voor 2 personen
300 gr biefstuk (of vleesvervanger) in reepje snijden.
Klein beetje olie (gemengd arachide + extra vergine olijfolie) in wok verhitten. Op hoog vuur biefstuk rondom bruin kleuren. Geut sojasaus (ketjap asin) erbij. Kruiden met flink wat koriander en peper.
250 gr champignons (in vier gesneden en besprenkeld met limoensap en dille) enkele minuten mee roerbakken tot ze knapperig gaar zijn.
Opdienen kan met mie, rijst, toast, een slaatje, frietjes of kroketjes...
Erg lekker, licht, simpel en snel.
tip 1 : ik gebuik bij het bakken 2 olies, dan spat het minder
tip 2 : in vier gesneden champignons geven minder water af dan schijfjes, dan ligt het niet zo te smoren
tip 3 : ketjap asin (zout) en ketjap manis (zoet) koop ik in een literfles in de Sun Wah.
Volgens bil2 kijk ik te vaak naar SOS-Piet met al die tips
23-05-2007, 19:41
Geschreven door sister2 
|