Ik ben Rudi, en gebruik soms ook wel de schuilnaam kartix.
Ik ben een man en woon in Bonheiden (België) en mijn beroep is technisch bediende.
Ik ben geboren op 29/11/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: o.a. fotografie, electronica, indoorkarten, computers..
Materiaal
Canon 20D
Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC HSM
Canon EF24-105 f4 L IS USM
Sigma 18-50mm / f2.8
Canon EF50mm f1.8 II
Sigma 70-200mm f2.8 HSM APO
Sigma 180mm f3.5 EX IF APO HSM macro
Sigma 50-500mm f4-6.3 EX APO RF HSM DG
Canon MP-E65 f2.8 macro
Sigma 1.4x & 2x teleconverters
Sigma EF500DG ST
Manfrotto 055PRO
Manfrotto RC322 ballhead
Kartix fotoblog
In horam vivere betekent: leef van dag tot dag (letterlijk leef van uur tot uur) !
Dagelijks minstens 1 nieuwe foto. Uw commentaar of beoordelingen zijn altijd welkom.
29-06-2007
Wachten op ...
Net of dit groepje aalscholvers zit te wachten op iets of iemand. Beter weer misschien? Vrij bewolkt weer maar nog voldoende licht om bij iso200 op 500mm uit de hand te fotograferen.
Eind juni en het lijkt wel of de herfst al is ingetreden: lage temperaturen, weinig zon. Waarom dan geen paddestoelen op het fotomenu zetten dacht ik. Je zou het eigenlijk niet verwachten maar her en der kan je paddestoelen terugvinden. Heb er hier een aantal van de voorbije weken voor u bijeengesprokkeld.
Yep, pantserjuffers maar dewelke? De laatste is naar alle waarschijnlijkheid een Gewone pantserjuffer (Lestes sponsa) of ook wel vijverjuffer genoemd. De eerste twee zijn houtpantserjuffers (Lestes viridis), denk ik. Correct determineren is niet zo eenvoudig, ik kan er al eens naast zitten. Al ben ik honderd procent zeker dat het geen vliegen zijn
Een net uitgeslopen libel hangt te drogen en pompt ondertussen haar vleugels op. Deze vond ik aan een onlangs ontdekte kikkerpoel waar ook heel wat pantserjuffers vertoefden. U kan al een beetje vermoeden wat morgen het onderwerp zal zijn
Zoals eerder al gemeld, bezocht ik vorige week het natuurgebied De Maten in Genk. Het is een zeer gevarieerd gebied met duinen, plassen, moerassen, bossen en weilanden. Ik weet zeker dat ik er nog eens een dagje voor zal uittrekken om het hele gebied te bezoeken. Maar dat is voor later, hier enkele beelden van nu.
Heel wat viervlek en oeverlibellen gezien daar in het natuurgebied De Maten in Genk. Deze foto's werden met de 50-500mm lens genomen omdat de beestjes net iets te ver van de oever verwijderd waren om met de macrolens bij te kunnen.
Van de week in het natuurgebied De Maten in Genk rondgelopen. Enkele beelden van ginds volgen binnenkort.
Ik koos voor de kortste wandeling, die van 2 kilometer, wegens niet zo veel tijd maar uiteindelijk toch nog twee uur over gedaan want de natuur is er boeiend.
Het begin en einde van de wandeling is aan taverne De Slagmolen, een taverne met een oude watermolen op de Stiemerbeek. De molen dateert uit de 16e eeuw en u kan er hier meer over lezen en zien.
De laatste drie beelden uit het begijnhof van Lier. Behalve de hier getoonde foto's kan je er nog 22 andere bekijken in het album, gewoon hierop klikken.
Enkele toelichtingen bij de tweede foto: Het is een HDR waarbij ik heb getracht hem niet als een typische HDR te laten overkomen echter wel met de bedoeling de lucht toch nog wat karakter te laten behouden. Zonder de HDR techniek is de lucht eentonig grijs. De foto werd genomen met de breedhoek op 10mm en werd achteraf in perspektief gecorrigeerd.
Het leuke aan macrofotografie is dat je elementen kan benadrukken die men normaal niet zo gedetailleerd kan zien en waarvan de schoonheid ons ontgaat.
Zo bijvoorbeeld de meeldraden van bloemen. De lelie is een wat grotere bloem en heeft hele mooie meeldraden, een goede reden om die eens onder de aandacht te brengen.
Het Gewoon vingerhoedskruid (Digitalis purpurea) heeft veel en mooie klokvormige bloemen. Weinig doet vermoeden dat dit een giftige plant is, vooral de bladeren en zaden. Opletten hiermee!
Vlinders van verscheidene vlindersoorten fladderen nu van bloem tot bloem. De eerste atalanta die ik dit jaar kon fotograferen is deze, zoals vanmiddag waargenomen. De atalanta (Vanessa atalanta) is een trekvlinder en heeft een makkelijk te herkennen vleugelpatroon: oranjerode banen en zwarte vleugeltippen met witte vlekken.