Inhoud blog
  • ... en nog een verhuis!
  • Knuffel ook?
  • Luna
  • Mijn lieve meisje
  • Zaterdagse update
  • #wijvenweek: mommy multi-tasking!
  • Windpokken - part 2
  • #wijvenweek: positieve censuur
  • #wijvenweek: Durven dromen!
  • Windpokken
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Love, life and Luna

    11-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke zondagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat zondag Luna-dag is, dat vertelden we vorige week al. Maar er is iedere week een zondag, dus die Luna-dagen, die volgen elkaar wel behoorlijk snel op! En die zijn soms behoorlijk druk.

    Vandaag zag ons dagje er als volgt uit:
    - Luna werd wakker om 8u. Wie mij in het pre-Luna tijdperk zou verteld hebben dat ik 'tot 8u slapen op een zondag' als 'uitslapen' zou definiëren, had ik zéker gek verklaard...
    - Lieve kleine meid bleef nog een uur (jawel, een uur!) vrolijk vertellen en brabbelen in haar bedje.
    - Om 9u dan toch maar de lieve schat uit haar bedje gehaald. Helaas: alles drijfnat, zowel het Lunaatje als het bedje...
    - Dus: badje gevuld, kleine meid gewassen en laten 'pletse pletse' doen.
    - Kwade bui van Lunaatje getrotseerd omdat ze niet meer uit het badje wou.
    - Eenmaal uit het badje wou ze geen pamper aan en wou ze haar badjas niet meer uitdoen.
    - Badkamer gedweild (ja, dat komt er van met de 'pletse pletse' doen...).
    - Het Luna-bedje ververst.
    - Kleine meid aangekleed.
    - Samen uitgebreid ontbeten (nu ja, intussen was het al een brunch geworden...)
    - Eventjes buiten gespeeld.
    - Auto gevuld met de meest noodzakelijke Luna-spullen: gevulde verzorgingstas, wandelwagen,...
    - Te laat herinneren dat wandelwagen een platte band heeft.
    - Wandelwagen terug uit de auto.
    - Driewieler fietsje in de auto.
    - Kleine meid in de auto.
    - Hysterische huilbui omdat ze niet in het autostoeltje wou zitten, maar op de zetel naast het autostoeltje.
    - Onmiddellijk daarop aansluitend opnieuw een hysterische huilbui omdat ze haar fietsje had zien staan in de koffer en wel nu meteen wou fietsen.
    - Naar de tante gereden om haar mooie vaas terug te geven die we geleend hadden.
    - Richting kinderboerderij.
    - Lange wandeling op domein van kinderboerderij. Met Luna op de driewieler. Waar ze niet meer af wou. Ook niet om dicht bij de diertjes te kijken. Mama moest maar de fiets tot aan de draad duwen. Dat maakte de kleine meid méér dan duidelijk!
    - Terug richting huis.
    - Vlug frietjes halen (want de mama had écht geen zin of inspiratie om te koken).
    - Samen gezellig frietjes eten.
    - Buiten spelen met huisje, ballenbad en poes. Al vond poes daar weinig aan... Het mag wel gezegd: kleine meid speelt héél graag buiten en kan dit ook behoorlijk lang volhouden! Het is echt geen uitzondering als dat lieve kleine Lunaatje een uur aan een stuk zonder mopperen flink en braaf buitenspeelt... Zalig, zo'n zelfstandig-buiten-speel-kindje!

    Uiteindelijk is ze compleet uitgeteld in haar bedje in slaap gevallen. De mama neemt nu ook even platte rust, want straks vliegen we er weer in voor deel twee van Luna's zondag!

    11-03-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisje klaar...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De werken zijn voorbij! Hoera, hoezee, fantastisch!

    Luna's kamertje ziet er prachtig uit, de dressing is hélemaal naar onze zin, de trap is mooi afgewerkt, de nieuwe bulex is geïnstalleerd,... Wij kunnen vanaf nu dus tevreden genieten van ons huisje! Volledig afgewerkt is het nog niet, maar we laten ons vertellen door andere huis-eigenaren dat dat helaas nooit het geval is met een eigen huis. Er valt altijd nog wel iets te doen, op te knappen, te herstellen,...

    Wij zijn in ieder geval zéér tevreden met ons huisje. Dinsdag komt er nog een elektriciën langs om wat extra licht en stopcontacten te installeren in de veranda, maar daarna zou ons huisje toch voor een hele tijd klusjesman-vrij moeten blijven... Dat hopen we toch!

    Er zal hier dan eerst een beetje gespaard worden! En daarna, ooit, wordt de buitenkant van ons huisje aangepakt: hervoegen, schilderen, nieuwe betegeling voor buitentrap en oprit,... En de mama moet ook nog eens goed nadenken hoe ze de tuin en terras wil zien. Maar dat is allemaal toekomstmuziek. Voorlopig is het even méér dan genoeg.

    Trouwens: Lunaatje vindt haar kamertje fantastisch! Ze geeft met veel plezier rondleidingen aan ons bezoek, waarbij ze ieder hoekje van haar kamer toont en toelicht! En als ze 's morgens wakker wordt (na een hele nacht doorslapen, jawel!), ligt ze met veel plezier en enthousiasme nog een hele poos te vertellen, te spelen, te lachen en te zingen in haar bedje...

    Hoe blij kan je als mama zijn?

    11-03-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Badje!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Luna vindt het fantastisch om in bad te gaan... Al loopt dat niet altijd even vlotjes.

    Grote meid had de kraan opengezet en aan Luna gevraagd of ze haar eendjes in bad wou plaatsen. Dat wou ze héél graag, dat moest écht geen twee keer gevraagd worden. Terwijl kleine meid druk bezig was om al haar 'kakjes' één voor één te water te laten, glipte de mama eventjes weg om een vers rompertje en verse pamper uit het Luna-kamertje te halen. Het Luna-kamertje ligt vlak naast de badkamer en grote meid is maximum 10 seconden weg geweest en bleef die 10 seconden druk met Lunaatje praten. Om enig onheil te voorkomen.

    Maar blijkbaar heeft Lunaatje slechts 10 seconden nodig om wat onheil te veroorzaken. Grote meid kwam terug de badkamer in en zag dat lieve kleine Luna niet alleen de eendjes in het badwater had laten plonsen, maar ook mama's versgewassen én gedroogde jeans, mama's pyama en enkele handdoeken. Lunaatje was zelfs zo 'attent' om de kleding nog een extra duwtje te geven, zodat alles toch wel goed onder water zat... Ze was zich van geen kwaad bewust en haalde haar meest onschuldige en charmerende glimlach boven...  Daar kon mama toch niet boos om worden?

    Trouwens, eigen schuld van de mama natuurlijk. Kleine kindjes mag je niet alleen laten in de badkamer. Dat heeft niet alleen met veiligheid te maken, maar ook met kattekwaad. En 10 seconden zijn daarvoor méér dan tijd genoeg.

    09-03-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij doen mee!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij doen mee! Aan #wijvenweek that is!
     
    Wie een klein beetje thuis is in het blog-wereldje weet ongetwijfeld waar ik het over heb... Voor alle anderen een klein woordje toelichting: volgende week is dus 'wijvenweek' in blog-land. Een week lang, iedere dag een blog-berichtje met een 'opgelegd' onderwerp. Er doen al meer dan 200 bloggende wijven mee, wat toch een beetje een 'wij-gevoel' oproept. Mochten jullie meer info wensen: www.wijvenweek.be!

    Wij zijn hier thuis met twee 'wijven' en er wordt hier door het ene wijf nogal eens geblogt en het andere wijfje is nogal eens het onderwerp van de blogberichtjes, dus vonden wij dat we niet konden ontbreken op zo'n wijvenweek.

    Dit jaar wordt trouwens met een centraal thema gewerkt: 'maskers af'. En zoals vermeld wordt er iedere dag een ander onderwerp besproken. Het wordt hier dus een klein beetje anders volgende week... Alhoewel: het gaat nog steeds over 'love' en ook over 'life', dus ongetwijfeld ook over Luna...

    Meer van hetzelfde dus? Of toch een tikkeltje anders? We zullen zien...

    09-03-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag is Luna-dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was een Luna-dagje! Nu ja, om eerlijk te zijn: iedere dag is hier Luna-dag... Maar op zondag hoeven er geen boodschappen gedaan worden, is er geen crèche, gaat mama niet werken en zijn er heel weinig dingen die 'moeten'. En zo'n zondagen zijn het uitgelezen moment om leuke dingen te doen samen met lieve kleine Luna...

    Deze morgen kwam de klusjesman om de schilderwerken aan onze trap te starten. Wij konden dus de ganse dag geen gebruik maken van onze trap en dus ook niet van onze bovenverdieping en bovendien mocht er zo weinig mogelijk stof gemaakt worden in de gang. Tja... met een klein meisje in huis is dat allemaal minder evident dan het lijkt!

    Maar er werden snel plannen gemaakt het werd een super-zondag, ook al zat het weer niet echt mee... De voormiddag brachten we grotendeels door in ons eigen tuintje. Of eerder: op de schommel in ons eigen tuintje. Luna is hélemaal gek op haar schommel en kan dit dan ook met gemak een uurtje volhouden! Geen evidentie voor een 19-maanden oude peuter! Eenmaal uitgeschommeld werd er nog heel even gepuzzeld, torens gebouwd en boekjes gelezen. En daarna? De wandelwagen in de auto, de regenlaarsjes aan en samen met oma en opa naar de kinderboerderij!! Diertjes kijken, dat is hier altijd een groot succesnummer!

    Er werd eerst uitgebreid getafeld op restaurant. En kleine Luna was zeer voorbeeldig. Flink op de grote stoel, braaf haar bekertje met water drinken en ze kreeg van de lieve kelner een grote portie chipjes. Ja, daar scoor je mee bij Luna! Ze vond het allemaal schitterend! En ze smulde smakelijk van haar eigen croque monsieur. En van mama's pasta.. Er was een klein incidentje met een ketchup potje en Luna's iets te onstuimige armbewegingen, maar kom, daar zwijgen we over. Ze charmeerde het personeel en alle andere gasten, dus voor de mama en de oma en opa was het al bij al een rustig en aangenaam etentje...

    De diertjes dus! Het regende een klein beetje, maar dat lieten we niet aan ons hart komen. Luna had haar regenlaarsjes aan en haar stoere leren jas, dus een paar druppels regen zouden haar niet tegen houden. Oma mocht de wandelwagen duwen, maar Luna was niet van plan om zich als een baby te laten rondvoeren. Neen. Luna doet zélf stap-stap. Het werd een grote wandeling voor dat kleine meisje in haar regenlaarsjes. Van de konijntjes naar de kipjes en van de kipjes naar de kalkoenen. We vonden ook mama schaap met haar lammetjes. Maar mama schaap vond het niet zo fijn dat we zo dicht bij haar lammetje kwamen kijken en liet ons dit duidelijk horen. Wat Lunaatje op haar beurt niet zo fijn vond...
    Er waren ook ezels. Luna vond die zeer interessant. Zolang de ezel haar niet aankeek. Van zodra de ezel dat wel deed voelde Luna zich blijkbaar nogal geïntimideerd en zocht ze haar toevlucht bij opa... De wandeling liep verder langs de haan en nog geitjes om te eindigen bij de koe en de paardjes.

    Ze was versleten, dat lieve meisje van me! Om 17u werd het moeilijk om haar nog wakker te houden... Dus toch maar de pas geverfde trap omhoog en richting slaapkamer. Na een hoognodig badje. Want er moest nog ketchup uit de haartjes van dat lieve meisje gewassen worden. Maar we zouden dus zwijgen over dat incidentje .
    Uiteindelijk zat ze om 17.30u in haar bedje. En ze sliep quasi onmiddellijk... Of ze dat ook de ganse nacht en tot morgenochtend zal volhouden? We zullen zien...

    Kleine meid is niet de enige die uitgeput is na een dagje buitenlucht. De nacht wordt hier vroeg ingezet ten huize love life and Luna...

    04-03-2012 om 20:25 geschreven door E.  


    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Luna-kamertje!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Luna-kamertje is af! Nu ja, 't is te zeggen: de mama zal wel nog even wat werk en tijd nodig hebben om alle Luna-spulletjes een plaatsje te geven in dat kamertje... Maar 'de werken' in het kamertje zijn achter de rug! Het is een échte Luna-kamer geworden. Roze. Veel roze. Met haar roze tent. En haar eigen meubeltjes (en neen, die zijn niet roze...). En haar bloem-nachtlampje. En een roze kastje. En haar grote beer. En zelfs al een échte bureau! Kwestie dat we hier al hélemaal voorbereid zijn op huiswerk- en studiemomenten.

    Het is eindelijk een feit: Luna ligt in haar eigen bedje in haar eigen slaapkamer!

    Voorlopig is het helaas nog geen overdonderend succes. Ze vindt haar kamertje héél mooi en ze is dol enthousiast over het feit dat ze eindelijk, na bijna twee maanden, haar tent terug heeft. Maar slapen, dat lukt voorlopig niet echt. Grote meid is al enkele keren tot aan het kamertje gegaan om kleine meid tot de orde te roepen, maar veel indruk lijkt dat voorlopig niet te maken.

    We zijn hier nochtans niet van plan om toe te geven aan dat kleine meisje. Mama heeft eindelijk haar slaapkamer terug voor zichzelf en is niet van zinnens om dat herwonnen territorium terug vrij te geven. We hebben elk onze eigen kamer, elk ons eigen bed. En dat gaan we vanaf nu zo houden.

    Een rustige nacht lijkt het voorlopig niet te worden...

    Trouwens: ook de andere werken zijn hier aan een eindspurt begonnen! De deuren hebben nieuwe klinken, de lampen hangen op, de stopcontacten en schakelaars werden teruggeplaatst, de dressing werd afgewerkt en gevuld met nieuwe meubeltjes, de gordijnen werden opgehangen, de balustrade in de gang kreeg een laatste verfbeurt, de kapstokken werden opgehangen,... Nu rest alleen de trap nog. Dat is nog een behoorlijk groot werk, want dat moet blijkbaar in verschillende fasen... Momenteel staat de trap in een 'primer'. Morgen worden eventuele oneffenheden en openingen 'opgespoten' en volgende week worden enkele treden in een eerste verflaag geschilderd. Enkele treden maar, want we moeten wel nog boven raken. Zonder in de natte verf te lopen.

    De eindspurt wordt misschien toch nog een lange afstandsloop... Maar goed. We zijn al héél blij met de mooie kamers en de dressing!

    02-03-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine zieke meid... of niet?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de late namiddag kreeg grote meid een telefoontje van de crèche: Lunaatje had hoge koorts, had overgegeven en had diarree. Of we haar konden oppikken? Natuurlijk!! Maar grote meid is zelf ziekjes, dus oma en opa vertrokken meteen richting zieke kleine Luna.

    De mama wachtte thuis in spanning af. Mijn lief klein meisje ziek. Ocharme toch! Overgeven en diarree en koorts. Wat zou dat lieve meisje zich ellendig voelen... Bovendien zijn de windpokken in 'omloop' in de crèche. Dus misschien had ze dat ook wel... Grote meid wachtte ongeduldig af en stond al vol spanning in de deuropening van zodra de auto van oma en opa in zicht kwam.

    En wat verscheen er uit die auto? Een stralend, vrolijk, lachend Lunaatje! Hoe kan dat nu?? Geen koorts meer te bespeuren (al had ze wel een koortswerend middeltje gekregen, wat duidelijk zijn werk deed!). Maar haar eetlust was duidelijk ook optimaal want ze vroeg meteen of ze chipjes mocht hebben. Dat mocht ze niet, trouwens. Chipjes zijn hier de uitzondering, niet de regel. Het werd dus een boterham. Luna kon zich daar wel bij neerleggen, op voorwaarde dat ze kaas én vleesje mocht eten bij die boterham. Van een ziek meisje dat moest overgeven was geen enkel spoor meer!

    Vreemd. Maar wel zo fijn! Ze was wel erg moe, dat Lunaatje van mij. Dus werd ze om 18u al in haar bedje gelegd. Tegen haar zin. Maar goed, 't is voor haar eigen bestwil. Ze sliep binnen de 5 minuutjes...

    Hopelijk slaapt ze nu de hele nacht door... Morgenochtend zullen we haar gezondheidstoestand eerst goed observeren. Misschien wordt het crèche, misschien wordt het dokter... We zullen zien...

    01-03-2012 om 19:20 geschreven door E.  


    29-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glijden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij ons nieuwe huisje hoort ook een mooi tuintje. Mét een mooie houten-toren-met-grote-glijbaan voor de kleine meid! En een mooie schommel. We vertelden dit al eens eerder, ik weet het... We hebben het tuintje al eens samen 'geïnspecteerd' en goedgekeurd enkele weken geleden, in de sneeuw.

    De sneeuw en vrieskou zijn nu eindelijk weg en af en toe komt het zonnetje zelfs al piepen! Lunaatje is nog wat te klein om helemaal alleen in de tuin te spelen (de glijbaan in de tuin is trouwens nog wat te hoog voor lieve Luna), maar ons terras, dat is perfect! Het terras grenst aan de veranda en aangezien we in een bel-étage huisje wonen ligt de leefruimte, de veranda en dus ook het terras, wat hoger. De tuin ligt eigenlijk 'in de diepte'.
    Het terras is behoorlijk groot en is héél veilig afgesloten door een doorzichtige 'omheining' in een soort plexi. Grote meid vindt het zàlig zo'n terras: lekker ruim, heel 'licht' (doordat het hoger ligt dan de tuin én door de doorzichtige plexi afsluiting) en perfect op het zuiden gericht! Oma en mama vinden het écht genieten om in het zonnige weertje het veranda venster helemaal open te schuiven, de stoelen in de zon te plaatsen en te kijken naar een spelend Lunaatje.

    Het ballenbad werd van tussen de verhuisdozen in de kelder gevist en terug speel-klaar gemaakt. Een ballenbad in de woning is misschien niet helemaal gebruiksvriendelijk, maar een ballenbad op het terras, dat past perfect! Vooral omdat de ballen nét niet onder de terras-afsluiting kunnen... Luna is wild enthousiast over haar ballenbad!!

    En nu heeft mama nog een nieuw speeltje ontdekt! In de kruipkelder onder de veranda en het terras ligt nog wat achtergebleven materiaal van de vorige bewoners. Niet allemaal even bruikbaar, maar soms vindt je er schatten! Zoals de mama enkele dagen geleden mocht ontdekken... Er lag nog een volledig, groot, speelhuis mét glijbaan! Grote meid haalde alle stukken vanonder het stof en vuil (ideaal werkje als je al met griep en snotneus en koorts rondloopt...), haalde een tuinslang naar de winkel (tja, dat hadden we nog niet, wegens nooit nodig gehad op een appartement...), maakte alle speelhuis-elementen moddervrij en kon dan samen met de opa aan het monteren beginnen... Zonder handleiding is dat voor ons niet zo vanzelfsprekend, maar het internet bracht redding...

    En zo staat hier nu op het terras een écht huisje voor de kleine meid! Waar ze in kan. En onder kan. En waar er bankjes in bevestigd werden om op te zitten. En met vensterluikjes die ze open en dicht kan doen. En met een échte glijbaan. Er werd besloten om de kleine meid niets te verklappen, maar haar reactie af te wachten. En die bleef niet uit!
    Ze had het meteen gezien! Op 'haar' terras stond er een huisje! Een Luna-huisje! Helemaal voor haar alleen! Haar vreugde kreetjes waren zo schattig en dankbaar om te horen! Er was geen tijd om een boterham te eten of om haar melkje te drinken. Ze wou spelen en ontdekken en verkennen en kijken en klimmen. Die eerste keer glijden, daar had ze nog het handje van mama voor nodig. Maar intussen hoeft mama er niet meer bij te zijn. Luna kan het al hélemaal alleen. In het huisje klimmen. Koekoek doen door het venstertje. Glijden. Terug in het huisje klimmen. Terug koekoek doen,... Ontelbare keren na elkaar...

    Zalig toch, om je kindje zo stralend, vrolijk en gelukkig te zien!!

    Alleen de poes vindt het niet zo leuk. Het terras was tot nu toe haar terrein, maar de rust en kalmte wordt nu hélemaal verstoord door een bijna-19-maanden oud meisje dat al kirrend en lachend het poezen-territorium inneemt. Tja, poes zal er aan moeten wennen, want het zal er niet beter worden als kleine meid straks, in de zomer, ook de tuin zal inpalmen...

    29-02-2012 om 12:40 geschreven door E.  


    28-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De werken - update
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De werken aan ons huisje dus. Wel, die gaan gewoon verder... Maar het einde komt nu toch stilletjes aan in zicht!

    De schilderwerken in Lunaatjes kamer en in de dressing (die nu in feite een derde slaapkamer geworden is) zijn nu volledig afgewerkt. De nieuwe klinken hangen aan de deuren, de nieuwe meubeltjes voor de dressing/slaapkamer werden in elkaar gezet en staan nu op hun plaats. Het mooie vliesbehang hangt keurig in de gang, de legplanken voor de dressing/slaapkamer werden al een eerste keer geschilderd,...

    Er moet nu nog één groot werk gebeuren (de trap schilderen) en voor de rest een heleboel kleine afwerkingswerkjes (wat schilderretouches, twee lampen die nog moeten opgehangen worden, spotjes die moeten teruggeplaatst worden, kapstokken ophangen,...). Klusjesman 1, die deze morgen al is langsgeweest en véél werk heeft verzet, kon deze namiddag niet komen, maar komt wél vanavond nog eens langs om al een deel van de kleine afwerkingswerkjes te doen. Klusjesman 2, die deze namiddag zou beginnen met de schilderwerken aan de trap, is nog steeds niet opgedaagd. Laat ons dus zeggen dat grote meid 'gematigd positief' is over de evolutie van de werken.

    Intussen werd de nieuwe keukenkraan die bleef lekken, vervangen door een nog nieuwere keukenkraan die niet lekt. Op kosten van de loodgieter uiteraard. Er is nu nog een nieuwe bulex besteld omdat de oude niet echt veilig blijkt. Normaal wordt die volgende week verwacht. En dan mag het écht wel stoppen...

    En voor de rest? Kleine meid blijft haar vrolijke, enthousiaste zelf. En grote meid is nog steeds gekluisterd aan bed en zetel. Of zou dat moeten zijn. Rusten is blijkbaar makkelijker gezegd dan gedaan...

    28-02-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoekje staan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe lief en flink mijn Lunaatje meestal ook is, soms is ze ook ondeugend, ongehoorzaam en zelfs stout. Ja, het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar toch is het zo. De peuterpuberteit begint hier langzaam maar zeker ingang te vinden.

    Om maar één voorbeeld te geven: kleine meid weet zéér goed dat ze niet bovenop de salontafel mag staan. Niet alleen omdat dat niet hoort, maar vooral ook voor haar eigen veiligheid. Al snapt ze dat natuurlijk niet. Ze doet het echter regelmatig, op die salontafel staan. En dan moet ze in het hoekje staan.Het hoekje maakt echter maar weinig indruk op Luna. Vaak wordt het scenario 'op-salontafel-staan-gevolgd-door-in-het-hoekje-staan' ettelijke keren herhaald. Dat ziet ze zelf ook al in, dat meisje van me!

    Deze namiddag ging ze opeens, uit het niets, zomaar zelf in het hoekje staan. Grote meid vroeg dus voorzichtig waarom ze dat deed en legde uit dat het helemaal niet nodig was om in het hoekje te staan, want dat Lunaatje een flinke meid was als ze braaf speelde. Maar Luna bleef nog even in haar hoekje staan. Waarna ze in looppas naar de salontafel spurtte en er bovenop ging staan.

    Ze had zichzelf dus preventief gestraft. Hoe moet je daar nu als mama op reageren??

    26-02-2012 om 19:43 geschreven door E.  


    23-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Televisie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lunaatje is niet écht een kijk-buis-kindje. Al kent ze intussen toch al énkele peuter-programma's en heeft ze daar haar duidelijke voorkeuren in. Het begon hier allemaal met Bumba. Haar enthousiasme voor die gele clown was niet te stuiten! Grote meid vond er echter weinig aan, maar goed, over smaak valt niet te twisten. En al zeker niet met een kleine peuter.

    Na Bumba kwam Kaatje. Dat vindt de mama al fijner. Kaatje heeft dan wel een tandpasta-glimlach en is véél te vrolijk, ze spreekt wel mooi en het zijn leuke korte verhaaltjes! Er werden hier met de regelmaat van de klok Kaatje-afleveringen besteld via Telenet!
    En nu heeft de mama ontdekt dat je Hopla afleveringen kan opnemen en dat Kaatje die afleveringen aan elkaar praat. En Lunaatje blijkt ook fan van Hopla. Komt dat even goed uit. Alleen van die muziekinstrumenten-stukjes, daar houdt ze niet zo van. Die duren ook veel te lang, dus die spoelen we hier maar door...

    Vreemd en fascinerend hoe zo'n peutertje al duidelijke voorkeuren heeft op 'televisioneel gebied'! Want hoe ze ook van Bumba, Hopla en Kaatje houdt, het hele nickelodeon-gedoe, daar vindt ze weinig aan! Geen Dora of Diego of Nia-hoa of hoe heten die dingen...

    Tja, een studio 100 peuter dus...

    23-02-2012 om 12:17 geschreven door E.  


    22-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poepe zitten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lunaatje vindt dat niet zo fijn, een zieke mama. Nu ja, de mama vindt het ook niet zo fijn om ziek te zijn, dus daarover zijn we het grondig eens. Maar Lunaatje is wél voor de harde aanpak. De mama mag bijvoorbeeld niet neerliggen. Niet in de zetel, maar ook niet in bed. Als ze me nog maar betrapt met mijn hoofd op een kussen word ik kordaat tot de orde geroepen door mijn lieve meid: 'Mama niet slaap! Mama poepe zit!'.

    En dat proberen we dan maar te doen... Strenge verpleegster hoor, dat Lunaatje van mij!

    22-02-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama-jas?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lieve kleine Luna begrijpt niet goed waarom de normale dagelijkse routine verstoord wordt... Onze vaste structuur is wat door elkaar gegooid en Luna is daar nogal gevoelig voor...

    Ze sliep wel flink de ganse nacht door, mijn lieve schat! En in haar eigen bedje! Wat écht super was, want een klein-meisje-met-snotneusje in hetzelfde bed laten slapen als de grote-meid-met-griep, zou wellicht geen gezonde beslissing geweest zijn. Ze sliep zelfs behoorlijk lang uit, deze morgen! De mama was routine-gewijs wakker geworden om 7u en had in alle stilte al de badkamer ingenomen, ontbijt voor Lunaatje klaargezet, koffie gemaakt voor de klusjesman (die al om 7.30u verwacht werd!), kleertjes voor kleine meid samengeraapt en bijgepraat met oma, die al in alle vroegte was aangekomen om mijn lieve schat naar de crèche te brengen. Wat ben ik verwend op dat vlak... Zonder zo'n oma en opa die 24/24 en 7/7 beschikbaar zijn indien nodig en voor alle mogelijke vragen een oplossing weten, zou het ons toch écht niet lukken.

    Goed. Klusjesman intussen aangekomen, samen koffie gedronken en klusjesman aan de slag. Luna bleef verdacht stil boven, maar we gingen toch maar eens gluren en ja... Kleine meid zat flink recht in haar bedje te luisteren naar alle geluiden die de werken met zich meebrengen. Ze zag er behoorlijk vrolijk uit, niettegenstaande haar hele bedje doorweekt was: pyama, rompertje, onderlaken, laken, matrasbeschermer,... Alles was letterlijk drijfnat!! Pampertje was overgelopen...
    Voor een grieperige, koortsige mama is dit niet meteen de leukste start van de dag. Maar goed. We hebben een ganse dag om dat pipi-bedje te verversen, dus dat zal wel lukken. Het klammig-natte meisje werd uit bed gehaald en in bad gedeponeerd. Met al haar badeendjes. Na een uitgebreide wasbeurt en een halve worsteling om haar af te drogen en haar kleertjes aan te doen kon de kleine meid ontbijten en dan naar de crèche.

    Oma deed haar jas aan. Kleine meid werd in haar jas gehesen. En daarna liep kleine meid naar de andere kant van de living, waar mama haar jas over een stoel hing. 'Mama jas, mama jas!!'. Hoe leg je dat nu uit aan een peutertje van anderhalf, dat mama écht niet mee kan omdat mama ziek is, maar dat Lunaatje wél naar de crèche moet?

    Het verliep al bij al nog redelijk rustig. Met dank aan oma, die héél goed weet hoe ze dat kleine Lunaatje moet aanpakken!

    Luna dus naar de crèche, en mama terug naar haar zetel en haar fleece dekentje...

    20-02-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    19-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziek, zieker, ziekst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mocht u het laatste blog-berichtje wat minder positief vinden dan anders, dan hebt u wellicht gelijk. De temperatuur mag dan wel terug gestegen zijn, het humeur bereikt hier ijzige vrieskou!

    Moe, mottig, verkouden, griep,... Grote meid, wel te verstaan. Kleine meid heeft een snotneusje, maar voor de rest huppelt ze nog even vrolijk door ons huisje als voorheen. De combinatie 'vrolijke kleine meid - zieke grote meid' is niet zo ideaal. Dus kwam lieve oma hier deze morgen in alle vroegte lieve kleine Luna ophalen.

    De mama ligt nu in de zetel. Met een fleece-dekentje. En de laptop op schoot. En een bordje met een boterham met confituur. Onaangeroerd wegens geen honger. Maar je weet nooit dat de honger plots toch opduikt en er is hier in de verste verte geen energie te bespeuren om nog recht te veren en in de keuken brood, confituur e.d. te zoeken... Dus we zijn voorbereid! De telefoons liggen ook binnen handbereik. Vaste lijn en GSM. TV-bakjes ook binnen handbereik. Maar momenteel geen interesse om de aandacht op televisie te richten. Tas melk ook binnen bereik. Stapels zakdoeken in de onmiddellijke nabijheid. En een goed boek.

    Grote meid was vorige week al enkele keren bij de dokter. Toen was er van griep nog geen sprake. Wel van scanners en hardnekkige tumoren en zo. Soit, een oud verhaal. Kom ik nog wel eens op terug. Wie grote meid een beetje kent, kent meer dan waarschijnlijk ook het hele verhaal. En wie mij enkel via dit blog kent, wel die zal er in de toekomst nog wel over lezen. Soit, er volgen dus nog wel onderzoeken. Er werd een weekje ziekteverlof genoteerd om alles eens grondig na te gaan. Dat was vrijdag. Ziekteverlof zou maandag ingaan. Maar nu komt er dus een griep bij. En zullen de voorziene onderzoeken niet kunnen doorgaan. Het ziekteverlof zal nu gebruikt worden om het griepje te lijf te gaan.
    En het tumor-verhaal en onderzoeken dan? Tja... die worden uitgesteld zeker??

    Pfff... Beetje klagerig vandaag. U had dat wellicht al gemerkt...

    Maar goed. Aangezien dit meer dan waarschijnlijk een weekje bed en zetel wordt: Heeft er iemand nog een goeie boekentip?? Vorige week nog 'Voor ik ga slapen' gelezen (aanrader!) en momenteel 'De verborgen geschiedenis' aan het verslinden. Maar wie nog een leestip voor me heeft: vuur maar af! Alle tips worden in dank aanvaard...

    19-02-2012 om 10:36 geschreven door E.  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapkamer kleine meid - part??
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, de werken zijn nog niet voorbij. Of wat had u gedacht?

    Het gaat wel vooruit hoor, dat wel. Beetje bij beetje. En de klusjesmannen lijken hier wel permanent te wonen. Ze komen hier 's morgens vroeg al aan en vertrekken pas 's avonds laat. Dus eigenlijk mag ik niet klagen.
    Maar waarom zeggen ze nu al weken na elkaar dat het 'tegen het eind van de week' zal klaar zijn?? Waarom geven ze ons dan geen eerlijker tijdsbestek? Want ik geloof dat dus telkens opnieuw, dat de werken tegen het eind van de week zullen klaar zijn. Maar telkens opnieuw blijkt het einde van de week toch veel sneller te komen dan het einde van de werken.

    Opnieuw, net als vorige week, zijn we er 'bijna'. Maar er hangen nog steeds geen lampenkappen, de nieuwe klinken moeten nog steeds aan de deuren worden bevestigd, Lunaatjes kamer én de kamer van grote meid liggen nog steeds onder een laagje fijn wit stof en zijn bovendien gevuld met spulletjes uit de dressing. De dressing, waarvan grote meid had gezegd dat die kamer nog niet diende aangepakt te worden en die nog enkele jaren als 'rommelhok' mocht dienen. De dressing die dus nu toch een nieuw plafond heeft en waarvan de muren inmiddels een eerste keer werden uitgepleisterd. Die dressing dus, waarvoor de mama een kleurtje moet uitkiezen om te schilderen. Terwijl ik dus écht nog geen idee heb hoe ik wil dat die dressing er ooit uit zal zien. Omdat ik dat nog niet nodig vond. En dat heb ik ook gezegd. Herhaaldelijk.

    Maar goed. De werken zijn dus nog bezig. En neen, ik geloof intussen niet meer dat ze tegen het eind van de week zullen afgerond zijn.

    19-02-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    12-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Potjestraining - het vervolg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ok. Potjestraining dus.

    We nemen hier een beetje een afwachtende houding aan. Niets forceren. Niets opdringen. Afwachten hoeveel interesse Lunaatje zelf aan de dag legt voor het hele potjes-gedoe.

    In de crèche gaat het behoorlijk goed. Lieve Luna krijgt een kleurrijke stempel op haar handje telkens ze een plasje in het potje achterlaat. En dan is ze ontzettend fier! Bijna even fier als de mama...

    Thuis wachten we nog steeds op het eerste potje-plasje. Maar zoals gezegd: we zijn er ook niet actief mee bezig. In alle eerlijkheid: het is ook een heel gedoe: rokje af, kousenbroek af, rompertje open, pamper af, Luna op het potje. Intussen is het plasjes-moment natuurlijk allang voorbij en geen plasje in het potje. Dus een gesukkel om die pamper terug aan te doen (want we hebben voorlopig nog geen handige pull-up broekjes in huis - correctie: die hebben we wel in huis maar gezien de verhuis vinden we die niet onmiddellijk terug). Alle kleertjes terug aan en mission niet geslaagd.

    Deze morgen wou de mama het tegen beter weten in nog eens een kans geven. Het pyamaatje en de nacht-pamper moesten toch uitgetrokken worden, Lunaatje moest zowiezo uitgebreid gewassen worden, dus toch even dat potje ter sprake brengen. Lunaatje liep hier deze morgen dan ook in eva-kostuum door het huis te huppelen en na een tijdje wou ze wel een fractie van een seconde op het potje zitten. Maar geen plasje. Er kwam wél een plasje enkele seconden later. Toen ze dus niet meer op het potje zat. Maar wel op de badkamervloer. En op haar sokjes en pantoffeltjes, die ze nét aanhad. Ze was ook nét gewassen. Maar goed, dat wassen hebben we dus nog eens opnieuw gedaan. De kousjes werden in de wasmachine gedeponeerd en de pantoffeltjes werden zo goed en zo kwaad het ging weer pipi-vrij gemaakt.

    En Luna werd weer veilig in een pampertje gehesen. Het is nog niet voor onmiddellijk, dat 'zindelijk' zijn...

    12-02-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapkamer kleine meid - part 4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En de werken, zij gingen verder...

    Een beetje naïef van grote meid om hier vorige week neer te pennen dat de werken in een eindfase zaten... Na een bewogen weekje met grieperige klusjesmannen, barsten in nieuwe muren, bevroren kraantjes en verdachte waterplasjes, gaan de werken hier terug verder. Bijna wou ik zeggen 'aan een gezapig tempo', maar de klusjesmannen houden het tempo toch wel hoog! Ook vandaag, ja, op een zondag!

    Terwijl de mama hier beneden aan de living tafel dit blog berichtje aan het typen is en kleine meid naar 'Kaatje en Kamiel' kijkt en samen met oma een boekje leest, is de klusjesman boven het kamertje van Luna een kleurtje aan het geven. Roze uiteraard. Mocht daar aan getwijfeld worden... Het plafond in haar kamertje kreeg deze morgen reeds een eindlaag. In het wit. Want we gaan toch ook niet hélemaal overdrijven met al dat roze...

    Volgende werken staan deze week nog op de planning:
    - afwerking kamer Luna
    - verlichting kamer Luna ophangen (blauwe hanglamp met witte wolkjes... en als nachtlamp een roze bloem)
    - meubeltjes verhuizen naar Lunaatjes kamer
    - dressing leegmaken (en voorlopig stockeren in kamer van kleine meid en kamer van grote meid)
    - gang boven schilderen
    - plafond boven een eindlaag geven
    - verlichting boven ophangen
    - deurklinken boven installeren
    - gang beneden schilderen
    - trap schilderen
    - behangpapier ophangen
    - kapstokken in de hang bevestigen

    Of dat allemaal in één week zal afgewerkt worden? Ik blijf mijn twijfels hebben... Maar kijk, ik vertrouw blindelings op de klusjesmannen! Dus we zullen wel zien...

    Daarna zijn er nog wel een aantal kleine en grote werkjes:
    de dressing moet nog:
    - voorzien worden van een nieuw plafond
    - ontdaan worden van de restjes behangpapier die er nu nog de muren 'sieren'
    - een nieuw kleurtje op de muren krijgen
    en de deuren van het toilet beneden en de kelder moeten nog een nieuwe klink krijgen

    Opa heeft hier trouwens al de lelijke groene balk in de veranda een wit kleurtje gegeven, dus dat is ook al een gedane werkje...

    Om een lang verhaal kort te maken: de werken gaan hier dus vooruit, maar we zijn er nog niet! Dat is ook wel een beetje te merken aan de plekjes in huis die wél al afgewerkt zijn, want overal, maar dan ook écht overal, ligt een fijn laagje wit stof... Overal in, op, onder,...
    Lieve oma heeft al héél veel gekuist in ons nieuwe huisje, maar grote meid heeft er zich al bij neergelegd dat het pas zin heeft om grondig te kuisen als de werken hélemaal achter de rug zullen zijn. En dat is gauw. Denken we. Hopen we.

    12-02-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lastig dagje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben er een lastig dagje opzitten, mijn lieve Luna en ik... Niet fysiek, maar emotioneel een beetje lastig. Kan gebeuren natuurlijk. Het is niet de eerste keer en het zal vermoedelijk ook niet de laatste keer zijn.

    De kleine schat ligt nu al enkele uurtjes in haar bedje. De ganse nacht doorslapen zal wellicht niet lukken...
    Maar ook al is het nu pas 18.30u, grote meid gaat haar Lunaatje vergezellen in de slaapkamer... We zijn versleten, wij tweetjes...

    11-02-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maan weg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'Mama, maan weg?'

    Jaja, de grote meid heeft magische krachten. Iedere avond begint het 'naar-bedje-gaan-ritueel' met de mama die de maan wegstopt. Nog één keer kijken naar de maan, nog één keer zwaaien naar de maan en dan 'slaapwel maan' zeggen. En dat trekt de mama onverbiddellijk het verduisterings gordijntje van de velux naar beneden. En dan zegt Lunaatje 'Mama, maan weg?'.

    Het 'ochtend-ritueel' werkt in omgekeerde richting. Dan tovert de mama met één gordijn beweging de maan terug!

    En we kunnen die truuk ook al met de zon! Maar in deze tijd van het jaar, en vooral met een heldere 'vries-hemel' lukt het truukje het mooist en duidelijkst met de maan.

    Gelukkig is mijn eigen kleine 'maantje' nooit helemaal weg en is ze altijd heel dicht bij me


    09-02-2012 om 00:00 geschreven door E.  


    07-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schone slaapster
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn lief klein Lunaatje sliep afgelopen nacht van 20.30u tot 7u. Aan één stuk. Zonder ook maar één traantje. In haar eigen bedje. Ok, nog steeds in de mama-kamer (wegens de verbouwingen in de Luna-kamer), maar dus wel in haar eigen bedje!

    Grote meid had dit duidelijk niet verwacht. Waardoor de mama dus wel zelf wakker werd om 0.30u, 2.30u en 4u. Uit gewoonte. Preventief wakker worden om meteen in te grijpen indien er een klein meisje moest getroost worden.

    Maar dat bleek afgelopen nacht dus niet nodig. Lunaatje sliep héél flink de ganse nacht door.

    Mijn lieve kleine schone slaapster!

    07-02-2012 om 00:00 geschreven door E.  




    Archief per maand
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    IM000745
    http://www.demamablogs.blogspot.com/

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    movie
    www.bloggen.be/movie
    Mijn favorieten
  • tales from the crib
  • kerygma
  • lien
  • kleinkonijn
  • jacq
  • johnblog
  • Rock & b"roll"


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs