie super goed geholpen zeer vriendelijk. Hup de auto in een weg … naar Furano (kleine 2u bollen). Links rijden… is niet altijd even makkelijk hé Joeiri. Joeri is de vaste chauffeur, omdat hij de enige is met een NL rijbewijs en vervolgens geen aparte vertaling nodig heeft (BE rijbewijs heeft dit wel nodig).

  Al bij al staan we om iets na 14u bij ons verblijf. Een klein landhuisje in de bossen, met klein bedoel ik echt klein (foto’s volgen nog). Eigenlijk klein, gezellig en vooral kitch. Overal postuurtjes, frulletjes en een irritant achtergrond muziekje. Ook hier weer een WC next level… lang leve google translate, helpt met alles communiceren, met de camera over de WC knoppen gaan en je weet at het wil zeggen. Ander is het echt WC roulette, je drukt op een knop een weet echt niet wat er zal gebeuren
  J . Stel je eens voor je hebt een stevig kater of je bent ziek en hangt er boven … en je drukt per ongeluk op één van die knoppen J J J

  Alle zijn we redelijk vermoeid en sluiten de dag af met nog een hapje te eten bij Panier in Furano, Japanse eten. Was lekker! Nog ff wat opfrissen en maffen want de om 8u moeten we klaar staan om opgepikt te worden door de gids… Amai in ons verblijf speelt een melodietje ‘winkelmuziekje in combi met radio 2’ … niet te doen, man man man J

  Tot hier toe loops alles zowat ongeveer zoals gepland. Alles klaar gemaakt voor 3 dagen met de gids onderweg. Ben benieuwd naar morgen …  .


  31-01-2020 om 12:04 geschreven door JdV  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG1: Japan 2020: de trip ... heen.

  “ETA 9u05 31/01 local time” … mits een kleine delay en na een dikke 24u. BAM Japan … the search for powder “Japow”! Japanse poeder sneeuw … . Inderdaad 2020 brengt ons naar Japan, naar waar ? Yep Japan. Ik hoor het jullie al denken … wat in hemelsnaam ga je daar zoeken ? waarom niet de Alpen ?  Wel …. Euh de kwaliteit van de sneeuw. Ja oke … .

  Ff terug in de tijd, na ons avontuur in Canada, wat een topper was. Volgende ons avontuur in Macedonië, wat toch wel wat aparte was maar zeker potentie had. Volgt nu Japan, mond op mond reclame zeg maar. Deze blog neemt jullie deze keer mee naar bijna de andere kant van de wereld. Voor ons toch ook wel even een uitdaging. Wat ik zeker even kwijt moet, is dat ik deze exotische trip niet kon maken zonder iemand die mijn alles is, mijn allerliefste vrouw. Ook al is het een 1 ½ weekje de kids en mijn Dushi ga ik weer super hard missen, LY ! Ik met steeds mijn zotte ideeën gesteund door, … mijn mede reizigers, moet je het maar doen … met mij leven JJJ .

  Joeri en Danny zijn mee, Peter en Paul moeten passen wegens wat fysieke hinder. Japan zat al langer in het hoofd (zoals Alaska, Rusland, …) dus begin 2019 na Macedonië, oke eigenlijk in Macedonië, kwam het idee… Japow ?!? Maandje later klein meetings’ke … begroting op tafel. Lijkt mee te vallen … dus een go for japow. In de loop van 2019 stel ik de reis samen tot wat we nu gaan meemaken.

  De trip brengt ons naar Furano, dit is op het noord-eiland Hokkaido. De vraag is dan waarom niet Hakuba of Niseko ( voor de kenners vooral het laatste is gekend). Hakuba had voor mij persoonlijk een lichte voorkeur, maar je bent in groep. Habuka heeft wel iets meer kans op soms natte sneeuw wat de toplaag super hard kan maken maar anderzijds is dit terrein veel meer in de stijl van de Alpen. Niseko is extreem toeristisch en iets minder variatie, bijkomend ineens vrij prijzig (echt redelijk verschil). Dus zoals een goede Belg, tussenin Furano… omschreven als iets mellow terreiin, veel sneeuw mss iets minder dan Niseko maar meer kans op zon, lichte poeder, tree runs, vulkanen, best toegankelijk ‘in the back’, geen boetes meer voor de back country, … . Maw 9 dagen Furano en omgeving in de zoektocht naar de Japanse poeder ‘Japow’.

  Dit brengt ons tot bij DAG X-2 (DAG X is de eerste sneeuwdag, de rest is verplaatsing en telt niet mee J). Donderdag 30/01 – 07u vertrek naar Zaventem. We vliegen met Finnair via Helsinki naar Chitose, Saporro en vandaar met de auto naar Furano. Easyyyy , zou mij kleinste zeggen. Danny gaat zoals gewoonlijk mee op een georganiseerde reis en Joeri … die maakt van alles mee. Kortom super gasten om mee op reis te gaan ! Ik kijk er toch weer naar uit … ook al mis ik mijn geliefden! Parking ff gefikst via Quick parking en met de shuttle naar de luchthaven. Mooi op tijd (dankzij de 30 min correctie van mijn madam). Eens op Zaventem, ja hoor, kom maar ff mee… aan de kant alle bagage opzij, ga 2 meter er vandaan staan ff met de hond erover. Mijn rugzak vond ie interessant… zat eten in J. Eens alles ingechekt, na nog wat douane issues (airbags fles op hoge druk stikstof), toch altijd even spannend met die bagage (ski’s, snowboards, avanlache rugzakken, … ).

  Bam onderweg naar Japan om ‘departure 11u40’. Oh ja, na wat internationaal vliegen… kleine tip steeds de vliegtuig bezetting blijven volgen ‘economie vol’ … dan kan je dikwijls voor een upgrade gaan naar business. Maw “check” we reizen business, reizen is dan toch net iets leuker … champagne, wijn, irish koffie voor joeiri J  (heen alvast). Misschien zelfs wat erover… genieten.

  PS: de business-lounge in Helsinki (die net 4 weken open was alles erop en eraan) is een topper ! Het eten aan boord de super lekker. Toch lekker als je op de nachtvlucht een bed kan hebben.
  31-01-2020 om 12:00 geschreven door JdV  
  Archief per week
 • 03/02-09/02 2020
 • 27/01-02/02 2020
 • 21/10-27/10 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Inhoud blog
 • DAG 11 Japan 2020 de trip ... return !
 • DAG 10 Japan 2020 de trip ... Again Japow in Furano en retour!
 • DAG 9 Japan 2020 de trip ... Japow in Furano!
 • DAG 8 Japan 2020 de trip ... Kamui.
 • DAG 7 Japan 2020 de trip ... Asahidake Vulkaan.


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs