Inhoud blog
  • Verrassende weetjes en interessante afslanktips.
  • Omega-3 vetzuren
  • De troeven van soja
  • Op gewicht blijven tijdens de feesten.
  • 100 caloriën = ...
  • Laat voeding jouw medicijn zijn en niet andersom
  • De kwaliteiten van Aloë Vera
  • Boosdoener bij jouw dieet
  • Mineralen
  • Een winter vol fun en fitness
  • De kracht van groene thee.
  • Nog meer koolhydratennieuws
  • Koolhydraten
  • De kracht van eiwitten.
  • Bescherm jezelf tegen vrije radicalen.
  • Slechts 1 op 10 Belgen eet voldoende vezels!
  • Let's shake it ! vanille
  • Ideaal ontbijt
  • Een goede nachtrust is heilzaam.
  • Blijf stress de baas.
  • Wat is een gezond gewicht?
  • Vitaminen zijn een must.
  • Bewegen is gezond
  • Water doet leven !
  • Hartelijk welkom, beste bezoeker.
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    L I E V E R G E Z O N D

    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van groene thee.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Meer en meer wetenschappelijke studies tonen de positieve effecten van groene thee op de gezondheid.
    Wat men in China al eeuwen weet, wordt nu ook wetenschappelijk onderbouwd door studies over groene thee.
     
    Wist je dat :
    In China groene thee gebruikt wordt als
    - dorstlesser
    - verbeteren van de spijsvertering
    - vochtafdrijvend middel
    - vermindering van vetopname
    - vermindering van hoge cholesterol.
     
    En wist je ook dat :
    Groene thee vooral in de belangstelling is gekomen voor zijn antioxidantwerking?
    Groene thee bevat namelijk catehinen, zeer sterke anti-oxidanten die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen.
    Vrije radicalen zijn electrisch geladen deeltjes die de celwanden en celkernen van ons lichaam beschadigen en het verouderingsproces versnellen.
    Het zijn agressieve stoffen die bijvoorbeeld ontstaan bij stresssituaties.
    Momenteel staat groene thee vooral in de belangstelling voor zijn positieve invloed bij hoge cholesterol, kanker en vetverbranding.
     
    Preventieve bescherming tegen kanker
    Uit onderzoek blijkt dat de kankergevallen duidelijk lager liggen bij bevolkingsgroepen die 5 à 6 kopjes groene thee per dag drinken.
    Sommige studies geven een daling van 50 % kankergevallen bij het regelmatig drinken van groene thee.
     
    Afvallen met groene thee
    Uit studies van Japanse onderzoekers blijkt ook dat groene thee de opslag van vetzuren in vetcellen afremt.
    Groene thee zorgt er dus voor dat men minder snel vet zal opslagen.
     
    Blijf alert
    Op geestelijk vlak maakt groene thee het ons makkelijker te ontspannen en toch alert te zijn,
    stimuleert groene thee onze opmerkzaamheid,
    ons concentratievermogen en creatief denken zonder de negatieve effecten die je hebt bij bijv. koffie.

     
    Naast de hierboven vermelde gezondheidsvoordelen, is groene thee bovendien ook lekker.
    Heb je dorst gekregen en wil je graag eens een kopje groene thee komen proeven.
     
    Steeds welkom zonder enige verplichting.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Herbalife, afslanken, thee, groene thee, instant theedrank, vermageren, energie
    03-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer koolhydratennieuws
     

    Als u wel eens iets hebt gelezen over wat hoog-eiwit, laag-koolhydraat voeding inhoudt, denkt u misschien dat koolhydraten altijd problemen opleveren voor de gewichtsbeheersing.

    Maar niet alle koolhydraten zijn gelijk.

    Overtollige koolhydraten, die het lichaam niet direct als brandstof gebruikt, worden inderdaad opgeslagen als vet.

    Daar moet u dan ook niet te veel van eten.

    Maar u kunt ook kiezen voor koolhydraten die langzaam vrijkomen.

    Die geven het gevoel dat u echt iets in uw maag heeft en uw hongergevoel verdwijnt.

    Deze koolhydraten worden langzaam verteert en opgenomen.

    De energie komt geleidelijk vrij waardoor u langere tijd geen honger heeft.

    Hierna een beperkt lijstje van koolhydraten die u wel en die u liever niet moet eten.

     

    Eerste keus levensmiddelen met langzaam vrijkomende koolhydraten

    Zwart roggebrood, pittabroodje

    Volkorenhaver, zilvervliesrijst, gerolde haver, meusli

    Boekweit, bulgur (voorgekookte tarwe), parelgerst

    Zwaar volkorenbrood met vruchten

    Basmati- en voorgekookte rijst

    Volkorenpasta

    Linzen, peulvruchten, bonen (gedroogd of in blik)

    Maïs in blik en verse maïskolven

    Kersen, appels, grapefruit, druiven, sinaasappels, perziken, peren, pruimen

    Erwten

    Koude aardappelsalade (zelfgemaakt)

    Zoete aardappels

    Magere yoghurt en melk

    Vruchtensap (50 % aanlengen met water) : grapefruit, appel, sinaasappel, ananas

     

    Eerste keus snacks met langzaam vrijkomende koolhydraten

    Stevige appel, sappige peer of sinaasappel

    Verse perzik of abrikoos

    Popcorn zonder boter, suiker of zout

    Een snack met pastasalade (voeg citroensap, peper en groente toe)

    Volkorenvruchtenbrood, bananencake

    Special K (gepofte rijstkorrels met volkorentarwevlokken)

    Linzensoep, tomatensoep

    Koekjes van volkorenroggemeel

    Gedroogde abrikozen, rozijnen, pruimen, etc.

     

    Slechte keus levensmiddelen/dranken met snel vrijkomende koolhydraten

    Pasta/spaghetti in blik

    Wit- en volkorenbrood, stokbrood en broodjes uit de supermarkt

    Glutenvrij brood

    Koekjes, gebak, deegwaren

    Toast, crackers

    Cornflakes en andere graanproducten voor het ontbijt uit de supermarkt

    Meloen

    Knolraap, pastinaak, pompoen

    Frisdrank, vruchtensap, zuivelproducten met vers fruit

    Friet, gesauteerde, geroosterde, (voor)gebakken aardappelen en aardappelpuree

    Rijstpasta, gnocchi, tapioca

    Snelkookrijst

    Rijstkoeken, wafels, zoutjes, chips

     

     

    Denk eraan  : Verandering van spijs doet eten.

                          Uw welzijnsplan voor de rest van uw leven begint VANDAAG

    Kan jij wel wat hulp gebruiken bij jouw persoonlijk "welzijnsplan",

    meld je dan aan via mail (zie rechts)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Herbalife, afslanken, vermageren, coach, dieet, consulente
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolhydraten
    Koolhydraten zijn vooral van belang als energiebron.
    Ze leveren de energie die nodig is voor alle lichaamsprocessen en dienen als brandstof voor de hersenen.
    Eén gram koolhydraten levert 4 kcal.
     
    3 soorten koolhydraten :
    - monosacchariden : zoals glucose (druivensuiker) en fructose (vruchtensuiker). Bestaan uit één molecuul.
    - disacchariden : zoals sucrose/sacharose (suiker), lactose (melksuiker) en maltose (moutsuiker). Samengesteld uit twee monosaccharide moleculen.
    - polysacchariden : zoals zetmeel en glycogeen. Samengesteld uit meerdere monosaccharide-moleculen (meestal glucose).
    Mono- en disacchariden worden ook wel aangeduid als "eenvoudige" koolhydraten,
    terwijl polysacchariden ook wel complexe koolhydraten worden genoemd.
     
    Bronnen :
    Koolhydraten in de vorm van zetmeel komen voor in brood, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten (bruine en witte bonen).
    Vruchten en vruchtensap bevatten eenvoudige koolhydraten als vruchtensuiker en druivensuiker.
    In melk en yoghurt zit melksuiker.
    In snoep, koek, gebak, frisdrank en dergelijke zit suiker (sucrose).
    Veel voedingsmiddelen bevatten een mengsel van complexe en eenvoudige koolhydraten.
     
    Koolhydratentekort
    Het is aanbevolen de inname van toegevoegde suikers te beperken zowel voor kinderen, tieners en volwassenen.
    Koolhydraten kunnen slechts beperkt in het lichaam worden opgeslagen.
    Er kan een kleine voorraad aangelegd worden in de vorm van glycogeen, met name in de spieren.
    Een tekort van koolhydraten zal niet vaak voorkomen.
    Alleen bij een speciaal dieet (bijvoorbeeld bij het proteïnedieet) of in andere bijzondere situaties kan een tekort ontstaan.
    In dat gevakl zal het lichaam een andere energiebron aanboren en daaruit koolhydraten aanmaken.
    Een tekort aan koolhydraten leidt tot een slechte adem, vermoeidheidsverschijnselen en concentratiestoornissen.
    Op den duur leidt een tekort tot afbraak van spierweefsel.
     
     
    Wil je graag een paar kilootjes verliezen maar niet jouw spierweefsel.
    Reageer dan nu via mail en kom meer te weten over ons uitgebalanceerd voedingsprogramma dat er voor zorgt dat je al de voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam dagelijks nodig heeft  en als nevenverschijnsel jouw ideaal figuur zal teruggeven.
    http://www.kiesgezond.be/afslanken
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Herbalife, afslanken, vermageren, vervangmaaltijd, maaltijdrepen
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van eiwitten.
    Eiwitten zijn nodig voor groei, behoud en herstel van lichaamsweefsel en ze helpen bij de bouw van cellen, hormonen en enzymen, door het leveren van aminozuren die de bouwstenen van het leven zijn.
    Tevens helpen ze bij de opbouw en het behoud van de spiermassa en voorkomen ze hongergevoel.
     
    DIERLIJKE EN PLANTAARDIGE EIWITTEN
    Eiwitten van dierlijke oorsprong vinden we terug in melk en melkprodukten, vlees, wild, gevogelte, vis en ei.
    Eiwitten van plantaardige oorsprong vinden we terug in brood, graanprodukten, peulvruchten, aardappelen, groenten en sojaprodukten.
    De kwaliteit van proteïne hangt af van het vermogen om de 8 essentiële aminozuren te leveren, dat wil zeggen de aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken.
    Dierlijke proteïne vormt hier de grondslag voor en sojaproteïne is de enige plantaardige proteïne van vergelijkbare kwaliteit.
    De beste keuze van eiwitrijke voedingsmiddelen zijn degenen die weinig vet bevatten zoals proteïneshakes bij het ontbijt, kip- of kalkoenfilet, eiwit, vis- en schaaldieren, mager rood vlees en magere zuivelprodukten.
    Beperk dus de consumptie van levensmiddelen die niet alleen rijk zijn aan eiwitten maar ook aan vetten zoals kaas, vet rood vlees, worst en volle zuivelprodukten.
     
    DE KRACHT VAN SPIEREN
    Door te sporten wordt de spiermassa opgebouwd en met meer spierweefsel worden er meer calorieën verbrand, zelfs in rusttoestand.
    Een kilo vetvrije massa verbrandt ongeveer 28 calorieën per dag.
    Een kilo vetweefsel verbrandt slechts zo'n 4 calorieën per dag.
    Lichaamsbeweging in combinatie met verhoogde eiwitconsumptie, helpt om de spiermassa te handhaven, zelfs te ontwikkelen.
    Des te groter de spiermassa, des te actiever de stofwisseling en des te hoger de verbranding van calorieën.
     
     
    Consumeer jij als vrouw minstens 20 g eiwit per maaltijd en als man minstens 25 g per maaltijd?
     
     
    Wil je graag meer weten over een gewichtsbeheersingsprogramma dat aangevuld wordt met hoogwaardige proteïne op maat(opgelet : geen proteïnedieet)?
    Wil je gebruik maken van onze begeleiding die gegeven wordt als gratis extra service?
    Je kan me steeds een mailtje sturen en ik geef je graag persoonlijk advies.
    http://www.kiesgezond.be/afslanken
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Herbalife, afslanken, vermageren, vervangmaaltijd, maaltijdrepen
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherm jezelf tegen vrije radicalen.
    Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die ontstaan bij algemene processen in het lichaam.
    Vervuilde stoffen in het drinkwater, de toxische pesticiden en fungiciden waarmee de fruit- en groentenoogst bespoten is, de schadelijke luchtemissies van de industrie, de uitlaatgassen van voertuigen, het veelvuldig drinken van koffie en alcohol, sigaretten, de airco's op kantoren, elektromagnetische vervuiling, te sterke zonnestralen. Elk van deze factoren kan een cumulatief schadelijk effect hebben doordat deze vrije radicalen produceren in je lichaam. Deze vrije radicalen tasten je cellen aan en zorgen voor vroegtijdige veroudering...
     
    WIST JE DAT ?
    Antioxidanten helpen om vrije radicalen in je lichaam te bestrijden en het immuunsysteem te ondersteunen.
    Tijdens de stofwisselingsprocessen worden in het lichaam vrije radicalen geproduceerd als een normaal nevenproduct van oxidatie.
    Een overmaat aan vrije radicalen kan de lichaamscellen voortijdig laten verouderen.
    De 'verdedigingslinies' noemen we antioxidanten.
    Er zijn echter een groot aantal factoren waardoor er beduidend meer vrije radicalen worden aangemaakt zoals stress, een slecht voedingspatroon en luchtverontreiniging bijvoorbeeld.
    Enkele druppels citroen op een opengesneden appel voorkomt het bruin worden van de appel..
    ANTI-OXIDANTEN
    De anti-oxidanten beschermen dus onze cellen tegen de vrije radicalen.
    Helaas consumeren we dagelijks verscheidene duizenden verschillende chemische stoffen en jaarlijks komen er een groot aantal nieuwe chemische producten bij.
    De natuurlijke inname van anti-oxidanten bij een evenwichtige voeding gaat er steeds op achteruit.
    Verse groenten en vers fruit bevatten natuurlijke vormen van anti-oxidanten en bieden zo steun bij natuurlijke bescherming tegen vrije radicalen.
    Als je door je levensstijl niet genoeg tijd hebt om uitgebalanceerde maaltijden te bereiden met verse producten (5 keer per dag vers fruit of groenten is een minimum) ben je nagenoeg verplicht om een aanvullende ondersteuning van antioxidanten aan je voedingspatroon toe te voegen.
     
    TOP 20 VAN ANTI-OXIDANTGROENTEN
    aardappel, aubergine, bloemkool, boerenkool, broccoli, ijsbergsla, knoflook, kropsla, maïs, overige koolsoorten, pompoen, rote biet, rode paprika, selderie, sperzieboon, spinazie, spruitjes, ui, zoete aardappel
     
     
    En wat eten we vandaag?
     
     
    Kom jij niet toe aan de aanbevolen 5 porties verse groenten en fruit?
    Denk je dat het aangewezen is jouw anti-oxidanten aan te vullen met een voedingssupplement?
    Ik geef je graag advies? Je kan rechts reageren door me te mailen.
    http://www.kiesgezond.be/Webwinkel-Product-11448155/RoseOx.html
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:Herbalife, anti-oxidant, Rose-Ox, vrije radicalen, immuunsysteem


    Archief per week
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    jennyenwill
    www.bloggen.be/jennyen

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs