Het nieuwe fietspad Gouvy-Bastogne, een aanrader met mogelijkheid tot aansluiting op de Vennbahn: http://www.vennbahn.eu
E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Een interessant adres?
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wat vind je van alternatieve manieren van bouwen? (hout, strobalen,leem..)
Zeker het overwegen waard
Hm misschien, ik ben niet zeker of het wel degelijk is
No way, geef mij maar de baksteen in de maag!
Eh, zijn er dan nog alternatieven buiten een stenen huis?
Andere mening
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Ons huisje van stro
Verhaaltje van eerste huisje van stro in de provincie Luxemburg
24-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chappe
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals vorige keer geschreven zijn we nu aan het hoofdstuk van de elektriciteit aanbeland.
Omdat dit voor ons beiden een nogal abstract gegeven is hadden we besloten te vertrouwen op een "selfmade" firma. En het moet gezegd, we hebben er nog geen spijt van. Wat in het begin nog een onwarbaar kluwen leek toen al het materiaal arriveerde, blijkt achteraf toch vrij eenvoudig en degelijk beschreven. Echt een aanrader voor doe-het-zelfers. Al de leidingen die in de chappe liggen waren dan ook in geen tijd geplaatst. Hoewel je er toch best wel een kleurencode op nahoudt. Al de toekomde leidingen aan de kast lijken één grote warboel. En voor diegene die het zich afvragen: "Elektriciteitsleidingen in stro?". Geen probleem, net zoals in een "gewone" muur. Met hier en daar een beetje vindingrijkheid.
We waren dan ook ruim op tijd klaar toen de chapper arriveerde. En die heeft zijn job prachtig en snel uitgevoerd zodat we half oktober tegeltjes kunnen leggen.
Oktober zal trouwens een drukke maand worden als alles uitkomt zoals gepland.
Verdere afwerking van de ramen en de garagepoort, elektriciteit, sanitair, betegelen, eind oktober de keuken, en tussendoor zou ook de kachel komen. En de bezetter komt langs voor de buitengevel. Kunnen eindelijk die plastic flappen weg!
Voor nieuwe fotootjes nog even geduld.

24-09-2008 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
09-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winddicht...... of toch bijna
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoihoihoi, 't is weeral een paar weken geleden dat jullie nog iets van ons vernomen hebben maar er is ondertussen weeral van alles veranderd.
We kunnen eindelijk zeggen dat we winddicht zitten. ...Of toch bijna; de garagepoort laat nog wat op zich wachten, blijkbaar ontbrak er een onderdeel dat nog moet nakomen. Niet getreurd, de ramen zitten er in. Nu we al een deel van de plastic hebben kunnen weghalen zien we pas goed hoeveel natuurlijk daglicht we gaan binnenkrijgen. En als het zonnetje schijnt is dat echt een verademing na die donkere augustusmaand.
Ondertussen is ook de zonneboiler reeds geïnstalleerd. Geweldig om te weten dat we bijna het jaar rond warm "zonne"water gaan hebben.
En nu ook alle binnenmuren af zijn kunnen we ons gaan concentreren op elektriciteit en sanitair, dat wordt lachen... .
Een ander probleempje dat zich stelde was: "Hoe laat je op een energieverantwoorde manier poezen binnen in een strobalenhuis?". Dan maar een kattensas gemaakt in de strowand van de garage. Onze kleine viervoeters dienen zo drie luikjes te passeren eer ze zich in de sofa zullen kunnen nestelen.
Een boel nieuwe foto's vind je nog in de reeks van "zomerwerken".

09-09-2008 om 18:46 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
15-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de garage
Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgens de bouwvoorschriften moest er een garage in het huis komen.  Vermits die dan binnen de warme schil van huis kwam meenden we dan ook de vloer ervan te isoleren. Hoe doe je dat het best in een strobalenwoning? Uiteraard, met stro.
Argex storten leek ons in eerste instantie beter, sterker, enz.. Tot we de optelsom begonnen te maken. Dan kwamen gauw tot het besluit te doen waar we al getraind in waren, vloerbalken plaatsen en wat stro ertussen gefoefeld. Weliswaar niet zo dik als in de woonruimte maar zo blijft het misschien meer een koele berging. Hoewel? "Koele berging" in een strobalenwoning?
Wat riolering betreft ligt het in ons geval allemaal wat anders. De meesten dienen hun afvoer direkt te voorzien bij het gieten van de fundaties. Wij houden het wat simpelder en hebben die nu pas geplaatst. We dienen enkel een buis te voorzien voor grijs water daar we gft-toiletten gaan zetten.
Als voorbereiding op de tussenvloer heeft Lizzy zich bezig gehouden met het plaatsen van kokosstrips voor de akoestische isolatie.
Ondertussen hebben we vernomen dat de ramen en deuren klaar staan om geplaatst te worden. Dan zal het pas echt op een huis beginnen te lijken.
En kunnen we eindelijk aan het interieur beginnen werken.

15-08-2008 om 22:07 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
02-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste binnenmuur
Klik op de afbeelding om de link te volgen Halverwege de zomer, snikheet buiten en nu al voelen we dat het aangenaam vertoeven binnenshuis is. De leem is aan het uitharden met hier en daar wel een scheurtje; maar dat is eenvoudig weg te werken door wat nat te maken en weer dicht te wrijven. Dat je ook al eens een jonge scheutje van een graanhalm terugvindt, daar mag je niet van opkijken. Het bewijs dat het organische muren zijn.
De eerste binnenmuur staat er, de scheiding tussen de garage en de leefruimte. Cellenbeton is echt wel snel en eenvoudig te verwerken. We gaan een poging ondernemen om hier rechtstreeks op te lemen, zijn benieuwd.
Ondertussen is ook de garage voorzien van de definitieve wand en is de ondervloer van het verdiep geplaatst.
Een heleboel foto's zijn bijgeplaatst in de zomerreeks.

02-08-2008 om 21:52 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (2)
19-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leemweekend
Klik op de afbeelding om de link te volgen "Ik roep de hulp in van familie." Waar hebben we dat nog gehoord? In ieder geval kwam het nu wel van pas. Op een paar dagen tijd heeft het hele interieur zijn eerste leemlaag gekregen. Hard maar heel plezierig werk. Wat dollen met jonge gasten in de modder, stevige muziek op de achtergrond. Een festivalweide heeft er niets tegen. Voor de tweede laag is het wachten tot de ramen zijn geplaatst, en de electriciteit.
Diegene die vinden dat het er op de foto's allemaal nogal schots en scheef aan toe gaat. Geen zorg, dat ligt helemaal in de lijn onzer bedoelingen.
We zijn nu éénmaal fan van Tolkien en consoorten.

19-07-2008 om 14:57 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
01-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met stukjes en beetjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, van ons vooropgestelde leemweekend is niet veel in huis gekomen.
Het vrouwtje had veel te neig gewerkt en moest daardoor terug onder het mes voor aan de rug. Gelukkig is ze nu aan de beterhand. Maar van helpen aan de bouw is voorlopig nog geen sprake.
Maar we zitten niet stil. De vloerisolatie in het woongedeelte is er de voorbije week ingegaan. Er is besloten van geen leemlaag of damprem te plaatsen tussen het stro en de OSB-platen vermits er toch nog plastic en daarop een chappe kom te liggen. Tussen de betonvloer en het stro is een geventileerde ruimte voorzien. De ruimte tussen de onderste draagbalken hebben we volgepropt met rotswol. En voor de rest komt het verzamelde losse stro nu erg goed van pas. Een goeie tip: voorzie ruim een aantal big bags om dit in op te slagen als je aan zulk een project begint.
Voor diegene die zich afvragen voor wat die blok beton met rode pijp dient. Hier komt onze Tigchelkachel te staan met een externe luchtaanvoer. Zo'n beestje weegt algauw ruim 600kg dus dat moet op stevige voetjes staan.
01-07-2008 om 17:52 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
10-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de laatste strobaal
Klik op de afbeelding om de link te volgen De laatste strobaal is de voorbije week in de muur gegaan, oef!!
Je begint echt af te tellen naar die ene, zeker als het van die leukerds zijn die helemaal verknipt en verzaagd dienen te worden.
Echt helemaal de laatste is het eigenlijk niet want de vloerisolatie bestaat ook uit stro.Maar dat zal eerder iets voor eind deze maand zijn.
Op die ene foto van de zolderpunt zul je je allicht afvragen: "Wat hebben ze daar geflikt?". We zijn er een beetje kwistig geweest met de PU-schuim maar konden bijna niet anders omdat die balen nu éénmaal goed moeten vastzitten. Je ziet ook al de plaats waar later de leidingen doorkomen van de ventilatieunit en de zonnepanelen.
Ondertussen was Hein van CasaCalida langs geweest om nog eens in het kort het lemen wat uit te leggen.
Er staan ons heel wat "plakkerige" dagen in het verschiet.

P.S. Er zijn nog enkele foto's bij de laatste reeks geplaatst.

10-06-2008 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
22-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muren lemen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi,
Zoals het ernu naar uitziet kunnen we in juni beginnen met het lemen van de muren.
En zoals we zelf al hebben mogen ondervinden is dit in groep eens zo plezant. Daarom een kleine oproep om in het weekend van 14 & 15 juni te komen lemen. Beschouw het maar als een therapeutisch weekendje. Je lekker uitleven met leem, kliederen en aanmodderen. In je jeugd mocht je je misschien niet vuil maken van je ouders, wel dan mag je je eens helemaal uitleven met een goede vette kwak leem tegen de muren te komen smijten.

Mensen die interesse hebben gelieve even contact op te nemen .

22-05-2008 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (2)
21-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een leien dakje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, zoals vorige keer gezegd is de voorbije week het dak erop gegaan. Met dank aan de Poolse dakwerkers, ze kennen hun vak. Al versta je dan geen woord van hun taaltje, andersom was het al niet veel beter.
Ondertussen schiet het goed op met de stromuren, nog een weekje en alles, buiten de vloer, is geplaatst. Nieuwe fotootjes vind je bij de vorige reeks.

Van socializen hebben ze hier wel kaas gegeten, op een week tijd driemaal een barbeque en de nodige drinks.
Op onze bbq zullen ze nog even moeten wachten. Stro en vuur......dat gaat niet goed samen.

21-05-2008 om 21:51 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
08-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.strooien muurtjes metselen
Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn weeral bijna een maandje ouder sinds het laatste bericht maar we hebben dan ook niet stil gezeten.
April was nog wat aan de natte kant maar de meimaand kon niet beter gestart zijn.
Zon, zon, zon, ideaal weertje om strobalen te plaatsen.

Eén zijde van het huis is al voorzien van stro. Al goed dat er zoiets bestaat als gepensioneerde (schoon)papa's die tijd hebben om een handje toe te steken. Eénderde van het stro is geplaatst en we zijn al zo goed als door onze voorraad heen. Maar de stroboer had al enige tijd terug een vracht stro voor ons opzij gehouden. Gelukkig maar want blijkbaar is er een tekort door de strobouw hype van de laatste jaren.
De komende week zal er dan ook weer duchtig met stro gesmeten worden.

En de dakwerker heeft eindelijk van zich laten horen, volgende week zal het aanzicht van ons huisje wat aangekleder zijn!


08-05-2008 om 22:16 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
12-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even dit ..
Ter info , het verschil tussen stro en hooi : hiervoor vond ik op het internet een leuk ezelsbruggetje :

                                           HOoi HOnger
                                           STRO STROnt

Wat is stro?
Stro bestaat uit de droge bloeistengels van graanplanten.
Wat is hooi?
Hooi bestaat hoofdzakelijk uit gedroogd gras, maar er zitten ook andere planten in die tussen het gras groeien. Hooi wordt gebruikt als voedsel voor de dieren tijdens de winter of in droge perioden als er weinig grasgroei is.

12-04-2008 om 16:34 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muurtje zetten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Et voilà, de doelstellingen van deze week zijn behaald. Op drie dagen tijd een betonbekisting ineen knutselen en  beton gieten. En met dat nog nooit zelf gedaan te hebben zijn we best trots op ons zelf. Het resultaat moeten we nog een paar dagen afwachten.
Een beetje prutsen om de doorvoer voor de nutsleidingen te voorzien hoorde er ook bij.

Jan de timmerman is dan ook nog langs geweest om zijn werk af te maken, de verticale balken aan de zijkanten van het huis stonden op een paar uur recht.

Na zowat een half jaar van duimen draaien is het echt een plezier om terug bezig te zijn aan ons strooien nestje.

12-04-2008 om 15:54 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
05-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde winterstop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk zijn we dan na enkele maanden terug kunnen beginnen met de werken. Na al de administratieve rompslomp nog eens te hebben moeten doorstaan; er waren wat communicatieproblemen naar de provincie toe.
Wat is er nog gebeurd ondertussen? Niet zoveel, de dakvensters zijn we gaan plaatsen en deze week de boel wat "opgekuist".
T.t.z., de strobalen hebben we van onder het huis gehaald om wat meer speelruimte te verkrijgen.
Arbeid die we niet meer gewend zijn ;-) (na de 100e baal weegt die 101e toch wel een pak zwaarder)
.
Voor de rest de betonvloer opgekuist, de stukjes stro kruipen wel overal tussen...

Komende week zijn we dan ter plekke om de bekisting te maken voor de betonkuip. Het gaat er wel frisjes zijn, tegen het vriespunt, maar ja dat wisten we al op voorhand, dus daar gaan we best niet over klagen.
In de loop van de week komt onze schrijwerker nog een dagje om zijn werk af te maken
.

Ondertussen zijn de balken ,die tussen de strobalen moeten geperst worden, ook besteld. Deze komen van het GH Luxemburg.
Jammer genoeg zal het wel een week of drie zeker duren voor ze kunnen geleverd worden.
Duuusss...  Eind april, begin mei gaan we waarschijnlijk met de strobaaltjes zwieren! En daartegen verwachten we dan ook betere weersomstandigheden.

Indien er interesse bestaat om enkele dagen ( of desnoods maar een dag of eventjes), te komen helpen/kijken/commentaar geven , eventjes aan ons vragen en we kunnen u helpen met eventuele tips voor een verblijf in de buurt. Als het goed weer is, kan je natuurlijk ook gewoon een tent plaatsen op onze bouwgrond ..05-04-2008 om 19:24 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (1)
29-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winterstop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Omwille van privéredenen worden de bouwwerkzaamheden tijdelijk gestopt. Dus het wekelijkse vervolgverhaal neemt hiermee even een einde. Vermits stilletjes aan de winter eraan komt zal er hoogstwaarschijnlijk pas terug gestart worden tegen de lente van volgend jaar. Het lemen van de muren had dit jaar toch niet meer gelukt wegens te lage temperaturen. En de stromuren bloot stellen aan de elementen is niet echt een goed idee.
Iedereen die al eens een berichtje had nagelaten (en andere uiteraard ook) krijgt een mailtje van zodra de blog ( en daarmee ook de bouw) terug wordt gestart.
A la prochaine fois.

29-10-2007 om 04:23 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
20-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een strooien dakje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk is het dan zover, stro,stro en nog eens stro! Een zonnige maandagochtend en twee wagens strobalen. Ne mens moet niet meer hebben om eens goed te zweten, 500 balen wegtassen is nu niet direkt onze dagelijkse bezigheid.
Na eerst de osb verder geplaatst te hebben is op dinsdag een begin gemaakt aan het strooien dak. Hier en daar wat prutsen en zoeken hoe je nu best de balen plaatst, hoort erbij. Tot 's avonds laat en met alle spots op het dak gericht is het dicht geraakt.
Vermits woensdag een regendag was, is verder gewerkt aan de zoldering en zijn er al een heel deel strobalen iets of wat op maat geschoren om het de dakwerkers toch wat gemakkelijker te maken. Donderdags is dan ook op de helft van de tijd het dak dichtgelegd.
We zitten onder dak!

20-10-2007 om 15:39 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (1)
14-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de meiboom staat er
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, na een week van weeral naarstig werken is de houtconstructie een feit. De komende week worden nog enkele details afgewerkt en komt eindelijk het stro voor in het dak.
Door een mankement aan de kraan werd er even gevreesd voor vertraging maar die was ongegrond. Op vrijdag is dan ook de meiboom op het dak gezet! Als ik al zei dat we een attractie vormen in het dorp vraag ik me af wat dat gaat geven als het stro arriveert.
Nu de damprem is geplaatst lijkt het wel op een partytent, enkel de lampionnetjes ontbreken nog.
Nieuwe foto's vind je bij de reeks van het houtconstructie.

14-10-2007 om 10:30 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (2)
06-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spelen met blokjes en balkjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi, zoals gezegd in de vorige tekst staat de houtstructuur nu zo goed als recht, komende week gaat het dak erop. Hopelijk blijven de weergoden ons goed gezind zodat het stro droog kan geplaatst worden.
Ondertussen zijn we er al wel de attractie van het dorp geworden met zelfs dagelijks enkele vaste klantjes.  Zelfs de  bus van de TEC (de Waalse "De Lijn") stopt al wel eens, de passagiers moeten maar wachten van de chauffeur die erg geïnteresseerd is.
Laat de foto's voor zich spreken.....

06-10-2007 om 15:08 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (1)
28-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hout is er!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondanks het slechte weer is er deze week een begin gemaakt met de voorbereidingen van de houtbouw. De foto's zijn bijgeplaatst bij de vorige reeks.
Geweldige buren, dat mag gezegd worden. Onze achterbuur is er één van goud, ik vraag me af waarom ik werkmateriaal gekocht heb. Ik gebruik al het zijne. Die heeft nog een paar flesjes wijn te goed van ons.
Bekijks hebben we nu al, wat gaat dat worden als het stro komt?
Als het weer meezit komende week staat normaal gezien de hele houtconstructie recht, kijk maar uit naar de volgende foto's.

28-09-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
19-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de drie biggetjes
Hallo, deze week valt er weinig bouwnieuws te rapen. De houten spanten zullen met een weekje vertraging arriveren. Ondertussen gebruiken we de tijd om van "hot naar haar" te crossen om nog allerhande in orde te krijgen.
Bij deze zou ik een oproep willen lanceren om vrijwilligers te vinden die mee strobalen willen plaatsen in de maand oktober. Vermits Lizzy nog in revalidatie is na de rugoperatie komen er handen te kort.
Diegene die zich geroepen voelen en de afstand willen overbruggen zijn steeds welkom. Graag dan wel eerst een mailtje. Uiteraard word er achteraf gezorgd voor een natje en een droogje.
Natuurlijk moet ik dan wel de plek van ons stekje vrijgeven: Rue du Roy 66, 6670 Limerlé-Gouvy. Een qua toeristisch nog vrij onbekend plekje van de Ardeense hoogvlaktes van België. Vanuit Antwerpen is de afstand zo'n 220km. Op de autostrade E25, afrit 51 (Houffalize-Gouvy), volg Gouvy, na een 11tal km rechts, T-kruispunt rechts, door Limerlé naar boven rijden richting Steinbach. Net buiten het dorp vind je ons.
Ze noemen het daar al de straat van de drie biggetjes: drie Vlamingen op rij die bouwen; de ene in steen, de andere in hout en jawel, wij in stro.

19-09-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (1)
08-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk, we zijn gestart
Klik op de afbeelding om de link te volgen Woensdagochtend 05/09/'07, een datum om te onthouden. De start van de eerste strobalenwoning in de provincie Luxemburg. Dat we hier hoog zitten merken we meteen, om 07:00u, 2°C en vorst aan de grond.
Drie dagen van labeur maar ze ligt er, de betonplaat. Ondertussen hebben we ook al kennisgemaakt met de Waalse manier van zaken doen, "doucement hein". Twee weken op voorhand de beton vastleggen en dan uiteindelijk zeggen dat ze pas een paar dagen later kunnen komen. Vloeken in het Frans kan ik ondertussen ook.
Toeval of niet maar Belgacom kwam telefoonkabel leggen voor onze buur, ze draaiden hun hand er niet voor om om een paar meter meer te leggen zodat we geen jaar zouden moeten wachten opdat ze nog eens zouden terugkomen.08-09-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)


Onze foto's (klikken om te kijken !)
 • Zomerarbeid
 • lente-zomer 2009
 • winter in Gouvy
 • herfstige foto's
 • zomerwerken
 • Strooien muurtjes metselen
 • De betonbekisting + laatste schrijnwerk (balken)
 • Eindelijk stro
 • Het houtwerk
 • De eerste foto's

  Onze foto's deel 2
 • Foto's 2011
 • Foto's cursus strobalenweekend
 • Zelfbouw Nonolet

 • Allerlei info
 • handwerken hobby
 • Tigchelkachel
 • casa calida
 • Energiedeskundige
 • Ra-vacuümcollectoren
 • Waterzuivering BioRock
 • Het Leemniscaat
 • Mobiele houtzagerij
 • Kyotohouse
 • De 12 Ambachten

  Foto

  Inhoud blog
 • Onze nonolet compost-toilet .
 • La Paillote en fête!
 • La Paillote
 • lekker vriesweer
 • De eerste sneeuw
 • nieuwtjes
 • De laatste 'leempjes'
 • Fietspad Gouvy-Bastogne
 • Zonnepanelen
 • knutselhoekje
 • Boris trekkers
 • Beste wensen voor 2011
 • Zomerarbeid
 • Keitjes
 • Rare tijden
 • 'Eigenzinnig paaskonijn '
 • Eerste wandeling Boris Trekkers
 • Het bos
 • Sneeuw..
 • Strobalencongres 2009
 • eindejaar
 • Gidsen in de Ardennen !
 • premie
 • Poes in hooi
 • waterpret
 • Replica 'Big Ben in stro'
 • Het einde nadert
 • Wedstrijd Mufa
 • Handleiding compost-toilet
 • Lekker warm
 • Wat kost nu een strobaalwoning?
 • Concours d' architecture durable
 • Een nieuw jaar, een nieuw begin.
 • Yes, eindelijk!!
 • witter dan wit
 • Eindelijk electriciteit
 • Gevloerd
 • de plakker
 • Chappe
 • Winddicht...... of toch bijna
 • de garage
 • De eerste binnenmuur
 • leemweekend
 • Met stukjes en beetjes
 • de laatste strobaal
 • muren lemen
 • een leien dakje
 • strooien muurtjes metselen
 • Nog even dit ..
 • muurtje zetten
 • Einde winterstop
 • winterstop
 • een strooien dakje
 • de meiboom staat er
 • spelen met blokjes en balkjes
 • Het hout is er!
 • de drie biggetjes
 • eindelijk, we zijn gestart
 • Bouwvergunning eindelijk binnen !
 • Enkele fotootjes van de streek
 • La paillote
 • Cursus strobalen-bouw
 • wat is er zoal te beleven in de regio?
 • Bouwaanvraag binnen?!

  De provincie Luxemburg
 • handwerken hobby
 • Attracties in de provincie Luxemburg
 • Parc Naturel des Deux Ourthes
 • Houffalize mountanbike
 • Archeoscope Bouillon
 • Toerisme Vielsalm- Gouvy
 • Website van de gemeente Gouvy
 • Hondengedrag- de roedelmethode
 • Het waals weekblad
 • Vakantiewoning Spanje La Tinaja

  Gastenboek
 • Mijn mening
 • Mooi ecologisch blog!
 • groetjes
 • Cursus
 • Prachtige Gezonde Alternatieve Bouwsels!

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Mijn favorieten
 • Infoyo La paillote
 • handwerken hobby

 • Willekeurig Bloggen.be Blogs
  internet2_cvo_marijke
  www.bloggen.be/interne

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!