De verhuisde blog
Inhoud blog
 • Beroepen
 • Bah Allemaal - editie 1
 • Ramp!!
 • Op vakantie naar Genk
 • Oma Hutsepot
 • Vakantie!!!!!
 • Oudercontact
 • Kaka en pipi
 • BV's in de reclame
 • Taalstrubbelingen
 • Ongelooflijke toevalligheden
 • De grote zap voorwaarts
 • Laat ons een bloem
 • Thuis ligt vuil
 • Gestoorde sterren
 • Het geheim van Big Brother
 • Nieuw woord?
 • De onverschillige wereld
 • Vrouw Leentje
 • Zwengelknie loopt mank
  Laatste commentaren
 • eindelijk... (gerda)
      op Verslag filmquiz??
 • Kunnen we ook het recept krijgen van dit gerecht? (emelie)
      op Oma Hutsepot
 • genk (speedy)
      op Op vakantie naar Genk
 • af en toe zondigen... (AnnaStesia)
      op Ramp!!
 • ijs (gerda)
      op Ramp!!
 • seitan (boris)
      op Ramp!!
 • OK (SveN)
      op Vakantie!!!!!
 • freinet (nel)
      op Vakantie!!!!!
 • 10000 jaar geleden... (gerda)
      op Oudercontact
 • aan de andere kant (raf)
      op Oudercontact
 • Archief per maand
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
  09-03-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De diadeem van Van Asbroeck
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De voorbije dagen hebben mensen me op een ergernis gewezen die ze graag eens vermeld zouden zien worden. Het gaat om Peter van Asbroeck, beter bekend als 'Werner' uit Thuis en 'Werner' uit Het Swingpaleis. Deze acteur valt de laatste maanden immers vooral op vanwege een opvallend object in zijn haar dat het best te omschrijven valt als 'een diadeem'. Het gaat om de moderne flair-variant, die stretchbaar is.

  Nu kunnen meningen gerust verschillen over het al dan niet belachelijk zijn met vreemde voorwerpen in je haardos. Uiteindelijk zijn er wel meer onbegrijpelijke kapsels en modeverschijnsels. Dat Van Asbroeck misschien een trend hoopt te veroorzaken, kunnen we hoogstens als zijn probleem beschouwen - to nu toe verschenen immers nog geen imitaties.

  Wat dan wel aanleiding tot potsierlijkheid kan geven, is dat Van Asbroeck deze diadeem niet alleen draagt op de cover van Dag Allemaal, in het Swingpaleis en dus wellicht in het dagelijks leven, maar ook als Werner in Thuis. Mogelijk hebben ook de makers van dit vermakelijke serietje hem daarop gewezen, maar Van Asbroeck heeft hen wellicht met fantastische argumenten kunnen overtuigen dat ook zijn personage wel eens zo'n ding zou kunnen dragen. Waarom niet? Werner is immers gewezen matroos, gewend aan het harde leven op zee, en baat nu een fitnesscentrum uit. Dat zijn toch de types die diademen dragen? De lijn tussen acteur en personage wordt dus een stukje vager. Misschien is het wel helemaal geen toeval dat Werner ook kok is in 'Thuis'? Van Asbroeck begeeft zich in zijn vrije tijd wel eens in het culinaire milieu. Wie weet zal Werner binnenkort gewoon Peter heten en alzo zijn jonge vriendin aan werk helpen in de tv-wereld door haar in de serie te introduceren als... zijn jonge vriendin.

  Zou acteren dus makkelijker zijn als je eigenlijk niet meer moet acteren, maar gewoon jezelf kan spelen? Dan zit Big Brother vol steracteurs.

  Van Asbroeck mag wat ons betreft een heel eetservies, een kopieermachine of een verroeste kachel in zijn haar steken. Maar verwacht als acteur niet serieus genomen te worden als je dat dan ook per se wil dragen tíjdens het acteren.


  09-03-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  03-03-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmtip: Syriana
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op dit moment kunt u in de bioscoop gaan genieten van wat ongetwijfeld één van de sterkste films van dit jaar zal worden: Syriana.Deze complexe politieke thriller schetst een ontluisterend beeld van hoe het er aan toe gaat in de olie-industrie. Het realistische verhaal volgt diverse personages die elk op hun manier in verband staan met de strijd om de olie. Dit onderwerp maakt van Syriana een brandend actuele film. Essentiële cinema met sterke acteurs als George Clooney, Matt Damon,en Jeffrey Wright. Absolute must-see!

  03-03-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  24-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kranten lezen

  De poll is afgelopen. De conclusie is dat SveN zijn doelgroep bereikt: niemand verkoos Het Laatste Nieuws als favoriete krant! 35% van de lezers koos voor De Morgen, 25% leest het nieuws on line, 20% leest De Standaard.
  Mooie cijfers, maar op de volgende poll mogen gerust wat meer stemmen komen. Het aantal mensen dat zijn stem invoert ligt in vergelijking met het bezoekersaantal immers bijzonder laag. Het kost nochtans geen enkele moeite gewoon één van de antwoorden aan te klikken.

  24-02-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  15-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke link
  De website www.gnoosic.com is het uitproberen waard. Op deze muzieksite geef je de namen van drie artiesten wiens muziek je wel aardig vindt, waarop de site je een aantal suggesties geeft van muziek die gelijkaardig is, op wat voor manier dan ook. SveN kreeg alvast enkele goede tips, maar kan nog niet melden of de voorgestelde muziek hem bevalt en of het systeem dus werkt.

  15-02-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  29-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Svennen in de media
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  U zou het uit deze blog misschien niet afleiden, maar er zijn nog andere Svennen. In deze rubriek willen we eens kijken wat die zoal uitrichten. Jammer genoeg valt er over de grandioze acteur Sven De Ridder niets te vertellen (tenzij hij écht wel eens een Oscar wint voor zijn meesterlijke rol in de komische serie 'Spoed'), dus gaan we het zoeken bij twee veldrijders: Sven Nys (29) en Sven Vanthourenhout (25). Beide Svennen rijden voor Rabobank en namen vandaag deel aan het WK in Zeddam. Nys zag zichzelf daar veel kans maken op een eerste plaats, een voorspelling die door kenners gedeeld werd.
  Tijdens de wedstrijd bleek titelverdediger Nys het zoals verwacht niet slecht te doen. Hij hield rustig zich tot enkele ronden voor de finish om vervolgens te demarreren. Helaas, toen de finish dichterbij kwam besliste Nys aan bodemonderzoek te doen en knalde hij de grond op. Exit Sven Nys met kneuzingen en grimassen.
  De verwachtingen rond Sven Vanthourenhout (foto) waren eerder bescheiden. Verrassend genoeg werkt de kerel zich naar de kopgroep om daar effectief mee te gaan spelen. Een podiumplaats leek zelfs even realistisch. Vanthourenhout toonde vandaag het potentieel de underdogpositie op te geven, en in een discipline waarin winnaars nog bepaald worden zonder sms-toestanden of televoting levert dat al snel de sympathie op van heel kijkerend Vlaanderen. Jammer dan ook dat Vanthourenhout lek reed in de laatste of voorlaatste ronde, tot zijn eigen groot verdriet. 
  De Svennen verloren dus de wedstrijd, maar niet hun waardigheid.

  29-01-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frieda spreekt A.N.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de Zevende Dag, het tv-programma waarvan het decor iedere week uit op elkaar gestapelde gepensioneerden bestaat, bracht Frieda Van Wijck vandaag een internetsite ter sprake. Ze had het dan over 'schuine streep' waar wij het wel eens over 'slash' hebben als we / bedoelen. Nu is Mevrouw Van Wijck best consequent in haar ijver om Nederlands te behoeden voor een verdringing door het Engels, en gewoonlijk zal ze van SveN daarvoor applaus krijgen. Alleen is deze poging van Frieda een beetje geforceerd. Het grootste deel van het informatica- en computerjargon is immers afkomstig uit het Engels, zodat vertalen een beetje belerend overkomt. En natuurlijk is / een 'schuine streep', maar dat is  ook! En wat zou Mevrouw Van Wijck dan zeggen als ze 'backslash' bedoelt?

  29-01-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  25-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag filmquiz??
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Trouwe lezers van deze blog wisten intussen al dat SveN met de hoofdprijs aan de haal ging op de Knack Filmquiz. Het had fijn geweest daarvan ook iets in Knack zelf te lezen, wat te verwachten viel gezien een fotograaf die dag per se kiekjes wou van de mensen op het erepodium, geflankeerd door niemand minder dan de chagrijnigste aller filmcritici, Patrick Duynslaegher. Helaas: volgende mededeling belandde vandaag in onze mailbox: "We hebben inderdaad enkele foto's genomen. Het was de bedoeling om nog een sfeerverslag te realiseren met foto's, maar door omstandigheden zal dit niet gebeuren."  Lees: "Er was geen redacteur ter beschikking om zich bezig te houden met zoiets triviaals als een filmquiz die we eigenlijk al tegen onze goesting georganiseerd hebben".

  Tot daar aan toe. Intussen wist de hoofdprijs SveN van zijn sokken te blazen en een controle in de winkel toonde aan dat het home entertainment system effectief 6000 euro waard is. Op precies te zijn: 6006! Suggesties van anderen om het ding te verkopen, vielen in dovemansoren, want deze fenomenale prijs is een droom voor elke filmfan.  25-01-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmtip: Munich
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op www.kutsite.com kunt u terecht voor bioscooptips.  U vindt er ook recensies door SveN geschreven.  Maar toch willen we ook hier proberen regelmatig een film onder de aandacht te brengen die het bekijken waard is. 

  Bioscooptip:  Munich

  Steven Spielberg is niet de meest bescheiden regisseur, maar hij heeft het vak wel als geen ander onder de knie. Met zijn nieuwe film, de dramatische politieke thriller, Munich, overtreft hij echter zichzelf. Deze redelijk sobere, spannende, beklijvende en essentiële prent is stukken minder melodramatisch dan vele van zijn vorige 'ernstige' films, en komt daardoor veel oprechter en ingetogener over.  Vanaf vandaag in de bioscoop.

  25-01-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  24-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT versus VTM
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag wist SveN zowel het VRT-journaal als het VTM-nieuws gedeeltelijk mee te pikken. Eén van de hoofdberichten was de veroordeling van de oudste dief van België, een 79-jarige die al meermaals geld uit offerblokken haalde. Opvallend aan de verslaggeving was dat dit bij VTM het hoofdpunt was! En dit terwijl onderzoek vandaag heeft uitgewezen dat één op vier jongeren niet precies weet hoe je HIV kan oplopen en er twee gaslekken plaats vonden. Human intrest is doorgaans géén nieuws, en dat VTM daarmee het nieuws laat aanvangen is veelzeggend.
  Anderzijds: VRT meldde dat de oude man 'doodsbang' was, en laat dit gepaard gaan met beelden van een huilend en sukkelend mannetje. Hij zal de gevangenis niet aan kunnen en zijn kanarie zal sterven als hij in de gevangenis zit, meldt hij zelf zo zielig mogelijk. Van tendentieuze berichtgeving gesproken. VTM toont de man dan weer redelijk tevreden, omdat dat hij zes maand straf nog een meevaller vindt. Hij zal die straf overigens niet moeten uitzitten.
  Of het nodig is beide verslagen te bekijken om objectief te kunnen oordelen, is natuurlijk afhankelijk van de empathie van de kijker. Maar dat dit als belangrijk nieuws beschouwd wordt, ligt enkel en alleen aan de leeftijd van de man. Ook dat is tendentieus, want men suggereert zowel op VTM als VRT dat het toch wel jammer is dat zo'n oude man nog gestraft wordt. Maar zelfs al hou je er rekening mee dat de man leeft van een mager OCMW-loon, is een straf toch logisch. 

  24-01-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  19-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goodbye Buddy!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dinsdag 17/1 werd onze premier door president Bush ontvangen op het Witte Huis.  Bij het afscheid luidde het 'Goodbye Buddy'.  Klinkt een beetje lullig, en columnist Hugo Camps verwoordt dat ook mooi in De Morgen van 19/1:  "Buddy van Bush: groter kan een scheldwoord niet zijn.  Het is altijd verdacht als staats- en regeringsleiders familiair worden.  Bush zal het niet in zijn hoofd halen de Chileense presidente aan te spreken met 'buddy'.  Daar heeft zij teveel gratie voor."
  Camps zegt dat, zoals wel vaker, zeer goed.  Hoe kleinerend en respectloos klinkt dat 'buddy' wel niet?  Het doet zelfs denken aan de meester die 'vriendje' zegt tegen één van de kinderen, het soort betuttelende praat waar SveN zich in de omgang met ukken nooit zal wagen. 

  Maar Bush is Bush natuurlijk, een debiel die zijn gelijke niet kent.  Erg verrassend is het dus niet dat de eerste ontmoeting tussen hem en Verhofstadt na de "ruzie' tengevolge van de inval in Irak, wel op een of andere manier tot het belachelijk maken van België zou leiden.

  19-01-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  18-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis internetten?

  Volgens een artikel in De Morgen van 18/01 zijn iets meer dan de helft van de 220.000 draadloze netwerken in België onbeveiligd.  Dat wil zeggen dat iedereen die zich in de buurt ervan bevindt - uw buren dus meestal - gratis kan meesurfen.  U moet het dus maar eens proberen:  loop met uw laptop door het huis en probeer uit of u ergens binnen het bereik van een naburig draadloos netwerk komt.  Als het lukt, kunt u gratis internetten - mocht u zelf al geen internet in huis hebben. 
  Het artikel meldt ook dat het merendeel van de consumenten niet in staat is om zijn beveiliging aan te zetten, maar dat er ook mensen zijn die hun netwerk opzettelijk openstellen.  Waarom niet?  Sluit een deal met uw onder-of bovenbuur en betaal elk de helft van de rekening. 

  18-01-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  Rondvraag / Poll
  Wie bent u?
  ik ben familie van SveN en durf dat toegeven
  ik ben een kennis of vriend van SveN
  Ik heb Sven vroeger gekend
  ik heb geen idee wie SveN is en ken hem dus zeker niet persoonlijk
  Ik weet wie SveN is, maar ken hem niet persoonlijk.
  Bekijk resultaat


  Gastenboek
 • fijn weekend
 • Hoi blogmaatje,een zonnig en gezellig weekend geniet ervan
 • leuke blog
 • Internethond van het jaar
 • Een goed doel!

  Druk op onderstaande knop als u uw gevoelens wil uiten...  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!