Inhoud blog
  • Gisteren een nieuwe sport uitgeprobeerd, calisthenic
  • Nieuwe vervanger voor aardappelen
  • 12 redenen om geraffineerde suiker te laten
  • Chocolade pralines maken
  • Gedroogde vruchten gezond of niet?
    Zoeken in blog

    slanke lijn

    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutpap
    Havermoutpap

    Ingrediƫnten

    250 ml amandelmelk 
    2 eetlepels havermout
    1 theelepel stevia kristal
    Variaties: banaan of frambozen of gedroogd fruit,...

    Bereidingswijze:
    Op het vuur:
    Breng de melk aan de kook
    Voeg de havermout toe en de stevia laat nog even doorkoken 
    Zet van het vuur en voeg dan het fruit toe.
    Laat enkele minuten opstijven.

    Microgolfoven:
    Voeg de melk, stevia en havermout toe en zet 3 min op de hoogste stand, laat goed doorkoken.
    Laat enkele minuten opstijven en voeg het fruit toe.

    ===================================================================================================

    07-10-2012 om 18:36 geschreven door Tamara  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten
    Chocopasta
     
    Ingrediƫnten

    120g extra pure chocolade
    4 eetlepels amandelmelk
    30g boter zonder zout
    2 eieren
    1 theelepel stevia kristal (natuurwinkel)


    Bereidingswijze:

    Klop het eiwit van 2 eieren tot het goed stijf is.
    Voeg bij de 120g chocolade (zonder suiker!).
    4 eetlepels melk.
    30g echte boter en 1,2g gedroogde,verpulverde blaadjes.
    Verwarm gedurende2 min in de microgolfoven(maximum stand) of op een bain-marie.
    Als de chocolade goed gesmolten is, voegt U onder goed roeren de 2 eierdooiers toe.
    Het stijfgeklopte eiwit wordt dan toegevoegd onder goed rondroeren.
    De choco direct afsluiten, zodat hij niet hard wordt, nog een keer doorroeren.
    Laat de choco opstijven in de koelkast.
    ======================================================

    07-10-2012 om 18:28 geschreven door Tamara  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een paar maanden verder
    Hallo iedereen,

    Ondertussen weer een paar maanden verder. Ik ben nu 25 kg kwijt. Ik tel mijn koolhydraten niet meer, maar ik eet nog steeds heel gezond.
    's morgens eet ik een volkoren boterham (twee sneden) met zelfgemaakte choco of muesli met gedroogd fruit zonder toegevoegde suikers of havermoutse pap. De koemelk vervang ik door amandelmelk.
    Als tussendoortjes eet ik 2 stukken fruit, of 1 stuk fruit en 50 gram gedroogd fruit of 50 gram noten natuur.
    's middags eet ik twee sneden volkorenbrood met vleesbeleg.
    Tussendoortje: zie eerste tussendoortje.
    Als avondeten eet ik nog steeds geen aardappelen, maar wel af en toe volkoren rijst, volkoren pasta, couscous en volkoren tortilla wraps.
    De verhouding blijft hetzelfde 2/4 groenten, 1/4 koolhydraten, 1/4 vlees of vis.
    Als dessertje vlak na mijn eten eet ik een reepje chocolade.
    Na het avondeten eet ik niets meer, dan geef ik mijn maag rust tot de volgende ochtend.
    Voor de rest ga ik twee keer per week naar de fitness en soms sport ik thuis nog extra: inline skaten, badminton, lopen,...

    Groetjes Tamara



    07-10-2012 om 18:12 geschreven door Tamara  




    Archief per week
  • 06/10-12/10 2014
  • 04/02-10/02 2013
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 25/06-01/07 2012

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Mijn favorieten
  • fatsecret
  • Wat zijn goede koolhydraten kijk op de GI index
  • gezonde recepten van de foodhospital


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs