Kersentaart
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° Celsius. Neem een springvorm van 26 centimeter
en bekleed die aan de onderkant met bakpapier, en vet de zijkanten in met boter
of margarine. Laat de kersen uitlekken en vang als je geen kersenlikeur
gebruikt, 4 eetlepels van het sap op voor later.
Klop de boter en suiker schuimig tot de suiker helemaal is opgenomen. Voeg de
kaneel, het zout en de citroenrasp toe, en vervolgens één voor één de eieren.
Voeg de bloem, het bakpoeder, de gemalen amandelen, melk en kersenlikeur of
-sap toe aan het botermengsel en roer goed door. Doe daarna het deeg in de
springvorm. Strijk glad met een lepel of paletmes en verdeel de kersen over het
deeg.
Bak de taart in ongeveer 40 tot 50 minuten gaar, haal uit de oven en laat hem
op een taartrooster afkoelen. Verwijder de springvorm als de taart volledig is
afgekoeld. Bestrooi de taart eventueel vlak voor serveren met kaneel en
poedersuiker.
Ingrediënten:
- 700 gram kersen uit een pot (zie tips)
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 125 gram suiker
- 2 theelepels gemalen kaneel
- 1 mespuntje zout
- geraspte schil van een halve onbespoten
citroen
- 3 eieren (m)
- 250 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 50 gram gemalen amandelen
- 3 eetlepels melk
- 3-4 eetlepels kersenlikeur of kersensap
- (evt.) poedersuiker en kaneel





04-07-2012, 16:20
Geschreven door Eva 
Reageren (0)
|