Hmm, mijn genre staat er niet bij, Cultfilms (tegenhangers noemen het Kutfilms). Zoals : de slechtste film bij mijn weten "Plan 9 of outer space" van Edward Wood, dien mens meende dat ernstig maar is hilarisch. Dan is er nog Friday the 13th, Evil Dead, Easy rider, Electric glide in blue en vooral Tesis van Amenabar. Er zijn er nog zoveel, teveel om te posten.BTW, wij kennen allen wel iemand die deze films op DVD heeft.
'k Zie het me al doen met mijn Japkes :
"At the filst tlafficright on the lightside you see livel that ends in Antwelp, nice city in lococo styre, flom 16 or 17 centuly. Doesn't mattel."
Heb deze morgen een Jeanke moeten doen, ttz aan 180km/uur naar Parijs vliegen om de vlucht niet te missen. Ik moest nadien wel 2 minuutjes bekomen. 'k Heb niets zien flitsen, maar dat hoor ik later wel.
Blij dat we maandag voor 2 weken op vakantie vertrekken, maar 't moet nu toch wel lukken zeker ? Ik zal hét televisie-hoogtepunt van het jaar missen ! Gelukkig is de koningin Elisabethwedstrijd geen oubollig gedoe en hebben ze een website en doen ze aan podcasting en streaming . Net geluisterd naar het concerto van Mozart, de prelude van Debussy en de sonate van Liszt waarmee onze landgenoot Liebrecht Vanbeckevoort zijn plaatsje in de finale gehaald heeft. Je moet ook eens kijken naar de 'results of the semi finals', de arme jongen gelooft zijn eigen oren niet dat hij in de finale zit ! Met Bil2 elke avond onze eigen kandidaat winnaar kiezen is plezanter dan achteraf luisteren, maar ik hoop dat iemand (sister3 ?) af en toe een stukje op de blog zet met de bevindingen van de dag zelf. Luister zelf door hier te klikken op video on demand
Koop 3 verschillende soorten vaste vis (zalm en witte vis), scampo, schelpjes, mosselen en enkele andere zeebeesten. Maak een bouillonneke van visfumet, ajuintjes, stukjes wortel en aardappel. Doe er een half blikje tomatenpuree bij. Laat een kwartiertje garen. Dek de tafel met diepe borden. Leg na een kwartiertje in de bouillon de zalm, en voeg na enkele minuten de witte vis toe. Daarna gooi je er de scampo in, de andere zeebeesten en helemaal op het einde de mosseltjes en de schelpjes.
Woensdagavond gaan eten in ons favoriete vis-adresje in Gent: Le Grand Bleu. Fantastische prijs-kwaliteit verhouding! Maand menu, voor de prijs van 33 euro pp:
Hapje avocadocrème « Guacamole » met Sint-Jakobsnoot - ½ Kreeft in de oven met witte asperges, tomaat en basilicum - Kroketje van witte asperges - Espuma van champagne met limoensorbet - Gebakken rogvleugelfilet met jonge bloemkool in dragonboeket, vergezeld door smeuïge aardappelpuree - Bavarois van passievrucht en soufflé van aardbei
Een glaasje bubbels en een lekker wit huiswijntje maakten dit menuutje compleet.
Toch ook een adresje om te koesteren. Wel 3 à 4 weken vooraf bestellen, wegens zeer grote naambekendheid.
Jarig? Kaartje sturen! 6 december - Axel 23 december - Adrien 3 januari - Leen 11 maart - Danny 12 maart - Johan 31 maart - Annie 3 april - Lieve 23 april - Michaël 9 mei - mil1 15 mei - Kristien 27 juni - Gerda 6 juli - nicht Martine 9 augustus - fil1 21 september - Pol A. 30 september - Jean 29 oktober - Mady