1. Zorg dat je geen honger lijdt. Als je honger hebt dan gaat je lichaam spierweefsel afbreken om toch aan energie te komen. Het gevolg van het honger lijden kan zijn dat je trek krijgt in allerlei zoetigheid en dat jij je aan deze behoefte overgeeft met als gevolg dat je i.p.v. afslankt zult aankomen.
2. Neem als je trek hebt tussendoor eens een stuk fruit in plaats van snoep of een koek. Je zal merken dat je na enige tijd gewend bent aan het nemen van een stuk fruit en geen behoefte meer hebt aan alle dikmakende tussendoortjes.
3. Houd jezelf niet voor de gek. Als je zoute snacks in huis haalt, zal je er ook van eten. Als je ze niet koopt, dan loop je geen risico. Ook je familie moet zich ervan bewust zijn dat je je in moet spannen om je aan het dieet te houden. Dus, geen nootjes eten als je erbij bent. Wat je niet ziet, zal je niet willen eten. Wat er niet is, kan je niet eten.
4. Zorg dat je laatste maaltijd van de dag niet later is dan 19.00 uur. Je lichaam gaat minder verbranden naarmate de avond vordert. Heb je na 19.00 uur toch honger, eet dan iets waar alleen eiwitten in zitten bijv. magere kwark.
5. Wees reëel over het gewicht dat je kan verliezen. Stort jezelf niet in een crashdieet. Hierdoor zal je in korte tijd wel veel kilos kwijt raken, maar je zal ze ook weer snel aankomen ( het jojo effect). Het belangrijkste is om rustig af te slanken waarbij je lichaam geen tekorten oploopt die het later weer moet gaan aanvullen.
VERRASSENDE WEETJES
Wist jij dat volgens de statistieken van "de Wereld Gezondheidsorganisatie" ;
-70% van alle vroegtijdige sterfgevallen te wijten zijn aan: *Hartaanval (slechts 20% genetisch) *Kanker *Hersenbloeding *Diabetes (90% type 2)
-60% van deze overlijdens het gevolg zijn van slechte voedingsgewoontes.
-7 op 10 doktersbezoeken voedingsgerelateerd zijn : hoofdpijn, hart- en vaatziekten, slapeloosheid, hoge bloeddruk, allergiën, huidproblemen, artrose, spijsvertering, slapeloosheid, stress...