Tussen de dagelijkse beslommeringen (zoals huishouden en werken) door, neem ik jullie graag verder mee op sleeptouw. Hier kom je vanaf nu niet alleen vreemde hersenkronkels en rare bedenkingen tegen, maar ook hints en tips voor een gezond leven. Uiteraard blijf ik ook rustig verder schrijven over vrienden en familie en wat ik zoal meemaak in mijn leven.
1 onderwerp vermijd ik liever op deze blog en dat is... WERK!!! Daar zijn we al het grootste deel van de dag mee bezig en dus verkies ik het lekker luchtig te houden.
Ontspan, adem diep in en uit, zet je gemakkelijk en laat je meevoeren...
Over mijzelf
Ik ben Het Schrijvertje
Ik ben een vrouw en woon in Herent (België) en mijn beroep is Vliegende Receptioniste.
Ik ben geboren op 20/05/1981 en ben nu dus 43 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: sport, reizen en shoppen.
Ik hou van George Clooney, Italië (met alles erop en eraan), appeljenever & Baileys Crème Caramel, Ferrero Rocher, Patri
Don't argue with idiots: they'll drag you down to their level and beat you with experience.
27-02-2008
Week 7: -1,1kg
Met knikkende knieën en een bonzend hart ging ik vanavond als voorlaatste op de weegschaal staan... Het gezicht van de coach deed mijn hart een tel overslaan en de manier waarop hij zei "ga er maar af" leek geen goed voorteken. Maar, zo zegt hij trouwens ook zelf, zijn gezicht kan je misleiden. Ik wou hem niet geloven toen hij zei dat er 1,1kg af was! Ik zou over de tafel gekropen zijn om hem een kus te geven, zo ongelooflijk blij was ik!!!
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik me absoluut niet aan mijn punten gehouden heb, integendeel. Ik heb zo goed als dagelijks uitspattingen gehad en dus ben ik enorm verrast. Ik ben er dan ook vast van overtuigd dat ik geen goed voorbeeld ben voor zij die écht aan WW willen doen. Ik kàn het gewoon niet, me strict aan de punten houden. Ook al voorzie ik dagelijks minimum 2 punten voor lekkernijen, ik kan niet van het brood, de chocola en zoveel ander lekkers afblijven.
Ik heb zondag bijvoorbeeld - in plaats van wat ik had voorzien - een mattetaart gegeten (bijkomend bij mijn ontbijtgranen) en achteraf bleek dat die maar liefst 9 punten waard is!!! We zijn die dag naar zee geweest en ik heb orangettes gesmuld, niet bijzonder veel, maar toch... Ik heb gyros gegeten en kalkoensnitzel (5,5 punten) gegeten. Tiramisù gemaakt en zoals het een keukenprinsesje betaamt tussendoor de potten en pannen uitgelepeld en de lepels afgelekt.
Ik heb vandaag nog een rijsttaart, chocoladekoek en halve mattetaart gegeten (alvorens naar de WW cursus te gaan, vandaar ook mijn grote angst) en toch heb ik een fantastisch resultaat behaald. Het beste tot nu toe, want mijn gewicht staat nu op 59,8kg!!!
Ik was volledig gedemotiveerd en zag mezelf al opgeven. Sinds ik met dit puntensysteem begonnen ben, draait mijn hele leven om ETEN. De godganse dag door denk ik aan niets anders dan ETEN. Daar waar ik vroeger geen rozijnenbrood lustte, zou ik nu een ganse kramiek met veel boter eten. Hetzelfde geldt voor nog een hele hoop andere voedingsmiddelen waar ik vroeger weinig of geen aandacht aan schonk en nu plots niet meer kan weerstaan. Ik wou gewoon terug naar vroeger: geen punten tellen en niet meer zo geobsedeerd bezig zijn met eten. Maar wél gezonder eten en daarmee bedoel ik dan vooral de basisregels van de WW in acht nemen.
Nu twijfel ik weer even... Een mooi resultaat stimuleert altijd beter om verder te doen dan een slecht resultaat. Het zal ook van het financiële afhangen.
In ieder geval ben ik vandaag ook voor de eerste keer sinds we op WE zijn geweest terug gaan sporten en ik heb de smaak niet verloren. Da's positief. Binnen 3 weken gaan men ventje en ik ook terug 1 keer per week zwemmen en 1 keer per week sporten. Dat in combinatie met een gezonde voeding en zien dat ik geen honderden punten eet, zou er toch moeten voor zorgen dat ik mijn zomer-ideaal haal.
Ik kan me immers écht niet voorstellen dat ik de rest van mijn leven punten moet tellen...
Toen 'k vanmorgen opstond was 't eerste wat me opviel het zachte getik van de regen tegen de ruit. Het is eigenlijk al lang geleden dat het nog regende, toch?! Tegen dat ik van onder de douche kwam en op het punt stond naar de winkel te gaan, was het zachte getik over gegaan in hevige buien en ook redelijk wat wind. Bah, wat 'n weer!!!
Troost zoek ik dan maar in het receptje van de tiramisù en dus koop ik snel de benodigdheden en ook nog wat rauwkost voor de komende dagen. Eens thuis ga ik aan de slag met eieren, suiker, mascarpone en lange vingers. Het geheel staat nu fier in de frigo en ik ben razend benieuwd of hij lekker zal zijn. Uiteraard heb ik het niet kunnen laten links en rechts wat te proeven en mijn vingers af te lekken... Ik zal vandaag dus extra moeten opletten voor uitspattingen! Ik hoop vanavond van mijn dessert af te kunnen blijven en pas morgen dubbel te genieten van zoveel lekkers.
Gisteren heb ik het ook goed volgehouden. Ik ben bij Mars van de snoepjes afgebleven en heb alleen 's avonds 1 orangette en 1 paaseitje gegeten. Toen mijn ventje boterhammen aan 't eten was heb ik 'n hapje van zijn broodje met kip curry gedaan en verder zielig toegekeken.
Vanmorgen heb ik mijn ontbijt wat te lang uitgesteld waardoor ik misschien teveel van de lekkere crème geproefd heb, maar ik dacht in de winkel een kramiek mee te brengen en heb het wijselijk niet gedaan. Anders zat ik nu waarschijnlijk rozijnenbrood te eten, met véél boter, en dat zou helemaal nefast zijn.
Dilemma 1: ik moet pas om 13u15 beginnen werken en twijfel of ik nu al (zo kort op mijn ontbijt) thuis warm zou eten of pas vanavond. Maar ik moet werken tot 19u en daarna rechtstreeks naar de Italiaanse les. En we gaan naar de film, dus weet ik absoluut niet hoe laat ik zal thuis zijn...
Dilemma 2: normaal komt onze papa zondag eten... en ik weet absoluut niet wat klaarmaken. Ik wil mijn beginneling-kookkunsten laten zien, maar... ik wil het niet te moeilijk maken en ik wil alles vers en zelf klaar maken. Mijn ventje opperde voor scampi's in de wok, 'n lekker idee, maar ik heb het nooit eerder gedaan en zou dus ook niet weten hoe eraan te beginnen?
Zaterdag begon, zoals alle dagen, goed. Ontbijtje en dan naar de slagerij om wat weekend-werk te verrichten. De voormiddag is meestal kort en gaat dus snel voorbij. Onder de middag, ook zoals gewoonlijk, een broodje gegeten met WW rauwe ham en rauwkost. Daarbovenop wel nog 'n stukje kippegraad en een cola light. Na de middag ging het ook vlot. Ik kon weerstaan aan de lekkere zelfgebakken wafels die een klant wekelijks voor ons mee brengt. Maar eens de avond begon te vallen, kwam de honger en dus ook de vieze goesting opzetten. Ik heb 10g wafeltjes gegeten en als ik thuis was 'n 10-tal toastjes met chocokaas. Dat laatst lustte ik vroeger niet, maar nu dus wel! En dan heb ik wel ipv spaghetti een gevulde courgette gegeten. Ik heb 1 hapje gedaan van mijn ventje zijn pannekoek met suiker en denk (hoop) dat ik niet over mijn totaal aantal punten gegaan ben.
Zondag gaven ze goed weer en dus was het de ideale dag om nog eens met de hond naar zee te gaan. Alweer goed begonnen met een ontbijtje. Niet de vooropgestelde toastjes met choco, maar wel de ontbijtgranen. Op deze manier spaar ik al punten uit, want wie weet hoe mijn dag aan zee er zal uitzien. Alvorens we vertrekken, stop ik bij de bakker voor mijn ventje en ik eet 1 mattetaart. -> kan iemand me trouwens zeggen hoeveel punten dat is?!
Aan zee eet ik alleen wat orangettes en voor de rest helemaal niets. Hoewel ik dacht dat beweging honger bracht, heeft dat bij ons een averechts effect. Wij hebben helemaal geen honger, integendeel. Wij dachten aan zee iets te eten, maar om half vier hadden we nog steeds geen honger en dus zijn we gewoon huiswaarts gekeerd. We zijn ook nog met de hond in Lovenjoel gaan wandelen en toen - ja, toen pas - hadden we honger. Als avondmaal heb ik rijst gemaakt mer gyros. Ik heb zo weinig mogelijk saus gegeten en alleen mager vlees en een beleefde portie rijst van zo'n 150g. Als dessert heb ik nog 2 Petit Suisse met een weinig suiker gegeten en voor de rest ben ik van alles afgebleven... Ik weet het niet, maar ik heb 't gevoel niet zo'n goed eet-weekend achter de rug te hebben. Misschien ligt het ook wel aan de periode van de maand ;o))
Als afsluiter van het WE heb ik een enorme hoeveelheid wortel/tomaten soep gemaakt. Ik heb het nog niet gewogen, maar ik kan best het Belgisch Leger enkele dagen van soep voorzien!!! Gelukkig heb ik 'n soulmate in de WW en kan ik daar een grote portie kwijt. De rest zal ik zelf moeten opeten en ook 'n deeltje invriezen.
Morgen nieuwe week, nieuw begin. Nu al benieuwd naar het resultaat op woensdagavond!
Bereiding: Klop de bloemsuiker en de eigelen tot een luchtig mengsel (zo'n 15min. zou ideaal zijn...). Voeg de mascarpone toe (en voor zij die pro-amaretto zijn, een scheutje amaretto). Klop de eiwitten stevig op (bij voorkeur met een mixer of sterke mannenarmen) en meng ze zachtjes onder de eigelen met bloemsuiker. Giet de warme tas koffie in een diep bord en voeg de amaretto toe. Dop de boudoirs in de "caffè corretto" (snel, zodat ze niet pappig worden). Vul een schaal met onderaan een laagje boudoirs, dan een goeie laag crème, opnieuw boudoirs, crème, enz. Werk het geheel af met een fijn laagje cacao poeder en zet minimum 4u in de frigo.
Voor deze hoeveelheden heb je 2 schalen nodig van ongeveer 40cm op 30cm. Je kan de hoeveelheden uiteraard ook halveren en een kleinere portie maken.
Extra Tips: 1) tiramisù met fruit: Drenk de koekjes in fruitlikeur (aangelengd met fruitsap) of fruitsiroop (aangelengd met water of melk) i.p.v. in koffie. Leg een laag koekjes, een laag crème en dan een laag fruit (in stukjes gesneden), herhaal en eindig met fruit. Er bestaat fruitsiroop van Teisseire met 0% suiker!!! 2) tiramisù met chocolade: (voor de koffie-haters) vervang de tas koffie door chocomelk en de cacao poeder door nesquick poeder. 3) tiramisù extra: behoud het originele recept maar leg op elk laagje crème een laagje chocolade vlokken/schilfers.
Dit is geen goed recept voor ons, Weight Watchers, maar wel onweerstaanbaar lekker en dus ideaal voor een uitspatting van jewelste ;o)) Volgens de boodschappengids, moet je 8P rekenen voor een kleine portie (whatever that may be...) I know, 't is veel, maar 't is 't waard!!!
Ik zoek verder naar een alternatief met magere kaas ofzo... Op deze site vind je alvast héél wat leuke ideeën en ook het magere zusje van onze tiramisù: http://www.vocaalensembletiramisu.nl/recepten.htm
Ik ben nog maar 200g verwijdert van mijn startgewicht... en bijgevolg niet goed bezig!!! Het resultaat is dan ook dat ik volgende week mijn weekplanner moet afgeven. En een gevolg daarvan is dat ik me deze week geen enkele uitspatting kan veroorloven!!! Dat wordt niet alleen op mijn tanden bijten, maar ook een goeie oefening. Misschien moet ik gewoon elke week mijn weekplanner afgeven om me zo strict aan de punten te kunnen houden.
De rijsttaart die ik had gekocht heb ik vanmorgen aan mijn ventje meegegeven. Als ze bij ons in de frigo staat, kan ik er niet aan weerstaan en eet ik ze op... En 100g rijsttaart kost me 5 punten en die heb ik er niet voor over!!!
De zomer komt langzaam maar zeker dichterbij... En als ik die kilo's kwijt wil, moet en zal ik me nu herpakken!!! Ik wil terug die strakke buik en stevige J-Lo ass ;o))
Ik zou graag een bijlage aan dit bericht toevoegen, maar heb er geen idee van hoe ik dat moet doen... Ik zal dan maar een copy-paste doen in een nieuwe bericht.
... is half gewonnen! Tenminste als je kunt weerstaan aan de verleidingen...
Na een eerste hectische dag in ons koude met smog bewolkte Belgenlandje ben ik zopas wat inkopen gaan doen. Mijn eetgewoonten tot dan waren prima:
1 Actimel light, 30g volkoren ontbijtgranen, 100ml magere melk 1 appel 4 Vitalinea toast, 2 sneetjes WW kippenwit, rauwkost 1 Vitalinea yoghurtje -> ik heb zelfs kunnen weerstaan aan pralines en heb mijn Vitalinea tussendoortje weggegeven!!!
Maar in de Colruyt ben ik gevallen voor 2 mattetaarten en hoewel ik begonnen was met slechts 1 op te eten en de andere te bewaren... heb ik de andere ook al opgegeten!!! Ik heb daarenboven nog een rijsttaart meegebracht. Geen idee hoeveel punten ze waard is, maar ze blijft zeker nog lang genoeg goed om me de komende dagen elke dag van een lekker stukje te voorzien (ipv eendert welk ander tussendoortje natuurlijk).
=> tussen de spleetjes van de rolluik, die half naar beneden is, door zie ik, ondanks de smog, een prachtige oranje-paarse zonsondergang <=
Fin, ik hoop voldaan te zijn voor vandaag. Nu ga ik - tegen mijn zin, want ben doodop - naar de les... En dan straight to bed ;o))
07.00: mijn ventje zijn wekker loopt af en meteen beseffen we beiden dat dit geen goed teken is.Een blik op de klok leert ons dat we binnen 7min. op de trein richting luchthaven moeten zitten (willen we onze vlucht van 08u55 halen)!Het zit namelijk zo: mijn wekker loopt altijd éérst af (en ik had hem gezet om 05u00) en dan pas de zijne (die doordeweeks afloopt om 07u00)
Wij als een raket uit bed, toiletzak in de valies gegooid, ondertussen met de GSM tussen kin en schouder naar A. gebeld (gelukkig had die de avond voordien nog aangeboden ons weg te brengen, maar we hadden onze trein tickets al via internet gekocht) om alsnog op zijn bod in te gaan.
Snel het huis afsluiten, alles nakijken en dan met racend hart afwachten tot A. de oprit opdraait.1 valies in de koffer, de andere naast mij op de achterbank en wijle weg.Even nog is er discussie over de beste / kortste / snelste weg, maar op het spitsuur richting Brussel rijden... daar bestaan geen goede wegen voor!!!Terwijl we in de file staan, tikt de tijd langzaam maar zeker verder.Ik heb lang gedacht dat we het zouden halen (last check-in time 07u55), maar als het nieuws van 08u00 op de radio te horen is, geloof ik er niet meer in.Ik begin als een bezetene rond te bellen in de hoop onze vlucht te kunnen wijzigen, maar helaas is Brussels Airlines pas vanaf 09u00 open... en dan is het kwaad al geschied natuurlijk.
Uiteindelijk komen we een dik kwartier te laat aan op de luchthaven, maar we kunnen gelukkig nog inchecken!!!We lopen naar de gate en zijn blij en opgelucht wanneer we in de vliegtuigzetel neerploffen.De kers op de stress-taart is dat de vlieger nog ruim 1u aan de grond blijft staan wegens een technisch probleem met de motor...Al die haast dus eigenlijk voor niets...Maar goed, we hebben het gehaald en we kunnen alsnog genieten van een weekendje Nice!
Wanneer we de landing inzetten, ben ik sterk onder de indruk van Moeder Natuur en haar ongelofelijke schoonheid.Door de raampjes links zie ik de met sneeuw bedekte Alpen en door ons raampje rechts word ik verblind door de glinsterende zee.De zon schijnt fel en de piloot laat ons dan ook weten dat het zon 13° is op onze bestemming.
Niet veel later staan we in een fris lentezonnetje te wachten op de bus, die ons naar Cagnes-sur-Mer zal brengen.
De studio is klein, maar aangenaam.We openen de vensters, installeren de tafel op terras en duiken even de winkel binnen om wat eteb in te slaan.Het vakantiegevoel bekruipt me helemaal als ik geniet van een lekker stukje Frans brood met verschillende soorten kaas.Sorry Weight Watchers, maar hier ben jij helaas niet aan de orde!!!
Na een uitgebreide lunch wandelen we het hele eind tot aan Cap3000, het shoppingcenter met o.a. les Galleries Lafayette.Onderweg doen we ons te goed aan een echte Belgische pannekoek met banaan en chocoladesaus.Onweerstaanbaar gewoonweg!!!We versleten onze voetzolen en keren laat in de namiddag moe, maar voldaan terug.Hoewel we uit eten zouden gaan voor Valentijn, kunnen onze voetjes ons gewicht niet meer dragen en kook ik n klein potje.We kruipen al vroeg onder de wol en gaan een onrustige nacht in een veel te kleinbed tegemoet.Het is dan ook alweer vroeg dag!
Ik doe het afwasje, trek mijn schoenen aan en ga op zoek naar een bakkerij.Ik kom terug met wat koeken en stokbrood en na een stevig ontbijt nemen we de bus richting Nice.In Nice gaan we op zoek naar een zonnebril en handtas voor mij en eigenlijk niets speciaal voor mijn ventje.We vinden een mooie maar helaas veel te dure zonnebril en ik besluit hem niet te kopen.Geen geld uitgeven dat je niet hebt!!!Ik ben wel een handtas rijker: eindelijk eentje waar al mijn vrouwenrommel en mijn agenda (lees: mijn leven) samen inkunnen!!!Voor de lunch laten we ons volledig gaan in Villa dEste (een Italiaan in de rue Massèna) wiens prijzen redelijk hoog zijn, maar waar je naast grote hoeveelheden ook waar voor je geld krijgt.Ik wil niet weten hoeveel punten dit tafereel me gekost heeft, maar het heeft me bangelijk gesmaakt en heb me rijkelijk overeten.
Na nog wat rond geslenterd te hebben, keren we huiswaarts.Het voordeel: we hebben geen honger meer en dus eten we niets meer.Fin, los van de koekjes en snoepjes natuurlijk ;o))
Zaterdag zetten we koers richting Monaco.In tegenstelling tot de afgelopen 2 dagen die ronduit prachtig waren, is he vandaag koud, somber en er staat een kil windje.Monaco valt me in eerste instantie wat tegen: ik had het properder en aantrekkelijker verwacht...En de straten zijn een grote wirwar waar we niet meteen onze weg in terugvinden.Na heel wat kilometers gaan we aan boord van een stadstreintje dat ons een rondleiding geeft door het Prinsendom.Een en ander wordt ons duidelijk en we ontdekken ook de winkels waarvoor we gekomen waren.We kunnen helaas nergens uitstappen en zien ons dus genoodzaakt de hele geleide rit uit te doen.Zo komen we alvast wat meer te weten over de geschiedenis en t was zeker niet langdradig, dus, mooi meegenomen.
Na nog wat geshopt te hebben (fin, we hebben eigenlijk haast niets gekocht) keren we alweer moe huiswaarts!Later zal blijken dat dit een spotgoedkope vakantie geworden is ;o))
Zondag is het markt in le Vieux Nice en dus staan we al om 9u aan de bushalte te wachten op een bus.Het is echter ook Carnaval de Nice en dat zorgt ervoor dat elke bus die passeert vol zit en we 2u later nog steeds geen bus hebben!!!Daarenboven staat we recht voor de beste bakkerij uit de streek en zijn we al 2 keer binnen gelopen om wat lekkers te kopen.De wind is hels en ik ben haast onderkoeld als we eindelijk toch een plaatsje op een bus kunnen bemachtigen.Eens we op de markt zijn moet ik niet alleen dringend plassen, ik wil ook een warme chocomelk.We betalen 12.20 voor een Irish Coffe (in een champagne glas) en Choco Viennois (in een mini-koffie tas)!!!BAH!!!
We kuieren rond op de markt en keren kort na de middag terug naar huis, daar genieten we van een lekker stukje brood met charcuterie en doen een middagdutje.Om de dag in schoonheid af te sluiten maken we nog een lange strandwandeling.We genieten met volle teugen van het gelukzalige gevoel op vakantie te zijn.Morgen is het helaas gedaan.
Maandag beginnen we de dag met een ontbijtje en daarna maken we onze valiezen.We zetten nogmaals koers richting Nice en gaan op zoek naar de Nespresso winkel waar we ons lid maken en vervolgens buiten wandelen met een gigantische zak vol koffie.Zij die denken dat de Senseo koffie machine en haar koffie pads lekkere koffie maakt, heeft nooit eerder een Nespresso expresso gedronken.Ik ben geen koffie-drinker en dus ook geen kenner, maar ik zie hoe mijn ventje geniet en wat hij er voor over heeft om onze Senseo om te ruilen voor een Nespresso en dan weet ik genoeg!!!
Na de middag en een laatste lunch in het zonnetje kuisen we de studio en tellen we de uren af tot ons vertrek.Het is stil, de sfeer is weg, de magie verbroken.De gedachte aan thuis stemt ons somber.We zijn het erover eens: hier (in Nice) kunnen we wel wonen ;o))
Met alweer enige vertraging komen we aan op Zaventem.Even stellen we ons de vraag of we wel degelijk in België zijn... in de aankomsthal is immers geen enkele witte Belg te bespeuren.Wel allemaal buitenlanders die op familie of vrienden van Cassablanca staan te wachten.Ben ik even blij dat ik hier niet alleen ben...
Het is ver na 1u als ik eindelijk in bedje kruip en het duurt nog lang voor ik de stres van me kan afzetten om te kunnen genieten van het beetje nachtrust dat me nog rest.Wat me zon kopzorgen baart? Het werk... maar daar gaan we t hier niet over hebben!
Ondanks anderhalve portie (en 't waren groooote porties) tiramisù vanmiddag - waar ik helaas wéér niet kon aan weerstaan - ben ik slechts 200g bijgekomen!!! WOEHOE, ik ben reuze blij, écht waar Ik had veel erger verwacht, zeker na mijn brood-zonde van eind vorige week en alle andere lekkernijen die ik bovenop mijn puntendagtotaal gesnoept heb. Ik sta eigenlijk versteld! Daarnaast had ik vandaag ook al mijn avondmaal verorberd, in tegenstelling tot vorige week, toen ik nog moest eten nadat ik van de cursus terugkwam. Oh ja, en ik ben deze week - door gebrek aan tijd - niet kunnen gaan sporten... Ik ben dus - terecht - fier op mijn weegresultaat!!!
Ik kan het niet genoeg herhalen: ik hou me strict aan de basisregels en blijkbaar helpt dat al een heel groot deel (althans voor mij toch)! Ik heb vandaag maar liefst 250g rauwkost gegeten (geraspte wortel, komkommer en kerstomaatjes) met 2 stukjes stokbrood en WW kipfilet. Dan uiteraard de onweerstaanbaar lekkere tiramisù en vanavond tot slot 200g steak met 250g spinazie en 150g gekookte aardappelen. Vanmorgen heb ik naast mijn gebruikelijke Actimel een Vitalinea Start gegeten en een Vitalinea yoghurt met aardbei. Tussendoor nog 1 kiwi en 2 peren.
Ik heb een nieuwe en gezonde manier van leven gevonden die ikzelf goed kan volhouden. Da's 't belangrijkste!!!
Nu ga ik mijn valies maken (hopen dat ik niets vergeet) en dan op tijd in bedje, want moeten morgen al voor dag en dauw op de trein richting luchthaven zitten!!!
Benodigdheden: - verzadigde portie volkoren pasta *4P* - 2kl (10ml) olijfolie *2P* - 1 teentje look - 1 grote courgette - 1 sjalot - 1 potje tonijn in eigen nat *2* - groentenbouillon - peper, zout & cayennepeper
Bereiding:
Kook de pasta beetgaar
Snijd de courgette en de sjalot in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in de wokpan en roerbak de groenten. Blus met de groentenbouillon en voeg de tonijn toe. Kruid naar eigen smaak.
Dien op met de pasta
Dana heeft gisteren lekker voor me gekookt: pasta met courgette en look, maar we vonden allebei dat er iets ontbrak... Allen zijn we nog niet gespecialiseedrd genoeg om te weten wat precies. Dus heb ik vandaag naar een alternatief recept gezocht... Jullie laten me ongetwijfeld wel weten of het lekker was!!!
Ik val in herhaling, I know!!! Niet zo lang geleden schreef ik immers nog over mijn Monday Blues en ook deze maandag heb ik er behoorlijk wat last van!!! Maar, nog 3 keer slapen en we vertrekken op weekend... Ik zal het dus wel overleven, zeker?!
Gisteren zijn we een toerke gaan doen met de moto. Na ruim 4 maanden mocht het beestje eindelijk nog eens van stal en dat zullen de buren geweten hebben ;o)) We zijn maar meteen doorgereden tot in Eghezée, waar we op 'n terrasje wouden genieten van een hete chocomelk (of koffie voor de heren). Echter na dik 20min. hadden we onze bestelling nog steeds niet en dus zijn we maar weer vertrokken. Hoewel het er aangenaam warm uitziet vanachter de venster, was het toch wat frisjes om lang rond te rijden. Het was dus 'n kort, maar zeer aangenaam toerke!!!
Ik ben al dik gefaald in mijn karaktertest, want heb alweer dagelijks gezondigd. Ik kijk echt op naar de mensen die zich strikt aan hun puntenaantal kunnen houden. Mij lukt het écht niet. Uiteraard eet ik veel gezonder en let ik voornamelijk op de caloriën en vetten in de producten die ik eet, maar toch kan ik niet van de koeken en choco afblijven, laat staan van het brood. Nu we op het punt staan op weekend te vertrekken is onze frigo haast leeg en da's een positief iets. Hoe minder er in ligt, hoe minder ik kan zondigen. Daarenboven is alles wat er in ligt precies berekend op de laatste dagen en dus blijf ik beter vanaf, anders heb ik morgen of overmorgen niets meer.
Ik hoop, uit de grond van mijn hart, dat ik in Nice niet bijkom en dat ik al het lekkers aan me kan laten voorbijgaan. De weersvoorspelling ziet er alvast fantastisch uit: volop zon en temperaturen rond de 12°!!! Dat lenteweer doet me automatisch meer zin krijgen in salades en fruit en minder in vettige prettigheden. Ik reken op een gezond uitstapje ;o))
Nu alleen nog ergens de tijd vinden om ons kot wat op orde te zetten, de laatste manden was te wassen en uiteraard onze valiezen te maken. En dan... RELAXEN en lange strandwandelingen maken. Ah ja, mijn objectief voor Nice is een nieuwe (en grotere) handtas kopen en een zonnebril (in de hoop dat ik hem daar onmiddellijk nodig zal hebben).
HELP, ik ben verslaafd aan brood!!! Gisteren werd er bij de klant waar ik 's ochtends zat een buffet verkeerdelijk geleverd. Zo eentje met àlles erop en eraan: voorgerecht, fruit, vis en vlees als hoofdgerecht, crème brulée als dessert en een grote broodmand (je weet wel, zo van die mini broodjes die je krijgt als je op restaurant gaat). Ik heb dus zo'n 4 mini broodjes "gepikt" belegd met 'n beetje boter en heerlijk opgesmuld. Tot zover mijn karakter-test! Maar ik was nog steeds goed op weg en heb dan ook 3 punten geteld voor deze uitspatting.
Helaas, bij de klant waar ik in de namiddag zat werden broodjes geleverd voor 20P en ook die levering was fout!!! Hel, oh hel, wat een kommer en kwel!!! Ik heb daar dus ook nog 2 broodjes van gegeten. En tot overmaat van ramp mocht ik een ganse plateau meenemen naar huis. Het werd dus geen spaghetti, maar nog meer brood...
Vanmorgen had ik last van maag- en darmkrampen. Zou ik mij - in al mijn gulzigheid - een indigestie gegeten hebben? Ik heb het vanmorgen dus al héél rustig gedaan. Na mijn gebruikelijke kiwi-ontbijt heb ik een Actimel light gedronken en ben in de auto gestapt.
Nu (en 't is 11u gepasseerd) heb ik zopas een Vitalinea Start koekje achter de kiezen. Er volgt nog een appel en misschien, als ik terug een knorrende maag krijg, een yoghurtje. Ik hoop daarmee mijn lunch tot ver na de middag te kunnen uitstellen en ik heb maar liefst 250g aan rauwkost mee.
Ik moet een extra motivatie vinden om mijn punten dagtotaal niet te overschrijden...
Toen ik vanmorgen voor de voordeur stond, op het punt ze open te trekken om naar buiten te gaan, hoorde ik buiten heel wat getjilp van vogeltjes. Ik moest plots denken dat ik recent nog op radio of TV hoorde dat de mussen aan een wederopmars bezig waren. En maar goed ook, want ik herinner als kind dat ze met oneindig veel op de electriciteitsdraden zaten. Langzaam aan verdwenen ze en nu blijken ze terug van weggeweest. Ik bedacht me ook dat de lente nu eigenlijk voor de deur staat, maar toen ik de deur open deed en een dikke laag ijs op de voorruit van mijn wagen zag, borg ik het lentegevoel snel terug op. Het was koud, maar niet guur koud. Een aangename 0 graden (voor zover dat aangenaam kan zijn).
Nu de dag langzaam vordert, besluipt het lentegevoel me terug. Op het werk heb ik de anders immer gesloten blinders geopend en het zonnetje kwam voorzichtig piepen. En toen 'k vanmiddag naar mijn volgende klant reed, kwam ik een open cabriolet tegen. Ik moest spontaan lachen en dacht terug aan mijn cabrio...
Aangekomen op bestemming, snoof ik de eerste echte lentegeuren op en alweer verwelkomden enkele ijverige vogeltjes mij.
Mensen, hou je vast aan de takken van de bomen, want de lente is in 't land gekomen. Maar alvorens we onze winter kleerkast binnenste buiten keren, eerst nog even de maartse buien en aprilse grillen trotseren.
P.S.: als ik het zo bekijk, zou ik bijna durven stellen dat we een prachtige lente en warme zomer tegemoet gaan... We kunnen alleen maar hopen en vooral volop genieten ;o)
Dat brengt ons op een totaal van -1,3kg én op de weegschaal duik ik eindelijk terug onder de 60kg WOEHOE Weet ook dat je op de cursus 's avonds gewogen wordt én met kleren aan (of heb ik dit al eens eerder ergens geschreven?)!
Ik moet wel toegeven dat ik nog geen avondmaal gegeten had, maar als ik overloop hoe vaak ik de voorbije week gezondigd heb... dan was ik toch zeer aangenaam verrast!!!
Mijn doel voor deze week is puur op karakter mijn puntendagtotaal niet te overschrijden. Ik wil toch wel eens zien wat het resultaat dan is... En aangezien we aanstaande donderdag op lang WE naar Nice vertrekken, moet ik wat extra vetrolletjes kwijt!!! Want, geef nu toe, hoe moet ik in hemelsnaam punten gaan tellen in Nice? Ik ga wel proberen de basisregels toe te passen, want ik ben er heilig van overtuigd dat dat de reden is waarom ik - ondanks mijn vele uitspattingen - nog steeds afval.
Ik ben best een gelukkig mens en vind het ook helemaal niet zo'n sleur dagelijks heel wat tijd in de keuken door te brengen. Ik had écht gedacht dat het niets voor mij zou zijn, maar het tegendeel bewijst zich dagelijks. Ik hoop alleen in de toekomst meer variëteit op mijn bord te kunnen brengen. Daarom ben ik steeds op zoek naar gezonde, vetarme en kaloriearme gerechten. Ik kijk ook ontzettend uit naar de zomer, dan komt de kleur vanzelf op je bord als je een eenvoudig slaatje kan garneren met wat aardbei of ander zomers fruit.
Gisteren hadden we 't in de cursus vooral over onze grootste vijand: HONGER. Onze coach stelde o.a. de vraag wie plaats maakte in zijn puntentotaal voor lekkernijen. Niemand durft dan uiteraard zijn hand in de lucht te steken, maar ik reken dagelijk zowieso 2P voor een viatlinea koekje of WW pudding. Gewoon weten dat je dagelijk iets mag smullen, maakt het voor mij draaglijker. Anders duik ik toch maar de koekenkast in en graai ik 't eerste beste wat ik vind vast.
We mogen immers ALLES eten en dus wil ik daar gebruik van maken... Op zondag voorzie ik steevast choco, maar dan niet op brood, maar wel op Vitalinea toast. De "Choco Fruit" van hetzelfde merk als de perensiroop is overheerlijk, lekker smeuïg en bevat bovendien haast geen caloriën en vetten!!! Op zondag laat ik de lunch vallen, omdat we dan lekker lang uitslapen en dus kan ik wat meer punten aan het ontbijt besteden. Ook wil ik dan 's avonds genieten van een lekker maal. Zondag valt net in mijn WW-week en is dus een welgekomen afleiding. Zodag is en blijft een dag om te genieten; in alle opzichten!!!
Naast het afvallen is het nu aftellen naar een romantisch WE in Nice. Ik ben er nooit geweest, heb geen verwachtigen en ga dus gewoon genieten van een paar daagjes rust en van men ventje
Wie kent het niet? Wie heeft er nog nooit last van gehad?!
Daar waar ik ooit een volledige week in bed stak met de griep, voel ik mij nu al schuldig omdat ik 1 dagje ben thuis gebleven en wat langer in bed heb gelegen. Daar waar ik ooit met de griep amper tot aan de WC kon gaan en buiten kippesoep niet veel binnen kreeg, loop ik nu de ganse dag huishoudelijke klussen op te knappen, boodschappen te doen en eten te maken. Resultaat: je geneest minder snel en heb dus langer last van allerlei kwaaltjes. Mijn neus is nog steeds verstopt en vannacht is het ook nog eens in mijn keel gezakt. Ik heb mijn vermoeide vent uit zijn slaap gehouden door mijn ellendig gekuch.
Maar naast al die fysieke ergernissen, zijn er ook nog de mentale: ik heb nood aan zon!!! En ik heb nog meer nood aan blije mensen!!! Maar wie niet? Gelukkig kan ik na het harde labeur in de sportzaal genieten van enkele minuutjes zonnebank. Oké, 't is geen echte zon, maar ik krijg er wel wat kleur van en da's toch ook niet onbelangrijk. Anders zie ik de winter zo wit als een lijk en da's echt geen zicht aan een receptie ;o)) (les excuses sont faits pour s'en servir)
En tot slot zijn er de uiterst slechte eetgewoonten. Misschien zouden ze bij WW wat meer rekening moeten houden met de lange winterperiode vol korte, koude en donkere dagen. Wat kan je in de winter zoal gezond eten opdat je er een gevoel van voldoening aan over houdt? Welk fruit? Welke groenten? Ik kan toch moeilijk élke dag soep eten??? In de zomer gaat het zoveel makkelijker, heb je niet zoveel honger en kan een slaatje al soelaas brengen. Natuurlijk zijn er dan wel de ijsjes waar je moet aan weerstaan, maar die kun je compenseren met véél fruit!!!
Zondag heb ik zwaar gezondigd, ik durf mijn punten zelfs niet te tellen... Ik heb om te beginnen een acht gegeten, vervolgens een lekkere mattetaart en daarna zo'n goeie grote croissant met suiker op en crème vanbinnen in. In de namiddag heb ik een Fristi gedronken en tot slot een glacé (tompoes) gegeten. Om de dag slecht te eindigen: een curryworst!!! Shame on me... Hopelijk ben ik niet bijgekomen, daar zou ik niet mee kunnen leven!!! Bang afwachten tot woensdag en proberen te weerstaan... aan de WINTERBLUES!
Ik heb nog nooit zo hard naar de zomer verlangd, maar ik voel in mijn kleine teen dat hij niet lang meer op zich zal laten wachten. Heb je de zonsondergang gezien gisteren??? En toen het begon te regenen verscheen er ook nog eens een gigantische regenboog!!! Ik ruik de verse lentelucht nog net niet... maar... ik voel links en rechts al een lentekriebel ;o))
Benodigdheden: - 2 kalfslapjes - 2 sneetjes ganda ham of WW rauwe ham - 100g boursin cuisine light (look & fijne kruiden) of philadelphia kaas - 200g gekookte aardappelen - 500g groenten - 1 grote ui - 1 kleine tomaat - 2 x 2kl (10ml) Becel boter - peper, zout, bieslook, etc. - witte wijn - 1/2 potje Vitalinea room
Bereiding:
Ikzelf heb dit lekkere smulgerecht klaargemaakt met snijboontjes, maar je kan evengoed wat anders van groenten kiezen. Ik zoek eigenlijk nog naar een groente die beter bij het geheel past, misschien kunnen jullie me wel helpen?
Snijd de ui fijn en stoof hem in 10ml boter. Doe er de gekuiste groenten bij. Snijd de tomaat in blokjes (haals hart en nieren (lees: sap) eruit), deze heb je op 't eind nodig voor de afwerking van de saus.
Schil enkele aardappelen en kook ze in een weinig water met deksel op de pan.
Bestrijk je kalfslapje met 'n beetje boursin cuisine en leg er een sneetje ganda ham op. Rol het geheel op en steek er een prikkertje (of 2) door (vb. tandenstoker). Bak je rolletje in 10ml boter op een zacht vuur. Hoe harder je vuur, hoe sneller de buitenkant gebakken is, maar hoe rauwer de binnenkant blijft!!! Je vlees heeft dus tijd nodig om ook binnenin klaar te zijn.
Deglaceer (mooi woord eh) je pan met 'n glas witte wijn en laat de wijn enkele minuutjes inkoken. Doe de rest van de boursin cuisine in je pan en laat smelten. Voeg 'n beetje room toe en breng de saus op smaak met wat bieslook. Voeg de tomaat in blokjes toe en laat nog even sudderen.
Bereiding: Haal het groene hartje uit de tomaten en leg de tomaten in een plastic pot (groot genoeg zodat ze straks allemaal onder water kunnen). Snijd de ui fijn en doe hem in een andere plastic pot. Snijd de groene paprika fijn en doe hem bij de ui. Breng water aan de kook (waterkoker). Snijd ondertussen de gele paprika fijn en doe hem bij de ui en paprika. Giet het kokende water over de tomaten en zorg dat ze allemaal onder liggen. Schil de wortelen. Zet een middelgrote kom op een hoog vuur en verhit 2 koffielepels olijfolie met basilicum. Pel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe alle in blokjes gesneden tomaten in de kom op het vuur en zet het vuur zachter opdat de tomaten rustig kunnen inkoken. Zet een grote kom op een hoog vuur en verhit 3 koffielepels olijfolie met basilicum. Snijd de wortelen fijn en doe ze bij de ui en paprika's. Doe nu alle groenten in de grootste kom en stoof alles gaar. Dit duurt zo'n goeie 10min. Kruid naar smaak met peper. Wanneer de wortels niet meer rauw zijn, maar ook nog niet helemaal mals, haal je beide kommen van het vuur. Meng de tomaten voorzichtig onder de groenten en doe er het kalfsgehakt bij (het kalfsgehakt is NIET voorgebakken). Vergeet ook niet de gezeefde tomaten bij in de kom te doen! Zet de kom terug op een hoger vuur zodat alles samen rustig kan pruttelen. Kruid naar smaak met paprikapoeder, cayennepeper, nootmuskaat en basilicum. Vergeet de look niet!!! Wacht hiermee tot het einde, wat dit verliest het snelst zijn smaak... Het geheel is klaar wanneer zich boven op de saus donkere kringen van de olie vormen.
Je hebt nu ongeveer 2,5kg spaghettisaus gemaakt, proficiat!! Verdeel in kleinere porties van +/- 250g en reken per portie 2,5P Samen met een verzadigde portie volkoren pasta (4P) heb je 'n lekker, mager en gezond avondmaal.
Benodigdheden: - 1 zakje groentenmix voor de wok (in de Delhaize heb keuze te over, mijn voorkeur gaat naar de gewone groentenmix) - 1 dubbele kipfilet in blokjes gesneden *3P-verzadigde portie* - 1/2 citroen - 1kl (5ml) Becel boter *1P* - kippekruiden - peper - gemberpoeder
Bereiding: Snijd 1 citroen in 2. Smelt de kl boter in een pan. Strijk elk blokje kip langs de citroen en bak vervolgens de kip in de pan. Bestrooi naar smaak met wat kippekruiden en peper. Ondertussen zet je de wokpan op een middelhoog vuur en doe je de inhoud van de groentemix erin. Roer regelmatig om!!! Bestrooi de groentenmix met wat gemberpoeder. Wanneer de groenten half gaar zijn (check met de worteltjes) doe je er de kip bij. Zet je deksel op de wokpan en laat nog zo'n goeie 5min. pruttelen.
Schep de helft in een kom en eet smakelijk!!! Schep de andere helft in een andere kom en smul er morgen van.
Uiteraard kruid je naar eigen smaak, maar ik vind dat de groentenmix een fantastiche geur en smaak afgeeft en heb ondertussen al geleerd niet teveel met kruiden te experimenteren.
Ergens ben ik natuurlijk héél zwaar teleurgesteld, maar... het ligt dan ook helemaal aan mezelf!!! Ik had maar moeten kunnen weerstaan aan al dat lekkers. Ik kan dus alleen maar boos zijn op mezelf.
Anderzijds, volgens de coach is het normaal dat je in 't begin méér afvalt en hoe langer je bezig bent, hoe minder snel je afvalt. Het belangrijkste is tenslotte dat ik afval en niet bijkom!!! Ik in totaal nu toch al een volledige kilo kwijt!!!
Daarenboven wordt je 's avonds gewogen, met schoenen en kleren aan en na een dagje lekker smullen. Deze week ging ik 's morgens nog eens op de weegschaal staan en ze gaf 56,9kg aan!!! 't Is héél lang geleden dat er nog 56 stond!!!
En ik blijf het herhalen, ik eet en leef veel gezonder!!! 't Is immer niet altijd even gemakkelijk voor 1 persoon te koken...
Gisteren zijn we lekker gaan eten in de Clijne Taefel. En ja, ik heb natuurlijk weer gezondigd. Maar ik ben sinds gisteren ook snipverkouden (verstopte neus, ontstoken trommelvlies, keelpijn,...) en dus vond ik dat ik "iets" verdient had. Bovendien had ik van de ganse dag nog niet veel gegeten (rozijnenbrood met boter, véél boter) en dus nood aan écht voedsel. De dessert was warme rijstpap met bruine suiker. Zo had ik mijn calciumproducten binnen de peperroomsaus zorgde voor de vetten. Het heeft me echt gesmaakt!!!
Vanmorgen heb ik lang in bed gelegen. Mijn zieke kop wou 't daglicht nog niet zien en dus heb ik voor 1 keer toegegeven. Als ontbijt heb ik een peer gegeten. En nu ik honger begon te krijgen heb ik 300g wortelen en een halve ui gestoofd in 1kl Becel boter gegeten met 100 kabeljauw. Ik zit vandaag dus nog maar aan 3 punten... En ga, als de ziekte het toelaat, vanavond sporten!!!
Morgen word weer moeilijk, de ganse dag in de slagerij tussen al het lekkers... Ik zal zelf voor wat afleiding moeten zorgen, al weet ik nog niet meteen hoe!
- Je elke dag minstens 2calciumproducten MOET innemen?
- Je elke dag minstens 2 punten aan gezonde vettenMOET spenderen?
- Je elke dag minstens 200gfruit en minstens 300ggroentenMOET opeten?
- Je elke dag minstens 1,5l water of calorie-arme dranken MOET drinken?
- Je elke dag minstens 30g koolhydraten verzadigd met vezels MOET opeten?
- Je elke dag minstens 0,8g eiwit/kg lichaamsgewicht MOET opnemen?
- Je elke dag minstens 30min. aan sportMOET doen?
- Je elke dag max. 4PMAG sparen?
Dat zijn veel MOET'jes, maar vergeet niet dat je bij WW écht àlles mag eten op voorwaarde dat je je aanbovenstaande regels houdt!!! Dit zijn namelijk de basisbouwstoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te kunnen functioneren.
Het ene kan niet zonder het andere en omgekeerd. Denk dus niet dat je zal afslanken door enkel toast, confituur en snickers te eten!
In de toekomst zal ik proberen jullie via mijn blog enkele kilo's lichter te maken. Aarzel dus niet contact op te nemen, indien er vragen en of opmerkingen zijn!