Nu we al meer dan een jaar het south beach dieet volgen, en eigenlijk ongeveer ons streefgewicht hebben bereikt, durf ik ons geheim verklappen: alle dagen pannenkoeken eten.
dit is geen grap. Elke dag eten we het volgende ontbijt: Voor de pannenkoeken: men ong. 100 ml karnemelk of yoghurt met verse gist, en zorg dat de gist goed is opgelost. Voeg twee volledige eieren toe en meng goed. Men vervolgens geleidelijk aan ong. 200 gr. boekweitmeel door het beslag. Goed mengen, als het te stijf wordt kan je gewoon aanlengen met melk of water. Je kiest de dikte die je zelf wil: als je wat steviger deeg maakt, dan krijg je een soort blini's, anders worden het dunnere pannenkoeken. Laat dit beslag een nachtje rusten (je kan er dus best de avond tervoor aan beginnen). Maar je hebt dan meteen genoeg deeg voor meerdere dagen, want je hebt niet zoveel nodig voor een pannenkoek. de volgende ochtend doe je wat olijfolie in een pan, giet er een scheutje van het beslag op en laat het aan een kant bakken totdat zich luchtblaasjes vormen. Keer de pannenkoek om. Voeg nu een paar sneden vers, niet gerookt en lichtgezouten buikspek toe (liefst niet te dik gesneden). Laat dit op een hevig vuur even sissen. Doe dan de pan op een kleiner vuur, en bak er een eitje.
Dit is echt geen werk (het meeste werk is het deeg maken en dat doe je vooraf voor de hele week) en het smaakt verrukkelijk!