Ik ben Rudi, en gebruik soms ook wel de schuilnaam kartix.
Ik ben een man en woon in Bonheiden (België) en mijn beroep is technisch bediende.
Ik ben geboren op 29/11/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: o.a. fotografie, electronica, indoorkarten, computers..
Materiaal
Canon 20D
Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC HSM
Canon EF24-105 f4 L IS USM
Sigma 18-50mm / f2.8
Canon EF50mm f1.8 II
Sigma 70-200mm f2.8 HSM APO
Sigma 180mm f3.5 EX IF APO HSM macro
Sigma 50-500mm f4-6.3 EX APO RF HSM DG
Canon MP-E65 f2.8 macro
Sigma 1.4x & 2x teleconverters
Sigma EF500DG ST
Manfrotto 055PRO
Manfrotto RC322 ballhead
Kartix fotoblog
In horam vivere betekent: leef van dag tot dag (letterlijk leef van uur tot uur) !
Dagelijks minstens 1 nieuwe foto. Uw commentaar of beoordelingen zijn altijd welkom.
10-07-2007
Weer eens een zweefvlieg
Niet de eerste keer dat u hier een zweefvliegje tegenkomt, waarschijnlijk ook niet voor het laatst De eerste was letterlijk zien, richten en afdrukken. Een lucky shot dus
Soms vind je heel wat verscheidene insecten bij mekaar in de buurt. Zo ook dit triootje zespotigen, het was schipperen om de ene niet te storen als de andere in de zoeker kwam. Achtereenvolgens: (struik)sprinkhaan, libel, schorpioenvlieg.
Naast de rozentuin heeft het Vrijbroekpark in Mechelen ook een Dahlia tuin. De tuin heeft opnieuw kleur want de dahlia's zijn al mooi aan het bloeien. Weliswaar allemaal nog relatief lage planten maar kleur hebben ze al allemaal. Dahlia's bestaan in zowat alle (diepe)kleuren behalve diepzwart en blauw, sommige zijn tweekleurig en de bloem heeft verscheidene vormen.
Wist u trouwens dat de naam dahlia afkomstig is van de zweedse botanicus Andreas Dahl?
Deze namiddag had ik heel even tijd om er tussenuit te knijpen, twintig minuutjes het park ingedoken op zoek naar kleur om het toch iets zonniger te maken.
Het loopt al eens fout met mijn determinatie maar ik waag het er nog maar eens op: dit zijn oeverlibellen die eigenlijk liever op schrikdraad zitten te zonnen. Die op de eerste foto ging nog maar die op 2e en 3e foto had geen vertrouwen in me en vloog dikwijls op zodra ik wou afdrukken .
Mocht u op zoek zijn naar een goedkoop allround lensje voor Canon, ik heb een Sigma 18-125mm f3.5-5.6 DC die weg mag. Lens werd aangekocht op 29 maart 2005. Compleet met UV-filter, lensdop en zonnekap, originele verpakking. Doe een bod via email en misschien wordt het wel de uwe.
Vanochtend zag ik een mama papa mus 1 van haar zijn spruiten voederen. In de hoop dat ze dat nog eens voor de camera wilden overdoen vatte ik post achter het raam. Na ongeveer twintig minuten werd mijn geduld beloond, een bisnummer op net dezelfde plaats. Het kleintje bleef continu rillen met de vleugels, vandaar hun onscherpte want tevens op lage sluitersnelheid (middelste foto op 1/125s, de twee anderen op 1/100s) . Er was eigenlijk te weinig licht om uit de hand op 500mm te fotograferen en overschakelen naar iso1600 of 3200 brengt veel ruis mee. Er bestaat een trukje om de kans op scherpe foto's te verhogen en dat heb ik hier toegepast op de tweede en derde foto.
Net of dit groepje aalscholvers zit te wachten op iets of iemand. Beter weer misschien? Vrij bewolkt weer maar nog voldoende licht om bij iso200 op 500mm uit de hand te fotograferen.
Eind juni en het lijkt wel of de herfst al is ingetreden: lage temperaturen, weinig zon. Waarom dan geen paddestoelen op het fotomenu zetten dacht ik. Je zou het eigenlijk niet verwachten maar her en der kan je paddestoelen terugvinden. Heb er hier een aantal van de voorbije weken voor u bijeengesprokkeld.
Yep, pantserjuffers maar dewelke? De laatste is naar alle waarschijnlijkheid een Gewone pantserjuffer (Lestes sponsa) of ook wel vijverjuffer genoemd. De eerste twee zijn houtpantserjuffers (Lestes viridis), denk ik. Correct determineren is niet zo eenvoudig, ik kan er al eens naast zitten. Al ben ik honderd procent zeker dat het geen vliegen zijn
Een net uitgeslopen libel hangt te drogen en pompt ondertussen haar vleugels op. Deze vond ik aan een onlangs ontdekte kikkerpoel waar ook heel wat pantserjuffers vertoefden. U kan al een beetje vermoeden wat morgen het onderwerp zal zijn
Zoals eerder al gemeld, bezocht ik vorige week het natuurgebied De Maten in Genk. Het is een zeer gevarieerd gebied met duinen, plassen, moerassen, bossen en weilanden. Ik weet zeker dat ik er nog eens een dagje voor zal uittrekken om het hele gebied te bezoeken. Maar dat is voor later, hier enkele beelden van nu.
Heel wat viervlek en oeverlibellen gezien daar in het natuurgebied De Maten in Genk. Deze foto's werden met de 50-500mm lens genomen omdat de beestjes net iets te ver van de oever verwijderd waren om met de macrolens bij te kunnen.
Van de week in het natuurgebied De Maten in Genk rondgelopen. Enkele beelden van ginds volgen binnenkort.
Ik koos voor de kortste wandeling, die van 2 kilometer, wegens niet zo veel tijd maar uiteindelijk toch nog twee uur over gedaan want de natuur is er boeiend.
Het begin en einde van de wandeling is aan taverne De Slagmolen, een taverne met een oude watermolen op de Stiemerbeek. De molen dateert uit de 16e eeuw en u kan er hier meer over lezen en zien.