Inhoud blog
 • DAG 11 Japan 2020 de trip ... return !
 • DAG 10 Japan 2020 de trip ... Again Japow in Furano en retour!
 • DAG 9 Japan 2020 de trip ... Japow in Furano!
 • DAG 8 Japan 2020 de trip ... Kamui.
 • DAG 7 Japan 2020 de trip ... Asahidake Vulkaan.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  The Search For Powder
  Snowboard/ski trips op zoek naar poedersneeuw - het onbeschrijfelijke gevoel!
  - 2020 JAPOW -
  19-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder => found it - dag 14 Heli Day V & back to Banff

  Laatste dag, zelfde ochtendroutine, warme douche, stretch klas, lekker ontbijt, klaarmaken, ff thuis bellen en hopla de lucht in. Als 2de groep weg en als laatste in.

  De laatste runs ... nog 4 vluchten gedaan. Vier afsluitende runs in de poederbak met een verse laag op van een 10cm.
  Zalig carven met mega poederwolken! Er was wel wat wind... met de heli één keer over een ladingsplaats gegaan. Met die windstoten zit je precies in kermis attractie dan schommelt de heli heen en weer alsof je een dronken piloot hebt. Ineens kregen er een paar het wat benauwd wij lachen en onnozel doen... ja, er is verschil
  J

  Cmh verkoopt het pakket met een garantie van 21780 hoogte meters (dalende).
  Indien dit niet lukt mag je deze meenemen naar volgende keer. Wij waren er net over met 22290m. Vooral de topdag gisteren was super de meeste meters doorheen alle groepen over alle dagen!

  Omstreeks 12u30 stonden we terug op het helipad aan de lodge.
  Na een douche, alle spullen inladen, auto volproppen, afrekenen, afscheid en hit the road to Banff. Een kleine 400 km, Banff doen we omdat we dan ineens voorbij de Roger pas thv Revelstoke zijn. Je weet nooit, morgen vliegen ... als die pas dicht zou zitten.
  We passeren wel Revelstoke, Golden (Kicking Horse), Lake Louise en Sunshine (Banff). Waar dit 2 weken geleden voor ons nog een onbekende was is dit nu toch wat bekend terrein geworden.

  Paar honderd kilometers over de HWY-1 ‘trans Canadian highway’ met amper een afrit, bossen, water, bergen sneeuw, ... adembenemend landschap, prachtig hier! Hier en daar een truck in de zijkant. Maar de weg lag er een stuk beter bij dan de heenreis. Toch een 75 km voor Banff ineens heel veel sneeuw, weg minder goed sneeuwvrij, echt dik pak op de bomen, hier is er ook wat uitgevallen! De temperatuur daalt ook richting Calgary, we zaten in een zone waar het toch wel wat warmer is dan normaal deze periode van het jaar.

  Bomen, waar de takken vol doorhangen van het pak sneeuw. Rotsen of stronken die je als jumpje kan gebruiken. Die ongelooflijke zichten. De luxe van de lodge of de heli die je oppikt. Dat dikke pak lichte sneeuw, ... we gaan het missen!

  Blij zal ik zeker zijn als ik mijn kindjes en vrouw terug zie, al zijn we nog even onderweg. Twee weekjes is al even ... zo vet dat ik dit kon doen, thxxx!

  Het was echt een beleving!
  Een aanbeveling, ik ben echt super blij dat ik het geluk heb dit te kunnen doen. Heli dag 3 & 4 waren het beste voor mij, vooral dag 4. Lange dag, spieren goed warm en knallen in het bos ‘awesome’ alsof in je een springkastelen bezig was! Telkens de switch van 4 naar 3 groepen was goed voor me, hogere frequentie minder wachten op de heli. In het begin was het toch wennen aan de omstandigheden niettegenstaande we de week ervoor flink wat uren hadden geklopt. Vooral in het bos moest ik er even inkomen. Echt airtime springen en zotte dingen zijn dan toch wat lastiger.... tree’s don’t move, you know! En eerlijk is eerlijk thuis verwachten ze me heel terug ;), mss is het echte roekeloze er wat af, alhoewel ik met heli-dag 4 toch wel in de goede flow zat om ... wie weet
  J. De roadtrip was super en intensief! Het heli skiën heeft kunnen bekoren... ‘de echte heli ecstasy’ heeft me niet helemaal te pakken gekregen, denk ik. Mss komt dit nog na de tientallen gigabites foto’s en films. Of misschien omdat we door omstandigheden niet in echt alpine gebied kunnen afdalen hebben. Ik vond het geweldig daar niet van maar ... net dat beetje ... weet je. Mss moet ik hiervoor eens terugkomen J. Als je in de Alpen bovenaan een vette couloir staat met een afdaling van een 2000 hoogte meters onder je voeten op een 3400 m hoogte... slaagt de adrenaline er knal in! Mss vergelijk ik appels met peren ... anderzijds is het echte poederrijden in het bos toch ook wel de max, wees daar maar zeker van!!! Dit type sneeuw heb je bij helaas niet of zelden ... zou er dan toch iets groeien J het is echt uniek met de heli!

  Iets na 18u00 waren we in Banff, onze laatste overnachting is in de Brewster moutain lodge, zeg maar een lodge met een verhaal. Een eerste actie is mijn troep even reorganiseren, koffers netjes klaarmaken, is nodig!

  Na alle, ondertussen toch wel aparte maaltijden, Canadese poutine, mega pizza’s, mega steaks, bergen Nacho??, een ontbijt met aardappels, mega pannenkoeken met karamel en noten @Benny’s, eieren op 100 manieren, lunch’s al dan niet ontleend aan het hotel, een culinaire oké week in de lodge, vandaag gaan eten bij The Bisonen lekkere Pizza om af te sluiten. Was lekker beetje normale maat behalve de berg kaas. Nog even een wandeling door Banff… het sneeuwsculpturen festival start en er staan er hier al een paar.

  Dit was dan ook mijn laatste post... morgen ergens rond 11u trekken we verder door naar Calgary om zaterdagochtend terug in Amsterdam te zijn. Waar we onmiddellijk naar huis rijden.

  Aan mijn reisgenoten, het was een onvergetelijke trip, thanks guys! Lekker jongens J
  Aan mijn de medereisgenoten in lodge en aan We Powder voor de setup en CMH voor de organisatie
  Aan de lezers merci om te volgen, hopelijk viel het wat mee!
  Aan mijn vrouw en kids Love you x

  Grtz,
  Johan.
  See you on the water or in the mountains, when they’re calling you have to go!


  19-01-2018 om 06:14 geschreven door JdV  


  18-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 13 The Gothics - Heli day IV

  DAG 13 =>  POWDER DAY !!!

  ’s Ochtends zelfde routine stretch, lekker ontbijt, … vandaag groep 1 gids James (de hoofdgids en verantwoordelijke) om 09u00 de lucht in. Het was vet, dik, veel poeder, echt de max hiervoor doe je dit. Ook al kunnen we niet op open vlaktes, een stevig tree run (tussen de bomen) is ook dik oké! Het weer was bewolkt en redelijk wat sneeuw maar tussen de bomen maakt dat niks uit, zicht was zeker oké. De sneeuw die bleef maar komen. Wat een dag, 11 runs goed voor 6870 hoogte meters, het loopt goed (bijna aan de 21000m)! Vannacht voorspellen ze nog redelijk wat sneeuw hopen voor morgen (laatste dag). Is echt super naar beneden knallen een bocht nemen en in je eigen mega poederwolk terecht te komen.

  Filmpjes volgen … morgen na de middag is het terug richting Banff. Om vrijdag naar huis te vliegen.

  Na een lekkere maaltijd (tonijn, salade, steak en chocomousse) vanavond was het bonte avond mannen als vrouw en vrouwen als man … kwam niet echt van de grond. Gisteren was het redelijk zot waardoor er hier een daar een dipje is of een katertje. Finaal is het toch nog los gegaan ... met een groot deel van the staff. Voor mijzelf last van de rug, op tijd in bed morgen mogelijk verse sneeuw, dat zou een mooie afsluiter zijn!!


   Grtz, from the gothics lodge.
  18-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  


  17-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 12 The Gothics - Heli day III

  Dag 12 ga ik niet snel vergeten, was een knaller! Zelfde ritueel 7u15 de bel, 7u30 de stretch klas (wel eerst een ongelooflijk warme douche genomen, helpt J ). 08u00 ontbijt .. vandaag groep 4, ik baalde flink…. Groep 1 vertrek om 09u00 … groep 4 geen idee. Maar ineens kregen we een andere gids Corin omdat onze geplande gids het traject voor morgen moest gaan nakijken, testen en eventueel lawine vrij maken.  Corin is een topgids, groep 1/2/3 waren naar Crossroad (alle afdalingen of zones hebben hier een naam zoals in de Alpen). Maar ineens beslist onze gids om naar Big Stoke te gaan, geloof me het was big. Bovenop de berg geen enkel spoor, geheel vers, goed zicht, bomen vrij ver uit elkaar (voor Canadese normen). Het was een topper… en bovenop door een vergissing in een andere groep mochten we een dubbele run doen. Corin bracht ons dan ff naar een andere plaats terug geheel vers … . Later sloten de andere groepen in deze zones aan. De  gidsen doen echt hun best om telkens een vers stuk poedersneeuw te vinden, het was een topdag! Tussen de bomen, dik pak sneeuw, niet aangerept, … . Wel geen zon, mist in het dal een hoge wolken maar het zicht was zeker oké. Na de middag nog wat verse sneeuw volken ... hopelijk blijft het sneeuwen! Toch weer een keer het ‘woush’ geluid gehad, de sneeuwlaag die in één keer zakt. Wederom op een vlak stuk … het lawine gevaar is er nog steeds maar is aan het minderen.

  Helaas omstreeks 16u15-16u30 waren we terug van een run of 10 goed voor 4750 hoogte meters.  Morgen zijn we groep 1 met James … ik ben benieuwd, we vertrekken in ieder geval om 09u00.

  Als je hier terug komt van de berg, ff boardje afgeven om te waxen, snackje eten (deze keer: verse groentjes met een sausje en kippen boutjes spicy of gewoon). De massage hier is goed, ff de sauna en de hot tube gedaan. Om vervolgens om 19u00 aan te schuiven aan tafel . Het was wederom heel lekker! We worden hier echt in de watten gelegd. Onze Nederlandse vrienden … zijn in de apres ski gevlogen, laat hebben wij het niet gemaakt. Morgen nog een heli dag in groep 1 J

  Grtz, from the gothics lodge.    
  17-01-2018 om 07:04 geschreven door JdV  


  16-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 11 The Gothics - Heli day II

  7u15 de bel gaat in de gang, stretch klas begint om 7u30 tot 8u00. Gevolgd door een briefing en om 9u00 vertrek de eerste groep met de heli. We zijn met 4 groepen (normaal met 3 maar omwille van het totale gewicht zijn het er 4). Vandaag zitten we in groep 3 maw ff wachten voor we opstijgen maar om 9u30 is het zover… ready for take off!

  Vandaag een 8-tal runs goed voor een 3700m hoogte meters, iets minder dan gisteren. Maar de mist/wolken kwamen opzetten aangezien de heli op het zicht vliegt, was er besloten iets vroeger te stoppen om veilig door het wolkendek te vliegen. We hebben heel de dag tree runs gedaan, door het bos geknald was een leuke dag (rug was oké vandaag J). Echt met momenten super !!!

  Wel één ‘wousch’ gehoord, dit is het geluid als een plaat/laag sneeuw in één keer zakt op de grond of onderliggende laag omdat deze onstabiel is. Dit was op een niet steile helling en in het bos, maw geen probleem. Op een steile flank had dit wat anders geweest… dat is de reden waarom we niet op heel steile flanken afdalen.

  Als je door de bomen afdaalt moet je een buddy hebben voor mij is dit Paul. In een andere groep was er iemand in een tree well gevallen gelukkig is deze persoon er snel uitgehaald door zijn buddy. Maar het blijf opletten!

  Was een leuke dag met afwisselende wat open stukken in het bos, bomen ver uit elkaar, dicht bij elkaar, ... ze doen hun best! Hopen op redelijk weer morgen (de inversie is er nog altijd: vandaag aan de lodge -5°C boven, boven de wolken +4°C). Vandaag heel de dag in de zon  aan het afdalen geweest J

  Op het einde van de dag, steenvast met z’n alle naar de spa om daarna lekker te eten en wat na te praten. Er zitten toch wel wat surfers en windsurfers tussen.

  Grtz, from the gothics lodge.


  16-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  


  15-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 10 The Gothics - Heli day I

  Dag 1 van het Heli Skiën, zoals alles hier in de lodge helemaal goed verzorgd. Eerst vanmorgen om 7u30 stretch klas gevolgd door een lekker ontbijt. Om iets na 9u een eerste keer op te stijgen met de heil (na weging). De heli is wel super, brengt je naar plaatsen waar het anders onmogelijk is te komen. In het dal hangen de wolken eens boven de wolken was er volle bak zon, super mooi !
  Een geheel andere wereld … de voormiddag concentreerde zicht op 1 flank Morning star + wat instructies en uitleg voor een tree well. Door de omstandigheden zijn de optie wat gelimiteerd langs de ene kant een dikke laag mist in het dal anderzijds een hoog lawine risico (er zit een slechte laag in het sneeuwdek en momenteel is er een inversie dwz in het dal 700m is het -5°C en boven op de top van de berg boven de wolken is het +1 à 2°C). Dit is niet goed en beperkt de mogelijkheden. Maar de gidsen doen er alles aan en slaagde erin stukken zonder enig spoor te bewaren voor ons. De sneeuw: een klein kraaklaagje daaronder wel oke!

  10 Runs op dag 1 is dik oke !

  Lunch, alles nietjes inorde gemaakt ergens op een aparte locatie. We waren wat later terug dan gepland, iets na vijf aangekomen, spullen in de droogkamer ff een hapje eten en klaarmaken voor de spa. Tevens was het eten vanavond wederom dik oke !

  From The Gohics Lodge.


  15-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  
  Archief per week
 • 03/02-09/02 2020
 • 27/01-02/02 2020
 • 21/10-27/10 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Inhoud blog
 • DAG 11 Japan 2020 de trip ... return !
 • DAG 10 Japan 2020 de trip ... Again Japow in Furano en retour!
 • DAG 9 Japan 2020 de trip ... Japow in Furano!
 • DAG 8 Japan 2020 de trip ... Kamui.
 • DAG 7 Japan 2020 de trip ... Asahidake Vulkaan.


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs