Blog Eva
Categorieën
  • Dagboek (4)
  • Foto van de dag (2)
  • Koken en recepten (40)
  • Kunsten (16)
  • Literatuur (2)
  • Puur natuur (17)
  • Vakanties en reizen (34)
  • Inhoud blog
  • vlees en gevogelte - les 7
  • module vlees en gevogelte - les 6
  • vlees en gevogelte - les 5
  • vlees en gevogelte - les 4
  • Abstract met silhouetten
  • Ravioli van wonton met kalkoen
  • Hotelschool - module vlees en gevogelte - les 3
  • Barcelona, Parc Guell
  • Moulis-en-Médoc en Dune du Pyla
  • Zakynthos, Navagio
  • Efeze, Pamukale, Turkije
  • Camargue, Saintes-Maries-de-la-Mer
  • Corfu
  • Sagalassos, Aglasun, Turkije
  • Glyfada, Corfu
  • Alinda, Turkije
  • Elafonisi, Kreta
  • Priëne, Turkije
  • Zuid-Frankrijk, Cap Taillat, Bormes
  • Genevraye appartement Bormes-les-Mimosas
  • Montfroc en Gorges du Verdon
  • Termessos necropolis en Hellenistisch theater
  • Oostende voor anker
  • Gramvousa, Balos strand, Kreta
  • wandelen in de bergen
  • Hotelschool - module vlees en gevogelte - les 2
  • Hotelschool - module vlees en gevogelte - les 1
  • Dai Cughini
  • lavash brood
  • kersentaart
  • Aussie foodring met gegrilde sesamtonijn
  • Stop Motion
  • Stop Motion
  • Haiku
  • Filipijnse inktvisbeignets
  • bosbessen cocktail
  • Kaishu Maastricht
  • Biscuit aardbeien
  • Roergebakken groenten met bami en pindakaas
  • Souvlakiburgers
  • Fotodieet
  • Linzenkofta
  • Sosatieburger
  • Appelbollen
  • Bietenburger
  • Zwarte-bonenkofta's
  • Zwarte-bonenkofta's
  • Souvlakiburgers
  • Jalapeño's
  • 8 juli 2010
  • Gevulde courgettebloemen
  • Kersen in de tuin
  • Griekse keuken
  • Courgettebloemen in de tuin
  • Jalapeño pepers
  • wilde bosaardbei
  • Jalapeño bloempje
  • 11 juni 2010
  • Planten
  • Jalapeño planten
  • Jalapeño plantjes
  • Jalapeño plantjes
  • Kreta Chania
  • Kreta 2005
  • Barbecue
  • Kreta 2003
  • 29 mei 2010
  • Kreta Loutro wandeling
  • Kreta Lasithi hoogvlakte
  • Kreta Frangokastello
  • Kreta Preveli Beach
  • Oude Foto's Kreta
  • Oostende voor Anker
  • Oostende voor Anker
  • Oostende voor Anker
  • Oostende
  • Oostende Hotel du Parc
  • Jalapeñoplant potten
  • Jalapeño plantjes
  • Ocean Sushi
  • Rotolo
  • Citytrip Düsseldorf
  • Nederland - Schiermonnikoog
  • Griekenland - Meteora
  • SKOI
  • Trompe-l'oeil
  • Jalapeño plantjes
  • Italië - Cefalù
  • Salsa Fresca
  • Jalapeño plantjes
  • bloesems
  • zelfgetekend
  • Boeken tips
  • Welkom
    Categorieën
  • Dagboek (4)
  • Foto van de dag (2)
  • Koken en recepten (40)
  • Kunsten (16)
  • Literatuur (2)
  • Puur natuur (17)
  • Vakanties en reizen (34)
  • Foto
    Zoeken in blog

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    We zijn de 24de week van 2025
    Inhoud blog
  • vlees en gevogelte - les 7
  • module vlees en gevogelte - les 6
  • vlees en gevogelte - les 5
  • vlees en gevogelte - les 4
  • Abstract met silhouetten
  • Ravioli van wonton met kalkoen
  • Hotelschool - module vlees en gevogelte - les 3
  • Barcelona, Parc Guell
  • Moulis-en-Médoc en Dune du Pyla
  • Zakynthos, Navagio
  • Efeze, Pamukale, Turkije
  • Camargue, Saintes-Maries-de-la-Mer
  • Corfu
  • Sagalassos, Aglasun, Turkije
  • Glyfada, Corfu
  • Alinda, Turkije
  • Elafonisi, Kreta
  • Priëne, Turkije
  • Zuid-Frankrijk, Cap Taillat, Bormes
  • Genevraye appartement Bormes-les-Mimosas
  • Montfroc en Gorges du Verdon
  • Termessos necropolis en Hellenistisch theater
  • Oostende voor anker
  • Gramvousa, Balos strand, Kreta
  • wandelen in de bergen
  • Hotelschool - module vlees en gevogelte - les 2
  • Hotelschool - module vlees en gevogelte - les 1
  • Dai Cughini
  • lavash brood
  • kersentaart
  • Aussie foodring met gegrilde sesamtonijn
  • Stop Motion
  • Stop Motion
  • Haiku
  • Filipijnse inktvisbeignets
  • bosbessen cocktail
  • Kaishu Maastricht
  • Biscuit aardbeien
  • Roergebakken groenten met bami en pindakaas
  • Souvlakiburgers
    Categorieën
  • Dagboek (4)
  • Foto van de dag (2)
  • Koken en recepten (40)
  • Kunsten (16)
  • Literatuur (2)
  • Puur natuur (17)
  • Vakanties en reizen (34)
  • Foto
    Bloggen
    19-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linzenkofta
    Linzenkofta met noten en rojalsalsa en korianderraita

     

     

     

    19-04-2011, 00:00 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    16-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sosatieburger

    Sosatieburger met pinda-currychiffonade en abrikoos-rode-uichutney

      

    16-04-2011, 00:00 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    15-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbollen
    Appelbollen

     

     


     

    15-04-2011, 00:00 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    14-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietenburger

    Bietenburger met roergebakken spinazie en gekookte aardappeltjes



    14-04-2011, 00:00 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte-bonenkofta's
    Zwarte-bonenkofta's met maïs-en-gegrilde-ananasmojo

     

    14-04-2011, 00:00 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    13-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte-bonenkofta's
    Zwarte-bonenkofta's met maïs-en-gegrilde-ananasmojo

     

     

     

    13-04-2011, 00:00 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    19-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Souvlakiburgers
    Souvlakiburgers met biet-en-mieriksworteltzatziki


                                                                              

    19-10-2010, 00:00 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    05-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde courgettebloemen
    Gevulde courgettebloemen - kolokythokorfádes

    Ingrediënten

    • 16 courgettebloemen
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 fijngesneden lente-uitjes
    • 6 afgestreken eetlepels langkorrelige rijst
    • 40 gram pijnboompitten
    • 1 teentje knoflook
    • 1 volle eetlepel krenten of rozijnen
    • 2 dl droge witte wijn
    • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
    • 4 eetlepels fijngehakte verse dille en munt
    • zout, peper, piment
    • suiker, tomatenpuree
    • wat extra olijfolie

    Bereiding

    Maak de courgettebloemen schoon, haal zo nodig de steeltjes eraf en verwijder de stamper binnenin en laat ze omgekeerd op een schone doek goed uitlekken.

    Maak de vulling:
    Verhit de olie in een diepe (koeken)pan, bak de lente-uitjes enkele minuten en doe er de rijst, pijnboompitten en uitgeperste knoflook bij. Bak alles 2-3 minuten zachtjes door, voeg de krenten toe en giet de wijn erbij. Kook alles op laag vuur 10 minuten door, tot de rijst iets zachter maar nog niet gaar is. Giet zo nodig wat water of wijn erbij. Roer er van het vuur af de kruiden door en breng de rijst op smaak met zout, peper, piment, suiker en tomatenpuree (naar smaak). Laat de vulling iets afkoelen.

    Giet een paar lepels olijfolie in een grote (braad)pan met dikke bodem of in een grote ovenschaal met deksel. Vul de courgettebloemen een voor een voorzichtig; gebruik een kleine theelepel en zorg dat de bloem niet scheurt. Laat ruimte over voor het uitzetten van de vulling. Vouw de uiteinden van de kelk goed dicht over de opening en leg de gevulde bloemen (op hun zij) dicht naast elkaar op de bodem van de pan. Giet voorzichtig een laagje water langs de rand van de pan; de bloemen moeten maar half onderstaan. Giet er een paar lepels olie over.

    Dek de bloemen in de braadpan af met een groot hittebestendig bord (dat houdt ze in model) of leg het deksel op de ovenschaal. Sudder ze in circa 25 minuten gaar op heel laag vuur of iets langer in de voorverwarmde oven (180 gr.C.)

    Serveer ze warm.

    Voorgerecht voor 4 personen

    05-07-2010, 10:23 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    29-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse keuken

    Tijdens onze reis door West-Kreta hebben we kunnen proeven van heerlijke Griekse specialiteiten. 's Avonds in het hotel was er steeds keuze uit een buffet met tenminste één Griekse lekkernij. 's Middags namen we ook steeds een kleine maaltijd in een taverne onderweg. Een overzicht:

    Onderweg:

    - Gevulde tomaat met rijst - frieten - tzaziki
    - Gevulde groene paprika met rijst - frieten - feta
    - Gegrilde aubergine - frieten - soutzoukakia - vleeta
    - Octopus - brood - olijfolie - raki - zoete koek
    - Aubergine met kaas uit de oven - courgettebloemen met rijst gevuld - yoghurt - raki - zoete koek met 
       noten  
    - Mixed Grill voor 2- schotel met souvlaki, kip, worstjes, burger,.. - frieten - salade - tzaziki
    - Inktvis gefrituurd - citroen - brood - olijfolie
    - Courgettebloemen met rijst gevuld - yoghurt - Griekse salade met feta             

    Hotel:

    - Stifado
    - Gevulde wijnbladeren
    - Consomésoep
    - Gevulde inktvisjes
    - Kippesoep
    - Moussaka
    - Tomatensoep met munt
    - Gevulde groene paprika's met rijst
    - Champignonsoep
    - Pastizio
    - Kaaspastei
    - Uiensoep
    - Briam
    - Gegrilde gele en groene paprika's met feta
    - Gevulde tomaten met rijst
    - Visvarianten
    - Pastavarianten
    - Aardappelbereidingen
    - Auberginensalade
    - Uitgebreid zoet buffet
    - Tapasbar met o.a. tomatenbruschetta


    Deze overhéérlijke gerechten zijn te bekijken en zelf te maken via deze interessante link: http://www.greecefoods.com/
                                                                                                                                                                                                                                  

    29-06-2010, 13:10 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    21-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ocean Sushi
       

    Ocean Sushi Antwerpen: de allerbeste sushi, sashimi, nigiri, maki en zeewiersalade !

    21-05-2010, 00:00 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    19-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotolo
    Rotolo met paddenstoelen, spinazie & ricotta





      

                                      

    19-05-2010, 00:00 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salsa Fresca
    Salsa Fresca
    Ingrediënten : 2 tomaten - 1 ui - 1 tot 2 jalapeno pepers - 1 tot 2 pepperoncini pepers - koriander

    Bereiding :
    Snij tomaten, ui en pepers zo klein mogelijk.
    Meng het sap van een kwart citroen, eventueel 2 eetlepels (balsamic)azijn, peper, eventueel koriander.
    Voeg deze mengeling toe en meng goed. Zet in ijskast om af te koelen.
    Serveer bijvoorbeeld als dipsaus bij nachos.

    24-04-2010, 15:35 Geschreven door Eva  
    Reageren (0)


    Categorie:Koken en recepten
    Archief per week
  • 18/03-24/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 12/09-18/09 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • plantjes

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Archief per dag
  • 20-03-2013
  • 08-03-2013
  • 04-03-2013
  • 21-02-2013
  • 14-02-2013
  • 08-02-2013
  • 05-02-2013
  • 04-02-2013
  • 05-07-2012
  • 04-07-2012
  • 25-06-2012
  • 06-05-2012
  • 16-09-2011
  • 07-08-2011
  • 13-06-2011
  • 03-05-2011
  • 24-04-2011
  • 22-04-2011
  • 19-04-2011
  • 16-04-2011
  • 15-04-2011
  • 14-04-2011
  • 13-04-2011
  • 19-10-2010
  • 05-10-2010
  • 13-07-2010
  • 05-07-2010
  • 01-07-2010
  • 29-06-2010
  • 28-06-2010
  • 27-06-2010
  • 14-06-2010
  • 11-06-2010
  • 09-06-2010
  • 08-06-2010
  • 05-06-2010
  • 04-06-2010
  • 03-06-2010
  • 01-06-2010
  • 29-05-2010
  • 21-05-2010
  • 19-05-2010
  • 10-05-2010
  • 09-05-2010
  • 30-04-2010
  • 28-04-2010
  • 24-04-2010
  • 23-04-2010
  • 21-04-2010
  • 20-04-2010
  • 17-04-2010

    Inhoud blog
  • vlees en gevogelte - les 7
  • module vlees en gevogelte - les 6
  • vlees en gevogelte - les 5
  • vlees en gevogelte - les 4
  • Abstract met silhouetten
  • Ravioli van wonton met kalkoen
  • Hotelschool - module vlees en gevogelte - les 3
  • Barcelona, Parc Guell
  • Moulis-en-Médoc en Dune du Pyla
  • Zakynthos, Navagio
  • Efeze, Pamukale, Turkije
  • Camargue, Saintes-Maries-de-la-Mer
  • Corfu
  • Sagalassos, Aglasun, Turkije
  • Glyfada, Corfu
  • Alinda, Turkije
  • Elafonisi, Kreta
  • Priëne, Turkije
  • Zuid-Frankrijk, Cap Taillat, Bormes
  • Genevraye appartement Bormes-les-Mimosas
  • Montfroc en Gorges du Verdon
  • Termessos necropolis en Hellenistisch theater
  • Oostende voor anker
  • Gramvousa, Balos strand, Kreta
  • wandelen in de bergen
  • Hotelschool - module vlees en gevogelte - les 2
  • Hotelschool - module vlees en gevogelte - les 1
  • Dai Cughini
  • lavash brood
  • kersentaart
  • Aussie foodring met gegrilde sesamtonijn
  • Stop Motion
  • Stop Motion
  • Haiku
  • Filipijnse inktvisbeignets
  • bosbessen cocktail
  • Kaishu Maastricht
  • Biscuit aardbeien
  • Roergebakken groenten met bami en pindakaas
  • Souvlakiburgers
  • Fotodieet
  • Linzenkofta
  • Sosatieburger
  • Appelbollen
  • Bietenburger
  • Zwarte-bonenkofta's
  • Zwarte-bonenkofta's
  • Souvlakiburgers
  • Jalapeño's
  • 8 juli 2010
  • Gevulde courgettebloemen
  • Kersen in de tuin
  • Griekse keuken
  • Courgettebloemen in de tuin
  • Jalapeño pepers
  • wilde bosaardbei
  • Jalapeño bloempje
  • 11 juni 2010
  • Planten
  • Jalapeño planten
  • Jalapeño plantjes
  • Jalapeño plantjes
  • Kreta Chania
  • Kreta 2005
  • Barbecue
  • Kreta 2003
  • 29 mei 2010
  • Kreta Loutro wandeling
  • Kreta Lasithi hoogvlakte
  • Kreta Frangokastello
  • Kreta Preveli Beach
  • Oude Foto's Kreta
  • Oostende voor Anker
  • Oostende voor Anker
  • Oostende voor Anker
  • Oostende
  • Oostende Hotel du Parc
  • Jalapeñoplant potten
  • Jalapeño plantjes
  • Ocean Sushi
  • Rotolo
  • Citytrip Düsseldorf
  • Nederland - Schiermonnikoog
  • Griekenland - Meteora
  • SKOI
  • Trompe-l'oeil
  • Jalapeño plantjes
  • Italië - Cefalù
  • Salsa Fresca
  • Jalapeño plantjes
  • bloesems
  • zelfgetekend
  • Boeken tips
  • Welkom

    Categorieën
  • Dagboek (4)
  • Foto van de dag (2)
  • Koken en recepten (40)
  • Kunsten (16)
  • Literatuur (2)
  • Puur natuur (17)
  • Vakanties en reizen (34)

  • Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs