Bewust als we zijn carpoolen we tot Huldenberg waar zoals verwacht de dag begint met koffie op het gemeentehuis (dienst vrije tijd) met Karlien en Norbert.
Piet kan door zijn knie blessure niet ver wandelen dus heeft een rolstoel mee. Zo testen we ineens de (buggy) toegankelijkheid van de wandeling.
We vatten de wandeling aan. Norbert vertelt over alles wat we kunnen zien. Niet enkel over het erfgoed. Ook over de natuur weet hij veel te vertellen. Nina noteert ijverig. We proberen te denken als een kind / leerkracht en vragen door om de juiste weetjes te verkrijgen. Ook Norbert en Karlien zoeken mee naar methodieken en weetjes die de aandacht van de kinderen erbij kan houden. Het kasteel met de prinses, de pomp die geen pomp is, de kapel, de Ijse, het gemeentehuis, de watermolen, het druiventros-kunstwerk, de kerk, de pastorie, het Pastoorsbos. We komen er alles over te weten.
Tegen 13u zijn we rond, gaan we nog een hapje eten en doen we de nabespreking. We zien elkaar morgen weer voor test-wandelingen in Diest en Scherpenheuvel.
Vermits we vrij ver van elkaar wonen en het toch belangrijk vinden om nog eens samen te zitten om het verder verloop van het project te bespreken hebben we gekozen voor een skype-meeting. Op zich al een avontuur maar het werkt en heeft resultaat opgeleverd.
We hebben donderdag 12/10 een wandeling gepland met Karlien en Norbert (dé erfgoed kenner van Huldenberg) om onze erfgoedwandeling eens te verkennen en eens te horen/ zien wat daar allemaal over te vertellen valt.
Voor het zover is moest er nog eerst heel wat geregeld worden. Hoe geraken we allemaal daar, waar spreken we af om te carpoolen, hoe gaat de geblesseerde de wandeling zonder kleerscheuren uitlopen, wie neemt wat mee en wat willen we zeker te weten komen aanstaande donderdag.
We hebben ook het idee besproken om een aantal reeds bestaande erfgoed wandelingen (voor kinderen) te gaan uitproberen om ideeën op te doen. Het leek ons allen een goed idee dus hebben we een datum gezocht waarop we alle 3 beschikbaar waren en vrijdag de 13e oktober zal het worden. Diest en Scherpenheuvel liggen niet zo ver en hebben wel wat te bieden. We spreken vrijdag de 13e om 9u af in Diest.
Piet heeft enkele erfgoed wandelingen opgezocht om eens te zien wat de mogelijkheden en verschillen zijn. We hebben deze samen eens overlopen en besproken wat we goed, minder goed, handig en leuk vonden om zo een vorm te kunnen geven aan onze eigen uitwerking. We kwamen erachter dat onze tocht een duidelijke kaart moet hebben, speels moet zijn, veel (inter)actie en er moeten zoveel mogelijk linken zijn met het erfgoed. We hebben in de voorbeelden ook enkele valkuilen gezien waar we zelf niet willen inlopen zoals: niet werkende web link's, onoverzichtelijke routebeschrijvingen, ...
Het is leuk te zien dat ieder van ons zijn taken maakt en gemotiveerd is om tijd en energie te steken in dit project. Als we zo verder gaan komt dat dik in orde.