Steak tartaar met gepocheerd kwarteleitje, rucola en broodstokje Soepje van aardpeer en gerookt spek Varkensribstuk met Blackwellsaus, gebraiseerd Brabants witloof en pommes duchesses Tarte tatin met vanille-ijs
- Salade van zwarte pens, appel en witloof - Knolseldersoep met spekje en peterselie - Cordon Bleu van kalf met oud Brugge en Gandaham, bloekoolflan en gebakken krielaardappel, saus van bruine Grimbergen - Sabayon met vanille ijs en rode vruchten
- Hapje van kip, olijf en curry - Carpaccio van tonijn - Kikkererwtensoep met spekjes - Ravioli van kaas - Entrecote met parmesan en rucola - Chocomousse
Verwarm de oven voor op 180° Celsius. Neem een springvorm van 26 centimeter
en bekleed die aan de onderkant met bakpapier, en vet de zijkanten in met boter
of margarine. Laat de kersen uitlekken en vang als je geen kersenlikeur
gebruikt, 4 eetlepels van het sap op voor later.
Klop de boter en suiker schuimig tot de suiker helemaal is opgenomen. Voeg de
kaneel, het zout en de citroenrasp toe, en vervolgens één voor één de eieren.
Voeg de bloem, het bakpoeder, de gemalen amandelen, melk en kersenlikeur of
-sap toe aan het botermengsel en roer goed door. Doe daarna het deeg in de
springvorm. Strijk glad met een lepel of paletmes en verdeel de kersen over het
deeg.
Bak de taart in ongeveer 40 tot 50 minuten gaar, haal uit de oven en laat hem
op een taartrooster afkoelen. Verwijder de springvorm als de taart volledig is
afgekoeld. Bestrooi de taart eventueel vlak voor serveren met kaneel en
poedersuiker.