Welkom op onze blog!
Foto
Inhoud blog
  • Proficiat Nandy!
  • Tiana bijna jarig!
  • Een koffer vol...
  • Hip hip hoera voor Lou!
  • Robrechts tiramisu
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    Zoeksites
  • Beeldbank
  • Google
  • Meester Sipke
  • Netwijs
  • Wikipedia
  • Willem Wever
  • Leuk leren
  • Tafels
  • Huiswerkweb
  • Rekenweb
  • Digitips
  • Hot potatoes
  • Leren is een makkie
  • Oefenstof
  • Rekentaal

    Ontspanning
  • Kleurplaten
  • Funnygames
  • Spele.nl
  • Ketnet
  • Moppentrommel
  • Speelzolder
  • Spelletjes.nl
  • Sudoku
  • Speeleiland
  • Symbaloo vierde leerjaar

    Spelling
  • Tijd voor taal woordpakketoefeningen
  • Voorgelezen woordpakketten
  • Op naar het Bingeleiland!
  • Bingel
  • Onze foto's
  • Foto
    Sint-Norbertus, 4de leerjaar
    Welkom in onze keileuke klas!
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettige verjaardag, Anneleen!!
    Op 25 mei, de dag na het schoolfeest, was het weer feest ten huize Anneleen!
    Op maandag vierden we het ook in de klas met een chocoladetaart die er niet alleen prachtig uitzag, ze was ook om duimen en vingers van af te likken!!
    Dikke proficiat, Anneleen!




    27-05-2014 om 21:36 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoolfeest 'Kids at the house'
    DIKKE PROFICIAT AAN ONZE STERRENCHEFS OP HET SCHOOLFEEST!!!
    JULLIE WAREN GEWELDIG!










    27-05-2014 om 21:26 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De VIJAND' in Museum M
    In Museum M bezochten we de tentoonstelling "Ravage". Deze werd ingeleid aan de hand van het boek "De Vijand" van Wim Opbrouck.
    Tijdens de voorbije Jeugdboekenweek werkten we al met dit boek in de klas.
    De tentoonstelling vertelt het verhaal van verwoesting op diverse vlakken van de Apocalyps over Wereldoorlog 1 tot Hiroshima.
    Ze geeft samen met het boek een goed beeld van de onzin van oorlog.
    Een echte aanrader!
























    27-05-2014 om 21:23 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hip hip hoera voor Dorien!!
    Twee weekjes geleden was het de beurt aan ons feestvarken Dorien!!
    Wat een lekkere wafeltjes waren dat! Hmm, smullen maar!
    Dorien verraste de meisjes ook met een leuke 'meisjesklasbal'.
    D-A-N-K-U !!! Gefeliciteerd, lieve Dorien!




    23-05-2014 om 22:03 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas is jarig, hoera hoera!!
    Op 30 april was Thomas jarig en dat moesten we vieren natuurlijk!!
    We smulden heerlijk van zijn lekkere brownies en kregen een toffe strip cadeau!
    Dankjewel en dikke proficiat, Thomas!!




    23-05-2014 om 21:55 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat, Rune!
    Er is er één jarig, HOERA HOERA!!
    Hipperdepip voor Rune!
    Woensdag vierden we zijn tiende verjaardag.
    We werden verwend met lekkere zelfgemaakte wafeltjes. Dankjewel, Rune!




    27-04-2014 om 18:24 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siska Goeminne op bezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Naar goede gewoonte sloten we de Jeugdboekenweek af met het bezoek van een auteur.
    Dit jaar kozen we voor iemand uit de regio: Siska Goeminne
    Haar vertelsels waren een groot succes!

    Bijlagen:
    IMG_0048.JPG (203.6 KB)   
    IMG_0049.JPG (240.7 KB)   
    IMG_0050.JPG (184.1 KB)   
    IMG_0051.JPG (181.3 KB)   
    IMG_0053.JPG (135.8 KB)   

    28-03-2014 om 21:47 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sams Petit Beurretaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Petit Beurre taart

    Ingrediënten:

    250 G echte boter

    1 pak Petit beurre koekjes

    4 eetlepels poedersuiker

    Heel sterke koude koffie

    chocolade hagelslag

     

    1: Roer de poedersuiker romig met de boter

    2: Leg een laag Petit beurre koekjes naast elkaar en smeer er een laag créme au beurre over

    3: Dompel de koekjes in koude koffie en leg de koekjes op de créme au beurre

    4: Smeer er terug een laag créme au beurre over enz.

    5: Eindig met een laag créme au beurre

    6: Strooi de chocolade hagelslag erover

    7: Laat de taart een nacht opstijven in de koelkast

    en je mag SMULLEN !!!!

    26-03-2014 om 14:58 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni van Mattias
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Macaroni met kaas en hesp a la Mattias

     

    Nodig voor 4 personen :

    500 g macaroni

    300 g gekookte hesp in blokjes

    400 g gemalen kaas

    30 g boter

    7 dl melk

    ½ citroen

    nootmuskaat

    peper en zout

    Hoe ga ik te werk?:

    kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking

    laat hem een beetje uit  lekken

    smelt de boter in een pan

    voeg de bloem bij de boter

    meng het goed en wacht tot het ruikt naar gebakken koekjes

    haal de pot van het vuur en giet de melk erbij

    dan goed roeren, en zet de pot terug op het vuur maar blijf roeren tot saus dik word

    laat de saus dan eventjes koken. haal de pot terug van het vuur, doe de helft van de 400 g gemalen kaas

    bij de saus. dan terug goed roeren, doe dan de peper, zout, nootmuskaat en het sap van de halve citroen erbij, dan terug goed roeren. doe de hesp bij de saus en giet hem op de pasta.

    doe hem in de oven , even onder de gril!

    EN SMULLEN MAAR!!!

    26-03-2014 om 14:55 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomousse à la Noah
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Chocomousse a la Noah

    Per persoon :

    1 latje chocolade

    1eetlepel suiker

    1ei

    1vingerkoek (moet niet)

     

    Hoe maak je het:

    1 chocolade smelten

    2 eiwit en eigeel scheiden

    3 eigeel + suiker bij gesmolten chocolade

    4 eiwit kloppen

    5 geklopt eiwit bij de rest

    6  verdelen in potjes

    7 vingerkoek erin(moet niet)

     

     

    En nu ben je klaar smullen maar!

    26-03-2014 om 14:50 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doriens wafeltjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    WAFELS van dorien

    Meng de bloem en de suiker en de vanillesuiker en de bakpoeder  en de zout en de vanillepoeder samen

    Klop de eieren kapot en meng het bij de gesmolten boter

    Maak een kuiltje in de bloem en doe daar dan de gesmolten boter met eieren  erin

    Roer of mix de massa tot een geheel tot er belletjes in komen .De belletjes betekent dat het deeg goed luchtig is. laat het  deeg een2 tal uur rusten in de koelkast. Na 2uur rusten kunnen we beginnen bakken  maar…wachten tot het lichtje groen is Laat het jullie smaken.

    26-03-2014 om 14:49 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.worstenbroodjes van anneleen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1 zoete aardappel
    1 takje rozemarijn
    1 takje tijm
    1 rode ui
    500 g varkensgehakt
    3 el ketchup
    1 el tomatenpuree
    1 el worcestersaus
    2 rollen bladerdeeg
    1 eierdooier, losgeklopt
    grof zeezout, voor de afwerking

    hoe maak je het:
    1.verwarm de oven op 190°c.Bekleet een bakplaat met
                                                                     

    24-03-2014 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang leve Noah!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 17 maart (St. Patrick's Day) was Noah jarig!
    Hij verraste ons met lekkere cake en een leuk speelgoedje!
    Dikke BRAVO voor NOAH!!!

    23-03-2014 om 16:42 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leren in het Ecohuis...
















    23-03-2014 om 16:32 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen....en spelen in het Provinciaal Domein!






























    23-03-2014 om 16:27 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boomplantactie
    We hielpen, samen met het eerste leerjaar, 1600 nieuwe boompjes planten langs de spoorwegberm aan de Abdij van 't Park!

















    23-03-2014 om 16:02 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepie! Carnaval!
















    23-03-2014 om 15:56 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meringue van Marie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Verwarm de oven tot 200°c,gasovenstand 6.
    Doe de suiker in een ovenschaal en plaats deze met hulp van een volwassene in de voor verwarmde oven.
    Haal de schaal er na 5 minuten uit.
    De suiker is heel eg heet  -kijk uit dat je je vingers niet verbrandt!       
    Draai de oven lager naar 110°c,gasovenstand 1/4
    Doe de eiwitten in een grote schone kom en klop de eiwitten met een elektrische mixer  tot een schuimige massa. 
    Vraag een volwassene om je hier bij te helpen
    voeg de hete suiker er in een keer aan toe en klop en klop meteen met de elektrische mixer op hoge stand tot een prachtig witte massa.




    21-02-2014 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TECHNOPOLIS...waar experimenteren fun is!
    Enkele sfeerbeelden van een superleuke en leerrijke dag met 3, 4, 5 en 6!





















    18-02-2014 om 20:37 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten
    120 g pure chocolade
    125 g boter
    2 kopjes suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    4  eieren
    2 kopjes gezeefde zelfrijzende bloem

    materialen
    1 glazen kom van 2 liter
    1 pot waarin deze kom past
    1 maatbeker met aanduiding van 1 kop ( Amerikaanse "cup" = +/- 240 ml )
    2 ovenschotels van 20 cm x 15 cm
    mixer/lepel om te roeren
    een zeef

    1.Smelt de chocolade en de boter "au bain marie" .dat betekent dat je de chocolade en de boter in de
    glazen kom doet en die dan in een pot met warm water op het vuur verwarmd.

    2.Als de chocolade en de boter gesmolten zijn voeg je al roerend de suiker,de vanillesuiker en de
    eieren toe.

    3.tenslotte meng je er de bloem door en giet alles in 2 ingeboterde  ovenschotels.

    4.Bak de Brownie +/- 45 min op 180 graden.

     5. laat de Brownie even afkoelen, snij hem in vierkanten en dan smullen.


    17-02-2014 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog als favoriet !

    Andere blogs in Sint-Norbertus.
  • De school
  • eerste kleuterklas
  • tweede kleuterklas
  • derde kleuterklas
  • eerste leerjaar
  • tweede leerjaar
  • derde leerjaar
  • vijfde leerjaar
  • zesde leerjaar
  • peuterklas

    Volg het werk van onze groene ridders!
  • De sMOSsertjesblog

  • Blijf jij ook graag op de hoogte van
    wat er in de wereld zo allemaal gebeurt?
    Kijk dan naar Karrewiet,
    dat kan ook via deze link!

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • -0001

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs