Voilà, alle maten zijn genoteerd voor het nageslacht, nog een fotoke van genomen, en de doos mag dicht. Achteraan zie je nog 'overschot' polyester, dat is ook aan de voorzijde terug te vinden. it is om de kromming van de bovenbouw en de afronding achteraan in één stuk te kunnen maken. Zal dan wel waterdicht zijn!
Op deze manier wordt de vloer en de rug afgewerkt: 2mm polyester aan de buitenzijde, 40mm styrodur binnenin en 4mm populierenmultiplex aan de binnenzijde. De zijwanden en het dak zijn een andere zaak: daar waar de (hang)kasten moeten komen volstaat de 4mm multiplex niet om iets tegen te schroeven; balkjes mee verlijmen zou voor koudebruggen en/of aftekening aan de buitenzijde kunnen zorgen. Een extra strip van 10mmdik en 70mm breed mee verlijmen onder de 4mm multiplex en de isolatie daar op 30mm houden lost de zaak weeral op. Wel veel puzzelwerk...
Zelfbouw is zelfbouw, dus ook de sandwichpanelen worden thuis gemaakt. 2K PU lijm lijkt de beste lijm te zijn, polyesterplaat van 2mm heb ik, weeral toevallig, tweedehands kunnen vinden. Populieren multiplex is bij elke houthandelaar te verkrijgen en mijn buurman heeft plaats genoeg voor een, tijdelijke, chapke van 6m bij 2.5m, kwestie van mooi recht te kunnen starten. Mijn houthandelaar heeft ook nog populierenblokplaat van 40mm dik, ideaal voor de kanten van de panelen mee af te werken. In de bodem worden koud- en warmwaterleiding klaar gelegd en enkele wachtbuizen voor elektriciteit van links naar rechts te krijgen. Als balast voor het verlijmen gebruik ik massa's betonklinkers.
Het is de bedoeling om later een tweede bed te maken in de cabine. Dit moet wel eentje zijn dat naar boven kan als het niet gebruikt wordt, kwestie van een redelijke hoofdruimte over te houden tijden het rijden. De scharnierpunten hiervoor worden voorzien.
Ondertussen koudgewalst U-profiel van 70 x 30 gekocht voor het hulpchassis. Om de zaak toch zo licht mogelijk te houden worden de nodige gaten gefreesd.
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.
De rechterkant is terug zoals het moet zijn! De bak voor de passagierstoel moet nog een behandeling krijgen en de rubbers van de deur worden vervangen.
De wagen ziet er op het eerste zicht behoorlijk uit, maar.... als we wat beter kijken, en wat rotte delen wegslijpen, ziet het iets minder goed uit. Echter geen paniek, 't zal iets langer gaan duren, maar we gaan ervoor.
De camper afdanken is dat, maar hoe moet dat dan verder? Ik was reeds langer van plan zelf volledig een camper te maken, ook het basisvoertuig had ik op 't oog. Het toeval wil dat dat basisvoertuig ter beschikking was, en nog wel voor een prikje. Zoals te zien is het een Citroën C25, echter met gewijzigd chassis. Het originele chassis is achter de dubbele cabine afgezaagd en er is een volledig ander chassis met dubbele achteras onder geschoven. Zo mag het totale gewicht nu 4800kg bedragen. Ik wil toch trachten onder de 3500kg te blijven, uiteindelijk blijft het nog altijd een 2500cc TD van de vorige generatie. De wagen is er dus, maar voordat we kosten gaan maken, eerst info opdoen. Het is blijkbaar niet zo vanzelfsprekend meer, zoals in 1984, om een camper zelf te bouwen. Toelating van de overheid en van de constructeur worden bekomen. Misschien gelukkig voor mij is het door het gewijzigde chassis geen Citroën meer maar een Pijpops. Pijpops is een bedrijf dat oa marktwagens bouwt en nog steeds aktief is, daar kunnen we dus nog terecht voor meer gegevens. Pijpops heeft in het verleden zelfs enkele CX-en voorzien van dubbele achteras, prachtig werk hoor. Ook trachten we nu de wetgeving voldoende te doorgronden: wat mag, wat kan, wat kan niet...
'Als marktkramer ben ik geboren'... Inderdaad, ons oud busje was origineel een marktwagen, door ons omgebouwd tot camper. 20 jaar dienst had ie erop zitten, van Noorwegen tot rondje Madrid, elk uithoekje van België en Frankrijk. Maar de sleet begon toch zwaar te worden, vooral voor mij. 't Deed een beetje pijn, maar hij heeft ondertussen een derde leven gekregen en gaat nu regelmatig naar muziekfestivals; nog steeds als camper!