Eens iets anders onder de Turkse zon in Oudburg (vlakbij het Oeverloze Eiland). In de Mezzebar hebben ze een 20-tal soorten mezze - die liggen in de koeltoog voor de open keuken - en een beperkte kaart waarop enkele grillades staan (vlees, gambas, scampi...). De mezzeschotel mediterrane is mijn favoriet, een bord met een assortiment vis- en groentemezzes, zowel warme als koude. Tzatziki, taramasalata, hummus, tonijn-, zeevruchten-, aardappel- en auberginesla, ansjovisjes, gerookte heilbot en zalm, zwarte viskuit, feta, dolma, börek, inktvisringetjes, gamba, scampi, en nog een en ander... Een echt lekker hapjesbord en veel gevarieerder dan wat je meestal bij de Griek of Turk krijgt. De mezze van de chef is uitgebreider en je krijgt nog een paar brochetjes. Er is ook een veggieschotel. En Bil2 vindt de mixed grill van vlees ook lekker. Gisteren namen wij elk een mezze mediterrane (10 euro) en dronken er een fles Zuid-Afrikaanse witte wijn bij, Pridelands, een chenin blanc. Lekker fris. Ze hebben er ook Turkse wijnen (vinden wij iets minder) en Franse. 33 euro betaalden wij in totaal. Voordeel van de Mezzebar is dat je er om 10u 's avonds nog kan binnenkomen. Het interieur is sober, voor nen Turk dan toch, de muziek is lounge, tot half elf, want toen kwam de Turkse familie binnen en met hen de iets traditionelere muziek. De Mezzebar heeft ons weer verzoend met de Turkse keuken, waar wij een beetje op uitgekeken waren.
25-05-2007, 22:22
Geschreven door sister2 
|