Inhoud blog
 • ... en nog een verhuis!
 • Knuffel ook?
 • Luna
 • Mijn lieve meisje
 • Zaterdagse update
 • #wijvenweek: mommy multi-tasking!
 • Windpokken - part 2
 • #wijvenweek: positieve censuur
 • #wijvenweek: Durven dromen!
 • Windpokken
  Zoeken in blog

  Zoeken met Google


  Love, life and Luna

  27-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat is het leven met mijn meisje toch zalig... Niet dat ik in het pre-Luna tijdperk doodongelukkig was. Integendeel zelfs. Maar sinds Luna is mijn wereld zoveel mooier en wordt iedere dag zoveel intenser beleefd. Vreemd eigenlijk, dat zo'n klein meisje zoveel oprecht geluk met zich kan meebrengen!

  Het eerste paasweekend met de kleine meid was fantastisch. Gewoon perfect! Van de eerste tot de laatste minuut was het genieten. Een kleine bloemlezing:

  Donderdag
  Het stralende weer donderdag zorgde voor een verlaagde werklust bij de grote meid. Omdat Lunaatje in de crèche was en maar 's avonds mocht opgehaald worden, was naar huis gaan niet onmiddellijk een optie. Maar een telefoontje naar de oma en de namiddag was georganiseerd: mama en dochter (eigenlijk dus oma en mama) samen gezellig terrassen, lekker lunchen, kuieren in de winkelstraat (en eindelijk het mooie rode kleedje met witte stippen gevonden waar ik al tijden naar op zoek was!! I love the 50's style dresses!!), ijsje eten, nog wat kuieren, nog een terrasje doen, kleine meid ophalen en dan 's avonds nog gezellig bezoek ontvangen! Donderdag was geslaagd!
  Even terzijde: Lunaatje doet het uitstekend in de crèche, maar mijn kleine spruit toont er ook haar sterk karaktertje. Met als gevolg dat mijn bijna-9-maandertje al af en toe eens in 'de hoek' moet staan. 't Is te zeggen: ze maakt zich soms zo ontzettend kwaad omdat ze niet onmiddellijk haar zin krijgt, dat de crèche mevrouwen zich genoodzaakt zien om Luna met relax en al even naar de muur te draaien. In de hoop dat ze wat kalmeert als ze minder 'prikkels' krijgt. Helaas vaak ijdele hoop, maar ik bewonder het doorzettingsvermogen en het consequent-zijn van de crèche mevrouwen...

  Vrijdag
  Vrijdag was de crèche een dagje gesloten, dus mocht Lunaatje naar oma en opa. Een hele dag wandelen en spelen dus... En 's avonds bezoek van opa Eddy en Luna's marraintje, die alletwee een 'paasklok' cadeautje mee brachten! Verwend?? Denk je?? Fantastische cadeautjes trouwens: een voorleesboek-met-giraf-knuffel-en-groeimeter-in-mooie-doos en een volledige ontbijtset ook met giraffen!! En Luna charmeerde het bezoek met 101 gekke bekken en vrolijk gekraai!
  's Avonds had mama nog bezoek van een vriendin, dus opnieuw: heel erg geslaagd dagje!!

  Zaterdag
  Shoppen, shoppen, shoppen! Op zoek naar schoentjes en een zomerhoedje voor mijn lief prinsesje! Ze was het meest voorbeeldige kindje die men zich kan indenken: auto in, auto uit, op de arm, in de wandelwagen,... Ze bleef er allemaal vrolijk bij... De schoentjes hebben we gevonden. En een kleedje. En een T-shirtje. En een shortje. Wat we dus allemaal niet nodig hadden... Het zonnehoedje vonden we niet, maar intussen was de mama al compleet uit het oog verloren wat we nu eigenlijk wilden kopen...
  's Namiddags dan maar met ons tweetjes zalig gewandeld in het zonnetje. Op bezoek bij mama's oma en opa in de serviceflatjes en naar mama's tante, waar we gezellig in het gras konden genieten van een luie zaterdagnamiddag. Grote meid en kleine meid sloten hun zaterdagavond af door samen een relaxerend badje te nemen. Waarna de kleine meid uitgeput in slaap viel op mama's schoot. Wat wil een mens nog meer?

  Zondag
  Pasen!! Samen met mijn meisje ontbijtkoeken gebracht naar oma en opa en dan met ons viertjes (oma, opa, Luna en mama) naar de kinderboerderij in Torhout. We hadden er een fantastische namiddag: samen schommelen (Lunaatjes eerste keer op de schommel en dat ging eerst gepaard met wat traantjes, maar ze klampte zich stevig aan mama vast en omdat opa zo enthousiast aan het schommelen was naast ons, wou de kleine meid het toch nog wel eens proberen. Het was niet echt volledig haar ding, maar kom, er waren ergere dingen...)
  Het zand werd afgekeurd. Luna houdt niet van voetjes in het zand. En liet dit erg duidelijk merken.
  De diertjes werden één voor één heel aandachtig bestudeerd. Kipjes, duifjes, ezeltje, geitjes, kuikentjes,... 't Was allemaal wel goed voor lieve Luna, zolang ze maar op mama's arm mocht blijven zitten... De lammetjes mochten zelfs héél dicht komen kijken. Maar toen bleek dat lammetjes ook geluid konden maken, bleek dat Lunaatje ook geluid kon maken! Lammetjes zijn lief zolang ze stil zijn. Als lammetjes onverwacht iets 'zeggen', dan schrikt Lunaatje zich rot en dan wil ze NIET meer kijken naar de lammetjes!!! Er was geen discussie mogelijk!
  Maar we beleefden een zalige pasen, daar in de kinderboerderij. Sangria en aperitiefhapjes voor de 'grote' mensen en groentepapje voor de kleine meid. Lunaatje sliep heel voorbeeldig haar middagdutje in haar wandelwagen onder de grote boom naast mama...
  We sloten onze paaszondag af met koffie en taart bij mama's oma en opa en nog een bezoekje aan mama's tante en Luna's meter. Met opnieuw paascadeautjes: een mooie knuffel en spaarpot!!
  Nooit eerder was mijn Pasen zo mooi...

  Maandag
  Zo'n extra dagje weekend is toch fantastisch! Vooral met dit weer... Dus: grote meid en kleine meid sliepen lekker lang uit en trokken daarna richting oma en opa. Onder het alziend en goedkeurend oog van Luna werd het opblaasbaar zwembadje geïnstalleerd, opgeblazen en voorzien van lekker lauw water (want ons prutske mag geen kou krijgen natuurlijk...). Lunaatje vond al die bedrijvigheid fantastisch. Haar eetstoel stond buiten op het terras, dus de juffrouw kon alles vanop de eerste rij aanschouwen... Er werden talloze parasols aangevoerd om een zonneslag te vermijden, er werd driftig met zonnecrème gesmeerd en kleine meid werd met zwembroekje en zonnehoedje in het water neergeplant. Wat ben ik blij dat mijn meisje een waterratje is!! Ze gierde het uit en spetterde zichzelf helemaal nat... Het zonnehoedje kon na 3 minuten al uitgewrongen worden, maar wie liet dat aan zijn hart komen?
  Zo'n wateravontuur is vanzelfsprekend erg vermoeiend, dus mocht mijn klein meisje samen met de mama in de hangmat uitrusten... Bestaat er een zaliger gevoel?

  Dit neemt niemand ons nog af! Dit is puur en onversneden geluk... 

  27-04-2011 om 00:00 geschreven door E.  


  14-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yes, she can!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze kan al zo ontzettend veel, dat kleine meisje van mij! Sinds kort kan ze:

  - Zitten! Zo helemaal alleen en zonder omkantelen!!!
  - Schilderen in de crèche! Met de handjes stempelen in de verf dus... En aan de kleertjes te zien zijn rood en geel haar favoriete kleuren...
  - Een héél erg klein beetje stappen aan de handjes. Een héél erg klein beetje maar hoor... Maar ze snapt wel al dat ze dat ene voetje moet opheffen en voor het andere plaatsen, dus de 'techniek' heeft ze al beet!
  - Alleen spelen. Dat lukt iedere dag beter en beter... Al verkiest ze nog wel steeds mama in de buurt.
  - Zich uit de veiligheidsgordels van de maxi-cosi manouvreren. Daar moet de mama dringend iets aan doen...


  Favoriete spelletjes zijn tegenwoordig:

  - Fopspeentje in mama's mond stoppen, terug uithalen, in eigen mondje stoppen. Terug in mama's mond, terug uithalen,... enz...
  - Kiekeboe (en de 1001 mogelijke varianten hier op...)
  - Boekjes lezen (ritselboekjes, voelboekjes, badboekjes, het bonnenboekje van de Spar,... maakt allemaal niets uit, zolang het maar boekjes zijn en ze de blaadjes zelf mag omdraaien.)
  - Bellen blazen met de bellenblazer. 't Is te zeggen: de mama blaast dus de bellen, de kleine meid vindt het schitterend om naar te kijken. En vooral ook om te zien hoe de grote hond van oma en opa jacht maakt op de bellen...
  - Alles waar geluid uit komt en liefst ook met lichtjes die flikkeren! De 'activity-spelen' zijn hier alomtegenwoordig!


  En er waren deze week ook heel wat 'eerste keren':

  - Eerste keer wandeling langs koetjes en paardjes (die in de weide met ons meeliepen... En die door de kleine meid argwanend in het oog werden gehouden.)
  - Eerste keer naar de kipjes kijken bij papa (en na 5 minuutjes helemaal alleen rechtstaan aan het kippengaas opeens pardoes op de poep vallen en dan natuurlijk de hele buurt bijeen schreeuwen! Voor alle duidelijkheid: ze had een dikke pamper aan en viel op haar poep in het zachte gras. Maar aan het kabaal te horen leek het wel of ze een broekje van schuurpapier aanhad en op een spijkerbed viel! Het blijft een drama queen, die kleine schat van mij!)
  - Eerste keer bewust kennisgemaakt met één van de twee katten van papa (en de kat meteen aan het kattenoor vastgegrepen en niet willen lossen! Gelukkig was de poes héél erg verdraagzaam en geduldig en kwam er slechts een stil 'ge-miauw' uit als klein protest. De kleine meid liet véél luider protest horen omdat ze het poezenoor moest loslaten van de mama!)
  - Eerste keer écht en bewust kwaad zijn omdat mama iets verbiedt! (Bij oma staat er een plantje dicht bij het verzorgingskussen en NEEN, de kleine meid mag NIET aan de blaadjes trekken. Na de vierde keer 'neen Luna, dat mag niet', leek ze ineens de betekenis van die woorden te begrijpen. Ze was het er niet mee eens. Dat was wel duidelijk.)
  - Eerste keer in het kinderzitje van de winkelkar. Dat bevalt haar duidelijk veel beter dan in de maxi-cosi in de winkelkar! Ze kan nu veel meer rondkijken (en rondgrijpen!). En ze ziet er opeens al zoveel groter uit. Mijn lieve kleine meisje is écht geen klein baby'tje meer...

  Wat is het toch zalig, zo'n klein meisje in huis...

  14-04-2011 om 00:00 geschreven door E.  


  07-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontzwangeren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een zwangerschap duurt 9 maanden en naar het schijnt duurt 'ontzwangeren' even lang. Volgens 'de boekskes' heeft het lichaam van een kersverse mama 9 maanden tijd nodig om zich te herstellen. Ik wil het allemaal héél graag geloven. Al ging ik er een beetje van uit dat het allemaal wel vanzelf zou gaan, zonder extra inspanningen. Dat blijkt toch een beetje tegen te vallen...

  Lunaatje werd begin deze week 8 maanden. Acht maanden al zeg!! Ze kan zelfs al helemaal alleen zitten!!! Maar bon, dat wil dus ook zeggen dat ik volgens 'de boekskes' binnen 1 maand volledig 'ontzwangerd' zou moeten zijn. Hmm... Er is toch nog wel wat werk aan de winkel.

  Na 8 maanden gesleur met een maxi-cosi, die steeds zwaarder door gaat wegen, dacht de grote meid toch écht wel dat ze aan gewichtheffen deed! En er wordt hier héél veel afgewandeld. Eerst met de kinderwagen, nu met de wandelwagen. Qua beweging kan dat toch ook tellen. En er wordt hier ook ontzettend veel met de baby op de arm rondgewandeld. En er wordt ge-multi-tasked dat het een lieve lust is. Complete work-outs zijn het!!
  Bovendien staan er geen wekelijkse restaurant- en café bezoekjes meer op het programma. Wat in het pré-Luna-tijdperk wél het geval was. Dat scheelt toch ook in calorie-opname! En het alcoholverbruik van de mama lijkt verdacht veel op dat van een geheel onthouder. Opnieuw veel calorieën uitgespaard...

  En toch: Er mogen gerust nog wat kilootjes af!!

  Dus worden hier ten huize nog maar eens plannen gemaakt om gezond te eten en te sporten. Dat gezond eten, daar zijn eigenlijk geen uitvluchten voor. Er worden hier zowiezo wekelijks verse groenten en fruit aangekocht om de groenten- en fruit papjes van de kleine meid te bereiden, dus geen enkel excuus voor de grote meid om niet gezond te eten.
  Maar als voltijds werkende en alleenstaande mama is het niet zo evident om het sporten in de agenda te plannen. 's Avonds is Luna-en-mama-tijd en dat heeft voorrang op alles! Het kleine meisje slaapt dan wel vanaf 19.30u à 20u, maar het is natuurlijk geen optie om haar alleen thuis te laten... Dus wordt hier tegenwoordig in de middagpauze van 'start-to-run' gedaan!
  Om 12u naar de kleedkamer, loopkleren aan, mp3-met-evy-gruyaert in de oren en een half uurtje zweten! Dan vlug de douche in, werkkleren terug aan en ten laatste om 13u zit de grote meid terug aan haar bureautje! En dat zo'n drie keer in de week... En op woensdagavond komt oma babysitten zodat mama, nadat ze zelf nog haar kleine meisje in bed gestopt heeft, naar de Zumba kan!

  Dat 'zwanger worden' ging precies wel makkelijker en met minder inspanningen dan dat 'ontzwangeren' . Maar goed: er wordt aan gewerkt!

  07-04-2011 om 00:00 geschreven door E.  
  Archief per maand
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 07-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  IM000745
  http://www.demamablogs.blogspot.com/

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  astralis
  www.bloggen.be/astrali
  Mijn favorieten
 • tales from the crib
 • kerygma
 • lien
 • kleinkonijn
 • jacq
 • johnblog
 • Rock & b"roll"


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!