Daisy weet ons met veel overtuiging uit onze veilige comfortzone te verjagen en nodigt ons uit op zoek te gaan naar onze creatieve IK.
Wat is creativiteit en waar komt het vandaan.Soorten creativiteit en creatieve vaardigheden.
Hoe gaan we creativiteit naar boven laten komen en stimuleren?
We krijgen ook nog enkele tools aangereikt om meer in ons project te steken en er meer uit te halen.
In de namiddag krijgen we feedback op onze projectanalyse. We zijn goed op weg dus smijten we ons maar meteen op het projectplan. We maken afspreken om ervoor te zorgen dat we tegen de volgende meeting met Karlien zo ver mogelijk gevorderd zijn zodat we snel vorm kunnen geven aan de Huldenberg erfgoedwandeling voor kinderen.
Wat nemen we mee uit de brainstormsessie met de 6 hoeden?
Wat moet er zeker in de wandeling zitten?
Wat willen we graag in de wandeling verwerken ook al is het op het eerste zicht nog niet realistisch?
Waar moeten we op letten. Welke valkuilen hebben we aangetroffen in andere voorbeelden?
Wat zijn dingen die we meenemen uit andere voorbeelden?
Bert regelt ondertussen een nieuwe date met Karlien op 3 november.
We zien haar in de namiddag om het project vorm te geven en enkele keuzes door te hakken en knopen te maken.
Bert, Nina en ik spreken 's morgens al af om de wandeling nog eens te doen en zo een kaart uit te tekenen en ideeƫn uit te werken.
Voor onze wekelijkse dosis multi-media doen we af en toe een skype-meeting. Lijkt op het eerste zicht no big deal maar als je weet dat we tijdens die meeting ook nog samen werken aan een google-drive-document, foto's delen via Whatsapp, documenten doormailen, in office teksten op punt zetten en het hele wereldwijde web doorzoeken naar voorbeelden van erfgoedwandelingen, dan ... whatever... (Welkom in de 21e eeuw.)
Al die blip blip is niet mijn da da en toch slagen we er in productief te zijn.
Zo lossen we samen de W-vragen op.
Bespreken we samen de communicatie met Karlien.
Prikken we data om nog eens met Karlien af te spreken.
Geven we vorm aan de project analyse
Overlopen we ieders deel-opdrachten.
Overlopen we pro's en contra's van voorbeelden van andere erfgoed wandelingen die we her en der zijn gaan schooien op toeristische diensten.
Helpen we elkaar bij individuele taken en deadlines (merci Nina)
Bespreken we wie wat doet tegen de komende lesdag.
Zijnde: Ieder zoekt nog een voorbeeld van erfgoed-bundel
Zelf iets uit de grond stampen gaat veel makkelijker als je een voorbeeld hebt dus zijn we op pad gegaan om als kind de erfgoedwandeling in Diest en Scherpenheuvel doen.
Scherpenheuvel heeft een app. Dat willen we graag een proberen. De app stuurt je van punt naar punt en op elke plaats krijg je automatisch uitleg over wat er te zien is. Helaas werkte het niet goed en hebben we de poging moeten staken na het 3e punt. Dan zijn we de papieren versie gaan halen. We kozen voor de kindgerichte wandeling door het oude centrum van Scherpenheuvel lang alle belangrijke bezienswaardigheden. We moesten ook tekeningen doordrukken op verschillende plaatsen wat het nodige plezier opleverde. De link met de geschiedenis was niet echt aanwezig. Die konden we erbij lezen in een apart boekje.
Conclusie: Mooie wandeling, Leuk en uitdagend. Link met het erfgoed is vaag. Bundel is mooi uitgewerkt. Wel erg beperkt, beknopt en soms niet relevant. (zoek de acht verschillen in 2 sprookjes tekeningen.)
"Vlieg erop uit in Diest" leidt ons door Diest. In de zomer kan je je neus achterna lopen door middel van geur-opdrachten. Zonder geurtjes vinden we onze weg ook best.We krijgen een leuke bundel die ons de weg toont aan de hand van een wegbeschrijving. De uitleg is niet altijd duidelijk en we lopen enkele keren wat verkeerd. Moeilijke woorden zoals meander worden niet uitgelegd. Er zitten leuke opdrachten in verwerkt die de fantasie aanspreken en de aandacht erbij houden.
Conclusie: Link met erfgoed is ook hier vaak vaag. Opdrachten soms irrelevant. Het is een leuke activiteit die je langs leuke en mooie plekken in Diest leidt. Rolstoel en buggy-toegankelijkheid is op sommige plaatsen echt niet in orde. De bundel ziet er heel leuk uit en nodigt ook uit om deel te nemen. De opdrachten zijn erg gevariƫeerd. Een kaart in de bundel lijkt ons wel welkom. Zo kan je af en toe checken of je nog juist loopt.