Hmm, mijn genre staat er niet bij, Cultfilms (tegenhangers noemen het Kutfilms). Zoals : de slechtste film bij mijn weten "Plan 9 of outer space" van Edward Wood, dien mens meende dat ernstig maar is hilarisch. Dan is er nog Friday the 13th, Evil Dead, Easy rider, Electric glide in blue en vooral Tesis van Amenabar. Er zijn er nog zoveel, teveel om te posten.BTW, wij kennen allen wel iemand die deze films op DVD heeft.
'k Zie het me al doen met mijn Japkes :
"At the filst tlafficright on the lightside you see livel that ends in Antwelp, nice city in lococo styre, flom 16 or 17 centuly. Doesn't mattel."
Heb deze morgen een Jeanke moeten doen, ttz aan 180km/uur naar Parijs vliegen om de vlucht niet te missen. Ik moest nadien wel 2 minuutjes bekomen. 'k Heb niets zien flitsen, maar dat hoor ik later wel.
Blij dat we maandag voor 2 weken op vakantie vertrekken, maar 't moet nu toch wel lukken zeker ? Ik zal hét televisie-hoogtepunt van het jaar missen ! Gelukkig is de koningin Elisabethwedstrijd geen oubollig gedoe en hebben ze een website en doen ze aan podcasting en streaming . Net geluisterd naar het concerto van Mozart, de prelude van Debussy en de sonate van Liszt waarmee onze landgenoot Liebrecht Vanbeckevoort zijn plaatsje in de finale gehaald heeft. Je moet ook eens kijken naar de 'results of the semi finals', de arme jongen gelooft zijn eigen oren niet dat hij in de finale zit ! Met Bil2 elke avond onze eigen kandidaat winnaar kiezen is plezanter dan achteraf luisteren, maar ik hoop dat iemand (sister3 ?) af en toe een stukje op de blog zet met de bevindingen van de dag zelf. Luister zelf door hier te klikken op video on demand
Koop 3 verschillende soorten vaste vis (zalm en witte vis), scampo, schelpjes, mosselen en enkele andere zeebeesten. Maak een bouillonneke van visfumet, ajuintjes, stukjes wortel en aardappel. Doe er een half blikje tomatenpuree bij. Laat een kwartiertje garen. Dek de tafel met diepe borden. Leg na een kwartiertje in de bouillon de zalm, en voeg na enkele minuten de witte vis toe. Daarna gooi je er de scampo in, de andere zeebeesten en helemaal op het einde de mosseltjes en de schelpjes.
Woensdagavond gaan eten in ons favoriete vis-adresje in Gent: Le Grand Bleu. Fantastische prijs-kwaliteit verhouding! Maand menu, voor de prijs van 33 euro pp:
Hapje avocadocrème « Guacamole » met Sint-Jakobsnoot - ½ Kreeft in de oven met witte asperges, tomaat en basilicum - Kroketje van witte asperges - Espuma van champagne met limoensorbet - Gebakken rogvleugelfilet met jonge bloemkool in dragonboeket, vergezeld door smeuïge aardappelpuree - Bavarois van passievrucht en soufflé van aardbei
Een glaasje bubbels en een lekker wit huiswijntje maakten dit menuutje compleet.
Toch ook een adresje om te koesteren. Wel 3 à 4 weken vooraf bestellen, wegens zeer grote naambekendheid.
Gisteren ben ik naar een avondseminarie van UNIZO en VDAB geweest over tewerkstelling van jongeren in onze regio. Aangekondigd: Kathleen Van Brempt en Mathias De Clercq (schepen van o.a. tewerkstelling Gent) Ons Mathiaske (zo noemen wij hem) zie ik regelmatig, maar ons Kathleen had ik nog niet ontmoet. Zoals gevreesd en verwacht, kwamen ze niet opdagen. Niet zo slim, in tijden van verkiezingen, terwijl er in de zaal heel veer KMO-ers zaten... Er was een beetje ongenoegen...
Ik ga zondag naar het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten Gent. Johan en Moeti gaan mee. Het tempo zal dus zeer laag zijn -> onze bejaarden tellen ook mee!
Eens iets anders onder de Turkse zon in Oudburg(vlakbij het Oeverloze Eiland). In de Mezzebar hebben ze een 20-tal soorten mezze - die liggen in de koeltoog voor de open keuken - en een beperkte kaart waarop enkele grillades staan (vlees, gambas, scampi...). De mezzeschotel mediterrane is mijn favoriet, een bord met een assortiment vis- en groentemezzes, zowel warme als koude. Tzatziki, taramasalata, hummus, tonijn-, zeevruchten-, aardappel- en auberginesla, ansjovisjes, gerookte heilbot en zalm, zwarte viskuit, feta, dolma, börek, inktvisringetjes, gamba, scampi, en nog een en ander... Een echt lekker hapjesbord en veel gevarieerder dan wat je meestal bij de Griek of Turk krijgt. De mezze van de chef is uitgebreider en je krijgt nog een paar brochetjes. Er is ook een veggieschotel. En Bil2 vindt de mixed grill van vlees ook lekker. Gisteren namen wij elk een mezze mediterrane (10 euro) en dronken er een fles Zuid-Afrikaanse witte wijn bij, Pridelands, een chenin blanc. Lekker fris. Ze hebben er ook Turkse wijnen (vinden wij iets minder) en Franse. 33 euro betaalden wij in totaal. Voordeel van de Mezzebar is dat je er om 10u 's avonds nog kan binnenkomen. Het interieur is sober, voor nen Turk dan toch, de muziek is lounge, tot half elf, want toen kwam de Turkse familie binnen en met hen de iets traditionelere muziek. De Mezzebar heeft ons weer verzoend met de Turkse keuken, waar wij een beetje op uitgekeken waren.
En hier volgt dan de lang verwachte verklaring van neefje1. 'De mandala doet mij denken aan de stralen van de zon. De zon is een bron van warmte en energie en brengt levern op aarde. De mensen hebben het zonlicht nodig om liefde met elkaar te kunnen delen.' (met dank aan de godsdienstleraar voor deze opdracht)
Deze nacht nog aangenaam gezelschap in de limo gehad, Els Dottermans van ntg naar huis in Antwerpen gebracht. Tijdens ons gesprek bracht ze zowaar een tip aan voor het zusterlijstje. De vier zusters van Tsjechov, daarin speelde ze onlangs in de Kopergieterij. 't Is een vlotte madam, ze mag nog meerijden.
Recept - Biefstuk (of vleesvervanger) met koriander en champignons
voor 2 personen
300 gr biefstuk (of vleesvervanger) in reepje snijden.
Klein beetje olie (gemengd arachide + extra vergine olijfolie) in wok verhitten. Op hoog vuur biefstuk rondom bruin kleuren. Geut sojasaus (ketjap asin) erbij. Kruiden met flink wat koriander en peper.
250 gr champignons (in vier gesneden en besprenkeld met limoensap en dille) enkele minuten mee roerbakken tot ze knapperig gaar zijn.
Opdienen kan met mie, rijst, toast, een slaatje, frietjes of kroketjes...
Erg lekker, licht, simpel en snel.
tip 1 : ik gebuik bij het bakken 2 olies, dan spat het minder
tip 2 : in vier gesneden champignons geven minder water af dan schijfjes, dan ligt het niet zo te smoren
tip 3 : ketjap asin (zout) en ketjap manis (zoet) koop ik in een literfles in de Sun Wah.
Volgens bil2 kijk ik te vaak naar SOS-Piet met al die tips
Jarig? Kaartje sturen! 6 december - Axel 23 december - Adrien 3 januari - Leen 11 maart - Danny 12 maart - Johan 31 maart - Annie 3 april - Lieve 23 april - Michaël 9 mei - mil1 15 mei - Kristien 27 juni - Gerda 6 juli - nicht Martine 9 augustus - fil1 21 september - Pol A. 30 september - Jean 29 oktober - Mady