Het nieuwe fietspad Gouvy-Bastogne, een aanrader met mogelijkheid tot aansluiting op de Vennbahn: http://www.vennbahn.eu
E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Een interessant adres?
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wat vind je van alternatieve manieren van bouwen? (hout, strobalen,leem..)
Zeker het overwegen waard
Hm misschien, ik ben niet zeker of het wel degelijk is
No way, geef mij maar de baksteen in de maag!
Eh, zijn er dan nog alternatieven buiten een stenen huis?
Andere mening
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Ons huisje van stro
Verhaaltje van eerste huisje van stro in de provincie Luxemburg
02-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kost nu een strobaalwoning?
Klik op de afbeelding om de link te volgen De laatste tijd krijgen we geregeld de vraag: "Wat kost nu een strobaalwoning?".
Tja, uiteraard zijn er verschillende factoren die dat bepalen dus we kunnen ook maar enkel voor ons zelf spreken.
Wat architecturale vorm en inhoud betreft hebben we het bewust eenvoudig gehouden. Vooral ook daar de plaatselijke bouwvoorschriften nogal strak omlijnd waren en niet veel ruimte lieten tot "speciallekes".
Onze woning is vrij compact en dat drukt de kosten en het is sneller gebruiksklaar. Driekwart van de werken hebben we zelf gedaan en bij het andere kwart zo goed mogelijk meegeholpen.
Om het kort te houden; de bouwoppervlakte bedraagt totaal 200m² (gelijkvloers en verdiep gemeten op de buitenmuur) met een woonoppervlakte van 160m² en zal ongeveer een 180.000€ kosten. Maar dan is het huis ook wel volledig af met alle toeters en bellen. Driedubbele beglazing, zonneboiler, waterzuivering, balansventilatie type D, buitengevel laten bezetten met trasskalk en leien als dakbedekking.
Kortom: 900€/m² bouwoppervlakte.
Nog altijd een stuk minder dan de traditionele bouw waarbij men al gauw aan de 1200€/m² zit.
De isolatiewaarde bedraagt theoretisch K20, dus kun je bijna spreken van een passiefhuis. Wat onze stookkosten betreft kunnen we nog niet veel vertellen maar we vermoeden dat die toch minder dan 200€/jaar zullen bedragen.
Ons inziens kun je de prijs laten zakken naar een 800€/m² mits hier en daar wat te schipperen in materialen.

02-03-2009 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (3)
28-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concours d' architecture durable
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu zijn we eens benieuwd zie. Vorige week te weten gekomen dat de provincie Luxemburg voor de eerste maal een wedstrijd uitschrijft voor duurzame architectuur.
Wat dacht je? Natuurlijk hebben we ons direct ingeschreven. Net op de valreep want de wedstrijd was nog maar drie weken uitgeschreven en verloopt al op eind januari. Als eerste en voorlopig nog altijd enigste (?) strobalenwoning in de provincie denken we toch een goede kans te maken.
Duimen maar, in mei is de uitslag. Meer is er over te lezen op www.mufa.be.

Voor de rest, Lizzy is nu wreed content dat het toilet op het verdiep geinstalleerd is geraakt. Moet ze niet meer te ver lopen als ze 's nachts dringend moet.

28-01-2009 om 19:52 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
15-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw jaar, een nieuw begin.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedereen uitgefeest, alleman terug nuchter?
Ok dan, welkom in 2009 en natuurlijk gaan we door met onze blog, ook al wonen we nu in ons huisje.
Een nieuw jaar, een nieuw begin, jaja dag Jan. Hoe gaat dat, je bent in je huis getrokken wetende dat er nog veel dient te gebeuren aan afwerking en zo, maar de fut ontbreekt je eventjes.
Dus alles gaat zijn gangetje ten huize La Paillote. Tegen dat het zonnetje terug deftig begint op te warmen zal het beter gaan zekers?
Over zon gesproken. Goed dat ze zo uitbundig heeft geschenen de laatste weken. Terwijl het buiten tot -22°C vroor was het binnenshuis toch nog behaaglijk dank zij de zon die ons gratis warmte gaf. Ons Tigcheltje heeft goed zijn best mogen doen. Soms kwam het wel wat tekort maar dat zal beteren in de toekomst. Pas nu begin je gewaar te worden waar er nog luchtlekken zijn, al moet je goed voelen. Dus die dienen ook nog aangepakt te worden tegen volgende winter.

Ondertussen zouden we er toch misschien eens aan moeten gaan denken om onze blog ook in het Frans aan te bieden.
Laatst zijn ze van "Nature et Progrès" nog komen vragen of we niet mee willen doen aan hun openhuizendagen. En natuurlijk doen we mee.
Wanneer weten we nog niet maar het zal ergens in het voorjaar zijn.

15-01-2009 om 21:48 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
19-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yes, eindelijk!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Jaja, we weten het, het is weeral eventjes geleden dat jullie nog iets vernomen hadden van ons maar...... .
We zijn eindelijk in ons stulpje ingetrokken en dat vraagt toch wel wat tijd. Terwijl ons Tichelkacheltje staat te ronken kunnen we eindelijk wat bekomen van het vele werk en wat op onze plooien komen.
Onze twee katers staan te popelen om de omgeving te verkennen maar voorlopig hebben ze zich tevreden moeten stellen met wijlen de muis die ons versgebakken brood een bezoek had gebracht.
Ondertussen hebben onze zonnepanelen zich ook al bewezen. Een zonnige winterdag en toch nog 50°C halen. Lekker warm water. Alleen, om te kunnen douchen zullen we tijdelijk toch nog af en toe eens naar het zwembad moeten gaan.
En dat er nog gezweet wordt kunnen we je verzekeren. De tussenvloer is gelegd en daar ligt zowat 3 ton wit zand tussen als akoestiche isolatie.
Allemaal in zakken van 40kg, sleuren,sleuren,sleuren.... .
Nu nog de kerstboom plaatsen en we kunnen de laatste weken van 2008 lekker cocoonen.
We wensen jullie allemaal prettige eindejaarsfeesten toe en een gezond en voorspoedig 2009!
Tot volgend jaar.


19-12-2008 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
24-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witter dan wit
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals de meeste van jullie wel zullen ondervonden hebben was de eerste winterprik er eentje om u tegen te zeggen.
Spijtig genoeg konden we er zelf ter plekke niet van genieten. Maar via de digitale weg kunnen we toch wel enige plaatjes van ons huisje in de sneeuw aanbieden. Bedankt buurvrouw!

24-11-2008 om 23:15 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (1)
05-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk electriciteit
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier en daar beginnen we toch al met detailafwerkingen. Plinten plaatsen, balken inolieën enzovoort enzovoort......
Na maanden van geduld zijn we eindelijk aangesloten op het electriciteitsnet. We hebben al van verschillende mensen in de streek gehoord dat dat daar tot een jaar kan duren eer ze je aansluiten. Bij ons duurde het vijf maanden dus mogen we blijkbaar nog niet klagen. Hoe gaat dat op een ander?
Ondertussen vernomen dat ons kacheltje in aantocht is. Een strobaalwoning mag dan goed isoleren maar echt warm is het er toch nog niet. Hoewel, als je uit de vrieslucht van buiten naar binnen komt ben je toch blij dat je binnen staat.
Van de plakker hebben we iets minder goed nieuws gekregen. In samenspraak met de architect ziet hij af om nog dit jaar de eindlaag te komen doen.
Kwestie om geen vorstschade te krijgen. Gelukkig kan de eerste laag crepi tegen een stootje dus zouden we met een gerust hart de winter mogen doorkomen. Hebben we nog een half jaartje tijd om over de kleur na te denken.
Geniet nog van de verse fotootjes.

05-11-2008 om 21:50 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
23-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevloerd
Klik op de afbeelding om de link te volgen We hadden ons in het begin van de bouw geen deadline vooropgesteld. Maar nu we voorgenomen hebben om er tegen de eindejaarsfeesten in te trekken begint de spanning te stijgen. Wel hebben we al beslist om sommige werken uit te stellen naar volgend voorjaar als de temperaturen wat beter zijn. Lemen, al is het binnen, is niet aan te raden bij vriestemperaturen.
Wat we nog wel geleemd hebben zijn een deel van de binnenmuren. Nadat de cellenbeton een primer heeft gehad geeft de leemlaag erop best een mooi effect. Net een aangestampte muur van aarde. Spijtig dat we het niet zo kunnen laten, de leem brokkelt te veel af. Maar zoals reeds gezegd, de rest komt later.
Ook onze waterzuivering heeft zijn plaatsje gekregen, de Biorock. Benieuwd of het echt zo goed werkt al ze zeggen.
Buiten nog het voegwerk is ook de vloer op het gelijkvloers nu klaar. De chappe was echt wel goed gelegd zodat het vlotjes vooruit ging. Best een niet te onderschatten werkje. Moe maar voldaan.
P.S. Weer een boel nieuwe prentjes bij de reeks van "herfstige foto's". 

23-10-2008 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
08-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de plakker
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu begint het echt op een huis te gelijken! Mathias van 't Leemniscaat is langs geweest en heeft de eerste laag crepi ertegen gespoten. Onze eerste indruk was: precies ne bunker in opbouw.
Dachten we dat we eindelijk echt meer licht zouden binnenkrijgen nu de oranje zeilen weg zijn. Jawadde, hangt er weer voor een paar weken plastic tegen ons ramen. Eind van de maand komt dan de tweede laag er op.
Allereerst was het wel zwoegen geblazen om al het riet bevestigd te krijgen op de houten balken. Een luchtpistool, al is het eentje van de H***, is dan echt wel een must. Gelukkig waren de weergoden ons wat welgezind en hielden ze het min of meer droog. Nu ja droog, de dag voor het spuiten heeft het meer dan 15 uur aan een stuk gegoten. Goed dat we toch nog een zeil hadden laten hangen aan de westkant. Al was het toch wel even bang afwachten of de werken konden doorgaan.
Nu kunnen we ons volledig gaan concentreren op het interieur. Over een maand willen we kunnen binnen slapen want dan word het toch wat fris in ons caravannetje .  

08-10-2008 om 13:25 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (3)
24-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chappe
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals vorige keer geschreven zijn we nu aan het hoofdstuk van de elektriciteit aanbeland.
Omdat dit voor ons beiden een nogal abstract gegeven is hadden we besloten te vertrouwen op een "selfmade" firma. En het moet gezegd, we hebben er nog geen spijt van. Wat in het begin nog een onwarbaar kluwen leek toen al het materiaal arriveerde, blijkt achteraf toch vrij eenvoudig en degelijk beschreven. Echt een aanrader voor doe-het-zelfers. Al de leidingen die in de chappe liggen waren dan ook in geen tijd geplaatst. Hoewel je er toch best wel een kleurencode op nahoudt. Al de toekomde leidingen aan de kast lijken één grote warboel. En voor diegene die het zich afvragen: "Elektriciteitsleidingen in stro?". Geen probleem, net zoals in een "gewone" muur. Met hier en daar een beetje vindingrijkheid.
We waren dan ook ruim op tijd klaar toen de chapper arriveerde. En die heeft zijn job prachtig en snel uitgevoerd zodat we half oktober tegeltjes kunnen leggen.
Oktober zal trouwens een drukke maand worden als alles uitkomt zoals gepland.
Verdere afwerking van de ramen en de garagepoort, elektriciteit, sanitair, betegelen, eind oktober de keuken, en tussendoor zou ook de kachel komen. En de bezetter komt langs voor de buitengevel. Kunnen eindelijk die plastic flappen weg!
Voor nieuwe fotootjes nog even geduld.

24-09-2008 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
09-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winddicht...... of toch bijna
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoihoihoi, 't is weeral een paar weken geleden dat jullie nog iets van ons vernomen hebben maar er is ondertussen weeral van alles veranderd.
We kunnen eindelijk zeggen dat we winddicht zitten. ...Of toch bijna; de garagepoort laat nog wat op zich wachten, blijkbaar ontbrak er een onderdeel dat nog moet nakomen. Niet getreurd, de ramen zitten er in. Nu we al een deel van de plastic hebben kunnen weghalen zien we pas goed hoeveel natuurlijk daglicht we gaan binnenkrijgen. En als het zonnetje schijnt is dat echt een verademing na die donkere augustusmaand.
Ondertussen is ook de zonneboiler reeds geïnstalleerd. Geweldig om te weten dat we bijna het jaar rond warm "zonne"water gaan hebben.
En nu ook alle binnenmuren af zijn kunnen we ons gaan concentreren op elektriciteit en sanitair, dat wordt lachen... .
Een ander probleempje dat zich stelde was: "Hoe laat je op een energieverantwoorde manier poezen binnen in een strobalenhuis?". Dan maar een kattensas gemaakt in de strowand van de garage. Onze kleine viervoeters dienen zo drie luikjes te passeren eer ze zich in de sofa zullen kunnen nestelen.
Een boel nieuwe foto's vind je nog in de reeks van "zomerwerken".

09-09-2008 om 18:46 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
15-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de garage
Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgens de bouwvoorschriften moest er een garage in het huis komen.  Vermits die dan binnen de warme schil van huis kwam meenden we dan ook de vloer ervan te isoleren. Hoe doe je dat het best in een strobalenwoning? Uiteraard, met stro.
Argex storten leek ons in eerste instantie beter, sterker, enz.. Tot we de optelsom begonnen te maken. Dan kwamen gauw tot het besluit te doen waar we al getraind in waren, vloerbalken plaatsen en wat stro ertussen gefoefeld. Weliswaar niet zo dik als in de woonruimte maar zo blijft het misschien meer een koele berging. Hoewel? "Koele berging" in een strobalenwoning?
Wat riolering betreft ligt het in ons geval allemaal wat anders. De meesten dienen hun afvoer direkt te voorzien bij het gieten van de fundaties. Wij houden het wat simpelder en hebben die nu pas geplaatst. We dienen enkel een buis te voorzien voor grijs water daar we gft-toiletten gaan zetten.
Als voorbereiding op de tussenvloer heeft Lizzy zich bezig gehouden met het plaatsen van kokosstrips voor de akoestische isolatie.
Ondertussen hebben we vernomen dat de ramen en deuren klaar staan om geplaatst te worden. Dan zal het pas echt op een huis beginnen te lijken.
En kunnen we eindelijk aan het interieur beginnen werken.

15-08-2008 om 22:07 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
02-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste binnenmuur
Klik op de afbeelding om de link te volgen Halverwege de zomer, snikheet buiten en nu al voelen we dat het aangenaam vertoeven binnenshuis is. De leem is aan het uitharden met hier en daar wel een scheurtje; maar dat is eenvoudig weg te werken door wat nat te maken en weer dicht te wrijven. Dat je ook al eens een jonge scheutje van een graanhalm terugvindt, daar mag je niet van opkijken. Het bewijs dat het organische muren zijn.
De eerste binnenmuur staat er, de scheiding tussen de garage en de leefruimte. Cellenbeton is echt wel snel en eenvoudig te verwerken. We gaan een poging ondernemen om hier rechtstreeks op te lemen, zijn benieuwd.
Ondertussen is ook de garage voorzien van de definitieve wand en is de ondervloer van het verdiep geplaatst.
Een heleboel foto's zijn bijgeplaatst in de zomerreeks.

02-08-2008 om 21:52 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (2)
19-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leemweekend
Klik op de afbeelding om de link te volgen "Ik roep de hulp in van familie." Waar hebben we dat nog gehoord? In ieder geval kwam het nu wel van pas. Op een paar dagen tijd heeft het hele interieur zijn eerste leemlaag gekregen. Hard maar heel plezierig werk. Wat dollen met jonge gasten in de modder, stevige muziek op de achtergrond. Een festivalweide heeft er niets tegen. Voor de tweede laag is het wachten tot de ramen zijn geplaatst, en de electriciteit.
Diegene die vinden dat het er op de foto's allemaal nogal schots en scheef aan toe gaat. Geen zorg, dat ligt helemaal in de lijn onzer bedoelingen.
We zijn nu éénmaal fan van Tolkien en consoorten.

19-07-2008 om 14:57 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
01-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met stukjes en beetjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, van ons vooropgestelde leemweekend is niet veel in huis gekomen.
Het vrouwtje had veel te neig gewerkt en moest daardoor terug onder het mes voor aan de rug. Gelukkig is ze nu aan de beterhand. Maar van helpen aan de bouw is voorlopig nog geen sprake.
Maar we zitten niet stil. De vloerisolatie in het woongedeelte is er de voorbije week ingegaan. Er is besloten van geen leemlaag of damprem te plaatsen tussen het stro en de OSB-platen vermits er toch nog plastic en daarop een chappe kom te liggen. Tussen de betonvloer en het stro is een geventileerde ruimte voorzien. De ruimte tussen de onderste draagbalken hebben we volgepropt met rotswol. En voor de rest komt het verzamelde losse stro nu erg goed van pas. Een goeie tip: voorzie ruim een aantal big bags om dit in op te slagen als je aan zulk een project begint.
Voor diegene die zich afvragen voor wat die blok beton met rode pijp dient. Hier komt onze Tigchelkachel te staan met een externe luchtaanvoer. Zo'n beestje weegt algauw ruim 600kg dus dat moet op stevige voetjes staan.
01-07-2008 om 17:52 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
10-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de laatste strobaal
Klik op de afbeelding om de link te volgen De laatste strobaal is de voorbije week in de muur gegaan, oef!!
Je begint echt af te tellen naar die ene, zeker als het van die leukerds zijn die helemaal verknipt en verzaagd dienen te worden.
Echt helemaal de laatste is het eigenlijk niet want de vloerisolatie bestaat ook uit stro.Maar dat zal eerder iets voor eind deze maand zijn.
Op die ene foto van de zolderpunt zul je je allicht afvragen: "Wat hebben ze daar geflikt?". We zijn er een beetje kwistig geweest met de PU-schuim maar konden bijna niet anders omdat die balen nu éénmaal goed moeten vastzitten. Je ziet ook al de plaats waar later de leidingen doorkomen van de ventilatieunit en de zonnepanelen.
Ondertussen was Hein van CasaCalida langs geweest om nog eens in het kort het lemen wat uit te leggen.
Er staan ons heel wat "plakkerige" dagen in het verschiet.

P.S. Er zijn nog enkele foto's bij de laatste reeks geplaatst.

10-06-2008 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
22-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muren lemen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi,
Zoals het ernu naar uitziet kunnen we in juni beginnen met het lemen van de muren.
En zoals we zelf al hebben mogen ondervinden is dit in groep eens zo plezant. Daarom een kleine oproep om in het weekend van 14 & 15 juni te komen lemen. Beschouw het maar als een therapeutisch weekendje. Je lekker uitleven met leem, kliederen en aanmodderen. In je jeugd mocht je je misschien niet vuil maken van je ouders, wel dan mag je je eens helemaal uitleven met een goede vette kwak leem tegen de muren te komen smijten.

Mensen die interesse hebben gelieve even contact op te nemen .

22-05-2008 om 00:00 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (2)
21-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een leien dakje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, zoals vorige keer gezegd is de voorbije week het dak erop gegaan. Met dank aan de Poolse dakwerkers, ze kennen hun vak. Al versta je dan geen woord van hun taaltje, andersom was het al niet veel beter.
Ondertussen schiet het goed op met de stromuren, nog een weekje en alles, buiten de vloer, is geplaatst. Nieuwe fotootjes vind je bij de vorige reeks.

Van socializen hebben ze hier wel kaas gegeten, op een week tijd driemaal een barbeque en de nodige drinks.
Op onze bbq zullen ze nog even moeten wachten. Stro en vuur......dat gaat niet goed samen.

21-05-2008 om 21:51 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
08-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.strooien muurtjes metselen
Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn weeral bijna een maandje ouder sinds het laatste bericht maar we hebben dan ook niet stil gezeten.
April was nog wat aan de natte kant maar de meimaand kon niet beter gestart zijn.
Zon, zon, zon, ideaal weertje om strobalen te plaatsen.

Eén zijde van het huis is al voorzien van stro. Al goed dat er zoiets bestaat als gepensioneerde (schoon)papa's die tijd hebben om een handje toe te steken. Eénderde van het stro is geplaatst en we zijn al zo goed als door onze voorraad heen. Maar de stroboer had al enige tijd terug een vracht stro voor ons opzij gehouden. Gelukkig maar want blijkbaar is er een tekort door de strobouw hype van de laatste jaren.
De komende week zal er dan ook weer duchtig met stro gesmeten worden.

En de dakwerker heeft eindelijk van zich laten horen, volgende week zal het aanzicht van ons huisje wat aangekleder zijn!


08-05-2008 om 22:16 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
12-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even dit ..
Ter info , het verschil tussen stro en hooi : hiervoor vond ik op het internet een leuk ezelsbruggetje :

                                           HOoi HOnger
                                           STRO STROnt

Wat is stro?
Stro bestaat uit de droge bloeistengels van graanplanten.
Wat is hooi?
Hooi bestaat hoofdzakelijk uit gedroogd gras, maar er zitten ook andere planten in die tussen het gras groeien. Hooi wordt gebruikt als voedsel voor de dieren tijdens de winter of in droge perioden als er weinig grasgroei is.

12-04-2008 om 16:34 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muurtje zetten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Et voilà, de doelstellingen van deze week zijn behaald. Op drie dagen tijd een betonbekisting ineen knutselen en  beton gieten. En met dat nog nooit zelf gedaan te hebben zijn we best trots op ons zelf. Het resultaat moeten we nog een paar dagen afwachten.
Een beetje prutsen om de doorvoer voor de nutsleidingen te voorzien hoorde er ook bij.

Jan de timmerman is dan ook nog langs geweest om zijn werk af te maken, de verticale balken aan de zijkanten van het huis stonden op een paar uur recht.

Na zowat een half jaar van duimen draaien is het echt een plezier om terug bezig te zijn aan ons strooien nestje.

12-04-2008 om 15:54 geschreven door Wizzie&Woppie  


>> Reageer (0)


Onze foto's (klikken om te kijken !)
 • Zomerarbeid
 • lente-zomer 2009
 • winter in Gouvy
 • herfstige foto's
 • zomerwerken
 • Strooien muurtjes metselen
 • De betonbekisting + laatste schrijnwerk (balken)
 • Eindelijk stro
 • Het houtwerk
 • De eerste foto's

  Onze foto's deel 2
 • Foto's 2011
 • Foto's cursus strobalenweekend
 • Zelfbouw Nonolet

 • Allerlei info
 • handwerken hobby
 • Tigchelkachel
 • casa calida
 • Energiedeskundige
 • Ra-vacuümcollectoren
 • Waterzuivering BioRock
 • Het Leemniscaat
 • Mobiele houtzagerij
 • Kyotohouse
 • De 12 Ambachten

  Foto

  Inhoud blog
 • Onze nonolet compost-toilet .
 • La Paillote en fête!
 • La Paillote
 • lekker vriesweer
 • De eerste sneeuw
 • nieuwtjes
 • De laatste 'leempjes'
 • Fietspad Gouvy-Bastogne
 • Zonnepanelen
 • knutselhoekje
 • Boris trekkers
 • Beste wensen voor 2011
 • Zomerarbeid
 • Keitjes
 • Rare tijden
 • 'Eigenzinnig paaskonijn '
 • Eerste wandeling Boris Trekkers
 • Het bos
 • Sneeuw..
 • Strobalencongres 2009
 • eindejaar
 • Gidsen in de Ardennen !
 • premie
 • Poes in hooi
 • waterpret
 • Replica 'Big Ben in stro'
 • Het einde nadert
 • Wedstrijd Mufa
 • Handleiding compost-toilet
 • Lekker warm
 • Wat kost nu een strobaalwoning?
 • Concours d' architecture durable
 • Een nieuw jaar, een nieuw begin.
 • Yes, eindelijk!!
 • witter dan wit
 • Eindelijk electriciteit
 • Gevloerd
 • de plakker
 • Chappe
 • Winddicht...... of toch bijna
 • de garage
 • De eerste binnenmuur
 • leemweekend
 • Met stukjes en beetjes
 • de laatste strobaal
 • muren lemen
 • een leien dakje
 • strooien muurtjes metselen
 • Nog even dit ..
 • muurtje zetten
 • Einde winterstop
 • winterstop
 • een strooien dakje
 • de meiboom staat er
 • spelen met blokjes en balkjes
 • Het hout is er!
 • de drie biggetjes
 • eindelijk, we zijn gestart
 • Bouwvergunning eindelijk binnen !
 • Enkele fotootjes van de streek
 • La paillote
 • Cursus strobalen-bouw
 • wat is er zoal te beleven in de regio?
 • Bouwaanvraag binnen?!

  De provincie Luxemburg
 • handwerken hobby
 • Attracties in de provincie Luxemburg
 • Parc Naturel des Deux Ourthes
 • Houffalize mountanbike
 • Archeoscope Bouillon
 • Toerisme Vielsalm- Gouvy
 • Website van de gemeente Gouvy
 • Hondengedrag- de roedelmethode
 • Het waals weekblad
 • Vakantiewoning Spanje La Tinaja

  Gastenboek
 • Mijn mening
 • Mooi ecologisch blog!
 • groetjes
 • Cursus
 • Prachtige Gezonde Alternatieve Bouwsels!

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Mijn favorieten
 • Infoyo La paillote
 • handwerken hobby

 • Willekeurig Bloggen.be Blogs
  tilloenk
  www.bloggen.be/tilloen

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!