Inhoud blog
 • DAG 11 Japan 2020 de trip ... return !
 • DAG 10 Japan 2020 de trip ... Again Japow in Furano en retour!
 • DAG 9 Japan 2020 de trip ... Japow in Furano!
 • DAG 8 Japan 2020 de trip ... Kamui.
 • DAG 7 Japan 2020 de trip ... Asahidake Vulkaan.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  The Search For Powder
  Snowboard/ski trips op zoek naar poedersneeuw - het onbeschrijfelijke gevoel!
  - 2020 JAPOW -
  14-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 9 To the Gothics

  Vandaag een rustdag, rustig alles klaar gemaakt voor het vertrek naar de Gothics Lodge onze heli uitvalbasis. Op de site kan je een virtual tour doen en onderaan zie je de weervoorspelling met een live webcam.  
  Eens alles klaar, inpakt en auto vol gepropt nog een ontbijtje meegepikt in Revelstoke  alvorens onze laatste trip aan te vatten (‘La Baguette’ toplocatie voor een lekke ontbijt. De Gothics Lodge voor ons het verste punt in de Rocky Moutians (met de auto). Eens buiten Revelstoke kom je een bordje tegen geen tankstations meer vanaf dit punt en even later valt ook je GSM bereik weg. Alle slagbomen zijn open maw de weg is lawine vrij gemaakt. Over de HWY-23 north naar de lodge. Deze loopt langs de Revelstoke dam, het Revelstoke National Park, weg van de bewoonde wereld. Een 100 km langs de Columbia River door de ongerepte natuur.

  Tegen de middag waren we er zijn voor de kennismaking, een algemene safety briefing, een safety briefing over de heli en een training ivm het lawine equipment (bieper, sonde, radio, …) … .
  Eens klaar stond er al een lekker snackje te wachten … om tegen 19u00 aan te schuiven aan tafel voor een lekker diner! De lodge is luxe een verzamelplaats voor het heli pad (botten erwarmers, evtl ook voor je handschoenen, …), een spa, lounge hoek, bar, winkel, ontspanruimte; klimmuur, fitness, … . Je zit samen met alle werknemers aan tafel voor een gezellige babbel en kennismaking. Zij werken hier 2 weken en dan 1 of 2 weken vrij. Hier kom je niets te kort, tot in de puntjes verzorgd!

  Onze dagen gaan er als volgt uitzien:
  7u15    opstaan
  7u30    stretchklas
  8u00    ontbijt
  9u00    vertrek groep 1 ….
      => dagje in de bergen
  16u00  terug

  We zijn hier met een groep samen opgezet door We Powder en CMH is de organisatie (lodge, heli, gidsen, … ). De hele groep bestaat uit een 33 personen. Even kijken wie / wie is enzo… zal de komende dagen wel opklaren.

  De voorbije week zijn we goed ingeskied/geboard en helemaal klaar voor het heli avontuur, laat die flanken, drops, bossen,...  maar komen !!!


  14-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  


  13-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 8 Revelstoke part III/III
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanmorgen alle spullen aan en naar de berg gereden, onderaan een lekker ontbijtje gehad in ons favoriet lunch restaurant Rockfood Revestock en om 8u30 de lift op. Gisteren/vannacht is er wat sneeuw bij gevallen niet veel paar cm op de top max. Ondertussen ligt er ongeveer 180cm als basis J (dit seizoen reeds + 6m gevallen).

  Revi day III check done next please, samen met Kicking Horse toch wel 2 snowboard mekka’s ! Mss dat de sneeuw in Kicking Horse net iets beter is maar hier ligt gewoon meer. Vandaag naar de top geklommen, met de lift maximaal naar boven en vervolgens een hike van een paar honderd meters, een traversee langs een dal om dan op een ongelooflijk stuk af te dalen. Dikke poeder in de bossen, nog van dat “Gracias ridge” it is! North bowl, South bowl, monkey glades, snorkel glades, fast freddy, ninja traves, last chance, hot sauce, … check check check, bam done! Goed gebied echt de moeite!

  De worldcup freeride/freestyle is hier gepasseerd, die komen toch redelijk vlot de berg af. 360, front en backloops… mogul mania … maakt die mannen niks uit. Sta je daar ff te kijken naar vette steile zwarte piste vol bulten komt er zo’n kerel vlam voorbij full speed amper een bocht enkel geheel onderaan ff afslaan en weg. Het zelfde als aan de rand van bos ff staan te kijken, links, rechts, hier indroppen, … . Zo’n gast op een padje handrem op rechtsaf knal recht naar beneden bos in. Wij komen op een mogul mania of door het bos al deftig naar beneden maar die kerels zijn zot.

  Boompjes, they don’t move! Je  kan er rond, je kan ervoor of erachter langs, je kan erover springen of gewoon even de benen open boompje onderdoor ‘Paul’ en hopen dat je niet te diep wegzakt in de sneeuw J. Ik en Paul trekken elkaar aan denk ik, vandaag weeral bijna een frontale’ke J J J

  Voorlopig voldoet onze trip aan al onze verwachtingen, echt de max! Met in de gedachte dat het beste nog moet komen … kunnen we niet wachten!

   ‘s Avonds zijn we even wat gaan eten bij Bar&Grill idiots, een kleinigheidje pizza zo groot als het wiel van de auto voor mij en Paul. Omdat we dacht dat het niet genoeg ging zijn ook nog een medium erbij, konden we eens door eten. Peter en Danny en deftige pasta J . Echt toffe plek, overvol, mooi interieur en goed gegeten.

  Om af te sluiten zijn we naar het ijshockey gaan kijken The Revelstoke Grizzlies tegen Kelowna  (junoir league net onder national). Als je hier zit moet je dat eens hebben meegemaakt. Kom je binnen 'hey guys, bear garden to the right'. Was echt leuk, leuke sfeer in het stadion. Tussen de 2de en 3de periode reden ze rond in met een auto op het ijs met op het auto een bakje hier kon je dan vanop de tribune met een frisbee proberen ingooien (in het bakje = bingo 'prijs'). Iedereen helemaal meedoen maar niemand had gewonnen. The game zelf spannend! Eerst 1-0 voor dan lang 2-4 achter tot de laatste 3 minuten bam 4-4 om dan in eerste minuut van de verlenging er 5-4 van te maken. Toen onplofte de boel! Wat een apotheose!!! Live is toch ff wat anders dan op TV een aanrader, was echt super!

  Revelstoke BC-Canada
  Bijlagen:
  G0592614-Optimized.JPG (39.8 KB)   

  13-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  


  12-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 7 Revelstoke part II

  Revelstoke is echt stoked! Het bestaat nog niet zo lang een goede 10 jaar, het centraal punt onderaan is nog in volle groei. Er zijn wel enkele goed resto’s of tavernes. De liften zijn beter  tov Kicking Horse. Qua alpine ben je beter af in kicking horse, als je door de bossen wil knallen moet je hier zijn! Het gebied biedt alles aan heli, catskiën,… . Revelstoke is big, groot terrein, grote kommen, veel sneeuw, … . Er zijn een 69 pistes en de 3 hoofdliften zetten je in geen tijd op de top.

  Vandaag een halve dag in de North Bowl, de benen zijn helemaal oke en klaar voor de heli! Ik en Paul zijn erin geslaagd op elkaar te botsen en dit op een lege piste. Peter heef alles openomen info volgt. Verder gaat het goed we dalen op een deftig niveau en aan hoge snelheid af op een Mogul Mania piste ;) Het was een supderdag op Revi !

  Het eten … het eten is hier soms echt bagger. Je moet hier je best doen om iets fatsoenlijk te vinden (ondertussen toch wat gevonden). Steeds mega porties en hoe vettiger, hoe prettiger lijkt wel. Uiteindelijk hebben we wel een ontbijt lunch restaurantje gevonden La Baguette onderaan de piste. ’s Avonds is het altijd een onderneming J. Ook al verbruik je veel heel de dag non stop naar boven en beneden, die verbruikte calorieën werk je hier in no time bij J.

  Die Canadezen, dat Engels … Brits maar dan toch Amerikaans soms versta je er geen hol van. Dat frans is nog zotter … ‘A steack with pur-reéééé’ of creme bruuuulééééé … watte? Braaahhhhh hahaha, tanden bijten niet lachen. Vaak doet de accommodatie me hier aan Amerika denken, op de WC zijn de wanden zo ruim dat je je buur ziet zitten er je er een klapje mee kan doen … enzo. Kan allemaal maar niet echt mijn ding. Oh ja, de dollars (allemaal met de Queen op) zijn van een soort plastiek. Verder is het hier wel top, ongelooflijk mooi en uitgestrekt ! Elke rit met de auto, de lift of te voet je geniet van de omgeving. De mensen zijn hier zeer vriendelijk en behulpzaam.

  Back to the real deal! Morgen gaan we stappen naar de top, kijk er nu al naar uit!

  grtz


  12-01-2018 om 05:42 geschreven door JdV  


  11-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 6 Revelstoke

  Revelstoke, hier blijven we 3 dagen onze uitvalbasis is hotel Sandman. Beetje een basic hotel wat op leeftijd (motel achtig iets maar goed bed en wat ruimte dus oke J ). Het ontbijt is hier een ervaring American style – Denny’s 24/24u ontbijt met allemaal zwaar spul: dubbele karamel pannenkoeken met honing, gekarameliseerde nootjes en glazuur – niet slecht maar stevig! Of een broodje met kip en frieten als ontbijt…  

  Revelstoke ski area, the next level is gewoon vet! Er is hier een verse bak sneeuw gevallen en dit gaat nog door (weer is op het rand maar het zicht is net oke, zeker tussen de bomen). Vandaag was het wat bewolkt vooral tegen de noordkant bleven de wolken plakken. Zuid-west was beter … . Het weerbericht geeft aan: morgen iets beter en nog beter vrijdag licht bewolkt. We klagen zeker niet maar een zonnetje is toch altijd net anders. Het belangrijkste is wel vanaf het weekend beginnen we aan ons heli avontuur en dan is er goed weer voorspelt.

  Het gebied heeft wat weg van Kicking Horse maar net wat groter (is relatief) in ieder geval beter opgezet. Vier liften maar goed gepositioneerd. Met 3 liften sta op de top en in principe is het 1 mega bos waar je naar beneden kan met hier en daar een opening voor een piste, maar de hele flank is bruikbaar. De laatste lift dekt de North bowl aan de zijkant. Ik denk dat we de balans goed hebben gelegd, 1 dag banff, 1 dag Lake Louise, 2 dagen Kicking Horse en 3 dagen in Revelstoke is niet verkeerd en opbouwend in niveau. Je ziet het ook aan ons afdalen elke dag vlotter en vlotter door de bak. Vandaag door een oriëntatie foutje op een flank terecht gekomen met mega pillows (google: pillow skiing of boarding intypen J ), ging niet zo vlot want ze waren soms tientallen kuubs in volume, was weer een ervaring verder geen commentaar.

  Revelstoke, Revi voor de vrienden (locals), in principe moet je hier eigenlijk al een deftig niveau hebben wil je er iets aan hebben. Het onderste stukje is wat in balans, er is 1 pad van de top tot beneden. Verder is boven alles zwart of double black of diamont black… In vette piste namen zijn ze hier ook goed: 007, crital path, pitch black, .last chance, ... .

  Revi downtown, eigenlijk is het stadje niet zo groot maar je vindt alles wat nodig is. Leuk dat we  met de auto er telkens door cruisen voor en na het boarden. Vandaag ff supermarktje gedaan, water en wat fruit om al die troep te balanceren J. En een snoepstraat gevonden laatste foto :).

  Tomorrow day 2 @ Revelstoke!
  11-01-2018 om 00:00 geschreven door JdV  


  10-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 5 Kicking Horse

  Kicking horse - check done. Het is very hard core gebied en je hebt al een deftig niveau nodig om er iets aan te hebben (+60% is zwart of hoger). Af en toe wel ff stappen naar een bepaalde plek om af te dalen en een extra lift naar terminator peaks bijvoorbeeld zou leuk zijn. Het weer was helaas wat minder maar we klagen zeker niet, verse sneeuw en tussen de bomen knallen in de powder is niet verkeerd.
  Wat ook opvalt is de hoeveelheid snowboarders  je komt hier overal makkelijk aan 50% van de populatie… heeft te maken met de omstandigheden ‘de bakken sneeuw’ denk ik.
  De echt champagne powder hebben we nu niet gehad maar geloof mij dat is hier echt mogelijk lijkt me perfect terrein en omstandigheden!
  Vandaag een sneeuwkonijn/haas gezien … ikke snel het fototoestel nemen en toen zakte ik ineens een paar meter dieper met een pak sneeuw (niks erg wel grappig), bijna een tree well rescue op touw
  J. Een lunch gehad in het eagle’s eye restaurant op de top van het gebied, leuke plaats echte aanrader.

  Oh ja, op de berg woont ook nog een fijne man grizzly beer Boo. Er is een heel grote refuge voorzien waar deze beer in vrijheid kan leven.

  Ikzelf heb ook geleerd dat de sneeuw de waarheid verbergt
  we wandelde naar het restaurant (steackhouse) op de baan, komt er een auto aan. Ik stap over de berm met sneeuw, leek me een voetpad naast de baan… bam diep in de sneeuw, graven en zwemmen J een reddingsactie was net niet nodig JJ

  Vandaag rijden we naar Revelstoke, volgens de locals is Revi echt top en er is een sneeuwdump lopende. Man nog wachten tot morgen … ben echt benieuwd !! De weg naar Revi, de trans canadian higway ! Je draait vanuit Kicking Horse/Golden de highway op en na 150 km slaag je af, in Revelstoke. Voor de rest is er bijna niks behalve mooie natuur! Als je naar Revelstoke gaat verspringt het uur nog keertje  een extra uurtje tegen de tijd in 9 uur verschil (jetlag is juist weg … J ).

  Patronen … . We hebben toch zo een beetje een vast patroon. In de auto zit Paul achter het stuur en Peter er naast. De gps op het moment dat je die nodig hebt doet die het wel, das perfect, voor de rest is die de weg kwijt ?? Ik en Danny zitten op de 2de rij. Ik voor de foto’s en video met Peter. Danny … die is op een georganiseerde reis J. En vervangt onze “madammen” soms, hè je mag hier maar 80, het is rood J JJJ da was een goeie JJJ. Mooie combi, goede klik, goed gelachen en het bevalt me echt deze trip !

  Ook op de bergen, ikzelf ga meestal eerst kunnen ze me oprapen indien nodig J. Meestal Paul achter/naast me en dan Peter en Danny. Perfect, ik ga maar door we komen allemaal met ongeveer hetzelfde niveau en vertrouwen naar beneden. wat super is. Voor een skiër is een mogul mania nu eenmaal iets makkelijker (alhoewel hun knieën soms rond hun oren vliegen) maar geen probleem rechtdoor is ook een weg J. Ik weet dat er back-up achter me zit. Thanks guys !!!!

  In dit gebied komt het back country gevoel opsteken, maw dit brengt toch een ander risico mee. Iets waar we ons alle van bewust zijn. Het gevaar ergens af te vallen ipv te springen, het gevaar voor een lawine en het gevaar voor tree wells (dit zijn eigenlijk luchtgaten rond bomen, hier ligt meters sneeuw. Deze ligt op het takkendek van de dennenbomen en eronder ligt niks. Maw als je te dicht hiertegen komt kan je erin vallen, naar benden schuiven en bedolven worden onder te sneeuw. Met alle gevolgen nadien want zomaar haal je hier iemand niet uit. Meestal val je er dan nog in met je hoofd eerst. Dit willen we niet meemaken). Ik wil hier toch even iets kwijt over lawines, is een lastig onderwerp maar toch …

  Lawines  … we moeten niet ontkennen dat als je in de bergen zit en in de backcountry (en hiermee bedoel ik niet off-piste op de flank waar de pistes zijn maar weg van alles) dat je een hoger risico loopt om in extreme omstandigheden terecht te komen. Het is zeker NIET stoer hiermee te koop te lopen! Je moet je hier wel degelijk goed van bewust zijn en alle nodige voorbereidingen treffen. 
  Een lawine is niet tijds gebonden het kan in principe op elk tijdstip dan ook voorkomen. Er zijn wel een aantal factoren die mee spelen. Een aantal van deze factoren kan je elimineren door samen met een bekwaam iemand (gids) dit ongerepte landschap in te trekken. Niet denken dat je het weet omdat je een filmpje op youtube hebt gezien of te denken dat je een pro bent (die paar weekjes dat je in de bergen zit). De mannen die in een filmpje weg skiën of boarden uit een lawine kan je beetje vergelijken met een F1 piloot maw niet voor de doorsnee wintersporter. De certificeerde gidsen hebben veel lessen gevolgd, hebben een regelmatige bijscholing en training.
  Dan vragen ze wel eens waarom doe je dit dan je kan toch op de piste blijven, dit klopt en is 100% terecht en op zich niks fout mee!
  Het snijden in een verse laag sneeuw, het indroppen op een verse flank, de rush adrenaline om op een soms een tech moeilijk ongerept stuk te kunnen afdalen, het zwevende gevoel over de sneeuw, de poeder die rond je vliegt, … die stilte enkel het carven van je bord is gewoon verslavend!

  Zoals al aangehaald een lawine kan verschillende oorzaken hebben. Vaak zie je staan lawine risk 2 of 3 op 5 in een gecontroleerd gebied, je moet dit goed interpreteren want met deze factors komen de meeste ongevallen voor. Dit geeft toch een beetje een vertekend beeld want over het algemeen worden ze regelmatig  getriggerd door de wintersporter zelf die een laag los snijd ofzo. Je hebt eigenlijk 2 soorten van trigger: een natuurlijk trigger rotsen, regen, sneeuw, .. of een kunstmatig mens, explosie, dier, … .
  De reden waarom je met de nodige kennis (gids) moet gaan zijn niet op te noemen toch een paar even aanhalen:
  - je weet niet welke flank door het jaar veel regen ziet (afgeronde stenen = minder grip voor de sneeuw)
  - het draaien van de zon en opwarmen van de sneeuw (druk stijging door gewicht)
  - de temperatuur van de ondergrond (vastkleven van de sneeuw)
  - de verschillende lagen die op elkaar liggen (sneeuwmassa is bijna nooit homogeen opgebouwd) al dan niet voldoende gekleefd (windfactor, temperatuur, … ) Dit kan je goed zien als je eens een put graaft/afsteekt op een flank.
  - structuur van de sneeuwkristallen
  - reeds bestaand lawine pad (bomen weg, geul, … )
  - na een sneeuwstorm of na lang geen sneeuw of een mooie dag na sneeuwval
  - (nog met Peter over gehad) de temperatuur van de vorige dagen/weken als het extreem koud is kan er damp uit de ondergrond komen en een waterlaag vormen tussen de sneeuw en ondergrond.
  - …
  => in principe: als de druk groter wordt dan de sterkte van aanhechting vertrekt er een lawine.

  Je hebt verschillende soorten lawines:
  plaklawine (frans: plaque een volledige plaat die wegschuift) / Poedersneeuwlawines (ontstaan ook vaak boven op een andere lawine en brengen drukgolven met zich door vaak een heel hoge snelheid te hebben) / nattesneeuwlawine (zijn trager maar heel sterk door de massa van natte sneeuw).

  Zoals je ziet een lawine voorspellen is moeilijk en van zoveel factoren afhankelijk. Wat ze doen in de skigebieden is hier continue mee bezig zijn (winter en zomer), flanken vrijwaren met explosies en algemene controles uitvoeren.
  Wat je zelf kan doen: met gids (of voldoende kennis = voor mijzelf NIET het geval) de backcountry in trekken. Je maximaal voorbereiden op materiaal technisch vlak: we hebben steeds een lawine airbag aan (stijging van je overlevingskans), lawine bieper (narvik) EN hiermee kunnen werken!, een schep, een snode, een fluitje, eventueel walkie talkie, eventueel een musketon aan je rugzak en eventueel een dun sterk touw met extra muskton, eventueel gps en steeds een helm (dit is altijd nodig trouwens).  Afspraken maken: op voorhand weten waar je zit of laten weten waar je zit (flank, windrichting, berg, gps coördinaten), bij een lawine iedereen de bieper op zoeken anders vind je niemand onder de sneeuw), wie zoekt, wie maakt de spullen klaar, de leiding, enzo … eentje om over na te denken.

  Ik wil hier niemand bang of ongerust maken zeker niet en met gezond verstand kom je heel ver! Natuurlijk hopen ook wij hier nooit mee geconfronteerd te worden maar als je voorbereid bent heb je dit al gewonnen.

  See you – Revelstoke !
  10-01-2018 om 06:48 geschreven door JdV  


  09-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 4 Kicking Horse
  UPDATE foto's toegevoegd Laughing

   

  Vannacht geslapen als een beer, als ze een building naast ons hadden gesloopt had ik het niet gehoord denk ik. Ontbijt, niet in het hotel/lodge – de glacier lodge is geen onzin gewoon basic, auto onder de grond, knal op de piste, kleine keuken in je kamer, sauna, hot tube buiten, fitness, lockers voor spullen, is er voor de wintersporter basic maar oke en that’s it folks. Eten doe je in een steackhouse of een ander steackhouse of een ander steackhouse of een bar (dat eigenlijk ook een steackhouse is) en daarmee is het afgelopen (3-4 stuks). Das ook niet helemaal waar want op de top staat een uniek restaurant het hoogste in BC (Britisch Columbia) … proberen binnen te geraken maar is ook een steackhouse J. De dagelijkse routine is  kas vol, calorieën binnen, recup slapen, stevig ontbijt (lunch pikken) en naar boven, niet zeuren indroppen en een mega afdaling inzetten.

  Kicking Horse, dit is toch al ff wat anders (voor dit kom je naar hier). Dit is geen alledaags skigebied check maar op het planneke. Ze doen hun best om het wat toegankelijker te maken maar dat is niet echt gelukt. Beneden een paar eenvoudige pistes en van op de top is er 1 normale piste. Al de rest is black, double black, diamont black of niks, buiten categorie en gewoon rechtdoor naar beneden !  - de max - ! Als dit de opbouw is van onze trip: dat beloofd voor Revelstoke next stop en het heli stuk (iedereen die je spreekt kent wat we gaan doen – allemaal zeggen ‘mind blowing awesome, for sure, you will see!’). Kicking horse is geen gebied als je niet vanzelf, zonder moeite op een pittige zwarte piste vlot naar beneden kan komen.

  Vandaag 10 cm vers sneeuw en redelijk wat wolkjes en continue sneeuw ( niet veel maar bijna continue), de nieuwe bril met prizm HI pink lens  van Oakley doet zijn ding, maw sheuren door de bak hier ! Echt een overzichtelijk gebied (128 pistes en 4 liften). Eén mega lift die je op de top afzet, 3 verbindingsliften naar de andere dalen en klaar, bam daal maar af jongens. Die namen hier te gek ‘stairway to heaven’ = VET done, ‘teminator peak’ => morgen is met een klim, ‘white wall’ = VET done, … . Telkens een lange lift naar boven (18 min) maar dan telkens een mega afdaling alpine flanken gewisseld met bomen.

  Om 15u30 gaat het boeltje hier toe, is een korte dag. Maar als dan met de laatste lift boven staan heb je nog een perfecte lange run naar beneden. Deze was echt super relax geen mens te bespeuren. Blijkbaar s het hier meestal zo behalve op zaterdag.

  Na zo’n dag heb je echt honger zo’n dikke vettte XL pizza een Mexican Hot Lover van 3000 calorieën zou er perfect in gaan met een 7 up titanic in American style (zo eentje waar je in kan zwemmen met mega veel ijsbokkn). ‘s Avond, ff langs de sauna/hamman/hot tube spiertjes wat verzorgen en eten waar … idd juist een steackhouse. Wat is het leven toch makkelijk hier je hoeft niet te kiezen want dat is er niet, super ! Hier hadden ze wel pizza ….

  Vandaag minder moe … alhoewel, jetlag is er uit alsof ik de nacht doe – kei tof - … echt fan van. Tegen de tijd in reizen is bagger J

  Nog na genietend van de dag (foto's morgen troubles met de WIFI) … gaat hier het licht uit from the other side of the world – Kicking Horse Britisch Columbia Rocky Mountains Canada voor de fans KH BC RM Canda J !
  09-01-2018 om 14:02 geschreven door JdV  


  08-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Search For Powder - dag 3 Lake Louise

  Vlam Lake Louise check - done! Gewoon Luwie voor de vrienden en fans ;)

  Vanmorgen, na een korte nacht waar de bonen van gisteren hun werk hebben gedaan, het laatste moment in de Banff Park Lodge, na een stevig ontbijt, het meesmokkelen van een boterham voor ‘s middag en alle bagage te hebben ingeladen check foto ;) en ja we hebben veel bij. Op naar Lake L je kan op 2 manieren rijden: via de snelweg of via het nationaal park, deze laatste hebben gedaan in de hoop nog wat wild te zien, dat is gelukt een eland midden op de weg. Helaas is de foto mislukt ... . Langs alle kanten zie je sporen van dieren in de sneeuw. De 1A is een aanrader.

  Het skigebied zelf Lake Louise, het is zeker zo dat je hier de mooiste zichten hebt echt ‘WOW’ en het klopt ook dat de sneeuw net iets minder is dan in Banff. Voor de poeder sneeuw moet je hier niet zijn alhoewel dit domein wel potentie heeft. Maar ook vrij veel mensen aantrekt ma verse sneeuw wordt snel opgebruikt. Leuke combo van zwart / blauw / goen (rood kennen ze niet hier). Het domein heeft flink wat boulevards en is ongeveer even groot als Banff. Je kan tussen de bomen afdalen of gewoon lekker op snelheid over de piste. Redelijk wat zwarte … maar vaak zijn ze een mogul mania. Tegen een uur of 16u ging de speeltuin dicht na een dagje zwaar spelen en schuiven ! Na een kleine wandeling naar de auto sommige met skibotten de auto in. Al bij al mogen we niet klagen .. ikzelf ben mijn setting van mijn board aan het aanpassen voor de powder, maw ff wennen (lees een paar stevige schuivers gemaakt)

  Na een dagje schuiven was het tijd om naar kicking horse te rijden een 100 km to do => verder in de Rocky Mountains naar Kicking horse - champagne powder capital. De weg naar Kicking Horse is vrij spectaculair snelweg niet sneeuwvrij overal, wat wind, bevrozen watervallen enzo lijkt wat op ice road van national geo. Oh ja, ik heb niet alle M&M's 400gr opgegeten check foto :) . Kicking H is al meer het echte werk en er ligt hier deftig wat sneeuw. Je zag onderweg het volume enkel stijgen. We zitten knal tegen de piste aan in de glacier montain lodge op het centrale punt (er zijn hier maar 4 liften , redelijke lange om je naar de 4 toppen te brengen. Hier op de berg is er heel weinig, in het hotel is geen bar/resto op zoek in de omgeving altijd leuk zo even verkennen :) Finaal was er nog1 bar/resto open dus nog ff wat 'kleins' gegeten ;). Morgen om 9u beginnen we er hier aan, ben benieuwd (2 dagen). De weervoorspelling is iets minder maar we kijken wel... de jetlag is er nog een beetje in ieder geval :) en de spiertjes ... die heb ik nog.
  08-01-2018 om 06:15 geschreven door JdV  
  Archief per week
 • 03/02-09/02 2020
 • 27/01-02/02 2020
 • 21/10-27/10 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Inhoud blog
 • DAG 11 Japan 2020 de trip ... return !
 • DAG 10 Japan 2020 de trip ... Again Japow in Furano en retour!
 • DAG 9 Japan 2020 de trip ... Japow in Furano!
 • DAG 8 Japan 2020 de trip ... Kamui.
 • DAG 7 Japan 2020 de trip ... Asahidake Vulkaan.


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs