Inhoud blog
  • Nummer 1: de 10 km lopen
  • Nummer 16: paintballen
  • Nummer 18: van onze slaapkamer een gezellige kamer maken
  • Nummer 15: gaan shoppen in Londen
  • nummer 29: een kookboek kiezen en ALLE gerechten uit dit boek maken deel 10: the end
    Zoeken in blog

    Op naar de 40!
    40 to-do's voor mijn 40ste...
    10-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 1: de 10 km lopen
    Helaas heb ik deze uitdaging niet kunnen halen. Ik liep op een bepaald moment vlot 9 km en heb zelfs eens 9km570m gehaald (maar toen moesten we stoppen omdat er een fel onweer uitbrak). Iets daarna begon ik met mijn knieën te sukkelen. Blijkt dat ik ernstig kraakbeenletsel heb in beide knieën. Dus op doktersbevel mag ik nooit meer lopen (toch niet langer dan 1,5 km). Heel jammer allemaal. Omdat dit een geval van overmacht is, heb ik besloten dat ik deze uitdaging toch mag schrappen, aangezien 9km570 toch bijna 10 km is :) :) :).

    10-04-2016 om 14:21 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 16: paintballen
    Deze week gingen we naar centerparcs. De ideale moment om nog eens een uitdaging aan te gaan. Ik had nog nooit gepaintbald maar iets zei me dat dit wel iets voor mij zou kunnen zijn. We kozen uiteindelijk niet voor paintballen maar voor lasershooten, omdat de kinderen dan ook mee konden doen. We amuseerden ons rot. We verloren met onze ploeg (bestaande uit 2 gezinnen met jonge kinderen) wel constant tegen de andere ploeg (bestaande uit 17jarigen) maar we gingen er volledig voor, tot met modder besmeurde broeken en een pijnlijke knie bij mezelf achteraf. Helaas heb ik geen foto kunnen trekken, aangezien we allemaal meededen en ik mijn toestel niet aan de kant wou laten liggen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

    10-04-2016 om 14:18 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    21-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 18: van onze slaapkamer een gezellige kamer maken
    De afgelopen maanden hebben we onze slaapkamer helemaal opgeknapt. Het oude behangpapier van de mensen die hier voor ons woonden, hing nog tegen de muur, gordijnen hadden we niet en de meubels hadden hun beste tijd gehad. We gingen voor een neutrale, rustige sfeer met hier en daar wat accentjes. Duurste aankoop was natuurlijk het bed, maar na meer dan 10 jaar te sukkelen op een matras waarbij we beiden steeds rugpijn hadden bij het opstaan, mocht het al eens wat meer kosten ;). De kleerkast is veel groter dan onze vorige, waardoor ik de strijk (die ik op onze kamer doe) gewoon in een lade kan opbergen, zodat ik er niet meer op hoef te kijken vlak voor het slapen gaan :). We zijn content. Het enige wat nog moet gebeuren, is een paar extra kadertjes zoals het gedichtje van Toon Hermans hangen, maar daarvoor moet ik nog een paar keren in de Kringwinkel passeren. 















    21-02-2016 om 15:18 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    20-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 15: gaan shoppen in Londen
    Vorige week gingen we met het gezin en vrienden naar Londen. Ik was daar op mijn 17de geweest met de school, maar herinnerde me er zo weinig van. Geen idee eigenlijk wat we toen die 4 dagen gedaan hebben :/. Deze keer stonden alle traditionele must-see's op het programma: Tower, Tower Bridge, Changing of the Guards, Hyde Park, China Town, National History Museum, Science Museum, een musical van Charlie and the Chocolate Factory, London Eye, ... De kinderen vonden het fantastisch. Ze vonden Londen nog veel leuker dan Parijs, maar dat kan natuurlijk ook komen door het vriendinnetje en haar ouders die deze keer mee waren. We hadden, alweer, super veel geluk met het weer. Shoppen stond natuurlijk op het programma, maar dan helemaal op kindermaat (en stiekem heb ik daar ook het meest van genoten: de indrukwekkende M&M's winkel, het onevenaarbare Hamley's, het kitscherige Harrods en de Disney Store. We deden het allemaal en vonden het fantastisch!!!











    20-02-2016 om 11:01 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    17-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nummer 29: een kookboek kiezen en ALLE gerechten uit dit boek maken deel 10: the end
    Nummer 58: Groenten in de oven met een heerlijke dikke saus van witte bonen: de kinderen en ik waren niet zo zot van de aubergines. De combinatie van de saus met de zoete aardappelen werd wel gesmaakt.

    Nummer 59: Gegrilde zalm met groenten en nori: vonden we maar gewoontjes: de kinderen hebben de nori er ook uitgevist omdat ze dat raar vonden smaken

    Nummer 60: Albacoretonijn met pittige aubergines: hiervoor heb ik gewone tonijn gebruikt, aangezien ik de albacoretonijn niet vond. We waren niet zo enthousiast over dit gerecht en dit puur omdat aubergines het hoofdbestanddeel uitmaken. Echt ons ding toch niet, die aubergines

    Tot slot: ik heb nu alle 60 gerechten gemaakt uit dit boek. Vaak merkte ik toch dat ik met mijn eerste gevoel bij het lezen van een recept juist was. Ik ken de smaken die ik graag heb en ik weet wat ik niet graag lust. Veel gerechten waren met aubergines en sojasaus en dat vormde meestal een afknapper. Maar er staan minstens 10 gerechten in het boek die we met heel veel graagte nog zullen maken. Sven en ik waren vooral te vinden voor het soepje met champignons en garnalen en ook het slaatje met citrusvruchten en ricotta. De kinderen vragen nu alweer achter de chocomousse en noten in chocolade. Dus het was zeker een nuttig 'experiment'. Ik ben ook blij dat ik dit kookboek koos omdat het verder van mijn bed is dan de meeste kookboeken die er op de markt zijn. Ik heb heel wat ingrediënten leren kennen waar ik daarvoor nog nooit van gehoord had, zoals pollen van bijen en chiazaad, en die we nu wekelijks wel in ons menu steken (zeker bij het ontbijt). 






    17-08-2015 om 17:40 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    05-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 3: met de kinderen gaan kamperen in een tent
    We zijn net terug van een 3daagse kampeertrip met de kinderen. We kozen voor camping Parc La Clusure en huurden daar een tent (aangezien we zelf, buiten 1 kampeerstoeltje en 2 slaapzakken) over geen kampeermateriaal beschikken. Jammer genoeg viel onze trip in een van de weinige hittegolven in België: 35 tot 38 graden, dus je al raden wat dat in een tent moet gegeven hebben. Vandaar ook dat we ganse dagen aan/in het zwembad van de camping en aan/in het riviertje dat naast de camping stroomde hebben gelegen. Pas tegen 23u konden we onze tent in voor te slapen. De kinderen en Sven hebben super geslapen, ik helaas wat minder. Het was een leuke ervaring, zeker met de meisjes erbij, maar toch niet echt mijn ding. Ik vind het leuk voor 1 à 2 nachtjes, maar een derde nacht zag ik eigenlijk al niet meer zitten :/



    05-07-2015 om 12:36 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    22-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 20: in een boomhut blijven slapen
    Dit weekend bleven we in een boomhut slapen. Dat stond al langer op mijn lijstje omdat het echt kamperen back-to-basics is en ook natuurlijk omdat het een heel avontuur is voor de kinderen. We huurden een boomhut met een ienieminie-keukentje/eetkamertje, een ienieminie kinderkamer en een van-muur-tot-muur-matraskamer voor ons. We hebben ons goed geamuseerd. Gelukkig hadden we goed weer, want om in die boomhut nu te vertoeven met een ganse dag regen zou ik nu toch niet direct zien zitten :)











    22-06-2015 om 19:37 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nummer 29: een kookboek kiezen en ALLE gerechten uit dit boek maken deel 9
    Nummer 47: gestampte en gebakken bloemkool met paddenstoelen: vonden wij overheerlijk, heel eerlijk gerechtje en gemakkelijk klaar te maken

    Nummer 48: Quinoa met groenten: was wel ok, maar de gekookte bietjes missmaakten erbij, misschien de volgende keer verse bietjes gebruiken?

    Nummer 49: Havermoutpap: de eerste hapjes waren lekker, maar daarna word je het snel beu

    Nummer 50: warme, zachte chocolade met smeuïg fruit: vonden we echt niet lekker hoewel we dus wel van chocolade en fruit houden. De kippen vonden het wel lekker ;)

    Nummer 51: Tarte Tatin met witloof: Sven vond dit superlekker. De kinderen en ik niet maar wij eten dan ook niet graag witloof.

    Nummer 52: Tian van mozarella, courgette, aubergine en tomaat: was maar gewoontjes, we zijn de aubergine ook stilaan beu. Echt onze groente niet.

    Nummer 53: Warm fruit in een heerlijke crème van kokosmelk: ik heb hier diepvriesbessen bij gebruikt en dat was duidelijk een fout: de bessen smaakten in het gerecht veel te zuur door. Dus volgende keer met verse bessen maken :)

    Nummer 54: Uien opgevuld met gehakt en tomatensaus: vonden wij wel lekker, maar de kinderen niet (totdat ik het mixte en als saus bij hun pasta gaf)

    Nummer 55: Carpaccio van hert met gebakken rode biet: toppertje! kan zo als feestgerecht gegeven worden

    Nummer 56: Kriel- en zoete aardappelen met groenten en kruiden: vonden we enorm smakelijk, jammer genoeg vonden de kinderen de zoete aardappelen maar niets.

    Nummer 57: Curry van rode biet met kip: de saus was te pittig voor ons, de volgende keer moet ik er minder currypasta in doen. 






















    22-06-2015 om 19:34 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    11-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nummer 29: een kookboek kiezen en ALLE gerechten uit dit boek maken deel 8
    Nummer 35: Schorseneren met zeebaars: heel lekker en supereenvoudig klaar te maken

    Nummer 36: gebakken sla met krokante ham en knoflookchips: overheerlijk en snel klaar

    Nummer 37: Kip met shiitake, spinazie en gember: vonden wij heel lekker, de kinderen echter niet, lijkt me echt zo iets om te maken als je je grieperig voelt, comfortfood maar gezond

    Nummer 38: lamsvlees met groenten: vonden we maar gewoontjes

    Nummer 39: Dagelijks fruitontbijt: dit zou ik inderdaad ook wel iedere dag kunnen eten, maar we zullen het houden met af en toe eens in het weekend, want het is nogal duur met als dat vers fruit. Dankzij dit gerechtje heb ik wel pollen leren kennen, dit eet ik nu iedere dag, want het is blijkbaar heel goed voor mensen met een lage bloeddruk

    Nummer 40: Kwartel met granaatappel: heerlijk, ook ideaal om te geven als voor- of hoofdgerecht bij feestjes, Alleen waren de kinderen niet zot van de granaatappels

    Nummer 41: Sushi van quinoa met avocado: ik ben geen sushi-fan door nori, maar dit vond ik ongelooflijk lekker, dit gaan we zeker nog vaak maken.

    Nummer 42: Bosbessen met een crumble van zaden, havermout en honing: superlekker, is gewoon een dessert ipv een ontbijt :). de kinderen vonden de bosbessen wel niet zo lekker, dus misschien de volgende keer met een andere fruitsoort maken. Ze vonden de crumble wel heel lekker.

    Nummer 43: geroosterde dorade met spinazie, geraspte kokos en kurkuma: ik vond dit lekker, maar was geen fan van het sausje over de vis; eigenlijk heeft dit gerecht dat sausje niet nodig.

    Nummer 44: Kip met mosterd, spek en tomaten: wij vonden dit heel lekker, maar de kinderen zijn geen fan van warme tomaten, misschien dat ik het de volgende keer terug maak, maar zonder de tomaten en er een slaatje bij geef of boontjes

    Nummer 45: Tomaten met feta en kruiden: omdat de kinderen niet zo dol zijn op warme tomaten, had ik voor hen de ingrediënten koud gelaten en die van ons in de oven gezet. Zo werd dit gerecht door heel ons gezin enorm gesmaakt.

    Nummer 46: Ovenschotel met ui, tomaat, en een krokante, kruidige parmezaankorst: vonden we super, precies een gezonde pizzasmaak
























    11-05-2015 om 18:29 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 38: bezoek aan het Atomium en Manneke Pis
    Waarschijnlijk denk je nu: hoe kan het nu dat er iemand 35 jaar geworden is, toch wel 20 jaar onderwijs heeft genoten en nog nooit in het Atomium geweest is en Manneke Pis gezien heeft. Toch is het zo. Het Atomium had ik minder modern verwacht, een beetje een vergane glorie, maar dat was helemaal niet. Manneke Pis was zoals ik hem verwacht had. We zijn dan ook maar direct naar Jeanneke Pis gaan kijken. Dat vonden de kinderen natuurlijk hilarisch. 











    11-05-2015 om 18:26 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    12-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 7: op de eiffeltoren staan
    Deze paasvakantie gingen we 4 dagen naar Parijs. Ideaal moment dus om nummer 7 van mijn checklist af te vinken, namelijk op de Eiffeltoren staan. Ik ging met Jolien en Saartje helemaal tot boven (wel met de lift). Het was een hele belevenis, voor hen, maar ook voor mij. Saartje voelde zich op het hoogste puntje wel niet helemaal op haar gemak, maar we hebben toch van Parijs vanuit die hoogte kunnen genieten. Zeker een must als je in Parijs bent. En voor degenen die een beetje hoogtevrees hebben: dat heb ik ook en ik heb me op geen enkel moment ongemakkelijk gevoeld. Dus laat dat je niet tegenhouden. 











    12-04-2015 om 12:58 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nummer 29: een kookboek kiezen en ALLE gerechten uit dit boek maken deel 7
    Nummer 29: chateaubriand met gebakken bloemkool: heel lekker! alleen ga ik de bloemkool toch volgende keer kleiner snijden zodat het beter doorbakken is

    Nummer 30: Carpaccio van zalm met slierten van groene asperges en een heerlijk oosters sausje met pindanoten: overheerlijk! ideaal gerechtje/hapje/voorgerechtje ook voor als er mensen komen eten.

    Nummer 31: Dikke spinaziesoep met feta: dit vonden we echt niet lekker. De spinaziesoep heeft een rare textuur en smaakt te weinig door.

    Nummer 32: Gegrilde zalm met courgetterolletjes: lekker, maar veel te veel werk als je dit voor 4 man moet klaarmaken. De zalm zo klaarmaken is heel eenvoudig en lekker, maar de courgette ga ik toch in het vervolg gewoon in stukjes doen. De kinderen vonden het sausje erbij ook niet zo lekker

    Nummer 33: chocolademousse met sausje van grand marnier: heel lekker en ook heel gemakkelijk klaar te maken voor bij bezoek. Voor de kinderen wel zonder het sausje :)

    Nummer 34: Rosbief met spinazie en wortelsausje: dit vonden we allemaal heel lekker, voor herhaling vatbaar












    12-04-2015 om 12:47 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    25-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nummer 29: een kookboek kiezen en ALLE gerechten uit dit boek maken deel 6
    Nummer 23: slaatje van zalm met krokant gebakken zalmvel: heel lekker, ook lekkere vinaigrette en het gebakken zalmvel is overheerlijk

    Nummer 24: appel met mozarella in de oven: hier waren we niet zo zot van

    Nummer 25: chips van rode biet met hummus van kikkererwten en rode biet: heel lekker, alleen is het in chips snijden van de rode biet nogal veel werk, dit moet eenvoudiger kunnen. De hummus is heel lekker, ook als broodbeleg of dip voor iets anders. Dit maak ik zeker nog eens opnieuw

    Nummer 26: kruidige quinoa met broccoli en gebakken paddenstoelen: een heel lekkere combinatie, vooral de hazelnoten er in zijn heel verrassend. Dit was de dag erna koud als lunch ook nog lekker. Dus absoluut een aanrader.

    Nummer 27: Konijn met ratatouille: mijn moeder maakt overheerlijk konijn met biersaus en deze versie heeft me dus niet kunnen overtuigen. Toch liever het konijn van mijn moeder :)

    Nummer 28: roodbaarsfilet met ratatouille: heel lekker en ook heel eenvoudig en snel klaar te maken. Ideaal gerechtje dus voor een drukke werkweekavond. 











    25-03-2015 om 19:36 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    19-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 29: een kookboek kiezen en ALLE gerechten uit dit boek maken deel 5
    Gerecht 16: chocolademoelleux  zonder meel: jammer genoeg heb ik deze te lang in de oven gelaten, dus het was een cakeje ipv een moelleux. De smaak zat wel heel goed

    Gerecht 17: groene asperges in omelet en ham gerold: overheerlijk en gemakkelijk te bereiden; ideaal als lunch of als deel van een brunch

    Gerecht 18: wraps van spitskool gevuld met geitenkaas en groenten: hier kon ik van blijven eten, zoooo lekker en je kan inderdaad de restjes van je groenten erin verwerken

    Gerecht 19: linzenpaté: vonden wij heel lekker (maar de kinderen hebben het niet willen proeven), gemakkelijk om mee te nemen naar het werk samen met een fris slaatje

    Gerecht 20: rauwe heilbot met sesamolie en koriandersausje: de heilbot met sesamolie vonden we heel lekker, maar koriander is ons ding niet

    Gerecht 21: soepje met garnalen, champignons en lente-uitjes: echt superlekker en eenvoudig klaar te maken; dit hebben we zelfs ondertussen al twee keer gegeten en Sven vraagt nu al om het een derde keer klaar te maken

    Gerecht 22: gebakken groene groenten: dit heeft iedereen gesmaakt, maar is niet super origineel, we eten de groenten ook liever apart














    19-02-2015 om 17:55 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    05-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nummer 29: een kookboek kiezen en ALLE gerechten uit dit boek maken deel 4
    Gerecht 11: koekjes met zaden, noten en fruit: veel verschillende en dure ingrediënten nodig en niet zo speciaal, de kindjes aten dit niet graag

    Gerecht 12: salade van wortel en rode biet met pistachenoten en granaatappel: heel gemakkelijk te maken en superlekker, dit zou ik iedere week wel kunnen eten

    Gerecht 13: gerookte zalm opgevuld met krab, zalmeitjes, groenten en dillesaus: sven vond dit heel lekker, maar ik niet, de krab in blik smaak bevalt me totaal niet en verpeste het gerecht

    Gerecht 14: zadengebak: sven vond dit lekker, maar ik vond het nogal droog

    Gerecht 15: wrap van nori met zalm, avocado, tomaat en garnaal: de vulling is superlekker, een ideaal fris hapje, maar de nori smaakte sven niet. De nori was ook nogal taai, misschien dat ik iets fout hiermee gedaan heb. 










    05-02-2015 om 13:36 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    27-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 35: twee weken zonder tv in de winter: check
    Ondertussen heb ik mijn twee weken zonder tv in de winter afgerond en het ging eigenlijk allemaal veel vlotter dan dat ik gedacht had. Ik heb de tv totaal niet gemist (enkel op zondagavond omdat er dan 2 reeksen zijn die ik echt volg). Daarbij komt nog dat alles veel rustiger was in huis. Geen gestress om alles gedaan te krijgen zodat ik toch na bedtijd van de kinderen, naar tv zou kunnen kijken. Ik verschoot er van hoeveel tijd ik extra had om nog wat andere dingen te doen, zoals lezen, betere menu's op maken, ons inschrijven voor een voedselteam (wat al jaren het plan is, maar je moet er tijd voor kunnen vrijmaken), praten met Sven, vroeger gaan slapen, ... Het is zelfs zo goed meegevallen voor ons beiden, dat we besloten hebben om de programma's die we echt willen zien, op te nemen en dan die op 2 à 3 avonden te bundelen. Op de andere avonden gaat de tv gewoon uit na bedtijd van de kinderen. Hopelijk houden we dit goed vol en vervallen we niet in onze vroegere gewoonte...

    27-01-2015 om 08:29 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    24-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nummer 29: een kookboek kiezen en ALLE gerechten uit dit boek maken, deel 3
    Ondertussen heb ik weer wat gerechtjes uit Puur Eten gemaakt. Een aantal zijn super meegevallen, andere dan weer niet. Ik merk toch vaak dat als ik op voorhand denk dat iets lekker gaat zijn, dat het ook is. Terwijl ik, als ik twijfels heb aan combinaties, het meestal ook niet zo goed vind.

    Gerecht 4: Gekruide gare kerstomaatjes met feta: gemakkelijk klaar te maken, wel lekker, maar ook niet super. Ik denk niet dat we dit nog eens maken.

    Gerecht 5: Gehaktballen met groenten: dit vonden we niet lekker. Het was ook een heel gedoe om die balletjes rond te krijgen, het mengsel viel constant uit elkaar.

    Gerecht 6: chocolade met noten: superlekker, alle vier hebben we hier enorm van gesmuld, dit maken we zeker nog!

    Gerecht 7: Courgettes en tomaten met feta: heel lekker, met die geroosterde hazelnoten. Jammer genoeg vonden de kinderen het niet zo lekker.

    Gerecht 8: heerlijke rilletes met makreel: ideaal hapje voor in de zomer, heel origineel en lekker

    Gerecht 9: citrusvruchten met ricotta en pistachenoten: dit vonden we allemaal overheerlijk, we hebben het wel als middagmaal gegeten, omdat ontbijten bij ons heel snel moet gaan. Dit zou ik ieder weekend wel kunnen eten! De kinderen willen het de volgende keer zonder mandarijntjes en met meer pompelmoes

    Gerecht 10: Ragout met slierten van courgette: overheerlijk! De smaken zitten helemaal goed en het is lekker vullend. Goed alternatief voor de spaghetti. De kinderen waren er ook zot van, vooral van het gehakt/wortelmengsel. Dit gaan we vaker maken. 














    24-01-2015 om 19:48 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    14-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nummer 35: 2 weken zonder tv in de winter
    Misschien moet ik eerst wat uitleg geven over waarom ik dit eens wil doen. Ik ben overdag vaak druk bezig met het werk, de kinderen en het huishouden. Daardoor plof ik op de avonden dat ik niet moet werken of nergens moet zijn, meestal om 8u 's avonds in de zetel voor tv en kijk ik het een programma na het andere, of ik het nu goed vind of niet. Ik lig echt heel graag in de zetel te zappen. Voor mij is dat de ideale manier om op korte tijd ontstressed te raken. Het is gewoon een automatisme geworden waar ik niet meer teveel over nadenk. Op vakantie is dit natuurlijk wel anders, dan mis ik de tv totaal niet, omdat ik geen seconde van de vakantie wil missen. Dus nu wou ik eens uittesten of ik, als ik verplicht 14 dagen geen tv mag kijken, of ik dan automatisch andere zaken (misschien creatief, misschien organisatorisch, misschien huishoudelijk) zou gaan doen. Maar dit vooral zonder het vooraf te plannen wat ik 's avonds ga doen. De bedoeling is om, als dit een positieve ervaring is, toch meer selectief te worden in wat we kijken en tijd te steken in andere zaken. Dus nu ben ik dag 2 bezig zonder tv. Gisterenavond was ik later thuis en heb ik op facebook gezeten, een spelletje op de ipad gespeeld en vroeger in bed gekropen om te lezen. Vanavond ben ik al iets gaan afhalen van freecycle en hebben Sven en ik de agenda's overlopen. Direct beginnen we aan de menu en het boodschappenlijstje voor volgende week. Tot nu toe dus geen enkel probleem, maar ik vrees dat ik zondag, wanneer er twee goede reeksen zijn die we volgen, het wel moeilijk ga hebben. Wat me wel tot nu toe al opvalt, is hoe rustig het in huis is zonder tv. Niet onaangenaam.  De rest van dit bericht zal volgen binnen 12 dagen. 

    14-01-2015 om 20:42 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nummer 29: een kookboek kiezen en ALLE gerechten uit dit boek maken, deel 2
    gerecht 2: koekjes van havermout, banaan en kokos: superlekker en echt letterlijk 3 ingrediënten mengen en dan bakken, dus ook heel gemakkelijk. Dit maken we nog eens.

    gerecht 3: kip met curry: heel eenvoudig te maken, heel lekker (alleen voor Sven volgende keer de koriander in zijn portie weglaten). Ook de kinderen hebben er van gesmuld!





    11-01-2015 om 18:01 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)
    10-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nummer 29: een kookboek kiezen en ALLE gerechten uit dit boek maken
    Dit stond al een hele tijd op mijn to-do-lijstje. Ik hou enorm van koken en het ontdekken van nieuwe gerechten, maar als ik een kookboek koop, dan is het al een heel succes als ik effectief 5 gerechten uit dat kookboek klaarmaak. Ik hou wel van nieuwe ingrediënten, maar toch speel ik vaak op 'safe'. Smaakcombinaties die ik al ken, ingrediënten die ik superlekker vind, altijd krijgen ze de voorrang. Dus nu dus eens een kookboek van a tot z klaarmaken. Ik heb gekozen voor ' Puur eten dat je gelukkig maakt' van Pascale Naessens. Enerzijds omdat ik haar manier van koken enorm apprecieer: eerlijke ingrediënten, weinig ingrediënten en niet de klassieke tripartite: vlees, groenten, patatten. Anderzijds heb ik haar boek gekozen omdat ik natuurlijk ook wat wil afvallen de komende maanden (zie nummer 2) en ik hoop van haar gerechten een paar kilo te verliezen (gecombineerd met lopen). In totaal zijn het 60 gerechten, dus dit bericht zal zeer regelmatig een update krijgen :)

    gerecht 1: spiegelei met rode biet en spinazie: de eerste hapjes hebben me enorm gesmaakt, maar na een tijdje steekt de rode biet wat tegen. Misschien gewoon de volgende keer de helft rode biet, de helft champignons, om de felle smaak van de bietjes wat tegen te gaan.








    10-01-2015 om 00:00 geschreven door Elke  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 17/08-23/08 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 06/10-12/10 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs