Nummer 58: Groenten in de oven met een heerlijke dikke saus van witte bonen: de kinderen en ik waren niet zo zot van de aubergines. De combinatie van de saus met de zoete aardappelen werd wel gesmaakt.
Nummer 59: Gegrilde zalm met groenten en nori: vonden we maar gewoontjes: de kinderen hebben de nori er ook uitgevist omdat ze dat raar vonden smaken
Nummer 60: Albacoretonijn met pittige aubergines: hiervoor heb ik gewone tonijn gebruikt, aangezien ik de albacoretonijn niet vond. We waren niet zo enthousiast over dit gerecht en dit puur omdat aubergines het hoofdbestanddeel uitmaken. Echt ons ding toch niet, die aubergines
Tot slot: ik heb nu alle 60 gerechten gemaakt uit dit boek. Vaak merkte ik toch dat ik met mijn eerste gevoel bij het lezen van een recept juist was. Ik ken de smaken die ik graag heb en ik weet wat ik niet graag lust. Veel gerechten waren met aubergines en sojasaus en dat vormde meestal een afknapper. Maar er staan minstens 10 gerechten in het boek die we met heel veel graagte nog zullen maken. Sven en ik waren vooral te vinden voor het soepje met champignons en garnalen en ook het slaatje met citrusvruchten en ricotta. De kinderen vragen nu alweer achter de chocomousse en noten in chocolade. Dus het was zeker een nuttig 'experiment'. Ik ben ook blij dat ik dit kookboek koos omdat het verder van mijn bed is dan de meeste kookboeken die er op de markt zijn. Ik heb heel wat ingrediƫnten leren kennen waar ik daarvoor nog nooit van gehoord had, zoals pollen van bijen en chiazaad, en die we nu wekelijks wel in ons menu steken (zeker bij het ontbijt).


17-08-2015 om 17:40
geschreven door Elke 
|