een beetje van alles
Inhoud blog
 • Lewis Waterman (1837-1901)
 • Slimme honden
 • Romeo
 • Nepglimlachen verslechtert humeur
 • Verbrast fortuin
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Over mijzelf
  Ik ben Isabel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam isaatje70.
  Ik ben een vrouw en woon in Lokeren (België) en mijn beroep is ambtenaar.
  Ik ben geboren op 09/07/1970 en ben nu dus 51 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: lezen, schrijven, ....
  welkom op mijn blogje. Ik vertel graag over allerlei zaken die mij bezighouden!
  Mijn favorieten
 • Athea
 • Blog van Eef
 • Blog De Vriendinnen
 • Nikki's Blog
 • Libelle
 • Lydia's Blog
 • Spelletjes
 • Vera's Blog
 • Schrijven, dichten en weetjes
 • Mijn pad
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  31-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Halloween!

  Goeiemorgen allemaal!

  Vandaag is het Halloween, een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Kinderen verkleden zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Ze roepen 'trick or treat', waarbij ze de mensen de keuze geven: een plagerijtje uithalen of een snoepje krijgen. Jonge kinderen krijgen een snoepje, tieners gaan meestal naar Halloweenfeesten.
  De naam 'Halloween' is afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november; 31 oktober was dus oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar, en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november). Maar Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder: de Kelten geloofden namelijk dat de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in het bezit te nemen voor het komende jaar. Om de boze geesten af te weren, droegen de Kelten maskers.
  Het feest is in de 19e eeuw door Ierse immigranten naar de Verenigde Staten gebracht. In Ierland was de aardappeloogst mislukt, de hongersnood decimeerde razendsnel de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks 1840 massaal naar Amerika te vluchten. En zoals vaker voorkwam onder migranten: in het vreemde land zoekt men contact en steun bij elkaar. Het heimwee naar de roots wordt verzacht in het verder leven en onderhouden van de eigen feesten en tradities. In Amerika duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, in de hele wereld waarschijnlijk het bekendste gezicht van Halloween.
  Er zijn veel verhalen over de oorsprong van de verlichte uitgeholde pompoen. Een van de bekendste is het verhaal over Jack de smid ofwel Jack-o'-lantern. Op een avond kwam Jack de duivel tegen die hem wilde meenemen naar de hel. Jack wist echter met een list de duivel in een boom te lokken. Hij zette de duivel vast door een kruisteken in de boomstam te krassen.
  De duivel beloofde Jack dat hij niet in de hel zou komen als Jack hem zou laten gaan. Toen Jack later stierf, kwam hij door zijn slechte levenswandel niet in de hemel. Maar de duivel liet hem ook niet in de hel wegens de gedane belofte. Sinds die tijd doolt de ziel van Jack volgens het verhaal rond over de aarde.
  De duivel gooide Jack een gloeiend kooltje achterna. Jack stak het kooltje in een knol die hij aan het eten was en kreeg op die manier een lantaarn. Amerikaanse Halloweenvierders hebben de knol verruild voor een pompoen.

  Bij Halloween hoort natuurlijk ook een spookverhaal:
  In Houston, Texas (VS) was er een veiligheidsagent, een conciërge of een andere arme kerel die 's nachts in de openbare bibliotheek werkte. Hij was erg geliefd bij iedereen die in de bibliotheek kwam. Hij liet zich opmerken doordat hij viool speelde, hij deed dit met een eindeloze passie en speelde ook in zijn vrije tijd, tot groot genoegen van iedereen die naar hem kwam luisteren.
  Toen de man uiteindelijk stierf, het was een natuurlijke dood, werd er gezegd dat men 's avonds in de bibliotheek nog steeds vioolmuziek kon horen.......

  Maak er een griezelige Halloween-avond van!

  Groetjes en tot morgen,
  Isabel
  (als ik vannacht niet door zombies word opgepeuzeld, tenminste )

  (bronnen: Wikipedia, www.urbanlegendsonline.com, www.animaatjes.nl )


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-10-2008, 10:55 geschreven door isaatje70  
  30-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'm too sexy for this job...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Franse nieuwslezeres Laurence Ferrari (42) is té sexy, zo vinden veel journaalkijkers. Om dit imago te 'verbeteren' is ze minder aantrekkelijk gemaakt.
  Ferrari volgde de populaire Franse nieuwslezer Patrick Poivre d'Arvor op bij het TF1-journaal, die zijn spullen moest pakken nadat hij president Nicolas Sarkozy vergeleek met 'een klein jongetje tussen de groten' (een mens mag ook al zijn mening niet meer zeggen...).
  Direct nadat Ferrari Poivre d'Arvor opvolgde, werd ze betiteld als meest galante nieuwslezeres ooit, maar vooral de 60 plus-kijkers van het journaal waren door haar sexy voorkomen niet bepaald gecharmeerd. Met haar mooie uiterlijk joeg ze dus eerder kijkers weg dan dat door haar verschijning de kijkcijfers werden opgekrikt. Tijd om er iets aan te doen, besloten de makers van het nieuwsprogramma.
  Om Ferrari een minder sexy uiterlijk te geven, moest ze 'lelijker' gemaakt worden. Een minder vlot kapsel, andere make-up en ook in de kledingsstijl werd drastisch ingegrepen door de crew.
  Laurence Ferrari... met zo een naam zou je dan toch denken dat je een klassebak in huis hebt gehaald... nu heeft het al meer weg van een doorsneegezinswagen.... voor sommige mensen is het ook nòòit goed.

  (bron: www.knack.be )
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-10-2008, 11:18 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens-erger-je-niet
  Goeiemorgen allemaal!

  Iedereen ergert zich wel eens aan een bepaalde persoon of situatie. Hier is mijn top tien:

  10. Mensen die hun afspraken niet nakomen.
  9. Mensen die voordringen bij de bakker of de slager.
  8. Mensen die zich niet verzorgen, daarmee bedoel ik: die nooit naar de tandarts gaan, drie weken lang met hetzelfde hemd rondlopen, enz.
  7. Mensen die in de trein luid telefoneren en daarbij hun meest intieme leven te grabbel gooien: "Ja schatje, ik wéét dat ik je wat verwaarloosd heb de laatste tijd, maar ik beloof je, vanavond zal ik jou eens flink verwennen!'
  6. Mensen die altijd gelijk willen hebben en nooit hun ongelijk toegeven.
  5. Mensen die te laat komen.
  4. Mensen die onbeleefd zijn.
  3. Mensen die afval achterlaten, zoals sigarettenpeuken of lege blikjes cola.
  2. Mensen die lijstjes maken van hun (grote en kleine) ergernissen.
  1. Mensen die liegen.

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-10-2008, 00:00 geschreven door isaatje70  
  29-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toyota reclame
  Nog een leuk reclamefilmpje voor Toyota:

  <a href="http://www.funnyplace.org/stream.php?id=8954"><img
  (klik op de link)

  bron: www.funnyplace.org

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  29-10-2008, 13:29 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept: scampi met currysaus
  Goeiemiddag allemaal!

  Vrijdag is het Halloween en dan staat er bij mij scampi op het menu. Dat is gemakkelijk om klaar te maken, je hebt er niet veel werk aan, en het is heel lekker (behalve als je geen scampi lust, natuurlijk).

  Wat heb je nodig voor 2 personen?
  9 à 10 gepelde scampi per persoon, afhankelijk van de grootte, 1 ajuin, 4 schijven ananas uit blik, een scheutje droge witte wijn, 25 cl room, currypoeder, lookpoeder, peper en zout, boter of olie

  Hoe bereid je het?
  Snipper de ajuin fijn en fruit de snippers aan in wat boter of olie. Giet daar de room bij samen met de witte wijn. Laat wat inkoken en doe er dan de ananas (in blokjes) en de scampi bij. Kruid naar smaak met curry, look, peper en zout. Dit laat je inkoken tot de saus dikker wordt en de scampi gaar is, dat duurt 5 à 10 minuutjes. Geef er stokbrood bij of eventueel rijst.

  Smakelijk eten.

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

  (P.S.: het originele recept komt uit het kookboek van Peter Van Asbroeck, dit is echter mijn versie ervan)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-10-2008, 13:18 geschreven door isaatje70  
  28-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grappig reclamespotje
  Hier is nog een heel grappig reclamespotje:

  http://www.youtube.com/watch?v=_Nu6rIj6Ekg

  of moet ik zeggen: splotje? Klik op de link.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-10-2008, 09:41 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldenmoed
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goeiemorgen allemaal!

  Afgelopen weekend was er een merkwaardig bericht in het nieuws: in Melbourne, Australië, heeft een hond met gevaar voor eigen leven vier katjes gered uit een brandend huis.
  De brandweer vond de terriër Leo naast een nest jonge katjes. Hij weigerde om het huis te verlaten, ondanks de dichte rook. "Leo wilde de katjes niet alleen laten en dat kostte hem bijna het leven," aldus de brandweercommandant. Reddingswerkers gaven de dappere hond extra zuurstof en een hartmassage om hem weer op de been te helpen. Ook de katjes hebben het avontuur overleefd. De brandweerlieden hebben de terriër intussen een nieuwe naam gegeven: Smokey.
  Het spreekwoord 'leven als kat en hond' gaat hier alleszins niet op... anders zou de dappere hond die katjes niet gered hebben...

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel
  (bronnen: www.destentor.nl, www.animaatjes.nl )


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-10-2008, 09:33 geschreven door isaatje70  
  27-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandagochtendblues
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goeiemorgen allemaal!

  Het is weer eens maandag. Het weekend is veel te kort, voor we het weten is het voorbij en moeten we er weer invliegen.
  Op maandag gaat altijd alles verkeerd, het lijkt wel een ongeschreven wet. Je hebt je overslapen. Je kindje is 's ochtends ziek. De trein heeft een kwartier vertraging. Er staan meer auto's in de file dan anders.... en ga zo maar verder.
  En toch is het leven te kort om er niet van te genieten! Daarom krijg je van mij wat tips om de dag te plukken:

  Ga lopen met je hond of leen de hond van de buurman.
  Koop een bosje bloemen voor jezelf of voor iemand anders.
  Zet heerlijke muziek op terwijl je je 's ochtends aankleedt.
  Geef vandaag iemand een stevige knuffel of een dikke zoen.
  Kom tot rust, mediteer bvb. een kwartiertje.

  Eén troost: dat 'help-het-is-weer-maandag' gevoel is morgen weer voorbij!!

  Groetjes en een fijne week nog,
  Isabel

  (bronnen: www.zinfo.nl, www.animaatjes.nl )


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-10-2008, 10:03 geschreven door isaatje70  
  26-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintertijd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goeiemorgen allemaal!

  Gisternacht konden we - dankzij de wintertijd - een uurtje langer slapen. Dat is leuk natuurlijk, maar is dat gepruts met de klok wel gezond? Finse onderzoekers zijn van mening dat het kan leiden tot een stijging van het aantal verkeersongevallen.
  De wetenschappers onderzochten welke invloed de uurverandering heeft op de slaapkwaliteit van gezonde mensen. Daaruit is gebleken dat avondmensen de overgang naar de wintertijd beter verteerden dan ochtendmensen.
  Ochtendmensen hadden het dan weer makkelijker met de overgang naar de zomertijd. Feit is dat de omschakelingen telkens een paar dagen sukkelen met zich meebrengen. Slaapgebrek leidt immers tot concentratiestoornissen, en die zouden ook wel eens kunnen leiden tot een stijging van het aantal verkeersongevallen.
  Duidelijke bewijzen dat er meer mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval door het winteruur hebben de Finse onderzoekers echter niet kunnen verzamelen. Ze houden er wel rekening mee dat het aantal kleine ongevallen zonder menselijke schade toeneemt.
  Andere studies hebben aangetoond dat de uurverandering kan leiden tot een overconsumptie van slaap- en kalmeringsmiddelen. Ouders van baby's klagen ook dat hun baby's last krijgen van ritmestoornissen als de klok wordt teruggedraaid.

  De wintertijd duurt tot 29 maart 2009, dan moeten we weer een uurtje slaap inleveren.

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

  (bronnen: www.knack.be, www.animaatjes.nl )


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-10-2008, 10:08 geschreven door isaatje70  
  25-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wil iedereen een fijn, lui-lekker weekend wensen! Isabel (bron: www.animaatjes.nl )
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  25-10-2008, 10:50 geschreven door isaatje70  
  24-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld, mijn dorp
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goeiemorgen allemaal!

  De wereld wordt steeds kleiner, dat is algemeen gekend. Vroeger bleef men heel zijn leven lang wonen in het dorp waar men was geboren; men trouwde met een jongen of meisje uit het dorp; men ging enkel naar de stad als het echt moest want de stad was een poel van verderf, daar kon niks goeds van komen.

  Nu leggen we, dankzij de moderne communicatiemiddelen zoals internet, gemakkelijker contact met iemand uit Egypte dan met onze eigen buurman. Bij wijze van spreken dan toch. Zo heeft een collega van mij zijn vrouw leren kennen via internet. Ze is een Schotse en woont nu al enkele jaren in België.

  Toen ik met bloggen begon, kon ik helemaal niet vermoeden wat voor impact dit zou hebben. Mensen lezen vol belangstelling (dat hoop ik tenminste) wat ik dagelijks schrijf. Mijn pennenvruchten maken iets los bij mijn trouwe bezoekers. Door te bloggen heb ik mijn mailmaatje leren kennen. Hij reageert op mijn berichtjes en dat vind ik - om het met een Gents cliché te zeggen - vree wijs.
  In onze mails leggen we soms onze ziel bloot. Zo komen we veel over elkaar te weten, ook al hebben we elkaar nog nooit gezien. Het feit dat mailen in zekere zin onpersoonlijk is (je mag schrijven/ zeggen wat je wilt, je hebt niet direct een reactie, je kan het gezicht van de lezer toch niet zien), draagt in mijn ogen ertoe bij dat we na verloop van tijd misschien elkaar zaken zullen toevertrouwen die we niet met onze eigen partner kunnen bespreken. 
  Hetzelfde geldt ook voor bloggen: hoever kan je daarin gaan, word je heel persoonlijk of houd je je juist op de vlakte? Het blijft balanceren op een dunne koord. Je kan voor jezelf wel een territorium afbakenen, tot hier en niet verder, maar de vraag blijft: overschrijd je vroeg of laat die grens of niet?
  Stof tot nadenken... misschien moeten alle bloggers eens de koppen bij elkaar steken en hierover een discussie op gang trekken. 

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel (in een filosofische bui...)

  (bron afbeelding: www.animaatjes.nl )
      


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  24-10-2008, 11:27 geschreven door isaatje70  
  23-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blunderen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeiemiddag allemaal!

  Iedereen slaat wel eens een flater. Gênant op het ogenblik zelf, maar achteraf kan je er wel mee lachen (al dan niet als een boer met kiespijn...).

  Je gaat bvb. een nieuwe broek kopen en in het pashokje zie je dat er een gat in je kous zit.
  Je komt een kennis tegen die je al een tijdje niet meer gezien hebt en je vraagt hoe het nog gaat met zijn vrouw, en dan krijg je als antwoord: "We zijn sinds vorige week gescheiden".
  Op restaurant, tijdens een gezellig etentje met je man, stoot je een glas wijn om (is mij onlangs overkomen... oeps ).
  Op weg naar een sollicitatiegesprek merk je dat er een ladder in je nylonkousen zit, of erger nog, breekt ineens de hak van je lievelingsschoen af.

  Maar volgend (echt gebeurd) blunderverhaal spant de kroon:
  een Zweedse zakenman had dertien jaar gewerkt aan een boek over Zweedse economische oplossingen. Toen hij aan een medewerker vroeg om het 250 pagina's tellende manuscript te fotokopiëren, bleven van zijn boek slechts nog wat strookjes papier over... de medewerker had het fotokopieerapparaat verward met de papierversnipperaar. Dat is toch om je laatste haren uit te trekken?!

  Je ziet het: blunderen kan iedereen overkomen. Je bent niet alleen!

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

  (bronnen: www.ahajokes.com, www.animaatjes.nl )
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-10-2008, 12:54 geschreven door isaatje70  
  22-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen inspiratie vandaag
  Goeiemorgen allemaal!

  Help! Ik heb helemaal geen inspiratie vandaag! Tja, het kan iedereen overkomen, natuurlijk. Zit je voor een blanco scherm te staren in de hoop dat je een originele inval krijgt om te bloggen...niet, dus Daarom zet ik maar enkele grappige cartoons op mijn blog.  (bron: www.grappige-cartoons.nl )
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  22-10-2008, 11:12 geschreven door isaatje70  
  21-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezichtenboek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeiemorgen allemaal!

  Ik ben een moderne vrouw die goed mee kan met de moderne tijd. Dat denk ik althans graag. Ik heb immers sinds zondag een profiel op Facebook. Voor wie Facebook niet kent: via deze site kan je vrienden zoeken, bvb. klasgenoten van vroeger, of nieuwe vrienden maken. Je vraagt dan aan iemand of hij/zij je vriend wilt worden. Ik heb al één vriend (onze postbode). Wow
  Ik vraag mij alleen maar af waarom we tegenwoordig zoveel Engelse woorden gebruiken. Wat is er mis met onze moedertaal?
  "Facebook" zouden we toch kunnen vertalen als "Gezichtenboek"?

  Enkele voorbeelden van Engelse ingeburgerde woorden:
  Je moet eerst inloggen vooraleer je een file kunt downloaden of een profielfoto kunt uploaden.
  Ons gps-toestel heeft een touchscreen.
  Je moet altijd je bestand saven en een back-up maken.
  Backpackers trekken door de outback van Australië.
  Hoeveel mails kunnen er in mijn inbox?

  Zo kan ik nog een tijdje doorgaan, natuurlijk. Onderzoek heeft al aangetoond dat onze jeugd het Nederlands amper nog beheerst. Dat komt omdat ze constant sms'en en chatten (nog zo'n hatelijk woord) en op die manier verleren ze hun moedertaal. Iedereen weet dat bij sms'en de juiste spelling van zeer ondergeschikt belang is. "Wacht" wordt dan "w8"; "ik zie" wordt dan "xie" en ga zo maar verder. Hoe kunnen ze dan nog weten hoe een woord correct geschreven moet worden? Ik pleit voor méér Nederlandse les op school. En verbied het sms'en. Dat laatste zal echter nooit gerealiseerd kunnen worden, vrees ik... daarvoor is het al te laat!

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

  (P.S.: de foto is zondag genomen toen Nico en ik een deugddoende wandeling gemaakt hebben. Ik was net aan het genieten van een heerlijke warme chocomelk...)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-10-2008, 10:48 geschreven door isaatje70  
  20-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.57 channels and nothin' on
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goeiemorgen allemaal!

  Bruce Springsteen zong het al in 1992: "57 kanalen en niks op TV". Dat geldt helaas ook nog voor vandaag. Zeg nu zelf: in televisieland valt tegenwoordig maar weinig te beleven. Louislouise? Neen bedankt, ik ben niet geïnteresseerd in de lotgevallen van een man die plotseling in een vrouw verandert (alleen al het idee). Boer zoekt vrouw? Gààp. Alsof je door deel te nemen aan een televisieprogramma aan een lief kunt geraken. Kijk maar naar Phaedra Hoste...
  Op de BRT is het al niet veel beter. Het ene reality-tv-programma (wat een afschuwelijk woord, trouwens, reality-tv) is amper gedaan en het volgende kondigt zich al aan. "Voorbij de grens" was nog te genieten - ik heb heel veel bewondering voor de mindervaliden die dwars door Nicaragua zijn getrokken - maar wat ze vanaf morgen zullen uitzenden, tart volgens mij toch elke verbeelding. Ik heb het over de nieuwe reeks "Doodgraag leven" waarin vijf terminaal zieke mensen een jaar lang gevolgd worden. Gaat dat niet wat te ver? Waar ligt de grens tussen respect en sensatie? Het leven is al één doffe ellende, waarom er dan nog een schepje bovenop doen en terminaal zieke mensen in beeld brengen? In veel tv-programma's wordt toch al geappelleerd aan de emoties van de kijkers; het is schering en inslag. Ik kijk zo graag eens naar een vrolijk programma, een leuke show ofzo, maar het is me blijkbaar niet gegund. TV-makers zijn pas gelukkig als de kijker meehuilt met de hoofdpersonages van hun programma. Hoe meer tranen, hoe meer kijkcijfers. Want collega's bespreken toch dikwijls de afgelopen televisie-avond en zeggen: 'Ik heb gisteren zo moeten wenen met dat programma, zó ontroerend, daar moet je echt eens naar kijken.'
  Emo-tv? Geef mijn portie maar aan Fikkie...

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

  (bronnen: Teveblad, www.animaatjes.nl )


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-10-2008, 10:12 geschreven door isaatje70  
  19-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reünie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeiemiddag allemaal!

  Gisteren ben ik naar de oud-leerlingendag van mijn middelbare school geweest. Het was leuk om iedereen nog eens terug te zien, alleen waren we jammergenoeg maar met 5 van ons jaar (afgestudeerd in 1988). Twintig jaar geleden waren we nog jong en vol idealen, de taille was wat smaller en ons haar nog niet gekleurd. We hadden geen flauw idee wat ons te wachten stond, de wereld lag aan onze voeten. Nu zijn we allemaal gesettelde burgers, al dan niet met kinderen, en gaan we richting veertig uit ( ).
  Het was wel een toffe dag, gisteren. Eerst ontvangst in de huiskamer; om elf uur eucharistieviering (ik ben naar een katholieke school geweest); daarna een groepsfoto laten maken; vervolgens een verzorgde receptie (haaa! champagne) en dan lekker eten (eerst nog wel een paar speeches moeten aanhoren, dat is onvermijdelijk). Mijn school was vroeger een meisjesschool, nu is het al gemengd (waarom was dat niet in onze tijd?).  
  We hebben herinneringen opgehaald aan vroegere klasgenoten en leraressen. Eén meisje met wie ik in de klas heb gezeten, is helaas al overleden, daar schrok ik toch eventjes van.
  Om een uur of zes zat de dag erop. We hebben afgesproken dat we over tien jaar weer present zullen zijn. Dan hebben we al wat meer rimpeltjes en zal ons geheugen ons nog meer in de steek gelaten hebben. Dat was gisteren toch bij sommigen al het geval... we worden oud... zucht...

  Groetjes en nog een leuke zondagmiddag gewenst,
  Isabel

  (bron afbeelding: www.animaatjes.nl )
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  19-10-2008, 11:49 geschreven door isaatje70  
  18-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zaterdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wens iedereen een heel fijne zaterdag! Isabel

  (bron: www.animaatjes.nl)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-10-2008, 00:00 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar of niet waar? De oplossing!

  Goeiemorgen allemaal!

  Je zult het misschien niet geloven, maar alle uitspraken/feiten zijn ... helemaal waar! Nog een woordje uitleg:

  - Hoe bizar het ook mag lijken: dieven hebben inderdaad in 1978 het stoffelijk overschot van Charlie Chaplin gestolen. Het plan was om losgeld te eisen, dit mislukte echter en de dieven werden gearresteerd. Het lijk werd 11 weken later teruggevonden bij het meer van Genève en herbegraven onder 180 cm beton.

  - De film E.T. van regisseur Steven Spielberg is één van de grootste successen uit de filmgeschiedenis. E.T. werd door Spielberg zelf ontworpen door de ogen en het voorhoofd van Albert Einstein over het voorhoofd van een baby te plakken. Voor het (toentertijd enorme) bedrag van twee miljoen dollar (dat was bijna een kwart van het budget van de film) blies de Italiaanse ontwerper Carlo Rambaldi, eerder verantwoordelijk voor de alien in Ridley Scotts gelijknamige film uit 1979, het buitenaards wezen vervolgens leven in.

  - Twee honden hebben inderdaad de ramp met de Titanic overleefd. Ze konden ontsnappen met de eerste reddingsboten waar zo weinig mensen in zaten dat niemand enig bezwaar maakte. Een zekere Margaret Hayes uit New York nam haar keeshond mee in reddingsboot nr. 7, en ene Henry Sleeper Harper nam zijn pekinees mee in reddingsboot nr. 3.

  - De elektrische stoel werd in 1881 bedacht door de tandarts Alfred Southwick. Die had een man zien overlijden nadat hij een elektrische generator had aangeraakt. De tandarts bedacht toen dat elektriciteit goed gebruikt kon worden bij doodstraffen. In zijn ogen was het een goed alternatief voor bvb. dood door ophanging. Logischerwijs vond de tandarts die tijdens zijn gewone werk gebruik maakte van een stoel, dat de elektriciteit toegediend moest worden terwijl de terdoodveroordeelden in een stoel zaten. De eigenlijke uitvinder van de elektrische stoel was echter Harold Brown.

  - De overgrootvader van Thomas Edison, een zekere John Edeson, was rond 1730 uit Nederland naar New Jersey geëmigreerd en werd landbouwer in de buurt van West Orange, een plaats in de staat New Jersey.

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

  (bronnen: Wikipedia, Libelle, www.ahajokes.com, www.comedy-zone.net, http://historiek.net en www.broodjeaap.nl )


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-10-2008, 00:00 geschreven door isaatje70  
  17-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een knuffel!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wou nog even terugkomen op de (virtuele) knuffel die ik dinsdag gegeven heb (zie mijn blog van 14/10). Gisteren las ik op het internet dat een knuffel per dag al voldoende is om alle stress te laten verdwijnen. Dat beweert een Duitse professor. Volgens hem is een knuffel per dag broodnodig. Helaas lukt het niet iedereen om er een te ontvangen. De reden hiervoor is onze drukke levensstijl. "We zijn de kunst van het knuffelen verleerd en niemand doet nog moeite", aldus de professor.
  Waar wachten we nog op? Geef iedereen die je kent een dikke knuffel vandaag! Ik geef alvast het goeie voorbeeld en geef iedereen een bereknuffel!

  Groetjes,
  Isabel

  (bronnen: www.zinfo.nl, www.animaatjes.nl )
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-10-2008, 11:15 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar of niet waar?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeiemorgen allemaal!

  Tien uitspraken/feiten op een rijtje: welke zijn waar en welke zijn verzonnen? Aan jou om dat uit te vissen!

  1) In Rotterdam (Nederland) bevindt zich de eerste ecologische discotheek waar de warmte die het publiek al dansend produceert, gebruikt wordt om andere ruimtes te verwarmen.
  2) Op 8 maart 1978 werd het stoffelijk overschot van Charlie Chaplin gestolen.
  3) E.T. is gemodelleerd naar het gezicht van Albert Einstein.
  4) In 1912 hebben twee honden de ramp met de Titanic overleefd.
  5) Karate betekent letterlijk vertaald 'lege hand'.
  6) De elektrische stoel is bedacht door een tandarts.
  7) Het kasteel van Doornroosje in de verschillende Walt Disneyparken is gebaseerd op slot Neuschwanstein van de Duitse koning Ludwig van Beieren.
  8) Er zit een copyright op het liedje 'Happy Birthday to you'.
  9) De aansteker werd uitgevonden vòòr de lucifer.
  10) Thomas Edison had Nederlandse voorouders.

  Morgen krijg je de oplossing!

  Groetjes en tot dan,
  Isabel

  (bron afbeelding: www.animaatjes.nl )
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  17-10-2008, 11:14 geschreven door isaatje70  
  16-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is de baas?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie is hier de baas in huis?? (bron: www.lachfabriek.nl )
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-10-2008, 10:50 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horoscoop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeiemorgen allemaal!

  Mijn horoscoop voor volgende week voorspelt mij: "U krijgt een verleidelijk aanbod deze week, of dat nu met werk te maken heeft, met een reisje of de liefde. Hoe dan ook: grijp het met beide handen aan en geniet ervan! Een vriendin vraagt uw raad in een bepaalde kwestie, maar zorg ervoor dat u alle feiten kent voor u een oordeel velt."

  Hmmm, dat ziet er veelbelovend uit! Wie weet staat maandag mijn suikernonkel voor de deur met de vraag of ik met hem mee wil gaan naar Barcelona?! Of krijg ik eindelijk opslag van mijn baas... wie zal het zeggen? Maar als je dan eens de voorspelling voor de Steenbokken leest:
  "Wees extra vriendelijk tegen familieleden en zakenrelaties de komende dagen; u zult hen nodig hebben. U bent bezig met een belangrijk project, en zelfs een reisje naar het buitenland behoort tot de mogelijkheden (...)." Lijkt dat niet een beetje op mijn voorspelling? Ik lees elke week mijn horoscoop in mijn favoriete tijdschrift, maar ik hecht er weinig geloof aan; ik vind het gewoon leuk om het te lezen. Een paar jaar geleden heb ik eens mijn geboortehoroscoop laten trekken en die klopte helemaal, het was bijna griezelig accuraat.

  Naar het schijnt (maar ik weet niet of het waar is, dat moet ik er wel bij zeggen) ging Nancy Reagan bij haar huisastroloog ten rade als haar Ronnie een belangrijke afspraak of ontmoeting had gepland. Als de sterren niet gunstig genoeg stonden, dan werd de afspraak afgezegd. Kun je je het voorstellen: de machtigste man ter wereld die zijn zaken laat regelen door een astroloog! Belachelijk, gewoon. Ik vraag me af of onze koning Albert ook een huisastroloog zou hebben. "Vandaag geen lintjes doorknippen, Sire, de sterren staan heel slecht!"
  Dat is toch te gek voor woorden.

  We willen allemaal weten hoe onze toekomst eruit zal zien, dat ligt in de aard van de mens. Maar ik ben ervan overtuigd dat we nog niet alles mògen weten. Het leven is voor een groot deel een mysterie en dat moet zo blijven. Alles komt wel op zijn tijd...

  Tot slot nog een grapje over een kikker die op consultatie ging bij een waarzegster:
  De waarzegster voorspelt de kikker: "Je zult een mooi jong meisje ontmoeten dat alles over jou wilt weten."
  De kikker zegt: "Dat is fantastisch! En waar zal ik haar ontmoeten, op een feestje ofzo?"
  "Neen," zegt de waarzegster, "volgend semester in haar biologieles."

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

  (bronnen: Libelle van 16.10.2008; www.ahajokes.com en www.animaatjes.nl voor de afbeelding)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-10-2008, 10:36 geschreven door isaatje70  
  15-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handleiding voor mannen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeiemorgen allemaal!

  Vrouwen! Als ze 'ja' zeggen, bedoelen ze 'neen'. Als ze 'neen' zeggen, bedoelen ze 'neen'. Hoe kan een man nu weten wat zijn vrouw eigenlijk wil zeggen? Lees de handleiding en trek er de nodige lessen uit!

  We willen = Ik wil
  Doe wat je wilt = Hiervoor zal je later boeten
  We moeten praten = Ik wil zeuren
  Ja hoor, doe maar = Ik wil niet dat je het doet
  Neen ik ben niet overstuur = Natuurlijk ben ik overstuur idioot
  Doe het licht uit, dat is zo romantisch = Ik heb dikke dijen
  De keuken is zo onpraktisch = Ik wil een nieuw huis
  Ik wil nieuwe gordijnen = En een nieuw tapijt, meubelen en behangpapier!
  Ik wil trouwschoenen = Die andere veertig paar schoenen hebben de verkeerde schakering wit
  Hang het schilderij daar = Neen, ik bedoel dat je het dààr moet hangen!
  Hou je van mij? = Ik ga iets duurs vragen
  Hoeveel hou je van mij? = Ik heb vandaag iets gedaan dat je niet leuk zal vinden
  Ik ben over een minuutje klaar = Doe je schoenen uit en ga maar een uurtje liggen
  Ben ik dik? = Zeg me dat ik mooi ben
  Je moet leren communiceren = Geef me gewoon gelijk
  Luister je wel naar me? = (Te laat, je bent ten dode opgeschreven)
  Ja = Neen
  Neen = Neen
  Misschien = Neen
  Het spijt me = Het zal joù spijten
  Vind je dit gerecht lekker? = Wen er maar al aan!
  Was dat de baby? = Sta op en ga eens kijken wat er scheelt

  Vrouwen hebben altijd het laatste woord in een ruzie. Alles wat de man dan nog zegt, is aanleiding voor een nieuwe ruzie.

  Een man heeft 5 zaken in zijn badkamer: een tandenborstel, scheermesje, scheerschuim, een stuk zeep en een handdoek van het Ibishotel.
  Een vrouw heeft gemiddeld 328 zaken in haar badkamer. De doorsneeman kan de meeste zaken niet identificeren.

  Vrouwen houden van katten. Mannen zeggen dat ze van katten houden, maar als de vrouw eventjes niet kijkt, geven ze de kat een trap.

  Een vrouw maakt zich zorgen over haar toekomst - totdat ze trouwt.
  Een man maakt zich geen zorgen over zijn toekomst - totdat hij trouwt.

  Een succesvolle man is een man die meer geld verdient dan zijn vrouw kan uitgeven.
  Een succesvolle vrouw is een vrouw die zo een man kan vinden.

  Een vrouw dirkt zich op als ze gaat winkelen, de vuilnisbak buiten zet, telefoneert, de planten water geeft, de post haalt en een boek leest.
  Een man dirkt zich op voor huwelijken en begrafenissen.

  Een vrouw weet alles van haar kinderen. Ze kent hun beste vrienden, hun liefjes, geheime dromen, lievelingseten, angsten en afspraken bij de tandarts.
  Een man is zich vaag bewust van kleine wezens die bij hem in huis wonen.

  En neen hoor dit is helemaal niet seksistisch bedoeld - ik ben tenslotte ook een vrouw...

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel


  (bronnen: www.funfacts.com , www.jokesclean.com , bron afbeelding: www.animaatjes.nl )

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  15-10-2008, 10:32 geschreven door isaatje70  
  14-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knuffel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik geef iedereen een dikke (virtuele) knuffel omdat knuffelen eens deugd kan doen!! Lieve groetjes, Isabel
  (bron: www.animaatjes.nl )
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-10-2008, 13:12 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie blogt, die blijft

  Goeiemorgen allemaal!

  Toen ik op 7 augustus met mijn blog begon (en dat is intussen al 68 dagen geleden, kijk maar naar de teller links onderaan!) dacht ik dat bloggen heel leuk zou zijn en dat ik elke dag genoeg inspiratie zou hebben om telkens opnieuw iets origineels te schrijven. Maar niks is minder waar. Het is moeilijker dan ik dacht om iedere dag een plezant berichtje te posten.

  Ik kan nochtans inspiratie putten uit het dagelijkse leven. Zoals gisteren bijvoorbeeld. Het was de dertiende en ja, we hebben tegenslag gehad. Al een geluk bij een ongeluk dat het niet vrijdag de dertiende was. Nico heeft ons digitaal fototoestel laten vallen. We kunnen wel nog foto's maken maar het schermpje waarop je kunt zien wat je fotografeert, blijft grijs. Je ziet dus niet meer wat je fotografeert. Hmm, nogal lastig. We zijn naar de fotograaf gegaan om te informeren hoeveel het kost om het toestel te laten herstellen. Het zou ongeveer 170 euro kosten. Maar als we 5 euro oplegden, hadden we een nieuw toestel. Je raadt het al: we hebben een nieuw fototoestel gekocht.
  En vanmorgen vroeg had ik ook iets grappigs voor. Nico werkt in wisselende ploegen en soms vergeet ik al eens met welke ploeg hij staat. Gisteren dacht ik dat hij de vroege had; dan moet hij om half 4 opstaan en dus had ik zijn wekker op half 4 gezet. Vanmorgen schiet ik wakker om kwart over 4 en zie dat Nico nog in bed ligt! Ik maak hem wakker en zeg dat hij zich heeft overslapen en moet opstaan. Hij zegt: 'Ik sta wel met de dag...' (dan moet hij om half 6 opstaan). Ik had hem dus voor niks wakker gemaakt. Oeps, foutje... Ik mompel nog: 'Sorry, schatje,' en laat hem verder slapen. Kan gebeuren.

  Je ziet: meestal liggen de blog-onderwerpen voor het oprapen. Af en toe plaats ik een cartoon of een grappige tekst. Dat wil dan zeggen dat mijn inspiratiemuze mij die dag in de steek heeft gelaten. Of dat ik niet veel zin had om te bloggen...

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-10-2008, 10:27 geschreven door isaatje70  
  13-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buren
  Goeiemorgen allemaal!

  Het spreekwoord luidt: 'Beter een goede buur dan een verre vriend'. En dat is helemaal waar, want per slot van rekening woon je dag in dag uit naast de buren en als je dan ruzie hebt of in onmin leeft met elkaar... leuk is anders! Wij hadden vroeger een lieve overbuurvrouw - ik zal haar mevrouw C. noemen - alleen had ze de minder leuke eigenschap dat ze een beetje bemoeiziek was. Zo kwam ze eens bij ons op bezoek nadat mijn moeder net was thuis gekomen na een weekje ziekenhuis. Mijn moeder was met het eten bezig en ze was diepvriesfrieten aan het bakken. Daar had mevrouw C. commentaar op: "Maar Andrea toch, dat zijn van die caoutchouc patatten! Dat is voor de luie wijven!" (caoutchouc = rubberen). Mijn moeder was daar niet zo blij mee...
  Mijn ouders gingen een nieuwe auto kopen en de hele buurt wist daarvan, dat gaat zo in een wijk. Mevrouw C. (die nogal vaak in verkleinwoorden sprak) vroeg aan mijn vader: "En welk kleurke gaat uw nieuw autooke hebben?" Waarop mijn vader antwoordde: "Een witteke."

  Wij hebben goeie buren en we prijzen onszelf gelukkig. Aan de ene kant woont een Marokkaans gezin, dat zijn heel lieve mensen, af en toe krijgen we tomaten of courgettes uit hun moestuin of geven ze ons van dat lekker Marokkaans brood. Aan de andere kant zijn het Belgen; het contact beperkt zich wel tot een 'Goeiemorgen' of 'Goeienavond' maar als we hulp nodig hebben, staan ze voor ons klaar.

  Wanneer moet je je zorgen beginnen maken dat de buurman een hekel aan je heeft en je bloed kan drinken? Let op de volgende signalen:
  - jij zegt vrolijk "Goeiemiddag buurman! Lekker weertje vandaag, niet?" en hij geeft als antwoord: "Donder op, kl****!"
  - je kinderen krijgen hun voetbal ofwel lekgeprikt ofwel helemaal niet terug.
  - je huisdieren beginnen op mysterieuze wijze te verdwijnen.

  Helemaal erg wordt het pas als de buurman je met een mes te lijf gaat! Dat gebeurde op 16 augustus van dit jaar in Maaseik, Limburg. De buren leefden al een tijdlang met elkaar in onmin. Een 29-jarige man stak zijn oudere buurman met een mes in de halsstreek. Het mes kwam op twee centimeter van de halsslagader van het slachtoffer terecht. Volgens het parket van Tongeren had het niet veel gescheeld of de oudere buurman had de steekpartij niet overleefd. (bron: Het Laatste Nieuws) Zo zie je maar weer: soms ben je toch beter af met die verre vriend dan met een goede (?) buur......

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-10-2008, 11:14 geschreven door isaatje70  
  12-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wens iedereen een fijne zondag! Isabel
  (bron afbeelding: www.animaatjes.nl)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-10-2008, 00:00 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalai Lama
  Goeiemorgen allemaal!

  De Dalai Lama, de geestelijke leider van Tibet, is een inspiratiebron voor veel mensen. Uit een enquête van het Duitse weekblad Der Spiegel bleek vorig jaar dat meer Duitsers de Dalai Lama als voorbeeld noemen dan paus Benedictus XVI.
  Laat je ook inspireren door zijn wijze raad!

  - Onthoud dat grote liefde en groot succes grote risico's meebrengen.
  - Wanneer je verliest, verlies dan de les die je ervan geleerd hebt niet.
  - Onthoud dat niet krijgen wat je wilt soms het beste is wat je kan overkomen.
  - Ken de regels, zodat je weet hoe je ze het beste kunt overtreden.
  - Laat een mooie vriendschap niet door een kleine onenigheid verpesten.
  - Wanneer je beseft dat je een fout hebt gemaakt, onderneem dan onmiddellijk actie om ze te herstellen.
  - Neem elke dag wat tijd voor jezelf.
  - Sta open voor verandering, maar raak je normen en waarden niet kwijt.
  - Onthoud dat zwijgen soms het beste antwoord is.
  - Beperk je in meningsverschillen met geliefden tot het heden, rakel het verleden niet op.
  - Behandel de aarde goed.
  - Ga één keer per jaar ergens heen waar je nog nooit bent geweest.
  - Meet de grootte van je succes aan wat je ervoor hebt moeten opgeven.
  - Benader liefde en koken met roekeloze uitbundigheid.

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

  (bron: Libelle)  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-10-2008, 00:00 geschreven door isaatje70  
  11-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe oud ben je echt?
  Goeiemorgen allemaal!

  Ik ben 38 (wist je intussen al) en soms voel ik me 70 - na een avondje zwaar doorzakken - en soms voel ik me ook nog maar 18 (meestal tijdens het doorzakken ). Maar hoe oud ben ik nu écht? Er zijn namelijk allerlei factoren die onze werkelijke leeftijd beïnvloeden. Neem pen en papier en doe meteen de test!

  Jaartjes erbij:
  1) Drink je alcohol? Een jaar erbij.
  2) Erger jij je soms mateloos aan bepaalde dingen of mensen? Nee, dan moet je twee jaar erbij tellen.
  3) Rook jij meer dan 5 sigaretten per dag? Een jaar extra bijtellen.
  4) Rook jij al meer dan 10 jaar? Schrik niet: tel maar drie jaar extra.
  5) Woon je alleen? Dan moet je er een jaar bij optellen.
  6) Heb je de indruk dat je altijd tijd en geld te kort komt? Een jaar bijtellen.
  7) Heb jij een zittend beroep? Een jaar meer.

  Jaartjes eraf:
  1) Doe je aan sport? Dan mag je drie jaar van je leeftijd aftrekken.
  2) Erger jij je soms mateloos aan bepaalde dingen of mensen? Ja, geloof het of niet, dan mag er een jaartje af.
  3) Woon je samen met een partner of heb je een gezin? Dan ben je een jaar jonger dan je biologisch bent.
  4) Ben jij een nieuwsgierig mens (wil je weten wat een ander bezielt en lees je ook dagelijks de krant)? Trek er maar een jaartje af.
  5) Lach je vaak en graag? Nog eens twee jaar minder.
  6) Vind je dat je een rijk mens bent, in alle opzichten? Dan kan je er weer twee jaar minder van maken.
  7) Heb je verder geleerd (vakopleiding of studie, maar ook hobby of een andere cursus)? Dan mag je er nog een jaartje aftrekken.

  Tel nu alle extra jaren op of trek ze af. Zo vind je de leeftijd die je wérkelijk hebt!
  (Ik heb ook de test gedaan en ik ben in het echt 33 jaar. Valt goed mee..... )

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

  (bron: Flair)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-10-2008, 10:49 geschreven door isaatje70  
  10-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GPS of geen GPS, dat is de vraag

  Goeiemiddag allemaal!

  Tegenwoordig heeft iedereen wel een GPS: zo'n handig toestelletje dat je vertelt hoe je het snelst van punt A naar punt B moet rijden.
  Vòòr het GPS-tijdperk moesten we ons behelpen met een wegenkaart (genre Michelin) en mochten we vooral niet schromen om in geval van nood de weg te vragen aan een toevallige voorbijganger. In Brussel moest je dan wel op je gevoel rijden want als je daar de weg vroeg, kreeg je haast altijd als antwoord: 'Ne comprends pas!'
  Een paar jaar geleden zijn Nico en ik eens op weekend geweest naar Arnsberg-Neheim, Duitsland. Ons hotel was echter niet zo makkelijk te vinden want het lag midden in de bossen. Op zaterdag gingen we de streek verkennen. We zijn een hele middag op zoek geweest naar het hotel, we vonden het niet terug. Paniek!! Uiteindelijk, na 4 uur ofzo, hadden we het dan toch teruggevonden. 's Avonds hebben we daar in het restaurant gegeten, we durfden het hotel niet meer te verlaten...
  Nu we een GPS hebben, zal zoiets ons niet meer overkomen. Hopen we toch, want je mag natuurlijk nooit 100 procent op een GPS vertrouwen. Het toestel kan altijd uitvallen. Dan is het handig als je nog een wegenkaart in het handschoenkastje hebt liggen. 
  Onze GPS is een vrouw. We noemen haar Truus. Ze zegt ons hoe we moeten rijden. 'Rotonde oprijden. Neem dan derde rechts.' Of als de baan onderbroken is: 'Herberekenen.' Soms is Truus een beetje irritant, zeker als je naar de radio wilt luisteren. Spelen ze net jouw lievelingsliedje, dan komt Truus ertussen: 'Links aanhouden.' Grrrrrr.... Maar we zouden haar niet meer kunnen missen. Waar we ook zijn, Truus loodst ons altijd veilig naar huis!

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel 

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  10-10-2008, 12:57 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig weekend
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wens iedereen een prettig en (hopelijk ook) zonnig weekend! Isabel

  (bron afbeelding: www.animaatjes.nl )
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  10-10-2008, 09:32 geschreven door isaatje70  
  09-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domme criminelen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeiemorgen allemaal!

  Wie dacht dat criminelen altijd slimme mensen zijn die hun slachtoffer zonder moeite kunnen beroven, moet dringend zijn mening herzien. Er bestaan namelijk ook criminelen die zo dom zijn dat het een misdaad is. Lees de verhalen en lach met de volgende blunderende boeven:

  Op de derde plaats:
  Een misdadiger die bij een koppel inbrak, wilde de TV meenemen maar in plaats daarvan zette hij het toestel aan en begon naar een programma te kijken. Hij vond het blijkbaar leuk en ging op bed liggen. Omdat het nacht was, was hij moe en viel in slaap. Het koppel kwam de volgende morgen thuis, vond de inbreker in hun bed en belde de politie.

  Op de tweede plaats, met een eervolle vermelding:
  De politie in Radnor, Pennsylvania (USA) ondervroeg een verdachte; ze zetten een metalen vergiet op zijn hoofd en verbonden dat met draden aan een fotokopieerapparaat. Op een briefje schreven ze de tekst 'Hij liegt' en ze legden dat op het toestel. Ze drukten de kopieertoets in telkens wanneer ze dachten dat de verdachte loog. De verdachte nam aan dat de 'leugendetector' werkte en legde een bekentenis af.

  En de winnaar is...:
  Een misdadiger stapte een kleine buurtwinkel binnen; hij had een jachtgeweer bij zich en eiste al het geld dat in de kassa zat. De kassier deed het geld in een zak. Dan zag de overvaller een fles whisky staan op een schap achter de toog en hij zei aan de kassier dat hij die fles whisky ook in de zak moest stoppen. De kassier weigerde en zei: 'Je krijgt die whisky niet omdat ik denk dat jij nog geen 21 bent'. De overvaller zei van wel maar de kassier bleef weigeren omdat hij hem niet geloofde. De overvaller haalde dan maar zijn rijbewijs uit zijn portefeuille en liet die zien aan de kassier. De kassier keek ernaar, stelde vast dat de overvaller inderdaad 21 jaar was en gaf hem de whisky. De overvaller ging ervandoor met zijn buit. De kassier belde onmiddellijk de politie en gaf hen de naam en het adres die hij op het rijbewijs had gezien. Twee uur later werd de overvaller gearresteerd.

  Zo zie je nog maar eens: misdaad loont niet!

  Groetjes en tot de volgende, 
  Isabel  


  (bronnen: www.ahajokes.com, www.funlol.com, afbeelding: www.animaatjes.nl)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-10-2008, 00:00 geschreven door isaatje70  
  08-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder commentaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen (bron: www.animaatjes.nl)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-10-2008, 13:03 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukengeheimen

  Goeiemorgen allemaal!

  Koken is één van mijn hobby's en ik ben er redelijk goed in, al zeg ik het zelf. Ik ben natuurlijk 'maar' een amateur en geen chefkok van een vijfsterrenrestaurant.
  Toen wij net getrouwd waren, werd Nico zijn moeder ziek en ze moest naar het ziekenhuis. Zijn vader bleef dan bij ons eten. Ik kon nog niet zo goed koken en als je dan plotseling voor 3 mensen een maaltijd op tafel moet zetten in plaats van voor 2... het was niet eenvoudig, zeker niet als je weet dat Nico zijn vader nogal kritisch is. De eerste keer dat hij bleef eten had ik varkenslapjes klaargemaakt, samen met gekookte aardappelen en schorseneren in witte saus. Zijn commentaar: het vlees was te hard gebakken, de aardappelen waren te zacht en de witte saus veel te dun... Slik. Ik heb dan wel veel geleerd, moet ik zeggen.
  Ik probeer ook graag eens iets nieuws uit en soms mislukt dat dan, dat hoort er nu eenmaal bij. Zo las ik in mijn favoriete tijdschrift het recept van tagliatelle met bloemkool en gehakt in tomatensaus. Het klinkt als een vreemde combinatie en dat was het ook. Op de foto zag het er wel lekker uit maar in werkelijkheid was het niet te (vr)eten. Resultaat? Meer dan de helft van de schotel belandde in de vuilnisbak en wij gingen met honger van tafel...
  Ook als ik wil bakken, loopt het al eens mis. Ik wou een keer rijsttaart maken. Vol enthousiasme maakte ik het deeg, zette de taartvorm in de oven, op de juiste temperatuur, de juiste tijd, volledig volgens het boekje... alleen had ik niet de bakfunctie ingeschakeld maar wel de grill! De taart zag mooi bruin, dat wel, maar de onderkant was nog even vloeibaar als toen ik hem in de oven had gezet ... geen rijsttaart die middag! Andere (mis)baksels: een appeltaart die maar niet uit de vorm wilde komen (wij hadden toen net bezoek, leuk is anders), een boerencake die in stukken viel toen ik hem uit de vorm haalde, speculaasjes die té lang in de oven hadden gestaan en zo hard waren als een kasseisteen... Toch laat ik de moed niet zakken hoor, ik heb al veel lekkere cakes gebakken die wél goed gelukt zijn.
  En als Nico tegen mij zegt dat het eten thuis hem veel beter smaakt dan op restaurant, is dat voor mij het mooiste compliment dat hij me kan geven!!

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

   

    


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-10-2008, 10:34 geschreven door isaatje70  
  07-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept: varkenshaasje met Bleu d'Auvergne
  Wat heb je nodig om dit klaar te maken?

  Een varkenshaasje van ± 600 gram, bakboter, peper en zout, 250 ml room, 125 gram Bleu d'Auvergne (dit is een blauwschimmelkaas), een scheutje cognac, een koffielepel mosterd (*)

  Hoe maak je het?
  Bak het varkenshaasje aan in de boter en kruid met peper en zout. Zet het vuur wat zachter en laat het vlees garen, dit duurt ongeveer 25 à 30 minuutjes (afhankelijk van het gewicht van het vlees). Haal het vlees uit de pan, leg het op een bord en dek af met aluminiumfolie om het warm te houden. Roer de aanbaksels goed los met de room. Snijd de kaas in blokjes en laat ze smelten in de room. Doe er de cognac en de mosterd bij en laat indikken. Geef de saus bij het vlees. Dit is heel lekker in combinatie met gestoofd witloof en kroketjes.
  Wil je dit gerecht een Belgisch tintje geven, vervang dan de Bleu d'Auvergne door Pas de Bleu (dit is een Belgische kaas).

  Smakelijk eten.

  (*) de opgegeven hoeveelheden zijn voor 2 (flinke) eters.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-10-2008, 13:16 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke gemeente wordt Boekegem 2008?
  Goeiemiddag allemaal!

  Misschien heb je er al van gehoord, misschien ook niet, maar dit jaar wordt voor de 21e keer 'Boekegem' georganiseerd.
  Boekegem is een promotiecampagne voor het openbaar bibliotheekwezen in Oost-Vlaanderen. Het wordt georganiseerd door het Oost-Vlaamse provinciebestuur, samen met Radio 2 Oost-Vlaanderen en alle Oost-Vlaamse openbare bibliotheken.
  De finalisten van Boekegem 2008 zijn reeds bekend: Buggenhout, Lokeren en Wachtebeke dingen mee naar de felbegeerde titel. 
  Waarom schrijf ik hierover in mijn blog van vandaag? Heel simpel: ik zou jullie willen vragen om voor de bibliotheek van Lokeren te stemmen! Dit kan door te surfen naar www.boekegem.be of www.radio2.be, en dit tussen 8 oktober (morgen) en 10 oktober (vrijdag) 2008. Je kunt een TV winnen, een laptop of een digitaal fototoestel. 

  Je bent alvast heeeeeeeeel erg bedankt,

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-10-2008, 13:15 geschreven door isaatje70  
  06-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met modder gooien
  Goeiemorgen allemaal!

  De presidentsverkiezingen in Amerika zijn over minder dan één maand (nl. op 4 november) en de campagnes worden bitsiger, vooral dan aan Republikeinse zijde. De tegenstanders van Barack Obama zouden een 'connectie' gevonden hebben tussen hem en een zekere William Ayers, een voormalige terrorist. Sarah Palin mocht het vuile werk opknappen en tekst en uitleg komen geven aan de achterban.

  Wie is die William (Bill) Ayers? Hij is 63 jaar oud en maakte in de jaren zeventig deel uit van 'The Weather Underground', een groepering die zich verzette tegen de oorlog in Vietnam en bomaanslagen pleegde op het Pentagon en het Capitool (de Amerikaanse senaat) in de hoofdstad Washington. Er zijn nooit gewonden gevallen en de organisatie is intussen ontbonden. Dat Ayers nu professor is aan de universiteit van Illinois, Chicago, vergat Sarah Palin er gemakshalve wel bij te vertellen. In het Obamakamp wordt trouwens gezegd dat de banden tussen hun kandidaat en Ayers flinterdun zijn en dat de Republikeinen zich met 'rioolpolitiek' bezighouden. Zo verliezen ze uit het oog waar het eigenlijk écht om gaat.
  Wie zal de nieuwe president worden van de Verenigde Staten? Van mij mag het gerust Barack Obama zijn. Hij is nog jong (hij is geboren in 1961) en heeft charisma. Hij staat symbool voor verandering, iets dat ze volgens mij in Amerika na 8 jaar Bush wel kunnen gebruiken.

  De Republikeinse preisdentskandidaat John McCain (waarom moet ik toch altijd aan diepvriesfrieten denken als ik die naam hoor?) heeft naar mijn mening zijn leeftijd tegen - hij is 71 jaar. Hij komt nogal houterig over en zijn running mate is nogal controversieel in Amerika. Door Sarah Palin als running mate te benoemen, had McCain gehoopt kiezers te kunnen winnen bij de conservatieve christenen. Maar nu haar 17-jarige dochter ongehuwd zwanger is, valt nog af te wachten hoe die zullen reageren.

  Is George W. Bush nu echt de domste president die ze ooit gehad hebben? Misschien worden die geruchten gevoed door mopjes als deze: een brand in het Witte Huis heeft de bibliotheek in de as gelegd. Het enige boek dat er stond, is volledig vernield. Bush had nog niet alle prentjes ingekleurd...
  Hij heeft aan de prestigieuze universiteit van Yale en de Harvard Business School gestudeerd én een diploma gehaald, dus zo stom zal hij wel niet zijn. Wie hem ook opvolgt, het kan in Amerika alleen maar beter worden, want in mijn ogen is Bush oorlogszuchtig en een gevaar voor de wereldvrede. 

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

  (bronnen: www.suntimes.com , www.tijd.be en www.amerika.nl/elections )

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-10-2008, 09:56 geschreven door isaatje70  
  05-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betrapt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen op heterdaad betrapt... (bron: www.lachfabriek.nl)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-10-2008, 00:00 geschreven door isaatje70  
  04-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprokkels
  Goeiemorgen allemaal!

  In sommige tijdschriften (of de boekskes zoals ze in Vlaanderen zeggen) lees je wel eens grappige of interessante weetjes. Een bloemlezing:

  4 op de 10 Belgen klagen over de sfeer op het werk. Dat is verrassend, als je weet dat werksfeer één van de belangrijkste redenen is om ergens anders te gaan werken.

  In Dorset, een dorpje aan de Engelse kust, staat het eerste zandhotel ter wereld. Bezoekers kunnen voor zestien euro een nachtje in het zandkasteel doorbrengen, maar moeten er wel de open hemel en een korrelige matras (het bed is ook van zand) bijnemen. Volgens de makers is het eventuele ongemak van een zandkussen en zandvloer niets, vergeleken bij het onbeschrijfelijke gevoel 's morgens wakker te worden met de zee aan je voeten. En een zandkoekje bij het ontbijt...

  Wie snel wilt trouwen (in minder dan 10 minuten), moet niet langer het vliegtuig nemen naar Las Vegas. Ook in Zweden kun je binnenkort in zeven minuten in het huwelijksbootje stappen. Of beter gezegd: in het huwelijksautootje, want de plechtigheid vindt plaats in de auto. De Zweedse kerk zal deze snelle manier van trouwen voor de eerste keer uitvoeren tijdens een autorally. Koppels kunnen al vanaf de autosnelweg de grote neonborden 'Get Married Here' volgen. Om het huwelijk een feestelijk tintje te geven, zingt een gospelkoor Elvisklassiekers.
  'U mag nu de bruid kussen, maar doe het wel vlug!'

  137 levensdagen zijn vrouwen bezig met zich klaar te maken: kleren kiezen, make-up, met de styling tang door het haar... Mannen hebben genoeg aan 45 dagen.

  Wapperende was in het oude stadsgedeelte van zuiderse steden... bijna een attractie! Toeristen halen spontaan hun fototoestel boven. Het bestuur van Timisoara (in Roemenië) verbiedt de inwoners echter om nog langer hun ondergoed buiten te hangen. En het is hun menens: wie betrapt wordt, betaalt een boete van 300 euro. Het stadsbestuur vindt het ongepast om je ondergoed op straat te drogen. Of de stad nu gratis droogmachines uitdeelt ter compensatie, is niet bekend.

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel

  (bron: Libelle van 25 september en 2 oktober 2008)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  04-10-2008, 00:00 geschreven door isaatje70  
  03-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op dieet?
  Goeiemorgen allemaal!

  Van mijn leeftijd maak ik geen geheim: ik ben 38 jaar en dat begin ik al een beetje te merken. Ik zit niet meer zo strak in mijn vel als pakweg 15 jaar geleden; de wetten van de zwaartekracht hebben ook op mij hun vat.
  Vorige week ging ik uit eten met Nico en ik zat blijkbaar in een slecht licht (letterlijk). Op een bepaald moment zie ik dat hij zo raar naar mij kijkt. Ik denk dan meteen: "Oh nee, mijn haar ligt niet goed" of "Er zit iets tussen mijn tanden", dus vraag ik hem wat er scheelt. Hij antwoordt heel eerlijk: "Je begint een beetje blubberarmen te krijgen". Mannen en tact, het is een combinatie die niet werkt.
  HELP! Blubberarmen! Ik?? Een scala van emoties trekt door me heen. Woede. Verdriet. Ongeloof. Verbijstering. Moet ik nu fanatiek beginnen trainen met halters? Een spookbeeld van onnodig zweet verspillen in de fitnessclub doemt voor me op. Of zou insmeren met een verstevigende lotion al volstaan? Misschien moet ik geen topjes meer dragen maar verhullende truien met lange mouwen zodat de blubberarmpjes wat gecamoufleerd worden...
  Ja ik geef het toe, ik ben een beetje bijgekomen sinds ik in ziekteverlof ben. Als ik bij de kinesist op mijn buik op de behandelingstafel lig en ik kijk achterom, denk ik soms: ojee, er is een potvis aangespoeld. Maarja: ik ben hele dagen thuis en ik verveel me steendood, wat doet een mens dan? Juist, snoepen. En hoe ouder je wordt, hoe meer er aan de billen blijft plakken.
  Hmmm, zou ik niet beter een dieet beginnen volgen? Of naar de Weight Watchers gaan? Het is het overwegen waard, want als ik er niks aan doe, zal ik een heel nieuwe garderobe moeten aanschaffen omdat ik nergens meer in kan... en dat is ook een dure affaire. Broekriem aanspannen dus, groene appels eten en niet meer aan snoep denken. Wat kan het leven toch hard zijn...

  Groetjes van (een hongerlijdende)
  Isabel
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-10-2008, 11:17 geschreven door isaatje70  
  02-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woordspelingen
  Goeiemorgen allemaal!

  Dat onze taal helemaal niet saai hoeft te zijn, blijkt uit de volgende woordspelingen:

  Waarom loopt je neus en ruiken je voeten?
  Waarom zit je voor de TV maar achter je computer?
  Wat doen weekdieren in het weekend?

  Twee vlooien komen van de cinema. Zegt de ene vlo tegen de andere: 'Gaan we te voet naar huis of nemen we een hond?'

  Definitie van voetzoeker: pedicure zonder werk.
  Hij vroeg haar hand en nam de benen.
  De platenverkoper was over zijn toeren. (L. Verbeeck)
  Als ze zeggen 'Hier en daar een bui' is het altijd hier en nooit daar.
   
  Paardrijden: zo d'erop, zo draf.
  Het toilet in het hotelletje was verstopt, maar de mensen vonden het toch.
  Bij processen van terroristen zit de zaal bomvol. (J. Anthierens)
  Brokken voor dieren kosten tegenwoordig stukken van mensen. (J. Anthierens)

  Enquête: bent u een twijfelaar?
  a) ja
  b) neen
  c) misschien

  Wat is nooit grappig?
  Een extreem rechtse site met interessante links.
  Een neuroloog die je op de zenuwen werkt.
  Een psychiater die je helemaal gek maakt.
  Een pedicure die je voor de voeten loopt.

  En dan was er nog...
  een koningin die niet van de vorst hield.
  een prins die geen prinsesjes lustte.
  een brandweerman die met zijn darmen in de knoop lag.
  een eendagsvlieg die pech had en die ene dag met griep in bed lag.
  een kapper die met zijn handen in het haar zat.

  Groetjes en tot de volgende,
  Isabel


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-10-2008, 10:11 geschreven door isaatje70  
  01-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whisky
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeiemiddag allemaal!

  Ik ben Whisky, het hondje van Nico (ook gekend als 'Baaske') en Isabel (ook gekend als 'Vrouwke').
  Ik ben geboren op 14 december 1997 en ben dus bijna 11 jaar oud (in mensenjaren is dat ongeveer 67). Ik ben een Schotse terriër en heel beroemd want ik sta op de flessen whisky van Black & White.
  Mijn hobby's zijn eten, slapen en de clown uithangen. Ik speel graag met Vrouwke maar apporteren doe ik niet, ik vind het leuker dat Vrouwke achter mij loopt om mijn balletje af te pakken. Wandelen doe ik ook graag maar niet als het regent, dan blijf ik liever lekker thuis.
  Vrouwke noemt mij soms 'pruts' of 'kapoen' maar eigenlijk ben ik een braaf hondje... ik pak het zeemvel af als Vrouwke de ruiten aan het kuisen is of ga lopen met de handdoek waarmee ze mijn pootjes wilt afkuisen. Soms haal ik mijn deken uit mijn mandje maar dat mag blijkbaar niet want dan roept ze 'Foei!' tegen mij. Als Vrouwke kookt blijf ik in de buurt, je weet maar nooit dat er iets op de grond valt... dan ben ik ermee weg hihi. Nu ik al een beetje ouder word, slaap ik veel. En als Baaske thuis komt ben ik dolgelukkig, dan spring ik op zijn been totdat hij me aait. Ik zie Baaske graag. 
  Zo, nu ga ik nog eens bij Vrouwke, een koekje vragen; ik ga mooi zitten en triestig kijken, daar valt ze meestal voor.

  Groetjes en een pootje van
  Whisky
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  01-10-2008, 14:04 geschreven door isaatje70  
  Foto
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  cullinair
  www.bloggen.be/cullina
  Zoeken met Google


  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Archief per maand
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!