Het nieuwe fietspad Gouvy-Bastogne, een aanrader met mogelijkheid tot aansluiting op de Vennbahn: http://www.vennbahn.eu
E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Een interessant adres?
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wat vind je van alternatieve manieren van bouwen? (hout, strobalen,leem..)
Zeker het overwegen waard
Hm misschien, ik ben niet zeker of het wel degelijk is
No way, geef mij maar de baksteen in de maag!
Eh, zijn er dan nog alternatieven buiten een stenen huis?
Andere mening
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Ons huisje van stro
Verhaaltje van eerste huisje van stro in de provincie Luxemburg
05-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde winterstop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk zijn we dan na enkele maanden terug kunnen beginnen met de werken. Na al de administratieve rompslomp nog eens te hebben moeten doorstaan; er waren wat communicatieproblemen naar de provincie toe.
Wat is er nog gebeurd ondertussen? Niet zoveel, de dakvensters zijn we gaan plaatsen en deze week de boel wat "opgekuist".
T.t.z., de strobalen hebben we van onder het huis gehaald om wat meer speelruimte te verkrijgen.
Arbeid die we niet meer gewend zijn ;-) (na de 100e baal weegt die 101e toch wel een pak zwaarder)
.
Voor de rest de betonvloer opgekuist, de stukjes stro kruipen wel overal tussen...

Komende week zijn we dan ter plekke om de bekisting te maken voor de betonkuip. Het gaat er wel frisjes zijn, tegen het vriespunt, maar ja dat wisten we al op voorhand, dus daar gaan we best niet over klagen.
In de loop van de week komt onze schrijwerker nog een dagje om zijn werk af te maken
.

Ondertussen zijn de balken ,die tussen de strobalen moeten geperst worden, ook besteld. Deze komen van het GH Luxemburg.
Jammer genoeg zal het wel een week of drie zeker duren voor ze kunnen geleverd worden.
Duuusss...  Eind april, begin mei gaan we waarschijnlijk met de strobaaltjes zwieren! En daartegen verwachten we dan ook betere weersomstandigheden.

Indien er interesse bestaat om enkele dagen ( of desnoods maar een dag of eventjes), te komen helpen/kijken/commentaar geven , eventjes aan ons vragen en we kunnen u helpen met eventuele tips voor een verblijf in de buurt. Als het goed weer is, kan je natuurlijk ook gewoon een tent plaatsen op onze bouwgrond ..05-04-2008 om 19:24 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (1)
29-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winterstop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Omwille van privéredenen worden de bouwwerkzaamheden tijdelijk gestopt. Dus het wekelijkse vervolgverhaal neemt hiermee even een einde. Vermits stilletjes aan de winter eraan komt zal er hoogstwaarschijnlijk pas terug gestart worden tegen de lente van volgend jaar. Het lemen van de muren had dit jaar toch niet meer gelukt wegens te lage temperaturen. En de stromuren bloot stellen aan de elementen is niet echt een goed idee.
Iedereen die al eens een berichtje had nagelaten (en andere uiteraard ook) krijgt een mailtje van zodra de blog ( en daarmee ook de bouw) terug wordt gestart.
A la prochaine fois.

29-10-2007 om 04:23 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
20-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een strooien dakje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk is het dan zover, stro,stro en nog eens stro! Een zonnige maandagochtend en twee wagens strobalen. Ne mens moet niet meer hebben om eens goed te zweten, 500 balen wegtassen is nu niet direkt onze dagelijkse bezigheid.
Na eerst de osb verder geplaatst te hebben is op dinsdag een begin gemaakt aan het strooien dak. Hier en daar wat prutsen en zoeken hoe je nu best de balen plaatst, hoort erbij. Tot 's avonds laat en met alle spots op het dak gericht is het dicht geraakt.
Vermits woensdag een regendag was, is verder gewerkt aan de zoldering en zijn er al een heel deel strobalen iets of wat op maat geschoren om het de dakwerkers toch wat gemakkelijker te maken. Donderdags is dan ook op de helft van de tijd het dak dichtgelegd.
We zitten onder dak!

20-10-2007 om 15:39 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (1)
14-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de meiboom staat er
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, na een week van weeral naarstig werken is de houtconstructie een feit. De komende week worden nog enkele details afgewerkt en komt eindelijk het stro voor in het dak.
Door een mankement aan de kraan werd er even gevreesd voor vertraging maar die was ongegrond. Op vrijdag is dan ook de meiboom op het dak gezet! Als ik al zei dat we een attractie vormen in het dorp vraag ik me af wat dat gaat geven als het stro arriveert.
Nu de damprem is geplaatst lijkt het wel op een partytent, enkel de lampionnetjes ontbreken nog.
Nieuwe foto's vind je bij de reeks van het houtconstructie.

14-10-2007 om 10:30 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (2)
06-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spelen met blokjes en balkjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi, zoals gezegd in de vorige tekst staat de houtstructuur nu zo goed als recht, komende week gaat het dak erop. Hopelijk blijven de weergoden ons goed gezind zodat het stro droog kan geplaatst worden.
Ondertussen zijn we er al wel de attractie van het dorp geworden met zelfs dagelijks enkele vaste klantjes.  Zelfs de  bus van de TEC (de Waalse "De Lijn") stopt al wel eens, de passagiers moeten maar wachten van de chauffeur die erg geïnteresseerd is.
Laat de foto's voor zich spreken.....

06-10-2007 om 15:08 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (1)
28-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hout is er!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondanks het slechte weer is er deze week een begin gemaakt met de voorbereidingen van de houtbouw. De foto's zijn bijgeplaatst bij de vorige reeks.
Geweldige buren, dat mag gezegd worden. Onze achterbuur is er één van goud, ik vraag me af waarom ik werkmateriaal gekocht heb. Ik gebruik al het zijne. Die heeft nog een paar flesjes wijn te goed van ons.
Bekijks hebben we nu al, wat gaat dat worden als het stro komt?
Als het weer meezit komende week staat normaal gezien de hele houtconstructie recht, kijk maar uit naar de volgende foto's.

28-09-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
19-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de drie biggetjes
Hallo, deze week valt er weinig bouwnieuws te rapen. De houten spanten zullen met een weekje vertraging arriveren. Ondertussen gebruiken we de tijd om van "hot naar haar" te crossen om nog allerhande in orde te krijgen.
Bij deze zou ik een oproep willen lanceren om vrijwilligers te vinden die mee strobalen willen plaatsen in de maand oktober. Vermits Lizzy nog in revalidatie is na de rugoperatie komen er handen te kort.
Diegene die zich geroepen voelen en de afstand willen overbruggen zijn steeds welkom. Graag dan wel eerst een mailtje. Uiteraard word er achteraf gezorgd voor een natje en een droogje.
Natuurlijk moet ik dan wel de plek van ons stekje vrijgeven: Rue du Roy 66, 6670 Limerlé-Gouvy. Een qua toeristisch nog vrij onbekend plekje van de Ardeense hoogvlaktes van België. Vanuit Antwerpen is de afstand zo'n 220km. Op de autostrade E25, afrit 51 (Houffalize-Gouvy), volg Gouvy, na een 11tal km rechts, T-kruispunt rechts, door Limerlé naar boven rijden richting Steinbach. Net buiten het dorp vind je ons.
Ze noemen het daar al de straat van de drie biggetjes: drie Vlamingen op rij die bouwen; de ene in steen, de andere in hout en jawel, wij in stro.

19-09-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (1)
08-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk, we zijn gestart
Klik op de afbeelding om de link te volgen Woensdagochtend 05/09/'07, een datum om te onthouden. De start van de eerste strobalenwoning in de provincie Luxemburg. Dat we hier hoog zitten merken we meteen, om 07:00u, 2°C en vorst aan de grond.
Drie dagen van labeur maar ze ligt er, de betonplaat. Ondertussen hebben we ook al kennisgemaakt met de Waalse manier van zaken doen, "doucement hein". Twee weken op voorhand de beton vastleggen en dan uiteindelijk zeggen dat ze pas een paar dagen later kunnen komen. Vloeken in het Frans kan ik ondertussen ook.
Toeval of niet maar Belgacom kwam telefoonkabel leggen voor onze buur, ze draaiden hun hand er niet voor om om een paar meter meer te leggen zodat we geen jaar zouden moeten wachten opdat ze nog eens zouden terugkomen.08-09-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
21-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwvergunning eindelijk binnen !
Deze week is dan eindelijk onze bouwvergunning in de bus gevallen. Liz moet nog even het ziekenhuis in (pffff), maar tegen dat de strobalen moeten geplaatst worden, kan ze waarschijnlijk gezwind meewerken
Nog enkele fotootjes van onze blanco bouwgrond volgen nog..

21-08-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
15-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele fotootjes van de streek
Op deze site vind je enkele fotos van de streek: Gouvy-Houffalize
Het is de bedoeling dat we eens we er geïnstalleerd zijn, of misschien nog eerder, meerdere eigen foto's gaan plaatsen van toekomstige wandelingen. Er loopt namelijk ook een (voor de wandelaars bekende) GR-route. Uit ondervinding weten we dat dit vaak hele mooie paadjes en omgeving inhoudt..

Ondertussen wachten we met spanning af op onze bouwvergunning. Eind augustus, begin september? We duimen !
15-07-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
10-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La paillote
Waarschijnlijk vraag je je af vanwaar de titel van ons blogje afkomstig is: La paillote. De letterlijke vertaling is strohut , dit vonden we wel toepasselijk en zo gaat ons huisje dus noemen ;-) Aangezien we in het franstalige gedeelte van België gaan wonen, zochten we dan ook een franse naam ipv een vlaamse. Eigenlijk klinkt La Paillote ook wel beter dan 'strohut', vind je niet?
groetjes
L&W

10-06-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (1)
09-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursus strobalen-bouw
Natuurlijk bouw je niet zomaar met strobalen, daar heb je een cursus voor nodig.. Daarom hebben we reeds enkele maanden terug een weekend-cursus gevolgd. Voor meer info kan je terecht bij onze architect (zie links). Ook vind je bij de links een fotorepportage van het weekendje!
Groetjes
L&W

09-06-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
08-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat is er zoal te beleven in de regio?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi hoi,
We zijn net een weekje terug van vakantie in de omgeving van de watervallen van Coo (een klein uurtje rijden van onze bouwgrond). Een klein beetje sightseeing van de provincie Luxemburg kan weinig kwaad zou ik zo zeggen, dus hebben we 'den toerist' uitgehangen.
Voor mensen met kinderen zijn de cascades van Coo en bijbehorend plopsaland natuurlijk heel leuk, veel pret verzekerd. Zelf zijn we fervente kasteel/burcht/fort bezoekers en zijn we dan ook het Chateau van La Roche en Ardenne gaan bezoeken. Verder zijn er veel skipistes in deze regio, hopelijk gaat er nog eens voldoende sneeuw vallen de komende jaren om de beentjes op de latten te wagen.
Voor wandelaars en kajakkers/kanovaarders en andere outdoor sporten is dit stukje België natuurlijk een droom! Wijzelf wandelen ook graag, dus dat belooft voor de komende jaren. Gaan we vollop van profiteren, zeker weten.
Last but not least , zijn de mottorijden fanaten, maar daar later meer over..

08-06-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
31-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwaanvraag binnen?!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen,
Wij zijn een koppeltje uit Oostvlaanderen met bouwplannen. Op zich niets speciaal zou je zeggen, maar wel een beetje uniek vanwege 2 dingen.
Als eerste gaan we het ver zoeken, namelijk in de provincie Luxemburg, dit in Limerlé. Op een boogscheut van Gouvy/Houffalize.
Bouwen doen we niet met een gewone 'baksteen in de maag', maar met strobalen. Hierbij zijn we de eerste in deze belgische provincie die op deze wijze gaan bouwen.
Ondertussen hebben we reeds onze eerste woning verkocht en ons stukje bouwgrond al aangeschaft. De plannen zijn ook zo goed als klaar (zie links voor onze architect) en het aanvragen van onze bouwvergunning (maw administratieve rompslomp ;-) ) kan gaan beginnen.
Hopelijk kunnen we in september 2007 starten !
Uitgezonderd het houtskelet en mss de funderingen, gaan we veel zelf de handen uit de mouwen steken, dit brengt heel wat werk mee, maar drukt de kosten enorm (strobalen bouw is zowiezo minder prijzig dan bakstenen).
Het is de bedoeling dat we hier de vorderingen en avonturen beschrijven van ons huisje van stro, dus kom eens regelmatig kijken of laat een berichtje na ;-)
groetjes
L & W

31-05-2007 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (1)


Onze foto's (klikken om te kijken !)
 • Zomerarbeid
 • lente-zomer 2009
 • winter in Gouvy
 • herfstige foto's
 • zomerwerken
 • Strooien muurtjes metselen
 • De betonbekisting + laatste schrijnwerk (balken)
 • Eindelijk stro
 • Het houtwerk
 • De eerste foto's

  Onze foto's deel 2
 • Foto's 2011
 • Foto's cursus strobalenweekend
 • Zelfbouw Nonolet

 • Allerlei info
 • handwerken hobby
 • Tigchelkachel
 • casa calida
 • Energiedeskundige
 • Ra-vacuümcollectoren
 • Waterzuivering BioRock
 • Het Leemniscaat
 • Mobiele houtzagerij
 • Kyotohouse
 • De 12 Ambachten

  Foto

  Inhoud blog
 • Onze nonolet compost-toilet .
 • La Paillote en fête!
 • La Paillote
 • lekker vriesweer
 • De eerste sneeuw
 • nieuwtjes
 • De laatste 'leempjes'
 • Fietspad Gouvy-Bastogne
 • Zonnepanelen
 • knutselhoekje
 • Boris trekkers
 • Beste wensen voor 2011
 • Zomerarbeid
 • Keitjes
 • Rare tijden
 • 'Eigenzinnig paaskonijn '
 • Eerste wandeling Boris Trekkers
 • Het bos
 • Sneeuw..
 • Strobalencongres 2009
 • eindejaar
 • Gidsen in de Ardennen !
 • premie
 • Poes in hooi
 • waterpret
 • Replica 'Big Ben in stro'
 • Het einde nadert
 • Wedstrijd Mufa
 • Handleiding compost-toilet
 • Lekker warm
 • Wat kost nu een strobaalwoning?
 • Concours d' architecture durable
 • Een nieuw jaar, een nieuw begin.
 • Yes, eindelijk!!
 • witter dan wit
 • Eindelijk electriciteit
 • Gevloerd
 • de plakker
 • Chappe
 • Winddicht...... of toch bijna
 • de garage
 • De eerste binnenmuur
 • leemweekend
 • Met stukjes en beetjes
 • de laatste strobaal
 • muren lemen
 • een leien dakje
 • strooien muurtjes metselen
 • Nog even dit ..
 • muurtje zetten
 • Einde winterstop
 • winterstop
 • een strooien dakje
 • de meiboom staat er
 • spelen met blokjes en balkjes
 • Het hout is er!
 • de drie biggetjes
 • eindelijk, we zijn gestart
 • Bouwvergunning eindelijk binnen !
 • Enkele fotootjes van de streek
 • La paillote
 • Cursus strobalen-bouw
 • wat is er zoal te beleven in de regio?
 • Bouwaanvraag binnen?!

  De provincie Luxemburg
 • handwerken hobby
 • Attracties in de provincie Luxemburg
 • Parc Naturel des Deux Ourthes
 • Houffalize mountanbike
 • Archeoscope Bouillon
 • Toerisme Vielsalm- Gouvy
 • Website van de gemeente Gouvy
 • Hondengedrag- de roedelmethode
 • Het waals weekblad
 • Vakantiewoning Spanje La Tinaja

  Gastenboek
 • Mijn mening
 • Mooi ecologisch blog!
 • groetjes
 • Cursus
 • Prachtige Gezonde Alternatieve Bouwsels!

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Mijn favorieten
 • Infoyo La paillote
 • handwerken hobby

 • Willekeurig Bloggen.be Blogs
  joggingclubmelsen
  www.bloggen.be/jogging

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!