08-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.komkommer op de chinese wijze
Dit  is een overheerlijk recept voor iedereen die van exotisch en fris houdt. Het kommetje waarin het werd opgediend op de foto, hebben we rechtstreeks meegebracht uit China. In Shanghai vind je een markt waar 's ochtends vroeg de oude (sluwe) mannetjes komen verkopen en kopen, en daar waren we bij.

Het recept is als volgt:
- Neem twee niet te grote en zeer verse komkommers. dunschillen en in grove stukken snijden. Dan bestrooien met zout en een half uur laten uitlekken. Dan goed uitknijpen.
- Verhit een bodempje sesamolie in een zware pan en laat goed warm worden, doe er wat paprika bij en stukjes fijngehakte gember.
- Als het goed warm is de komkommer toevoegen en heel vlug mengen  (net zoals bij een wok, maar dan heel kort).
- Vervolgens een flinke scheut appelazijn (of andere geparfumeerde azijn van goede kwaliteit) toevoegen. Van het vuur nemen.
- Het geheel bestrooien met wat kristalsuiker (hoeft niet te veel te zijn).
- Alles moet nu minstens twee uur in de frigo. Je moet dus wel tijdig aan dit recept denken.

Het is overheerlijk en zo door en door chinees: door de combinatie van de krokante komkommer en de sesamolie.


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto


Blog als favoriet !

Klik hier
om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

Inhoud blog
  • paaskaars
  • Eind november
  • het kersje op de tonijn
  • komkommer op de chinese wijze
  • Op dieet en alle dagen pannenkoeken
  • Racisme in de keuken
  • Franse of Amerikaanse?
  • Misbruik van de Aga
  • Op de kop getikt!
  • Thaise basilicum
  • ribbetjes van Hanse en Grietje op de i-pad
  • Snel klaar om hongerigen te spijzen
  • Klaar voor de pesto
  • Besjes smullen uit een glas
  • gezonde opkikker
  • nu al heimwee naar de zomer
  • lekker en fris
  • Decoratief en geurend
  • Courgettebloemen in tempura
  • Geen aanrader!
  • Sla in volle grond
  • gevonden in onze eigen tuin
  • iemand zin?
  • De trouw van Vanessa
  • De moestuin is opgestart
  • Nog geen bloemen
  • bij de eerste keer buiten eten horen vast en zeker asperges
  • Gepickelde groentenmix
  • Om weer op krachten te komen
  • pikante feta

    Categorieën
  • de foute kaars (10)
  • Het is het moment (22)
  • Hoe rommel vinden? (3)
  • keukenvernuft (7)
  • recepten (100)
  • schone rommel (11)

  • Interessante links.
  • Welke rommelmarkten zijn er?
  • Wat is er te doen?
  • bbc food


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs