Inhoud blog
 • DAG 11 Japan 2020 de trip ... return !
 • DAG 10 Japan 2020 de trip ... Again Japow in Furano en retour!
 • DAG 9 Japan 2020 de trip ... Japow in Furano!
 • DAG 8 Japan 2020 de trip ... Kamui.
 • DAG 7 Japan 2020 de trip ... Asahidake Vulkaan.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  The Search For Powder
  Snowboard/ski trips op zoek naar poedersneeuw - het onbeschrijfelijke gevoel!
  - 2020 JAPOW -
  31-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 2 Japan 2020 de trip ... aankomst

  Dag X-1:

  Na het noorderlicht, een dutje en een lekker ontbijt … staan we ineens in Japan.

  Klein intermezzo:
  Japan, ‘the land of the rising sun’,  het land van structuur… . Op voorhand heb ik getracht een aantal woorden te leren maar … buiten een woord 5 à 10 zal het niet veel meer zijn
  J. Japan, om de een of andere reden spreekt deze cultuur vanop afstand mij aan, waarom ? Of dit echt zo is zal ik van de week weten zeggen.

  Op de luchthaven is het eerste wat ons op valt … veel personeel, veel mondmaskers en mega proper! Iedereen zijn jobje van manager “ik hou in het oog hoe de koffer op de band vallen” tot “ik wijs de weg op het einde van de rij”. Staan we aan de uitgang van de kofferfabriek, zie je op de grond een dikke grijze band rondom de bagage band. Dit is dus de zone waar je met je bagage karretje niet in mag. Vlot voorbij de douane, na een thermoscan ‘corona’ en we staan in Saporro. Lezen en communiceren is zowat ineens afgelopen. Na wat zoeken en een passage langs een collectie ‘Hello Kitty’ winkels vind ik het postkantoor waar ons mobiel wifi kastje besteld is – check doel 1 done. Doel 2 – pre paid mobiele data, ging vlot. Doel 3/3 – de auto, ff zoeken naar de shuttle, eens aan de balie super goed geholpen zeer vriendelijk. Hup de auto in een weg … naar Furano (kleine 2u bollen). Links rijden… is niet altijd even makkelijk hé Joeiri. Joeri is de vaste chauffeur, omdat hij de enige is met een NL rijbewijs en vervolgens geen aparte vertaling nodig heeft (BE rijbewijs heeft dit wel nodig).

  Al bij al staan we om iets na 14u bij ons verblijf. Een klein landhuisje in de bossen, met klein bedoel ik echt klein (foto’s volgen nog). Eigenlijk klein, gezellig en vooral kitch. Overal postuurtjes, frulletjes en een irritant achtergrond muziekje. Ook hier weer een WC next level… lang leve google translate, helpt met alles communiceren, met de camera over de WC knoppen gaan en je weet at het wil zeggen. Ander is het echt WC roulette, je drukt op een knop een weet echt niet wat er zal gebeuren
  J . Stel je eens voor je hebt een stevig kater of je bent ziek en hangt er boven … en je drukt per ongeluk op één van die knoppen J J J

  Alle zijn we redelijk vermoeid en sluiten de dag af met nog een hapje te eten bij Panier in Furano, Japanse eten. Was lekker! Nog ff wat opfrissen en maffen want de om 8u moeten we klaar staan om opgepikt te worden door de gids… Amai in ons verblijf speelt een melodietje ‘winkelmuziekje in combi met radio 2’ … niet te doen, man man man J

  Tot hier toe loops alles zowat ongeveer zoals gepland. Alles klaar gemaakt voor 3 dagen met de gids onderweg. Ben benieuwd naar morgen …  .


  31-01-2020 om 12:04 geschreven door JdV  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG1: Japan 2020: de trip ... heen.

  “ETA 9u05 31/01 local time” … mits een kleine delay en na een dikke 24u. BAM Japan … the search for powder “Japow”! Japanse poeder sneeuw … . Inderdaad 2020 brengt ons naar Japan, naar waar ? Yep Japan. Ik hoor het jullie al denken … wat in hemelsnaam ga je daar zoeken ? waarom niet de Alpen ?  Wel …. Euh de kwaliteit van de sneeuw. Ja oke … .

  Ff terug in de tijd, na ons avontuur in Canada, wat een topper was. Volgende ons avontuur in Macedonië, wat toch wel wat aparte was maar zeker potentie had. Volgt nu Japan, mond op mond reclame zeg maar. Deze blog neemt jullie deze keer mee naar bijna de andere kant van de wereld. Voor ons toch ook wel even een uitdaging. Wat ik zeker even kwijt moet, is dat ik deze exotische trip niet kon maken zonder iemand die mijn alles is, mijn allerliefste vrouw. Ook al is het een 1 ½ weekje de kids en mijn Dushi ga ik weer super hard missen, LY ! Ik met steeds mijn zotte ideeën gesteund door, … mijn mede reizigers, moet je het maar doen … met mij leven JJJ .

  Joeri en Danny zijn mee, Peter en Paul moeten passen wegens wat fysieke hinder. Japan zat al langer in het hoofd (zoals Alaska, Rusland, …) dus begin 2019 na Macedonië, oke eigenlijk in Macedonië, kwam het idee… Japow ?!? Maandje later klein meetings’ke … begroting op tafel. Lijkt mee te vallen … dus een go for japow. In de loop van 2019 stel ik de reis samen tot wat we nu gaan meemaken.

  De trip brengt ons naar Furano, dit is op het noord-eiland Hokkaido. De vraag is dan waarom niet Hakuba of Niseko ( voor de kenners vooral het laatste is gekend). Hakuba had voor mij persoonlijk een lichte voorkeur, maar je bent in groep. Habuka heeft wel iets meer kans op soms natte sneeuw wat de toplaag super hard kan maken maar anderzijds is dit terrein veel meer in de stijl van de Alpen. Niseko is extreem toeristisch en iets minder variatie, bijkomend ineens vrij prijzig (echt redelijk verschil). Dus zoals een goede Belg, tussenin Furano… omschreven als iets mellow terreiin, veel sneeuw mss iets minder dan Niseko maar meer kans op zon, lichte poeder, tree runs, vulkanen, best toegankelijk ‘in the back’, geen boetes meer voor de back country, … . Maw 9 dagen Furano en omgeving in de zoektocht naar de Japanse poeder ‘Japow’.

  Dit brengt ons tot bij DAG X-2 (DAG X is de eerste sneeuwdag, de rest is verplaatsing en telt niet mee J). Donderdag 30/01 – 07u vertrek naar Zaventem. We vliegen met Finnair via Helsinki naar Chitose, Saporro en vandaar met de auto naar Furano. Easyyyy , zou mij kleinste zeggen. Danny gaat zoals gewoonlijk mee op een georganiseerde reis en Joeri … die maakt van alles mee. Kortom super gasten om mee op reis te gaan ! Ik kijk er toch weer naar uit … ook al mis ik mijn geliefden! Parking ff gefikst via Quick parking en met de shuttle naar de luchthaven. Mooi op tijd (dankzij de 30 min correctie van mijn madam). Eens op Zaventem, ja hoor, kom maar ff mee… aan de kant alle bagage opzij, ga 2 meter er vandaan staan ff met de hond erover. Mijn rugzak vond ie interessant… zat eten in J. Eens alles ingechekt, na nog wat douane issues (airbags fles op hoge druk stikstof), toch altijd even spannend met die bagage (ski’s, snowboards, avanlache rugzakken, … ).

  Bam onderweg naar Japan om ‘departure 11u40’. Oh ja, na wat internationaal vliegen… kleine tip steeds de vliegtuig bezetting blijven volgen ‘economie vol’ … dan kan je dikwijls voor een upgrade gaan naar business. Maw “check” we reizen business, reizen is dan toch net iets leuker … champagne, wijn, irish koffie voor joeiri J  (heen alvast). Misschien zelfs wat erover… genieten.

  PS: de business-lounge in Helsinki (die net 4 weken open was alles erop en eraan) is een topper ! Het eten aan boord de super lekker. Toch lekker als je op de nachtvlucht een bed kan hebben.
  31-01-2020 om 12:00 geschreven door JdV  


  21-10-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winter 2020 brengt ons naar Japan => JAPOW !!!
  In januari/feb 2020 ondernemen we een trip naar het Oosten, Japan maar bepaald Noord-Japan "Furano"... info volgt binnen enkele weken - STAY TUNED !!!  

  21-10-2019 om 00:00 geschreven door JdV  


  07-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7 - retour Skopje en huis 😉
  Na een lekker ontbijtje en een douche in een normale badkamer zonder risico (bij Danny stond er letterlijk in de douche een stopcontact en niet waterproef 🥶) zowat een roulette douche maw. Voor ons kost bellen hier een fortuin en G4 zal zeker (9,5€/MB is geen type foutje 😉), maar hier en daar is er wel WiFi met vaak toch wel een redelijke verbinding.

  Ons avontuur eindigt met een wandeling door Skopje. Veel standbeelden, grote gebouwen en een rivier met mooie bruggen. Toch weer veel bouwvallen en onderkomen gebouwen. Het laatste transport (dezelfde maffe ‘I fixs you everything you want’ chauffeur met over alles een uitgesproken mening en twee telefoons witte&zwarte tijdens het rijden) naar de luchthaven en de check in loopt verbazend vlot. Ff wat aan de bagage check in, kom er een man bij, tegen de vrouw achter de balie ‘lawine airbag not our problem, douane problem’... . Maar de douane vond het allemaal dik oké veel makkelijker dan bij ons. Komt er een kerel achter ons 250ml olijfolie bij, pakken ze af meer dan 100ml. Dikke discussie ineens ... vraagt dat flesje terug ... drinkt die in 1 keer heel dat flesje olijfolie leeg (echt 😮🤢💩). We hebben hier toch iets meegemaakt ! 

  Zeker een tip: vliegen met Austrains Airways is echt een toppertje, absoluut een aanrader!

  Eskimo freeride, dubbel gevoel. Ik blijf er bij het domein heeft potentie. Veel meer dan we gezien hebben... het ontbreekt een motivatie, zin,... geen idee... om er echt iets van te maken. De eerste indruk is ‘ze willen wel’ maar helaas is dit een eerste indruk. 
  Ook op gebied van veiligheid kan het een heel stuk beter ... . 
  Misschien kan een investering helpen €?
  Ik ben vertrokken met een open geest maar helaas moet ik toch toegeven dat de mentaliteit niet mijn ding is. Getekend door het moeilijke verleden misschien of de huidige situatie zoekende naar eigenheid met toch wat spanning. Geen idee... maar het is wat het is. Of ze me hier terug zien... zeg nooit, nooit maar het zal toch wel even duren.

  Plezier hebben we zeker gehad, gelachen heel veel. En al bij al gezien de omstandigheden toch wel wat leuke runs gedaan in de sneeuw, poedersneeuw dat weer niet maar heb je niet in de hand. Al bij al een aparte avontuurlijke aangename trip.  We misten wel Peter en Paul van onze vorige trip. Maar ook nu was er een leuke klik !!! 

  Thanks voor het volgen! 

  Danny en Joeri thanks, op naar .... 🤩

  Bijlagen:
  2679AFF4-A86B-4E5E-89CB-4EED0B535FD1.jpeg (284.6 KB)   
  2CC78639-5F61-429C-84C5-2C340DD580A8.jpeg (333 KB)   
  5CCD7717-EFDD-46EA-859A-F1462849CFB1.jpeg (382.5 KB)   
  91FFF12F-27D0-4254-B0C5-0287D198B1AD.jpeg (389.2 KB)   
  B6A5CE6B-D02E-4FB4-81F6-44206C7A37F6.jpeg (311.5 KB)   
  D1F5D1A2-0968-457D-A53F-1B1CF782C03A.jpeg (145.1 KB)   
  D6CF6D99-D237-422B-BEC1-F4FBDCB7E1C0.jpeg (182.2 KB)   

  07-02-2019 om 14:19 geschreven door JdV  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6 - misty 🌨
  Onze laatste dag, zelfde routine, zelfde ontbijt, zelfde chaos aan de cat. Toch tegen 8u40 naar boven. Helaas zit het weer niet mee... gisteren wat dooi en vannacht stevig gevroren, bad combi! Ijsboarden... niks aan te doen kan je niet veranderden (sneeuw is aangekondigd maar nog onderweg). Na wat aandringen toch naar de topsectie gereden en viel nog mee ijzig maar oké. Wel extreem technisch een foutje werd genadeloos gestraft, Joeri stevig crash met een nek snokje... zo eentje die je een paar dagen voelt. 

  De lunch wederom in de herdershut met eenzelfde maaltijd en dezelfde man ook de typische shar honden verwelkomende ons nog steeds. Na de lunch kwamen de wolken en de sneeuw. Nog even een aantal afdalingen in het bos om vervolgens een homerun te doen, tegen 15u stonden we aan het hotel... vroeg idd. Onze gidsen (ontbrak het aan motivatie) om er iets van te maken ... . Het is bijna om te lachen hoe ze zich soms gedragen... .
  Hopelijk voor de blijvers en de nieuwe toch wat sneeuw is echt nodig ! Tussen door heeft Joeri ff een noodstop moeten doen achter een boom, nood was extreem hoog. De gids zei ‘don’t worry I’ve paper’ ... welgeteld 1 mini servetje 😂😂😂. Geweldig ze konden er toch ook mee lachen.... ‘emergency paper, no problem’. 

  Eens in het hotel, tijd om de boel bij elkaar te zoeken en naar Skopje te trekken. Rond 16u30 met onze Deense vrienden onderweg naar Skopje. Van de pas afrijden met een Macedonische chauffeur en een laagje sneeuw ... is niet zo goed voor de doorsnee hartslag 😉. Uit stilstand naast de afgrond met handrem op draaien.
  Een 1u30 later zet de chauffeur ons af aan het hotel. Snel inchecken vraagt hij we gaan naar het restaurant want hij staat 3 dubbel geparkeerd. Wij als getrouwe personen snel naar beneden ... het busje staat er nog maar de chauffeur ? Na wat zoeken vinden we hem in een schoenwinkel aan het passen... kan alleen maar hier 😬 niet normaal. Wij naar een restaurant waar veel belangrijke personen komen (zoals ministers, bekende nationale personen,..) en idd een of andere belangrijke basketbalspeler kwam erbinnen gewandeld. Beetje vreemd spel en aparte sectie rokers gescheiden met een schuifdeur van de niet rokers... bij de rokers veel ambiance en lifeband bij de andere niet. Wat eten we idd mega vlees bord met een paar stukken ‘mysterie meat’ waar je echt niet van weet wat voor een mix het is. Was wel lekker, zeker voor hier, nu niet direct het restaurant waar ik zou instappen maar goed was oké (voor 30€ 1 fles lekkere wijn, bier, water, koffie voor 7 personen 👌).  De organisatie had voor ons een gids voorzien ging de zoon zijn van Zoki de manager van de organisatie zijn, komt er ineens uit het niets een vrouw opzetten als gids. ‘Wat kijken jullie raar’ zei ze... idd jij bent toch niet de zoon van Zoki 🙄😂. Ze zorgde ervoor dat we een traditionele maaltijd hebben gegeten. Na de maaltijd een kleine stadswandeling naar een lokale bar... gezellig clubje wat gedronken wat mensen zien en naar het hotel. Wat trouwens wel dik oké is, 4 sterren, mooi hotel. Maar 😂 in het gebouw is het hotel tem en de 3de verdieping, onze kamers op de 5de. Het 4de zijn appartementen. Dus met de lift naar het derde en langs een gewapende deur naar een hal (oud, muf, Sovjet unie uitzicht) met de bagage paar trappen op via een andere gewapende deur (met code) terug binnen in het hotel... voor onze kamers. Echt maf... Danny slaapt in een suite met salon, eetkamer, slaapkamer alles erom en eraan. Ik en Joeri in een mooie kamer met, inderdaad met gordijnen 😬. Whirlpool in de badkamer... wel voorzichtig want valt wat uit elkaar 🙄🤪. 

  Macedonië, een land met een 2 milj inwoners waarvan 50% in skopje woont... waar een maffia leeft, als je boete krijgt en je hebt een connectie regelen ze het wel. Waar ze niet willen investeren bijvoorbeeld in de CAT’s omdat het toch gestolen word. Waar ze veel vlees eten, heel veel roken, enorm veel wild parkeren (vandaar komt dat dus...) op de stoep in het midden van de straat... veel afval zowat overal. Het contrast is groot, sporen van de vele oorlogen, plunderingen en invloeden vind je overal terug. Doet me aan Sovjet-unie denken met een Turkse/Griekse invloed ... Balkan. De Balkan is dan wel versnipperd maar ze verstaan elkaar allemaal, de talen verschillen niet zoveel zeggen ze hier. Je merkt toch wel een zeker haat tegenover andere vb Macedoniërs tov Albanezen ... zal mss andersom ook zijn... . De lonen liggen hier echt laag min 200€ gemiddelde 240-300€ en een betere job is 400€. De prijzen verschillen overal heel veel... zo kom je in een bar of restaurant met 20-30€ al heel ver (In de bar 6 gintonics, biertje en water amper 20€ 🤪). Anderzijds kosten sommige producten evenveel als bij ons. De regering wordt een stuk vanuit het illegale gestuurd (volgens onze chauffeur). Zo was er een algemeen rookverbod, dat goed gevolgd werd, maar de nieuwe regering heeft dit opgeheven maw overal terug roken.  Deze regering bouwt graag standbeelden ... zo staat het vol in Skopje (zit wel een geschiedenis in de dit land) maar misschien kunnen andere deze investering beter gebruiken. 

  De mensen zijn zeer gesloten en over het algemeen niet echt vriendelijk thans zo komt het over. Veel vrouwen zie je niet buiten skopje (orthodoxe en/of islamitische gemeenschappen). Niet alles is natuurlijk slecht... de persoon van achter de receptie doet alle moeite van de wereld om te helpen bv. Na 6 dagen hebben we de gidsen toch eens zien lachen. 

  Bijlagen:
  0440BE79-6771-4465-93C1-D946E442D299.jpeg (261.7 KB)   
  1F423126-FF73-4F34-A56D-B882F8DD4C05.jpeg (318.6 KB)   
  36A40566-7814-4B4F-9978-F477E8F9A295.jpeg (200.2 KB)   
  70FA9688-4076-4C32-BF0E-F04509CB3D7A.jpeg (222.3 KB)   
  81745358-7094-4567-B6E8-00CAD8CAB831.jpeg (186.7 KB)   
  A48468BB-4BFE-4802-9ED1-10EC7A3DF263.jpeg (306.9 KB)   
  EB5CC091-B24C-4DA0-A3B2-30846EAB0C7C.jpeg (160 KB)   
  F423497B-8F8C-49DC-BD7D-87885133945B.jpeg (312.6 KB)   
  F65D30C7-D46E-4CBF-AE73-0480FCE60E3F.jpeg (331.6 KB)   

  07-02-2019 om 14:17 geschreven door JdV  


  05-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 - dikke wolken mist, ijsregen, wind...
  Na het ontbijt, terug de berg op met toch wel wat minder gemotiveerde gidsen... .
  Weer zit wat tegen maar dan moet je er toch beste van maken. Het is nu niet dat het hotel de place to be is. 

  Over het hotel, soms kom er uit de warme kant koud water en omgedraaid... sommige sloten draaien linksom en andere rechtsom of andersom... soms val je van de ene verbazing in de andere.

  Toch wat runs kunnen doen in de voormiddag tot aan de lunch.
  Wat ijs en mist... maar tussen de bomen (ondanks de sluch poppy) oké voor mij. 
  De lunch same place same food (vlees). 
  Na de middag beetje jammer 2 runs en om 15u terug in het hotel... wel jammer, je boekt een dagprogramma tot 16u30.... maar hier houden ze met weinig rekening. 
  De opening ‘welcome in Macedonië, everything is possible’ krijgt bij mij (ons) toch wat de dimensie van ‘als het geen energie kost ... ‘. 

  In de sauna... ff een sapje gemaakt met dennen takjes voor de geur 🤩

  Algemeen, ondanks mijn positieve instelling en goede voornemen, moet ik toch gaan toegeven dat Macedonië tegen een 3de wereldland aanhangt. Veel bouwvallen, veel afval overal zelfs hier in het skigebied, onderkomen,... . Ze stekenbwelbde schuld op de Albanezen ... weet niet wat de andere zeggen natuurlijk want deze spreken al helemaal niet.
  Je vraagt je af waarom we zoveel moeite doen in België naar milieu toe... normen opleggen die super streng en duur zijn, op een paar duizend km’s trekken ze zich van niks iets aan. Misschien dat Europa maar eens eerst alles naar aan acceptabel niveau brengt... . Echt afval gewoon bam de rivier in... . Oké Macedonië hoort niet bij de Europese unie. Maar Bulgarije wel en daar zijn we ook doorgereden helaas dezelfde indruk... 

  ‘S avonds idem zelfde soep, andere stoofpot, salade en dessert... toppunt van de avond was een soort ‘mens erger je niet’ maar dan in het Deens met onze Deense buddy’s. Wel een leuke trouwens !!!

  Bijlagen:
  1F981983-6E88-4135-B2AC-7D4670F82128.jpeg (285 KB)   
  3872742D-F4FE-4D5F-9622-F7212CB25449.jpeg (443.1 KB)   

  05-02-2019 om 18:06 geschreven door JdV  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 - zon 🤩
  Nieuwe dag nieuwe moed! Om 7u zat de mist er nog zo dik in dat je geen 20 meter zag in het ‘hol van Pluto’ om het met den Danny zijn woorden te zeggen. Na het ontbijt en onze eigen weer-check kreeg ik er vertrouwen in. We gaan zon krijgen om van de molshopen te schuiven!  Na een stevig ontbijt eieren en ja idd vlees 😬 stonden we 8u20 te trappelen aan de cat. Na wat klassieke chaos tegen 8u40 omhoog... 

  Zuidflank (kant hotel) lag in de zon, na 1 run terug omhoog wat wolkjes en een poging langs de noordflank dikke sh!t. Dik, hard, moeilijk ... wel direct warme spieren. Terug naar boven maar geheel naar boven tot de top! De voorbije nacht hebben de wind en de ijsregend/sneeuw hun werk gedaan.
  Oost- en zuidflank beetje ijzig maar eronder zacht, de zon werkte en zorgde ervoor dat de laag wat zachter werd. Maw een topper... topsectie (drop van toch enkele honderden meters) op onze vraag 3 maal gedaan. In droppen midden/links/recht een grote witte kom... genieten! Oké de echte poeder was er niet maar dit is wel zowat wat ik verwachtte. 

  Oh ja, in een kom van enkele 100-en meters breed kwam 1 groep centraal en ik met Joeri rechts naar beneden. Joeri beslist in ineens (denkende dat hij alleen is... 🙄) links omhoog te draaien van de lijn weg, maar wie kwam daar naar beneden ... Danny en..... boem Joeri knalt Danny onderuit ski’s bleven staan en Danny in een dubbele gestrekte frontflip een faceplant in de sneeuw... . Ik heb het spijtig niet gezien... ik dacht enkel Danny gevallen hier? En dan nog zo ver van zijn ski’s en wat doet Joeri daar? ... ineens dacht ik neen ... 😂🙄🤪😬🏂⛷... 💥. Gelukkig geen gekwetste maar enkel wat schade aan Joeri’s board. 

  Vervolgens enkele runs top naar hotel en terug (2750m => 1750m). Beneden wat zwaarder... . Maar goed voor mij was dit al dik oké ! De lunch zelfde spul maar op de berg in de zon, zo moet het eigenlijk.
  De tafel was een besneeuwde auto voor een verlaten hotel... idd wat doet een auto daar op 2000m onder de sneeuw, geen idee maar was makkelijk.  Na de lunch toch weer terug de Macedonische kant... gidsen hadden geen zin meer nog 1 heel grote run en iets na 15u15 terug... 

  Eerlijk is eerlijk er zit potentie in dit gebied maar ze moeten er meer mee doen! Op de top werd ook duidelijk dat we maar in 20-40% van de hun beschikbare gebied rijden. De rest hebben ze gewoon niet klaar gemaakt... thans enkel onderaan en niet boven. Een moeilijke en zo denk je weer grrr... toch een aparte mentaliteit. 

  Na de sauna ff wat rusten en naar de bar... vanavond gaan we naar een ander restaurant.... 
  Aan de overzijde van hotel, op de bergflank, is er nog een hotel dat door Eskimo wordt gebruikt. Een klein hotel maar met een iets wat gezellig bar/restaurant gehalte. Ook hier was het soep (kippe of vleessoep achtig i.p.v. dezelfde groente soep van voorbije dagen), salade en vlees ... veel vlees wel met aardappels. Dessert verjaardagscake van onze Deense vrienden. Eigenlijk viel er ook hier niet zoveel te beleven... 

  Bijlagen:
  1410979A-5327-4F31-BA32-6538282B6626.jpeg (296.7 KB)   
  3164D2FA-0F40-40A2-9071-EF63843E1048.jpeg (165.2 KB)   
  3836E9EC-1D56-49A9-94DF-40966FDB5CB5.jpeg (223.5 KB)   
  4211586D-37DC-4102-ACEE-70F0C1A960C5.jpeg (237.6 KB)   
  53364BAC-A330-4443-BF43-02F01FB488DE.jpeg (210.9 KB)   
  75B497DC-6902-4382-90E5-EC2D085241AB.jpeg (223.4 KB)   
  D42DE675-AB61-48B7-A55B-12F1F3563CC3.jpeg (151.2 KB)   
  DE7B3807-9FA5-4B5D-8C16-E3C32DCA831D.jpeg (217.5 KB)   

  05-02-2019 om 00:00 geschreven door JdV  


  03-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 zon !
  Zelfde routine rond 7u eten en tegen 8u30 dezelfde ongeorganiseerde chaos, in - uit de cat wat wisselen en hopla naar boven. 

  Onze reis naar hier, het kan echt nog erger 🙄😂 Paar mannen die we leerde kennen moesten landen in Kosovo i.p.v. Skopje en zo naar hier komen... gingen ‘s avonds landen. Uiteindelijk waren ze hier tegen 5u. Nadat ze samen met de chauffeur op de pas naar boven wat stenen van de weg moesten halen en het laatste stuk te voet moesten doen omdat de wegen niet oké waren.  Die moesten toen ook nog eens om 8u30 naar boven de cat... hadden wel super condities!

  Vanmorgen lekker zonnetje (geen verse sneeuw) maar de zon brak de harde toplaag los. Maw zoveel als mogelijk op en af... toch een aantal zeer mooie stukken gedaan. Het heeft hier echt wel potentieel! Ondanks het oudere gebergte wat vlakkere gebergte! Maar het is hier zo condities afhankelijk ... dat heb je natuurlijk overal maar in de Alpen is alles zo geprepareerd dat het bij slecht weer nog steeds oké is op de piste als alternatief. Zetten ze 1 vrouw in onze groep dalen we af in een iets of wat deftige helling komt ze beneden een stevige faceplant ... en mogelijk kruisband over volgens gids, kleine kwetsuur zei hij. Vraag ik me af wat ze groot noemen? 
  Was even Macedonische chaos toen het evacuatie plan in actie moest komen... na een tijd lukte het toch het kind af te voeren... (ik hoor iedereen denken en..). Geen idee weet niemand denk ik... is normaal hier. 
  ‘Don’t worry we fixs it...’ 
  Na de lunch die zoals gisteren zowel inhoud als lokatie de herdershut er hetzelfde uitzag. 
  Na de middag waren de wolkjes ... en dit kwam het sneeuwdek niet te goede helaas. Heel veel wind boven met wolken, sticky snow. Een paar runs later stonden we in het hotel ergens om 15u20 naar mijn gevoel wat vroeg maar de fut was er bij de gids wat uit... . Beetje vreemd maar niet voor hier...

  Ons hotel, tja Fawlty Towers is er niks tegen inclusief garçon Manuel 😂. Oud gebouw (laatste oorlog wel overleefd) met redelijk wat werk aan... . De badkamer, is zeer efficiënt je kan er op het toilet zitten, je tanden poetsen en douchen te gelijkertijd  🤪. De kamer zelf ... zeg maar wat kamperen in een hotel. Zowat jaren 60-70 stijl, hier en daar wat plakwerk nodig en zeker een likje verf. 
  De elektriciteit ... een lamp aan een draad buiten met wat tape werkt ook laat ons zeggen. Voelt zowat aan wat wij als kitch ervaren ... maar ik mag niet klagen, slapen valt mee en je kan een warme douche nemen. Steeds in de bar een rustig jaren 80 muziekje... 

  Wat meer mensen hebben de sauna ontdekt dus onze sessie na de sneeuw wat moeten delen... en zo springen we weer naar 19u  voor de groepsavondmaaltijd

  Bijlagen:
  10104460-981C-4BC4-A5CC-A3CEBDD7E7CE.jpeg (261.5 KB)   
  1B634398-65C3-4D59-9618-9EB6B27757F8.jpeg (187.7 KB)   
  3572792E-BF2D-419B-B055-19609FFAAB21.jpeg (215.7 KB)   
  3E5CFECE-2379-415F-9582-CFBE1309F702.jpeg (193.5 KB)   
  633CEB7B-3EFD-4AC9-904A-63C16D992C14.jpeg (151.2 KB)   
  8D232330-4692-47ED-B554-92ED505E4B04.jpeg (193.1 KB)   
  BE7FD04B-4E04-49C5-BB92-08AF371DE03F.jpeg (142.5 KB)   
  C8CC2CAC-68AF-43BB-A48D-A867435557B8.jpeg (179.6 KB)   
  DFA18AE6-405B-4235-900A-109D331314E8.jpeg (124.7 KB)   
  F85FCD76-8B90-4B93-914E-9BA5087982F7.jpeg (233.7 KB)   

  03-02-2019 om 18:17 geschreven door JdV  


  02-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 sneeuw... !
  6u50 wake up call, toch eens wat anders zo slapen zonder gordijnen en met een straatlicht tegenover de raam. Wij (ik en joeri) kunnen niet in de kast slapen... idd Danny heeft 4 bedden (een dubbel stapelbed) zowat in de muur/kast maw kan in de schaduw liggen 🧐🙄

  Het ontbijt, copytje van gisteren verder niks meer of minder. Wel oké en veel vlees 😮

  Om 8u30 bij de CAT’s, ongeorganiseerde chaos maar of de ene of andere reden toch een vertrek een paar minuutjes later. 
  CAT-ski, het is toch wat anders ... moeilijk te zeggen of dit echt het rendement is. Soms 15-25min stijgen om 5-15min te dalen. Het weer werkt niet mee dus voormiddag in het bos omdat er veel mist was. 
  Op de middag ... lunch in een hut waar in de zomer een herder in woont. Lijkt me dat dit elke dag hetzelfde zal zijn... oh ja, vlees 😬.
  Maar wel lekker vlees licht gerookt, zwaar gerookt,... met wat peppers, augurkjes brood en een soort lokaal paprika pesto ding wat wel oké is. En best gezellig... en oude man (herder denk ik, steeds een oud trainingspakje en gele botten aan maar heel vriendelijk) maakt een tasje thee en verzorgt ons goed. 

  - moet hier dringend met foto’s komen maar om tech WiFi issues is dit wat moeilijk -

  Oh ja, je gelooft het nooit maar zo’n CAT kan je dus echt vastgraven. In de voormiddag toch 20 min troubles om op de berg te geraken, echt patineren, schuiven lijkt soms of dat ding gaat omvallen... de sneeuw vliegt dan echt in het rond, redelijk spectaculair en niet voor de snel panikerende mens 😂

  Na de middag, de wolkjes breken open... wat wind en af en toe een zonnetje. Dus zo hoog mogelijk en knallen! Sneeuwdek ligt wat drooggeblazen bij met een korst maar met een snowboard goed te doen. Maar vanaf het hoogste punt 2700 en nog wat meters naar 1750m... is al meer mijn ding 🤩

  Er zijn nu 2 groepen ... ‘de Hollanders cat’ en ‘de internationale cat’ de onze, wat Denen, duisters, 2 Nederlanders en wij. Op het einde van de dag smaakte het naar nog... maar voor sommige van het internationale gezelschap was het wat heavy. Ik heb ook de best faceplant gezien EVERY, zo jammer dat mijn gopro niet aan stond. 
  Echt, ik duik in een soort natuurlijke halfpipe draai boven een 180 naar binnen en spring eruit aan de andere kant. Er volgt een skiër en na de sprong was die onder me er volgt een tweede bult (80cm) maar echt een muurtje ik had het net op tijd gezien hij niet... Knalt die zijn ski’s in de berg... die bleven echt steken en zowat nog wat na daveren en hij met zijn gezicht eerst knal de sneeuw in paar meter verder. Die was er niet goed van... ikke ‘faceplant next level’ en lachen i.p.v. te vragen of hij hulp nodig had..... (is wel oké met de kerel).

  Ik probeer steeds subtiel de druk erop te houden hè 🤐 Direct uit cat snel board aan ... de gidsen wat pushen en direct terug board uit en in de cat gaan zitten 🤩🏂 bij aankomst. 

  Na de sneeuw, hier even de sauna gaan ontdekken... geen volk enkel voor mij en Joeri! De sauna zelf, tenminste de hokje sauna zelf, is het mooiste kamertje van het hotel 😇 Sauna is altijd goed voor het lichaam! 

  En zo komen we terug tot het overbruggen naar het avondeten 19u.

  ....

  Bijlagen:
  11E27BAB-EA4B-4172-9F35-59C663276562.jpeg (189.8 KB)   
  15420FAA-F8AD-4987-9F35-8D7BAFCFF391.jpeg (90.9 KB)   
  5422F65C-1177-45B1-981F-FBF70DDBAE6C.jpeg (151.1 KB)   
  54C6A113-3AA3-4217-9D96-FA0845671A95.jpeg (195.5 KB)   
  7D8705AF-4E79-46DA-8022-CC809BC22F63.jpeg (135.3 KB)   
  91D5A188-3B09-4F14-A0FC-154E86364DCE.jpeg (134.6 KB)   
  B08866EC-B604-4FC4-A0B2-0B05F2583578.jpeg (135.3 KB)   
  B9477732-718A-4995-8A0A-B4376ADB32C2.jpeg (112.5 KB)   
  BC1531D3-C69B-4673-851E-34C42D3BECC0.jpeg (230.5 KB)   
  D6B72EDB-1846-458F-AD04-20581CE00D7E.jpeg (192.4 KB)   

  02-02-2019 om 18:58 geschreven door JdV  


  01-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macedonië dag 1 Sneeuwdag!
  OMG waar zijn wij beland en vooral hoe... 
  Om even terug te komen op onze reis, bus / Bulgarije / Sofia / mist / niet kunnen landen / niet in Skopje.
  Na een paar uur op die bus, over een ‘zeg toch maar aparte weg’, komen we bij de grens.
  Wat ons opviel doorheen Bulgarije ... in de wijken, helaas armoede en veel afval overal 😥...
  Aan de grens ‘serious business’ eerste post deel I Bulgarije iedereen af de bus in een rij met bagage voor je (selfie met ... net niet 😂). Alles openen, belachelijke check meer intimidatie (werkt niet met de joeri erbij 🤐).
  Alles en iedereen terug in de bus. 25 meter verder deel II, douane op de bus alle passen in beslag... een paar een uitleg , van de bus.
  Check ... Joeri nam ze aan wilde ze verdelen door namen af te roepen, niet dus onleesbaar... analfabeet met deze letters is eens iets anders (Macedonische is een fonetische zeer oude taal (meestal kan je de letters gewoon niet lezen) ... en Zdravo is hallo 🤪 ter info).
  50 meter verder Macedonische controle MP/ douane op de bus (toch een beetje spannend) terug alle passen in beslag nog wat langer.... ff het grenswinkeltje geplunderd. Finaal na meer als een uur controles  => Macedonië 🍾🎺

  We zetten onze weg verder naar Skopje AirPort. Daar ff wachten op onze pick-up... nog uurtje of ander half rijden naar waar we moeten zijn. Ff een stopje bij de burger king in Tetova... dubbel Whopper en een jalapeno burger was nodig ... buiten het voedzame (m&m’s, chilli chips,...) was de laatste maaltijd om 04u en we zijn ondertussen 21u30. Ps Danny heeft genoeg chips, m&m’s, frieten en hamburgers op voor dit jaar 🤪😂.

  Om 22u15 komen we dan aan thv popova shapka skipiste. Versta keppeltje van de paus.... vandaar. 
  Is maar 1 lift de rest is gepikt en verkocht door de Albanese maffia in de laatste oorlog/strubbelingen...

  Het hotel, back to basics... wel WIFI. Aanvaardbaar netjes maar een rommeltje. Ik schrijf er nog wel eens wat over. 

  De dag begint om 6u50 iets na 7u ontbijt/briefing/checks en go! 

  Oh ja voor de fans, ik ben Johan en dan is er nog Joeri en Danny. Ik slaap op de kamer met joeri en danny aparte (heeft wel heel veel bedden op zijn kamer... wie weet... een grote Macedoniër ofzo 🙄😂)

  Ontbijt was dik oké, alles wat er moest zijn en netjes. Wat vlees, wat kaas, eitjes, wat vreemd brood... speciaal theetje.

  Na de safety briefing iedereen om 8u30 in de cat en de berg op. Toch wel apart, in dat ding naar boven maar wel leuk weer eens iets anders. De actie, wel leuk niet het spectaculaire zoals in de Alpen maar dik oké! 
  We zijn echt verwend met de Alpen op berijdbare afstand. Boven de boomgrens zowat alpine (niet echt stijl maar voldoende). 
  Tussen de bomen gewoon leuk dik pak sneeuw - poederspul! Boven lag er een korstje op, vannacht heel veel wind en vries gehad top is goed weggeblazen geweest. 
  Al bij al, dikke fun met af en toe een zonnetje. Cliffjump, treerun, speed op open terrein... check, check, check, gezien de condities en de mogelijkheden doen ze echt hun best! 

  Om 16u ongeveer terug met een homerun 😉. Om 19u is het eten... ff wat tijd nemen. De outdoor wine barrel Spa is helaas stuk. 
  Wat lullen aan de bar, na een lekkere douche. De badkamer is wel apart, je kan jullie rustig op het toilet zitten, je tanden poetsen en douche tegelijkertijd 😂.

  Het avondeten,  bam stoofpot van varken en rundvlees met .... niks ?!?. Eerste was er soep dan een salade met kaas en een tzatziki maar dan net niet. Als vegi kan je hier niks komen zoeken, vlees vlees vlees... 

  Tegen 21u naar de kamer oogjes toe, trip van gisteren zit er nog in.

  01-02-2019 om 00:00 geschreven door JdV  


  31-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2019 - brengt ons naar Macedonië voor de search!
  Zomer 2018... een collega laat vallen ... ‘zeg iemand die ik ken is in Macedonië gaan’.
  Waar... Macedonië ? Ligt daar sneeuw? Is dat niet... waar geen idee? Griekenland achtig? 

  Whatsapp open ... clubje van Canada vorig jaar, we gaan naar Macedonië poedersneeuw zoeken.
  waar? ... maakt niet uit we gaan mee.
  Na wat zoeken en een klein overlegje thuis (wederom super blij dat dit mogelijk is, enkel en alleen omdat ik zo’n super madam bij me heb 😘) 
  => Eskimo-freeride.com... it is!
  Na veel gemail en geduld... toch in geslaagd een verblijf te boeken van 31/02 tem 6/2/19.
  Lijkt iets meer basic... en ook iets vriendelijker voor de portemonee 😉 tov heli in Canada.

  Finaal helaas zijn Peter en Paul afgevallen door versleten... knieen, ellebogen, schouders, ... Joeri is het
  clubje komen vervoegen 🤪

  Na een overlegje ergens in januari even wat geregel... vooral niet vergeten lawine airbags aan te geven - gratis tip 😜

  31/1 kwam er snel aan... valet parking geregeld op Zaventem, check en om iets van 07u hongen we in de lucht... na wat lawine airbag issues. Even een tussenstop en overstap in Wenen en ja hoor bagage netjes van het ene vliegtuig op het andere 🍾 austrain airways aanraderje!

  Macedonië - landen in Skopje, toen ging het mis. Eerste poging (er was er maar 1 ivm beperkte brandstof) mislukt en doorstart ... landing gemist te veel mist en blind landen kan hier niet.
  We vliegen jullie ff naar Sofia (waar? Yep Bulgarije ) ... oh ja, vandaar terug naar Wenen en hopelijk ‘s avonds terug naar skopje... als het weer oké is. Niet echt iedereen op het vliegtuig was ermee opgezet
  en onder lichte dwang heeft austrian airways een bus voorzien van Sofia naar skopje... 250km - 4 uurtjes te nemen of te laten andere optie retour Wenen.
  Wij op die bus... bijna een zwaar ongeval in de spits maar netjes op weg naar Macedonië... 
  ... 

  Bulgarije... zijn we daar ook eens geweest! 

  Later meer .... 
  doel is vandaag Skopje en naar ons gebied in de shar mountains en morgen de berg op 🏂🤩⛷

  ps ik probeer hier aan te vullen komende maar weet nog niet hoe het gaat zijn met de WiFi in Macedonië,
  blijft een aparte bestemming...  31-01-2019 om 15:26 geschreven door JdV  


  19-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder => found it - dag 14 Heli Day V & back to Banff

  Laatste dag, zelfde ochtendroutine, warme douche, stretch klas, lekker ontbijt, klaarmaken, ff thuis bellen en hopla de lucht in. Als 2de groep weg en als laatste in.

  De laatste runs ... nog 4 vluchten gedaan. Vier afsluitende runs in de poederbak met een verse laag op van een 10cm.
  Zalig carven met mega poederwolken! Er was wel wat wind... met de heli één keer over een ladingsplaats gegaan. Met die windstoten zit je precies in kermis attractie dan schommelt de heli heen en weer alsof je een dronken piloot hebt. Ineens kregen er een paar het wat benauwd wij lachen en onnozel doen... ja, er is verschil
  J

  Cmh verkoopt het pakket met een garantie van 21780 hoogte meters (dalende).
  Indien dit niet lukt mag je deze meenemen naar volgende keer. Wij waren er net over met 22290m. Vooral de topdag gisteren was super de meeste meters doorheen alle groepen over alle dagen!

  Omstreeks 12u30 stonden we terug op het helipad aan de lodge.
  Na een douche, alle spullen inladen, auto volproppen, afrekenen, afscheid en hit the road to Banff. Een kleine 400 km, Banff doen we omdat we dan ineens voorbij de Roger pas thv Revelstoke zijn. Je weet nooit, morgen vliegen ... als die pas dicht zou zitten.
  We passeren wel Revelstoke, Golden (Kicking Horse), Lake Louise en Sunshine (Banff). Waar dit 2 weken geleden voor ons nog een onbekende was is dit nu toch wat bekend terrein geworden.

  Paar honderd kilometers over de HWY-1 ‘trans Canadian highway’ met amper een afrit, bossen, water, bergen sneeuw, ... adembenemend landschap, prachtig hier! Hier en daar een truck in de zijkant. Maar de weg lag er een stuk beter bij dan de heenreis. Toch een 75 km voor Banff ineens heel veel sneeuw, weg minder goed sneeuwvrij, echt dik pak op de bomen, hier is er ook wat uitgevallen! De temperatuur daalt ook richting Calgary, we zaten in een zone waar het toch wel wat warmer is dan normaal deze periode van het jaar.

  Bomen, waar de takken vol doorhangen van het pak sneeuw. Rotsen of stronken die je als jumpje kan gebruiken. Die ongelooflijke zichten. De luxe van de lodge of de heli die je oppikt. Dat dikke pak lichte sneeuw, ... we gaan het missen!

  Blij zal ik zeker zijn als ik mijn kindjes en vrouw terug zie, al zijn we nog even onderweg. Twee weekjes is al even ... zo vet dat ik dit kon doen, thxxx!

  Het was echt een beleving!
  Een aanbeveling, ik ben echt super blij dat ik het geluk heb dit te kunnen doen. Heli dag 3 & 4 waren het beste voor mij, vooral dag 4. Lange dag, spieren goed warm en knallen in het bos ‘awesome’ alsof in je een springkastelen bezig was! Telkens de switch van 4 naar 3 groepen was goed voor me, hogere frequentie minder wachten op de heli. In het begin was het toch wennen aan de omstandigheden niettegenstaande we de week ervoor flink wat uren hadden geklopt. Vooral in het bos moest ik er even inkomen. Echt airtime springen en zotte dingen zijn dan toch wat lastiger.... tree’s don’t move, you know! En eerlijk is eerlijk thuis verwachten ze me heel terug ;), mss is het echte roekeloze er wat af, alhoewel ik met heli-dag 4 toch wel in de goede flow zat om ... wie weet
  J. De roadtrip was super en intensief! Het heli skiën heeft kunnen bekoren... ‘de echte heli ecstasy’ heeft me niet helemaal te pakken gekregen, denk ik. Mss komt dit nog na de tientallen gigabites foto’s en films. Of misschien omdat we door omstandigheden niet in echt alpine gebied kunnen afdalen hebben. Ik vond het geweldig daar niet van maar ... net dat beetje ... weet je. Mss moet ik hiervoor eens terugkomen J. Als je in de Alpen bovenaan een vette couloir staat met een afdaling van een 2000 hoogte meters onder je voeten op een 3400 m hoogte... slaagt de adrenaline er knal in! Mss vergelijk ik appels met peren ... anderzijds is het echte poederrijden in het bos toch ook wel de max, wees daar maar zeker van!!! Dit type sneeuw heb je bij helaas niet of zelden ... zou er dan toch iets groeien J het is echt uniek met de heli!

  Iets na 18u00 waren we in Banff, onze laatste overnachting is in de Brewster moutain lodge, zeg maar een lodge met een verhaal. Een eerste actie is mijn troep even reorganiseren, koffers netjes klaarmaken, is nodig!

  Na alle, ondertussen toch wel aparte maaltijden, Canadese poutine, mega pizza’s, mega steaks, bergen Nacho??, een ontbijt met aardappels, mega pannenkoeken met karamel en noten @Benny’s, eieren op 100 manieren, lunch’s al dan niet ontleend aan het hotel, een culinaire oké week in de lodge, vandaag gaan eten bij The Bisonen lekkere Pizza om af te sluiten. Was lekker beetje normale maat behalve de berg kaas. Nog even een wandeling door Banff… het sneeuwsculpturen festival start en er staan er hier al een paar.

  Dit was dan ook mijn laatste post... morgen ergens rond 11u trekken we verder door naar Calgary om zaterdagochtend terug in Amsterdam te zijn. Waar we onmiddellijk naar huis rijden.

  Aan mijn reisgenoten, het was een onvergetelijke trip, thanks guys! Lekker jongens J
  Aan mijn de medereisgenoten in lodge en aan We Powder voor de setup en CMH voor de organisatie
  Aan de lezers merci om te volgen, hopelijk viel het wat mee!
  Aan mijn vrouw en kids Love you x

  Grtz,
  Johan.
  See you on the water or in the mountains, when they’re calling you have to go!


  19-01-2018 om 06:14 geschreven door JdV  


  18-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 13 The Gothics - Heli day IV

  DAG 13 =>  POWDER DAY !!!

  ’s Ochtends zelfde routine stretch, lekker ontbijt, … vandaag groep 1 gids James (de hoofdgids en verantwoordelijke) om 09u00 de lucht in. Het was vet, dik, veel poeder, echt de max hiervoor doe je dit. Ook al kunnen we niet op open vlaktes, een stevig tree run (tussen de bomen) is ook dik oké! Het weer was bewolkt en redelijk wat sneeuw maar tussen de bomen maakt dat niks uit, zicht was zeker oké. De sneeuw die bleef maar komen. Wat een dag, 11 runs goed voor 6870 hoogte meters, het loopt goed (bijna aan de 21000m)! Vannacht voorspellen ze nog redelijk wat sneeuw hopen voor morgen (laatste dag). Is echt super naar beneden knallen een bocht nemen en in je eigen mega poederwolk terecht te komen.

  Filmpjes volgen … morgen na de middag is het terug richting Banff. Om vrijdag naar huis te vliegen.

  Na een lekkere maaltijd (tonijn, salade, steak en chocomousse) vanavond was het bonte avond mannen als vrouw en vrouwen als man … kwam niet echt van de grond. Gisteren was het redelijk zot waardoor er hier een daar een dipje is of een katertje. Finaal is het toch nog los gegaan ... met een groot deel van the staff. Voor mijzelf last van de rug, op tijd in bed morgen mogelijk verse sneeuw, dat zou een mooie afsluiter zijn!!


   Grtz, from the gothics lodge.
  18-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  


  17-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 12 The Gothics - Heli day III

  Dag 12 ga ik niet snel vergeten, was een knaller! Zelfde ritueel 7u15 de bel, 7u30 de stretch klas (wel eerst een ongelooflijk warme douche genomen, helpt J ). 08u00 ontbijt .. vandaag groep 4, ik baalde flink…. Groep 1 vertrek om 09u00 … groep 4 geen idee. Maar ineens kregen we een andere gids Corin omdat onze geplande gids het traject voor morgen moest gaan nakijken, testen en eventueel lawine vrij maken.  Corin is een topgids, groep 1/2/3 waren naar Crossroad (alle afdalingen of zones hebben hier een naam zoals in de Alpen). Maar ineens beslist onze gids om naar Big Stoke te gaan, geloof me het was big. Bovenop de berg geen enkel spoor, geheel vers, goed zicht, bomen vrij ver uit elkaar (voor Canadese normen). Het was een topper… en bovenop door een vergissing in een andere groep mochten we een dubbele run doen. Corin bracht ons dan ff naar een andere plaats terug geheel vers … . Later sloten de andere groepen in deze zones aan. De  gidsen doen echt hun best om telkens een vers stuk poedersneeuw te vinden, het was een topdag! Tussen de bomen, dik pak sneeuw, niet aangerept, … . Wel geen zon, mist in het dal een hoge wolken maar het zicht was zeker oké. Na de middag nog wat verse sneeuw volken ... hopelijk blijft het sneeuwen! Toch weer een keer het ‘woush’ geluid gehad, de sneeuwlaag die in één keer zakt. Wederom op een vlak stuk … het lawine gevaar is er nog steeds maar is aan het minderen.

  Helaas omstreeks 16u15-16u30 waren we terug van een run of 10 goed voor 4750 hoogte meters.  Morgen zijn we groep 1 met James … ik ben benieuwd, we vertrekken in ieder geval om 09u00.

  Als je hier terug komt van de berg, ff boardje afgeven om te waxen, snackje eten (deze keer: verse groentjes met een sausje en kippen boutjes spicy of gewoon). De massage hier is goed, ff de sauna en de hot tube gedaan. Om vervolgens om 19u00 aan te schuiven aan tafel . Het was wederom heel lekker! We worden hier echt in de watten gelegd. Onze Nederlandse vrienden … zijn in de apres ski gevlogen, laat hebben wij het niet gemaakt. Morgen nog een heli dag in groep 1 J

  Grtz, from the gothics lodge.    
  17-01-2018 om 07:04 geschreven door JdV  


  16-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 11 The Gothics - Heli day II

  7u15 de bel gaat in de gang, stretch klas begint om 7u30 tot 8u00. Gevolgd door een briefing en om 9u00 vertrek de eerste groep met de heli. We zijn met 4 groepen (normaal met 3 maar omwille van het totale gewicht zijn het er 4). Vandaag zitten we in groep 3 maw ff wachten voor we opstijgen maar om 9u30 is het zover… ready for take off!

  Vandaag een 8-tal runs goed voor een 3700m hoogte meters, iets minder dan gisteren. Maar de mist/wolken kwamen opzetten aangezien de heli op het zicht vliegt, was er besloten iets vroeger te stoppen om veilig door het wolkendek te vliegen. We hebben heel de dag tree runs gedaan, door het bos geknald was een leuke dag (rug was oké vandaag J). Echt met momenten super !!!

  Wel één ‘wousch’ gehoord, dit is het geluid als een plaat/laag sneeuw in één keer zakt op de grond of onderliggende laag omdat deze onstabiel is. Dit was op een niet steile helling en in het bos, maw geen probleem. Op een steile flank had dit wat anders geweest… dat is de reden waarom we niet op heel steile flanken afdalen.

  Als je door de bomen afdaalt moet je een buddy hebben voor mij is dit Paul. In een andere groep was er iemand in een tree well gevallen gelukkig is deze persoon er snel uitgehaald door zijn buddy. Maar het blijf opletten!

  Was een leuke dag met afwisselende wat open stukken in het bos, bomen ver uit elkaar, dicht bij elkaar, ... ze doen hun best! Hopen op redelijk weer morgen (de inversie is er nog altijd: vandaag aan de lodge -5°C boven, boven de wolken +4°C). Vandaag heel de dag in de zon  aan het afdalen geweest J

  Op het einde van de dag, steenvast met z’n alle naar de spa om daarna lekker te eten en wat na te praten. Er zitten toch wel wat surfers en windsurfers tussen.

  Grtz, from the gothics lodge.


  16-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  


  15-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 10 The Gothics - Heli day I

  Dag 1 van het Heli Skiën, zoals alles hier in de lodge helemaal goed verzorgd. Eerst vanmorgen om 7u30 stretch klas gevolgd door een lekker ontbijt. Om iets na 9u een eerste keer op te stijgen met de heil (na weging). De heli is wel super, brengt je naar plaatsen waar het anders onmogelijk is te komen. In het dal hangen de wolken eens boven de wolken was er volle bak zon, super mooi !
  Een geheel andere wereld … de voormiddag concentreerde zicht op 1 flank Morning star + wat instructies en uitleg voor een tree well. Door de omstandigheden zijn de optie wat gelimiteerd langs de ene kant een dikke laag mist in het dal anderzijds een hoog lawine risico (er zit een slechte laag in het sneeuwdek en momenteel is er een inversie dwz in het dal 700m is het -5°C en boven op de top van de berg boven de wolken is het +1 à 2°C). Dit is niet goed en beperkt de mogelijkheden. Maar de gidsen doen er alles aan en slaagde erin stukken zonder enig spoor te bewaren voor ons. De sneeuw: een klein kraaklaagje daaronder wel oke!

  10 Runs op dag 1 is dik oke !

  Lunch, alles nietjes inorde gemaakt ergens op een aparte locatie. We waren wat later terug dan gepland, iets na vijf aangekomen, spullen in de droogkamer ff een hapje eten en klaarmaken voor de spa. Tevens was het eten vanavond wederom dik oke !

  From The Gohics Lodge.


  15-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  


  14-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 9 To the Gothics

  Vandaag een rustdag, rustig alles klaar gemaakt voor het vertrek naar de Gothics Lodge onze heli uitvalbasis. Op de site kan je een virtual tour doen en onderaan zie je de weervoorspelling met een live webcam.  
  Eens alles klaar, inpakt en auto vol gepropt nog een ontbijtje meegepikt in Revelstoke  alvorens onze laatste trip aan te vatten (‘La Baguette’ toplocatie voor een lekke ontbijt. De Gothics Lodge voor ons het verste punt in de Rocky Moutians (met de auto). Eens buiten Revelstoke kom je een bordje tegen geen tankstations meer vanaf dit punt en even later valt ook je GSM bereik weg. Alle slagbomen zijn open maw de weg is lawine vrij gemaakt. Over de HWY-23 north naar de lodge. Deze loopt langs de Revelstoke dam, het Revelstoke National Park, weg van de bewoonde wereld. Een 100 km langs de Columbia River door de ongerepte natuur.

  Tegen de middag waren we er zijn voor de kennismaking, een algemene safety briefing, een safety briefing over de heli en een training ivm het lawine equipment (bieper, sonde, radio, …) … .
  Eens klaar stond er al een lekker snackje te wachten … om tegen 19u00 aan te schuiven aan tafel voor een lekker diner! De lodge is luxe een verzamelplaats voor het heli pad (botten erwarmers, evtl ook voor je handschoenen, …), een spa, lounge hoek, bar, winkel, ontspanruimte; klimmuur, fitness, … . Je zit samen met alle werknemers aan tafel voor een gezellige babbel en kennismaking. Zij werken hier 2 weken en dan 1 of 2 weken vrij. Hier kom je niets te kort, tot in de puntjes verzorgd!

  Onze dagen gaan er als volgt uitzien:
  7u15    opstaan
  7u30    stretchklas
  8u00    ontbijt
  9u00    vertrek groep 1 ….
      => dagje in de bergen
  16u00  terug

  We zijn hier met een groep samen opgezet door We Powder en CMH is de organisatie (lodge, heli, gidsen, … ). De hele groep bestaat uit een 33 personen. Even kijken wie / wie is enzo… zal de komende dagen wel opklaren.

  De voorbije week zijn we goed ingeskied/geboard en helemaal klaar voor het heli avontuur, laat die flanken, drops, bossen,...  maar komen !!!


  14-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  


  13-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 8 Revelstoke part III/III
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanmorgen alle spullen aan en naar de berg gereden, onderaan een lekker ontbijtje gehad in ons favoriet lunch restaurant Rockfood Revestock en om 8u30 de lift op. Gisteren/vannacht is er wat sneeuw bij gevallen niet veel paar cm op de top max. Ondertussen ligt er ongeveer 180cm als basis J (dit seizoen reeds + 6m gevallen).

  Revi day III check done next please, samen met Kicking Horse toch wel 2 snowboard mekka’s ! Mss dat de sneeuw in Kicking Horse net iets beter is maar hier ligt gewoon meer. Vandaag naar de top geklommen, met de lift maximaal naar boven en vervolgens een hike van een paar honderd meters, een traversee langs een dal om dan op een ongelooflijk stuk af te dalen. Dikke poeder in de bossen, nog van dat “Gracias ridge” it is! North bowl, South bowl, monkey glades, snorkel glades, fast freddy, ninja traves, last chance, hot sauce, … check check check, bam done! Goed gebied echt de moeite!

  De worldcup freeride/freestyle is hier gepasseerd, die komen toch redelijk vlot de berg af. 360, front en backloops… mogul mania … maakt die mannen niks uit. Sta je daar ff te kijken naar vette steile zwarte piste vol bulten komt er zo’n kerel vlam voorbij full speed amper een bocht enkel geheel onderaan ff afslaan en weg. Het zelfde als aan de rand van bos ff staan te kijken, links, rechts, hier indroppen, … . Zo’n gast op een padje handrem op rechtsaf knal recht naar beneden bos in. Wij komen op een mogul mania of door het bos al deftig naar beneden maar die kerels zijn zot.

  Boompjes, they don’t move! Je  kan er rond, je kan ervoor of erachter langs, je kan erover springen of gewoon even de benen open boompje onderdoor ‘Paul’ en hopen dat je niet te diep wegzakt in de sneeuw J. Ik en Paul trekken elkaar aan denk ik, vandaag weeral bijna een frontale’ke J J J

  Voorlopig voldoet onze trip aan al onze verwachtingen, echt de max! Met in de gedachte dat het beste nog moet komen … kunnen we niet wachten!

   ‘s Avonds zijn we even wat gaan eten bij Bar&Grill idiots, een kleinigheidje pizza zo groot als het wiel van de auto voor mij en Paul. Omdat we dacht dat het niet genoeg ging zijn ook nog een medium erbij, konden we eens door eten. Peter en Danny en deftige pasta J . Echt toffe plek, overvol, mooi interieur en goed gegeten.

  Om af te sluiten zijn we naar het ijshockey gaan kijken The Revelstoke Grizzlies tegen Kelowna  (junoir league net onder national). Als je hier zit moet je dat eens hebben meegemaakt. Kom je binnen 'hey guys, bear garden to the right'. Was echt leuk, leuke sfeer in het stadion. Tussen de 2de en 3de periode reden ze rond in met een auto op het ijs met op het auto een bakje hier kon je dan vanop de tribune met een frisbee proberen ingooien (in het bakje = bingo 'prijs'). Iedereen helemaal meedoen maar niemand had gewonnen. The game zelf spannend! Eerst 1-0 voor dan lang 2-4 achter tot de laatste 3 minuten bam 4-4 om dan in eerste minuut van de verlenging er 5-4 van te maken. Toen onplofte de boel! Wat een apotheose!!! Live is toch ff wat anders dan op TV een aanrader, was echt super!

  Revelstoke BC-Canada
  Bijlagen:
  G0592614-Optimized.JPG (39.8 KB)   

  13-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  


  12-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 7 Revelstoke part II

  Revelstoke is echt stoked! Het bestaat nog niet zo lang een goede 10 jaar, het centraal punt onderaan is nog in volle groei. Er zijn wel enkele goed resto’s of tavernes. De liften zijn beter  tov Kicking Horse. Qua alpine ben je beter af in kicking horse, als je door de bossen wil knallen moet je hier zijn! Het gebied biedt alles aan heli, catskiën,… . Revelstoke is big, groot terrein, grote kommen, veel sneeuw, … . Er zijn een 69 pistes en de 3 hoofdliften zetten je in geen tijd op de top.

  Vandaag een halve dag in de North Bowl, de benen zijn helemaal oke en klaar voor de heli! Ik en Paul zijn erin geslaagd op elkaar te botsen en dit op een lege piste. Peter heef alles openomen info volgt. Verder gaat het goed we dalen op een deftig niveau en aan hoge snelheid af op een Mogul Mania piste ;) Het was een supderdag op Revi !

  Het eten … het eten is hier soms echt bagger. Je moet hier je best doen om iets fatsoenlijk te vinden (ondertussen toch wat gevonden). Steeds mega porties en hoe vettiger, hoe prettiger lijkt wel. Uiteindelijk hebben we wel een ontbijt lunch restaurantje gevonden La Baguette onderaan de piste. ’s Avonds is het altijd een onderneming J. Ook al verbruik je veel heel de dag non stop naar boven en beneden, die verbruikte calorieën werk je hier in no time bij J.

  Die Canadezen, dat Engels … Brits maar dan toch Amerikaans soms versta je er geen hol van. Dat frans is nog zotter … ‘A steack with pur-reéééé’ of creme bruuuulééééé … watte? Braaahhhhh hahaha, tanden bijten niet lachen. Vaak doet de accommodatie me hier aan Amerika denken, op de WC zijn de wanden zo ruim dat je je buur ziet zitten er je er een klapje mee kan doen … enzo. Kan allemaal maar niet echt mijn ding. Oh ja, de dollars (allemaal met de Queen op) zijn van een soort plastiek. Verder is het hier wel top, ongelooflijk mooi en uitgestrekt ! Elke rit met de auto, de lift of te voet je geniet van de omgeving. De mensen zijn hier zeer vriendelijk en behulpzaam.

  Back to the real deal! Morgen gaan we stappen naar de top, kijk er nu al naar uit!

  grtz


  12-01-2018 om 05:42 geschreven door JdV  


  11-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 6 Revelstoke

  Revelstoke, hier blijven we 3 dagen onze uitvalbasis is hotel Sandman. Beetje een basic hotel wat op leeftijd (motel achtig iets maar goed bed en wat ruimte dus oke J ). Het ontbijt is hier een ervaring American style – Denny’s 24/24u ontbijt met allemaal zwaar spul: dubbele karamel pannenkoeken met honing, gekarameliseerde nootjes en glazuur – niet slecht maar stevig! Of een broodje met kip en frieten als ontbijt…  

  Revelstoke ski area, the next level is gewoon vet! Er is hier een verse bak sneeuw gevallen en dit gaat nog door (weer is op het rand maar het zicht is net oke, zeker tussen de bomen). Vandaag was het wat bewolkt vooral tegen de noordkant bleven de wolken plakken. Zuid-west was beter … . Het weerbericht geeft aan: morgen iets beter en nog beter vrijdag licht bewolkt. We klagen zeker niet maar een zonnetje is toch altijd net anders. Het belangrijkste is wel vanaf het weekend beginnen we aan ons heli avontuur en dan is er goed weer voorspelt.

  Het gebied heeft wat weg van Kicking Horse maar net wat groter (is relatief) in ieder geval beter opgezet. Vier liften maar goed gepositioneerd. Met 3 liften sta op de top en in principe is het 1 mega bos waar je naar beneden kan met hier en daar een opening voor een piste, maar de hele flank is bruikbaar. De laatste lift dekt de North bowl aan de zijkant. Ik denk dat we de balans goed hebben gelegd, 1 dag banff, 1 dag Lake Louise, 2 dagen Kicking Horse en 3 dagen in Revelstoke is niet verkeerd en opbouwend in niveau. Je ziet het ook aan ons afdalen elke dag vlotter en vlotter door de bak. Vandaag door een oriëntatie foutje op een flank terecht gekomen met mega pillows (google: pillow skiing of boarding intypen J ), ging niet zo vlot want ze waren soms tientallen kuubs in volume, was weer een ervaring verder geen commentaar.

  Revelstoke, Revi voor de vrienden (locals), in principe moet je hier eigenlijk al een deftig niveau hebben wil je er iets aan hebben. Het onderste stukje is wat in balans, er is 1 pad van de top tot beneden. Verder is boven alles zwart of double black of diamont black… In vette piste namen zijn ze hier ook goed: 007, crital path, pitch black, .last chance, ... .

  Revi downtown, eigenlijk is het stadje niet zo groot maar je vindt alles wat nodig is. Leuk dat we  met de auto er telkens door cruisen voor en na het boarden. Vandaag ff supermarktje gedaan, water en wat fruit om al die troep te balanceren J. En een snoepstraat gevonden laatste foto :).

  Tomorrow day 2 @ Revelstoke!
  11-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  
  Archief per week
 • 03/02-09/02 2020
 • 27/01-02/02 2020
 • 21/10-27/10 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Inhoud blog
 • DAG 11 Japan 2020 de trip ... return !
 • DAG 10 Japan 2020 de trip ... Again Japow in Furano en retour!
 • DAG 9 Japan 2020 de trip ... Japow in Furano!
 • DAG 8 Japan 2020 de trip ... Kamui.
 • DAG 7 Japan 2020 de trip ... Asahidake Vulkaan.


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!