Kijk naar de transferrecords die verbroken werden. Eerst Pogba van Juventus naar Man.United en het jaar erop Neymar van Barcelona naar PSG. De financiële fairplay, die ingeroepen werd om het voetbal toch rendabel te houden, lijkt aan de grote sommen niks te veranderen...
Toch worden clubs nauwlettend in het oog gehouden. AC Milan is zo'n club die lijkt in de problemen te komen. Een gewezen topploeg, die graag terug de grote dagen van weleer wilt beleven. Vorig seizoen kocht Yonghong Li de club voor 740. Er werden meteen aankopen gedaan voor een goede 200, maar de titel bleef onbereikbaar, zelf, opnieuw, geen CL.
AC Milan heeft in 2017, 250 miljoen geleend, wat terugbetaald moet worden tegen oktober 2018. De UEFA heeft deze transactie onderzocht en vind dat deze niet stroken met de financiële fairplay. Hierdoor zou het wel eens kunnen zijn dat AC Milan geen Europees voetbal mag spelen en dit kan gevolgen hebben voor hun aankopen deze zomer.
Soms investeer je beter over verschillende jaargangen, om rustig een team te bouwen, dan alles in één keer en zien dat het niet genoeg is. Dan moet je opnieuw geld uitgeven, vaak niet voor de echte top, waardoor je blijft ter plaatse trappelen. Ik hoop wel, dat ze over een paar jaar, weer kunnen meestrijden voor de titel. AC Milan verdient het toch om bij de grootmachten weer aan te sluiten.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:AC Milan Tags:AC Milan
31-05-2018
Nalatenschap Zidane
Het is weer voorbij die mooie tijd...
Zidane neemt de juiste beslissing. In zijn regeerperiode bij Real Madrid, heeft hij alle CL-seizoen gewonnen. In het hedendaagse voetbal is dit ongezien. Met ook 1 beker; 1 titel, 2x UEFA super Cup, 2x World club Cup en 1x supercopa. Heeft hij het niet slecht gedaan als trainer. Als speler was hij al legendarisch. Die omhaal in de CL tegen Leverkusen die hen de overwinning bracht en nu zal hij altijd herinnerd worden als legende die overnam van Benitez en plots de ploeg naar succes loodste.
Het vertrek van Zidane is verrassend te noemen, maar misschien wel te begrijpen. Real staat op het punt om aan een nieuwe ploeg te beginnen werken. Ronaldo, Bale, Benzema, Modric, Ramos, zijn niet meer van de jongste en sommige mogen al weg. Met de moeite die ze hadden om telkens een ronde verder te geraken, kan het wel eens zijn dat volgende jaargangen er wel eens geen finale in zit. Bouwen aan een nieuw team, ook bij de top, kan soms even zorgen voor geen prijzen.
Meestal als er geen prijzen volgen, neemt de club de beslissing om de trainer te bedanken voor bewezen diensten. Dan kan je beter opstappen op je hoogtepunt, wetende dat waarschijnlijk niemand dit kan evenaren. Elke coach die hem nu gaat opvolgen heeft 1 dik probleem: Geen CL winnen en je seizoen is meteen slechter dan de vorige jaargang. Wie durft deze taak op zich nemen? Wetende dat het geen sinecure zal zijn om uit de schaduw van Zidane te treden
Het seizoen 2017/18 was een top seizoen voor Club Brugge. Verdiend kampioen over de hele lengte. Enkel op het einde sputterde de motor, maar de meet was in zicht en met een laatste inspanning wonnen ze het kampioenschap. Echter was er 1 groot minpunt: De keeper.
Een keeper kies je, normaal gezien, voor het hele seizoen. Dat heet vertrouwen geven in iemand. Jij bent de man. Jij gaat ons doel leeg houden. Je weet op voorrand dat er tegengoals gaan komen en dat hij misschien in de fout kan gaan, wat meestal lijdt tot een doelpunt. Als je een jonge keeper als 1ste doelman kiest, moet je daar mee rekening houden dat hij zich nog kan verbeteren en fouten zal maken. Horvath werd gehaald, ook in het oog op de toekomst, als een talentvolle doelman. Hij kreeg zijn kansen, maakte fouten, en verdween op de bank.
Wat erop volgde was een komen en gaan van doelmannen, zelf een rus, Vladimir Gaboelov, die even snel weg was zoals hij gekomen was. Kenneth Vermeer werd gehuurd, deed het redelijk, ook, met af en toe de nodige fouten, en mag ook vertrekken. Ondertussen waren er al 2 andere onder de lat gepasseerd... Meestal roteer je sneller van spits dan doelman.
Karlo Letica is een talentvolle keeper, waar Brugge een oogje op heeft. Leko komt uit dezelfde regio, wat men wilt gebruiken om hem te verleiden. Een paar seizoenen onder de lat en dan hopen op een verkoop naar een topclub. (Waar de meeste topploegen in België vaak aan denken bij zulke aankopen.) Perfect plan, al was het niet dat je nog een talent had, Horvath. Wat moet je dan denken in zijn plaats? Ik moet niet weg, ik ben wel niet goed genoeg. Uitlenen? En hem pas gebruiken als Letica verkocht is? Als je hem al kunt aankopen uiteraard. Zelf als dit niet het geval is, blijft Horvath wel met een gevoel achter van: Bij de minste mogelijkheid wordt er een nieuwe talentvolle keeper aangekocht, want ik heb niet het volle vertrouwen.
En daar zit je dan met het probleem. Een keeper die niet weet of hij wel onder de lat kan staan, zonder zwaar beoordeelt te worden op het minste wat hij fout doet. Waarom geef je hem gewoon geen nieuwe kans, vol ervoor gaan. En uit de fouten leren en mogelijke fouten intern wegwerken met hard te trainen. Kijk naar het hoogste niveau: Karius gaat in de fout, Donnaruma gaat in de fout. Bij de één heeft het zwaardere gevolgen, 24 jaar is een leeftijd waarop je zulke fouten niet meer maakt, de ander is nog maar 19 en heeft nog een proces af te leggen. Karius zal waarschijnlijk verdwijnen uit Liverpool, Donnaruma zal blijven spelen op het hoogste niveau. Horvath catalogiseer ik bij jonge doelman die nog fouten MAG maken, hoe jammerlijk het ook is, maar zeker het volle vertrouwen moet krijgen om verder te kunnen doorgroeien.
3 grote ronden op rij: Tour - Vuelta - Giro.Lang geleden dat iemand deze won achter elkaar. Froome is de beste van zijn generatie. Alleen pech of een andere kopman, Wiggins, heeft hem van een eindzege afgehouden. Hij kan zich nestelen in een mooi rijtje van legenden: Merckx, Indruain, Contador... Toch draagt hij een zware last mee waarop we nog op antwoord wachten: rijd hij zuiver?
Het wielrennen heeft vele schandalen gekend en waarschijnlijk zal dit ook nooit stoppen. Altijd zullen er proberen te winnen door verboden middelen te gebruiken. Echter, de sport is zuiverder ivm de tijd voor het Festina schandaal in 1998. Jammer genoeg blijft dit schandaal nog altijd doorwerken. Ex-renners die toe geven dat ze gebruikt hebben staan al op een lange lijst. Bogerd, Riis, Zabel... Armstrong mogen we zeker niet vergeten. En Landis... En zo kunnen we doorgaan.
Is Froome een nieuwe grote naam op deze lijst? Hij heeft alles tegen om de publieke opinie het tegendeel te bewijzen. Al vanaf het tijdperk Wiggins zijn er zaken waar Sky, zijn ploeg, moeilijk een antwoord kan geven. Het zijn kleinigheden. Toch, als je alles optelt, mede ook dankzij het rapport van het britisch departement for Digital, culture, media en sport, mogen we bijna verwachten dat alles bedot is. Sommigen, zoals dopingjager David Walsh, vinden de praktijken van Sky nog erger dan de dopingzaak rond Armstrong.
Wat Froome ook tegenwerkt is het onderzoek dat tegen hem loopt. Salbutanol in de Vuelta... Froome heeft Astma, vele sporters trouwens, en gebruikt medicijnen om dit tegen te houden. Foutje of risicovol extra genomen om later toch te kunnen verklaren dat het tegen Astma was? Media tegen hem. En dan komt er die knal prestatie. 80km in de aanval, alleen, winnend, roze trui veroveren en hierdoor de Giro winnen. Meteen komt de vergelijking met Landis: Zwaar tijd verloren, doping genomen, dag er na iedereen naar huis gereden, de tour gewonnen en achteraf verloren. Zijn verleden spreekt tegen hem. Spreekt de toekomst in zijn voordeel?
Laten we ook wel eerlijk zijn: Froome is een uitzonderlijke renner. Waarschijnlijk de beste van zijn generatie. Mooie acties in het wielrennen kan ook zonder doping. Kijk maar naar De Gendt. Hij is bekend om lange ontsnappingen vaak af te maken met winst. In groep en solo. Nog nooit betrapt. Dus het kan. Waarom kan Froome dit niet dan?