Inhoud blog
 • Hier ben ik nog eens...
 • Te lang geleden
 • Nieuwjaarswens...
 • Reactie op vorig bericht...
 • Stand van zaken...
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

  Zoeken in blog

  Harttransplantatie
  Blog voor en door ruilhartpatiënten
  26-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met vakantie...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Even de drukte en de sleur van alledag vergeten. Jawel, net een 10-daagse vakantie met het gezin achter de rug. 3 dagen Normandië, waar we onthaald werden in een nooit gezien supervriendelijke en overheerlijke B&B. Een Frans koppel had de hotel horeca 2 jaar geleden achtergelaten om een eigen 'Bed & Breakfast' te starten en dat het een schot in de roos was kunnen wij meer dan beamen! Uitgebreide ontbijten met huisgemaakte yoghourt en gelei, mmm overheerlijk! Als je ooit in de buurt van de landingstranden van Normandië een overnachting zoekt raad ik 'Les chaufonniers' aan. Neem alvast een kijkje op www.leschaufonniers.com.

  Na 3 dagen vertrokken om iets meer zuidwaarts te rijden naar St-Briac-Sur-Mer. Een prachtige omgeving, amper 65 km ten zuiden van de Mont-St-Michel. Overnachtingen in een appartement van een site genaamd 'Kermael'. Niet dat ik daar echt tevreden over was, de kamers vond ik nogal vuil, maar de accommodatie mocht er wel wezen: een binnen- en buitenzwembad, 2 pingpongtafels (voor ons een troef), een weliswaar beperkte fitnesszaal en gratis WIFI internet. Gelukkig maar, want de enige echte tegenvaller was het weer. Bewolkt en de laatste 3 dagen zelfs hevige regenval, zodat we zelfs besloten een dagje vroeger huiswaarts te keren.

  Maar al bij al toch lekker ontspannen, ook aan de prachtige (natuur) kust, tussendoor 's morgens gaan joggen en heel wat mooie dorpjes en steden bezocht. Al bij al een 10 dagen die me echt hebben doen ontspannen en mij ook de problematiek van m'n transplantatie lieten vergeten. God, wat kan ik nu toch zoveel terug wat 2 jaar geleden helemaal niet mogelijk was. Ik blijf bezorgd over m'n nierfunctie maar ik blijf tegelijkertijd zo dankbaar voor alles wat ik nu nog elke dag krijg. In het bijzonder denk ik ook hier weer aan een schoonbroer die 3 weken geleden zijn 1,5 jaar strijd tegen kanker heeft verloren. Mijn gedachten zijn ben hen: m'n 2 schoonbroers Rudi en  Sylvain en een toffe collega harttransplant zaliger Willy.

  Vanaf morgen weer bloedname. Afwachten maar weer wat de nierfunctie oplevert. Ik ga nog even 'de kat uit de boom kijken' en een 2 à 3-tal maanden afwachten alvorens een definitieve beslissing te nemen om deel te nemen aan de studie met Certican.

  Tot binnenkort! En ook aan allen die dit lezen, een fijne, rustgevende en ontspannende vakantie toegewenst. 

  26-07-2009 om 23:04 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse controle - Jaar 2 - Deel 2
  Dag 2 van de jaarlijkse controle. 's Morgens de biopsie. Perfecte drukken en debieten werden gemeten. De biopsie zelf werd niet uitgevoerd, ik ben immers een 'moeilijke' klant voor het nemen van biopsies. En vermits echo, drukken en debieten in orde waren, zag Dr. Droogné geen noodzaak in het nemen van biopten.

  's Namiddags een gesprek met Sandra i.v.m. mogelijke deelname aan een studie voor de inname van Certican i.p.v. Prograft. De Prograft heeft op 2 jaar tijd m'n nierfunctie verslechterd; de klaring van m'n nieren zit ergens in de buurt van 48 ml/min. Op dit moment geen probleem, maar hoe zal dit verder evolueren. Verbeteren kan alvast niet en hoe snel zal het gaan dat de nierfunctie verder afneemt? Een klaring minder dan 30 is al problematisch, dus ...

  Certican, een nieuw anti-afstotingsmedicijn heeft die nefaste invloed op de nieren niet. Natuurlijk zijn er heel wat andere bijwerkingen aan dit nieuwe produkt, dus dat maakt de keuze om in de studie in te stappen weer net niet zo makkelijk. Ik heb even bedenktijd voorzien. Ondertussen zijn er bij mij al heel wat vragen opgedoken, die ik alvast nog aan Sandra ga stellen alvorens ik al dan niet m'n toestemming geef voor deelname. Wordt vervolgd ...

  In de late namiddag nog RX en longfunctie, even een babbel met Prof. Van Haecke, ondermeer i.v.m. de studie voor Certican i.p.v. Prograft, nog avondeten in het ziekenhuis en dan zelf met de auto huiswaarts. En vandaag al direkt een lange dag van deliberaties op school.

  Maar het zwaartste is achter de rug. Nu maar eens rustig alles laten bezinken, want de goede resultaten van m'n hartcontrole werden wel wat overschaduwd door het feit dat m'n nieren op 2 jaar tijd al zoveel moesten inboeten. Maar dan was er nog snel daaropvolgend het droevige nieuws van Yasmine en Michael... met welk recht zit ik dan hier te klagen vraag ik mezelf wel eens af...

  Walter.

  26-06-2009 om 22:57 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  24-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse controle - Jaar 2

  Even een kort relaas van de eerste dag van de tweede jaarlijkse controle na m'n harttransplantatie...

  Vanmorgen rond 5u30 vertrokken om toch maar zeker tijdig in GHB te Leuven te arriveren. En op tijd was ik dus... 7u05 ;-)
  Even aanschuiven bij de inschrijvingen, naar eenheid 435 en kwart voor 8 stond ik reeds op m'n kamer. Daar kreeg ik quasi onmiddellijk van Sara het lijstje van m'n 2-daagse onderzoeken. Na de bloedname eerst wat eten. Kennis gemaakt met m'n collega transplant en even op bezoek bij Wouter (transplant van nu 5 maanden).

  In de namiddag stonden de eerste onderzoeken op het programma...
  - echocardio
  - ecg
  - bloeddrukmeting 24u
  - holter
  - bmc

  Thorax en wervel werden uitgesteld tot morgen, vermits ik reeds vastgekluisterd was aan de holter.

  Voorlopig nog geen officiële resultaten gekend, maar alvast goed nieuws van de echo en een verbetering van het botweefsel. Vorig jaar, de periode toen ik nog sukkelde met m'n versnelde schildklierwerking, was het botweefsel sterk achteruit gegaan. De situatie zou zich nu hersteld hebben tot een niveau van voor de schildklierproblemen.

  Goed nieuws tot nu toe dus. Morgen nog het iets 'lastigere' maar zo belangrijke 'rechterhart' onderzoek, de RX-onderzoeken en tot slot nog eens serieus alle lucht uit m'n lichaam blazen op de afdeling voor het testen van de longfunctie. Ik houd jullie op de hoogte.

  Walter.

  24-06-2009 om 18:36 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 1 week te gaan tot ...
  Inderdaad, dag op dag volgende week ga ik naar GHB voor m'n tweede jaarlijkse controle. Af en toe maakt het me toch wat zenuwachtig, ooooh ja ik voel me goed, maar toch sluipt de onzekerheid soms om de hoek. Ze zullen toch niets verdachts ontdekken, moet ik 2 of 3 dagen blijven? Hopelijk alvast toch niet langer, want dan is er echt iets mis.

  Raar, die vragen als je jezelf ok voelt, maar toch. Ieder die al heeft meegaakt wat wij harttransplanten hebben doorgemaakt, (h)erkennen die onzekerheid, een onzekerheid die wegebt met elke dag die je zonder problemen doormaakt, maar een onzekerheid die dan plots weer even snel met momenten de kop opsteekt.

  Maar, ooh welk recht heb ik om te klagen? Helemaal GEEN recht! Enkel bewondering voor de artsen en verpleegkundigen van GHB te Leuven en een blijvende, onuitgesproken dank aan m'n donor, die ik nog steeds elke avond voor het slapen gaan in gedachten neem en bedank voor dit levenswonder. En hij laat me weten dat het goed is en voorbestemd was...

  Walter.

  17-06-2009 om 15:37 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even weer wat nieuws...
  Hoikes allemaal. Inderdaad, het is weer een tijdje geleden dat ik iets van mezelf liet horen. Hoe zou dat komen denk je? Jawel, het betekent meestal wel dat het goed gaat, zo goed dat ik het te druk heb om iets te schrijven in m'n blogje. Druk met het werk op school - inderdaad - als men beslist om het ganse netwerk over te schakelen op een nieuwe server met nieuw client-server besturingssysteem en daarbij meer dan 100 PC's in het netwerk moeten worden opgenomen... dan is dat geen sinecure. Daarbij komt nog dat ik ook nog eens verantwoordelijk ben voor een tweede netwerk van een 20-tal PC's op school. Kortom: met 10 uurtjes per week 'a hell of a job'.

  Maar soit, ik klaag niet, het lukt me wel. Soms is het wel iets te druk en dan heb ik weer die vervelende opstoten van een iets te snelle hartslag in rust, een iets te hoge bloeddruk en mezelf 'minder goed voelen' met een enorm zenuwachtig gevoel in de buik (raar gevoel maar beter kan ik het niet omschrijven). Gelukkig is het allemaal van voorbijgaande aard.

  Ondertussen heb ik de 6de week van 'Start to Run' afgerond. Zo dadelijk  de eerste dag van de 7de week - ik ben benieuwd of het gaat lukken? Het schema voor vandaag: 5' lopen - 1' wandelen - 6' lopen - 2' wandelen - 7' lopen - 2' wandelen - 8' lopen - 1' wandelen. Tegen het einde van de week wordt het al 10' lopen. Toch wel een inspanning, ik hoop echt dat het lukt.

  Het fietsen is door het loopprogramma wat op de achtergrond geraakt, maar ik wil er alvast opnieuw mee starten als het weer het toelaat.. Fietsen buiten is immers veel gezelliger dan op de hometrainer en ik kan er tegelijk iets nuttigs aan koppelen zoals een bezoekje aan het ziekenhuis van Turnhout (nog eens 'oude' bekende gaan opzoeken bvb) of sociale bezoekjes afleggen.

  Kortom, het gaat goed met me en ik begin al af te tellen voor m'n tweede jaarlijkse controle, half juni eerstkomende. Toch weer wat spanning dan, maar te vroeg om me daar nu al druk over te maken.

  Tot het verslag van m'n tweede jaarlijkse controle dan maar weer...

  Walter.

  11-05-2009 om 18:51 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3-maandelijkse controle
  Afgelopen vrijdag was het weer zover. Opnieuw naar GHB te Leuven voor m'n 3-maandelijkse controle. Geen risico's genomen, dus om 5.00 uur opgestaan, om 5u35 vertrokken en jawel, gene files dus reeds voor 7.00 uur aangekomen. Liever te vroeg dan te laat, m'n bloeddruk zou alvast iets beter zijn dan anders Rond 8u30 het eerste onderzoek: de longfoto. Na 10 minuten onmiddellijk naar echo-cardio voor EKG en een echo van het hart. En jawel omstreeks 9.00 uur stond ik al terug op de afdeling 435. Het was nog nooit zo snel gegaan... Ik was amper aan het babbelen geraakt met een aantal collega-harttransplanten of Sandra kwam me al bij haar roepen. Een leuke babbel met Sandra, die we spijtig genoeg minder en minder gaan zien op dagzaal Maar wel leuk voor Sandra zelf, haar initiële 'liefde' tegemoet, nl. opleiding geven. Ook de D-cursus die ze daarvoor momenteel volgt, bevalt haar uitstekend. Fijn voor haar en gelukkig voor ons houdt Sandra wel 'voeling' met haar toegenegen transplanten en de ganse afdeling.

  Nog even de controle van de Helping Hand, waar ik zowaar een resultaat van quasi 100 % behaalde op de stiptheid van inname van m'n medicatie. Nog even bij de dokter van dienst, die liet verstaan dat alle onderzoeken een positief resultaat opleverden. Vandaag nog gebeld met professor VanHaecke voor de resultaten van de bloednames: alles OK enkel de L-Thyroxine (schildklierfunctie) moet nog eens opgehoogd worden tot 150 µg.

  Ik voel me ook goed, net nog gewerkt in de tuin en daarna gaan lopen (de derde dag van het 'Start to Run' programma) en alles lukt wonderwel. Ik ben nu wel wat moe, maar ja al die activiteiten en het vroege opstaan eist ook een beetje z'n tol. Zo dadelijk ff lekker lui de zetel in met samen met Monique en lekker nagenieten van ene leuke dag samen. Morgen eindelijk nog eens op familiebezoek, ook dat was weeral enkele weken geleden, maar ja ze wonen dan ook wel niet naast de deur...

  Voila dat was het weer, tot een volgende verslag en laat niet na mij te mailen op walter.baeckelmans@telenet.be als je een vraagje hebt of gewoon even iets meer wil weten over mijn ervaringen met m'n hartransplantatie. 24 juni 2009 moet ik terug naar GHB voor m'n 2 (of 3?) dagen jaarlijkse controle. Wat vliegt de tijd toch als het goed gaat: 20 juni 2007 - de dag van m'n transplantatie - nu al bijna 2 jaar!

  Walter.

  21-03-2009 om 22:09 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we weer even...
  Even een up-date van m'n huidige toestand... Kort en bondig: goed tot zeer goed! De snelle hartritmes zijn sinds de afbouw van de Prograft echt wel vaker tot altijd onder controle. Enkel het koude weer durft m'n hartje wat sneller doen kloppen, maar dat is niet meer dan normaal denk ik zo. Ook het voltijds werken gaat me goed af, hoewel ik het zeer druk heb. Nieuwe IT-installaties op school en opnieuw een halve lesopdracht lesgeven, het brengt heel wat werk met zich mee. Je zou al vergeten dat ik pakweg 2 jaar geleden amper uit de zetel kon...

  Oh ja... en eindelijk gestart met het 'Start to run'-programma. Enkel het koude weer gooit roet in het eten. Ik ben dus nog maar 2 keer kunnen gaan lopen, maar so far so good. Een hartslag van rond de 140 tijdens het rustig joggen, ik denk dat dat niet abnormaal is. Het fietsen op de hometrainer, telkens om de 2 dagen 1 uur aan een stuk, houd ik wel degelijk goed vol. Het koude weer is ook niet echt uitnodigend om lange afstanden te gaan wandelen, maar ik probeer zoveel mogelijk boodschappen te voet en/of met de fiets te doen. Ik kijk alvast uit naar beter weer, maar nu het niet anders kan doe ik dan maar zoveel mogelijk trappen op school. Ook een beetje training tijdens de uitoefening van m'n job.

  Zo, dat was het voorlopig. Tot het volgende verslag.
  En nu de eerstvolgende dagen eens terug wat tijd maken voor m'n sociale contacten! Tot later...

  01-02-2009 om 19:58 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  10-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug voltijds aan het werk...
  De eerste voltijdse werkweek is achter de rug. Inderdaad, mijn tijdelijke stemproblematiek (door wegname van m'n schildklier september 2008) verhinderde me om 11 u les per week te kunnen geven. Eind oktober was m'n normale stem al helemaal terug in orde maar ik genoot er toch nog maar even van om niet voltijds te moeten werken. Maandag 5 januari startte ik dus eindelijk terug voltijds, d.w.z. effectief 11 u lesgeven per week en daarbovenop 16 u BPT (onderhoud computerpark van de school) per week. Dinsdagmorgend liep het al fout, nu ja ... 'al' is achteraf gezien wel te sterk uitgedrukt. Het was reeds zondagavond begonnen: een verhoogde hartslag in rust en enorm beven. Eerst dacht ik, het zal wel de extreme vrieskou zijn en misschien was het een 'meespelende' factor, maar alleszins niet doorslaggevend. Maandag gaan lesgeven, maar ik voelde me de ganse dag heel 'opgedraaid' en echt niet goed in m'n vel. Dus dinsdagmorgend even naar Sandra van Leuven gebeld en hop, de wagen in en met m'n vrouwtje Monique naar ginder.

  Tijdens het wachten kennis gemaakt met Vanessa Vanwest, een collega-harttransplante van Brugge - we hadden eerder al gemaild maar elkaar nog nooit gezien. Een fijne, maar te korte babbel. Vanessa werd immers weggeroepen voor onderzoeken en ook ik diende bloed te laten trekken en een EKG te laten nemen. Het EKG wees geen enkel probleem aan, enkel die verhoogde hartslag maar dit was alleszins heel geruststellend. Waarschijnlijk stond de bloedspiegel van de Prograft te hoog, suggereerde de dokter van dienst. En inderdaad, een telefoontje diezelfde namiddag bevestigde dit vermoeden - ik mag de dosis Prograft 's avonds van 6 mg naar 5 mg reduceren.

  's Avonds thuis ging m'n hartslag terug naar normaal (ong. 88 bpm). De overige dagen van de week schommelde de hartslag wat - 's morgens wat hoger dan normaal maar het beterde al snel in de loop van de dag. Afwachten is de boodschap maar momenteel is de hartslag alvast veel beter onder controle dan vorige week zondag.

  Het blijft toch altijd een beetje spannend; men heeft mij al zo vaak verwittigd in de zin van 'je kan al eens dagen hebben dat het minder goed gaat', maar telkens duikt dan toch een beetje ongerustheid op. Fantastisch hoe men dat in Leuven opvangt, een telefoontje en je kan altijd onmiddellijk langskomen voor controle. Voor mij echt een geruststelling en dat heb ik nog vaak nodig, vooral bij iets hogere hartritmes dan normaal. Het trauma van weleer blijft nog steeds wat nazinderen...

  Bij deze wens ik jullie allen vooral een GEZOND en HARTELIJK 2009 toe. Laat ons NU vooral even stilstaan bij het zinloze geweld in het Midden-Oosten. Zonder enige partij te kunnen of willen kiezen , kan ik alleen maar stellen dat geweld beantwoorden met geweld enkel een escalatie van geweld veroorzaakt en een impasse tot stand brengt. Laat ons nadenken over hoe het ook anders kan...

  Walter.

  10-01-2009 om 20:49 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3-maandelijkse controle
  Even een kort relaas van m'n drie-maandelijkse controle, afgelopen donderdag. Kort en bondig: het gaat goed. De nierfunctie is gelijk gebleven (niet verbeterd, maar zeker ook niet verslechterd); de creatinine staat momenteel op 1,6. Dit is natuurlijk te hoog, maar ik vermoed stellig dat dit niet iets is om me direct zorgen over te maken, anders zouden ze in Leuven al wel iets gezegd hebben. Daarentegen stond m'n bloeddruk veel te hoog (18/12; 15/10; ...). Nu ja, weeral 3 kwartier in de file gestaan en dan die vervelende buikgriep en het beetje zenuwachtigheid bij de onderzoeken, zouden die geen bepalende negatieve factor hebben gespeeld? Vandaag is die bloeddruk alleszins terug genormaliseerd, maar ja nu ben ik rustig thuis he. Prof. Van Cleemput vond het toch noodzakelijk dat ik een bloeddrukverlagend middeltje zou bijnemen. Vanaf volgende week komt er 1 pilletje Amlor bij dus. Voor de rest was alles ok; ook de schildklierfunctie stond binnen de gewenste waarden.

  Nu hopelijk nog verlost geraken van die vervelende virale (buik) infectie,want ik voel me nog steeds met periodes heel misselijk; heb diarree, buikkrampen en hoofdpijn. Oh ja, en voor die stoelgang neem ik momenteel Enterol en op aanraden van Leuven neem ik de CellCept nu gespreid over de ganse dag (dus 4 innames per dag i.p.v. 2).

  P.S
  Ik neem vanaf nu ook deel aan het onderzoek "MAESTRO-Tx"; een 15-maand durende studie naar de effectiviteit en kostprijs van therapietrouw-verhogende interventies bij patiënten na hart-, lever- en longtransplantatie.

  Mijn huidige medicatie ziet eruit als volgt...

  Overdag
  6 mg Prograft (8 u)
  3 x 500 mg CellCept (1x 8u / 1x 10u10 / 1x 14u45))
  L-Thyroxine 100 µg (1x 8u)
  Zestril 10 mg (1x 8u)
  Emconcor Mitis (1x 8u)
  Amlor (1x 8u)
  Enterol (1x 8 u)

  's Avonds (20 u)
  6 mg Prograft
  1 x 500 mg CellCept
  40 mg Pravasine
  Enterol (1x)


  13-12-2008 om 14:48 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net voor m'n controle...
  Donderdag 11 december a.s. nog eens op controle naar Leuven. Tijd om nog eens kort en bondig m'n huidige gezondheidstoestand te bloggen. En net zoals collega Thomas het al in zijn blog vermeldde, kan ik het ook beamen dat 'Hoe gaat met nu met je' een verdomd moeilijk te beantwoorden vraag is.  "Hey Walter, amaai zeg jij ziet er goed uit; je bent aangekomen, echt wonderbaarlijk wat ze allemaal kunnen tegenwoordig!"

  En dat is de waarheid en niets dan de waarheid, maar de 'onzichtbare' kwaaltjes, tja daar moet je mee leren leven zekers... Soms onverwachte moeheid, gelukkig niet elke dag, maar een inspanning van het afgelopen weekend kan wel enkele dagen last veroorzaken. Zo ben ik afgelopen zaterdag nog eens naar een fuif (jawel!) geweest en tot 3u 's morgens op de dansvloer gestaan. Wie had dat 1,5 jaar geleden durven dromen?

  Chronische diarree, vaak voorafgegaan door 'rommelige' darmen en korte periodes van misselijkheid. Misschien heeft ook de huidige winterperiode er veel mee te maken? Maar dan weten dat je toch 1 uur op de hometrainer kunt fietsen, opbouwend van 50 Watt tot 125 Watt en dit met intervallen van 15 à 20 minuten, waarbij de hartslag maximaal 125 gaat, mmm helemaal niet slecht denk ik dan. Of wat dacht je van m'n wandeltocht (nu ja noem het bijna snelwandelen aan een gemiddelde van 6,5 km/u) gisteren van 1,5 uur zonder rustpauze tussenin. Is het dan niet normaal dat het de volgende dag minder goed gaat en dat je jezelf moe en wat kortademig voelt. Neem er dan nog bij dat ik ook full-time aan het werk ben, dus conclusie: wie durft er hier te klagen? Ik zal alvast de laatste zijn!

  Tot eind van deze week met de resultaten van m'n onderzoek van 11 december...

  08-12-2008 om 22:02 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HARTelijk nieuws

  Amerikaans meisje leeft 4 maanden zonder hart

  Een 14-jarig Amerikaans meisje heeft bijna vier maanden zonder hart geleefd. Een machine nam de functie van haar hart over terwijl ze in een ziekenhuis in Miami op een donorhart wachtte.

  Een eerste harttransplantatie op 2 juli mislukte. Daarna heeft D'Zhana Simmons tot 29 oktober op een nieuw donorhart moeten wachten. In de tussentijd lag ze in het Holz kinderziekenhuis aan een machine die via twee pompen de hartfunctie nabootste. "Nog nooit heeft een zo jong iemand zo lang zonder hart overleefd", zegt Marco Ricci, de directeur van de pediatrische hartchirurgieafdeling van het universitair ziekenhuis van Miami. Het systeem met de twee pompen wordt meestal gebruikt om de hartfunctie te ondersteunen, niet om het hart volledig te vervangen. (BVH)

  21-11-2008 om 15:03 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weggeweest...
  Deze titel kan je letterlijk en figuurlijk opvatten. Het is inderdaad weeral een poosje geleden dat ik nog eens een berichtje poste op mijn blog. Maar ook vorige week, de herfstvakantie ben ik letterlijk weg geweest. Een ganse week ontspannen in de Ardennen heeft echt wel deugd gedaan. Slechts één uitzonderlijk goeie, zonnige dag, maar voor de rest toch kunnen genieten van fietsen en wandelen. Sommige heuvels geraakte ik fietsend inderdaad niet op - iets teveel hooi op m'n vork genomen - maar wetende dat de lichtere hellingen en een afstand van 15 a 20 km op een paar uur tijd lukte, deed me toch veel plezier. De laatste dag, de terugtocht naar huis toe eindigde in mineur. Net voorbij Luik begaf m'n Seatje van 10 jaar oud het. Monique en Bert met de trein huiswaarts, ik met Wouter in de Golf naar huis. Nu maar afwachten wat de kosten zullen zijn voor de herstelling van de Seat - misschien hangt er wel een nieuwe auto 'in de lucht'.

  Wat de gezondheid betreft gaat het redelijk goed - ik heb de laatste dagen weer wat last van verhoogde bloeddruk en meer beven, maar ik vermoed stellig dat het koude weer en de drukte op het werk er voor wat tussenzit. Af en toe ontspannend in de zetel een boek lezen is dus de boodschap. Ik tracht ook m'n trainingen bij te houden, maar op de hometrainer na een zware werkdag is niet altijd zo evident. Toch maar moeite blijven doen om eraan te beginnen - éénmaal ik bezig ben lukt het dan weer wel. Af en toe nog last van buikpijn en diarree - de oorzaak weet ik niet echt - heeft het toch met de medicatie te maken? Ook regelmatig een bloedneus, maar dat is dan weer een zwakke neusader (volgens mijn huisdokter). Waar ik vooral nogal last van heb is huiduitslag op de rug en vaak jeukt dat ook. Ook een gevolg van de medicatie? Toch eens navragen bij mijn volgende controle in december...

  Morgen nogmaals naar de tandarts - ditmaal voor het opvullen van 2 gaatjes. Een beetje gespannen wacht ik af dat er toch geen infectie mee gemoeid gaat. Voor de rest ben ik reeds opnieuw goed ingeburgerd op school; het is al bijna of ik nooit ben weggeweest. Nog steeds werk ik 3/4de van en volledige opdracht. M'n stem is dan wel helemaal hersteld, maar toch geniet ik nog van de verminderde prestaties. Als alles blijft goed gaan ga ik terug voltijds vanaf januari 2009.

  Voor de rest wil ik nog eens in het bijzonder denken aan mijn schoonbroer Rudy en m'n goede vriend Willy die nu reeds enige tijd overleden zijn. Eigenlijk denk ik aan hen vaak, maar ik wil hen ook nog eens speciaal onder jullie lezers aandacht brengen. 2 heel bijzondere mensen die je zomaar niet kan vergeten. Hun moed, doorzettingsvermogen en opgewektheid in hun uiterst moeilijke gezondheidstoestand was bijna onbegrijpelijk uitzonderlijk! Een echt voorbeeld voor ons allemaal.

  En tot slot wil ik ook nog de dokters en profs van de dienst endocrinologie van GHB danken voor hun snelle en gepaste 'ingrijpen' bij mijn schildklieroperatie van september laatstleden. Ook hun professionalisme en patiëntvriendelijkheid hebben voor mij in het bijzonder veel steun en vertrouwen gegeven.

  Dat was het dan weer voorlopig... Laat niet na te reageren op mijn berichten of als u meer informatie wenst over mijn ervaringen als harttransplant of een te snelle werking van de schildklier. U mag u mij steeds mailen op walter.baeckelmans@telenet.be

  Tot later...

  04-11-2008 om 21:34 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een up-date
  We zijn nu iets meer dan 3 weken na m'n schildklieroperatie en het gaat goed. Sinds gisteren ben ik volledig gestopt met de cortizoïden. De hartslag doet het voorbeeldig (80-88 bpm); de bloeddruk is zowaar nog beter (gemiddeld 12/8).  Over het algemeen voel ik me goed, ik heb nog wel last van een lichte vorm van diarree, lopende neus en hoesten. Vandaar dat ook een inspanning me sneller moe maakt, omdat het ademen door de neus wordt bemoeilijkt. Volgens de huisdokter heb ik een lichte, virale infectie - niets om me zorgen over te maken. Althans begint m'n trainingsschema terug op kruissnelheid te komen.

  Morgen hervat ik m'n werk. Weliswaar laat m'n stem (die nog steeds hees is) niet toe dat ik voltijds ga werken, maar ik ga toch proberen 6 lesuren/week te geven. De rest van m'n 22u/week worden aangevuld met ICT-uren (voor het beheer en het onderhoud van het uitgebreide computernetwerk(en) van de school).

  M'n tuinfeest van 2 weken geleden was een regelrecht succes. Ongeveer 50 genodigden genoten van de voorzieningen en vooral het weer en de zon waren van de partij! Ook wij waren uitermate tevreden met de toffe, gemoedelijke sfeer. Het werd liefst 3 u 's morgens! En dat zou ik geweten hebben; 2 dagen lang had ik er last van ;-) Hopelijk kan ik tegen een volgend blogverhaal een aantal foto's van het feest posten.

  Zo, dat was het weer even... Half oktober nog 2x naar Leuven voor NKO en bij de dienst endocrinologie. En hopelijk mag ik dan wachten tot half december, voor m'n 3-maandelijkse hartcontrole. Tot de volgende...

  30-09-2008 om 08:54 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilaan mezelf terug op gang trekken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben nu een weekje thuis en het gaat goed. Heb 's morgens nog wel last van een verhoogde hartslag maar dit is duidelijk niet hetzelfde en merkelijk beter dan vroeger. Trouwens tegen de middag is de hartslag veel beter en die blijft dan goed tot ik ga slapen. De bloeddruk is ook onder controle, ik had zelfs regelmatig een te lage bloeddruk (10/5). Kortom, ik ben goed aan het recupereren, maar de nieuwe medicatie (L-Thyroxine) zal nog moeten geregeld worden. Ook de afbouw van de cortisonen (nu nog 4mg/dag tot zaterdag a.s.) doet me heel veel deugd. Bijna gedaan met beven en dat lastige zenuwachtige gevoel. Ik ben ook terug gestart met wandelen en fietsen, weliswaar terug opbouwend maar het ging wel. Wel wat stijfheid en krampen achteraf maar dat heeft natuurlijk ook met de cortisonen te maken en zal nog wel beteren. Rustig fysisch opbouwen naar zaterdag a.s. toe, want dat wordt voor mij toch wel een speciale dag...

  Want van zaterdag a.s. gesproken, oh ja dan geef ik een tuinfeest ter ere van m'n 1 jaar en 3 maanden transplantatie. De genodigden zijn allemaal mensen die me op een heel bijzondere manier geholpen of bijgestaan hebben in m'n moeilijke periode, voorafgaande aan m'n transplantatie. De uitnodiging heb ik digitaal op de volgende URL staan: www.vaantjesboom.be/surprise/ Je moet maar eens een kijkje gaan nemen...

  Tot de volgende met het verslag van m'n tuinfeest...

  18-09-2008 om 13:56 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben thuis
  Sinds woensdag 10 september, de dag van het zwarte gat in het CERN ;-) ben ik thuis (en nog niet opgegaan in een zwart gat). Het was nog even spannend, toen ik 's morgens tijdens het ontbijt onwel werd. Inderdaad, m'n eetlust is plots veel minder, heb wat last van buikkrampen en diarree. Zal hopelijk na een tijdje wel overgaan, waarschijnlijk is het huidige hormonale evenwicht gestoord en ook de versnelde afbouw van de Medrol (ik zit nu aan 8 mg/dag en kom van 64 mg/dag vorige week!) een belangrijke factor daarin. Alleszins voel ik me voor de rest goed. De bloeddrukken doen het veel beter dan in het ziekenhuis en... zker ook niet onbelangrijk: dinsdag had ik m'n eerste catheterisatie. De drukken waren nu normaal (gemiddeld ongeveer 7,5) en, om het met de woorden van Dr. Droogné te zeggen: "De kransslagaders zijn echte autostrades". Toch heel goed nieuws.

  Nu nog regelmatige controles van de schildklier en volgende week dinsdag nog naar HTX voor een echo van het hart. Ik ga een abonnement nemen in Leuven ;-)

  Groetjes en tot binnenkort...

  11-09-2008 om 10:29 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toestand, 3 dagen na de operatie
  Het gaat goed. M'n hartslag is terug volledig onder controle (80-88 bpm in rust, dit na periodes van 112 bpm in rust!). De bloedwaarden zijn momenteel ook voortreffelijk; de calciumwaarden, die extra moeten in het oog gehouden worden zijn ook in orde. De Medrol eindelijk afgebouwd naar 16 mg/dag. Hopelijk enkel morgen nog deze dosis en dan opnieuw afbouwen? De bloeddruk is nog te hoog, maar krijgt meer aanvaardbare waarden (14/9 of 15/10); de hoofdpijn is nog niet volledig weggeëbt en speelt me vaak parten, maar dat zal ook wel beteren in de loop van de komende week. Nu enkel terug aankomen in gewicht, want raar maar waar doch ik ben opnieuw 1,5 kg afgevallen. Zit daar de hectische toestand van de vorige dagen toch voor iets tussen?

  Morgen mogen alle draineerbuisjes weg en ga ik hier vragen om tussendoor wat terug wat op de hometrainer te trainen. Met die schildklierproblemen had ik immers m'n fysische inspanningen op een laag pitje gezet. De grootste zorg momenteel is m'n stem, die wel iets verbeterd is tegenover gisteren, maar die toch heel schor en laag is. En volgens de assistente van de dienst endocrinologie kan dit wel maanden duren. Blijkbaar was ik dermate hypertheroïde, dat de operatie dan iets moeilijker verloopt en dat de stemzenuw lichtjes zou geraakt zijn. Herstel daarvan kan blijkbaar lang duren. Maar misschien kan ik ook plots 's morgens opstaan met een leuke verrassing dat m'n stem volledig terug in orde is. Afwachten wordt dit, maar in het slechtste geval met maanden in het vooruitzichtop herstel zal ik moeten gaan spreken met de directie van de school, want lesgeven lukt met zo'n schor stemmeke niet echt.

  07-09-2008 om 17:56 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie schildklier achter de rug...
  Een up-date vanuit de dagzaal van de afdeling HTX in Gasthuisberg. Het is nu zondag 6 september omstreeks 14 u.

  Ik heb eindelijk de moed gevonden om van hieruit mijn relaas van deze laatste, hectische dagen hier neer te schrijven...
  Woensdagmorgend 3 september omstreeks 9u15. Ik stap de klas binnen om m'n eerste lesuur van het schooljaar te geven. Bekende gezichten, een toffe meisjesklas die ik ook vorig schooljaar reeds had. Ik denk bij mezelf: "5 minuten inleiding en dan maar onmiddellijk met de deur in huis vallen..." Ik verwittigde dus de klas dat m'n GSM zou kunnen 'overgaan' (wat normaliter niet toegelaten is, maar dit was een uitzondering - ik moest bereikbaar zijn!). M'n woorden waren nog niet koud of daar kwam het telefoontje van de dienst endocrinologie. "Mijnheer Baeckelmans, we hebben een 'gaatje' gevonden om u morgen te opereren. U kan zich deze namiddag laten inschrijven."

  Toen ging het wel hectisch snel. M'n ziekenhuisbagage stond al klaar in de koffer van de auto. M'n vrouw Monique opgehaald bij Nike en samen richting Gasthuisberg. Ik werd gehospitaliseerd op de mij zo vertrouwde eenheid 435. Een toffe gebuur Jef deed me m'n zenuwen voor de operatie (die pas de volgende dag in de namiddag zou gebeuren) een beetje vergeten. Vanzelfsprekend een rotslechte nacht, maar dan in de loop van donderdagvoormiddag plots weer goed nieuws: ze kwamen mij al halen voor de operatie. Gedaan met de zenuwen, het ging nu snel gebeuren. Omstreeks 11 uur is men eraan begonnen, ik werd wakker omstreeks 14 u op de ontwaakkamer. M'n vrouwtje op weg naar hier, maar een ganse dag verloren moeite. Ze heeft me niet gezien, ik moest op de ontwaakkamer blijven tot 20u30. Omwille van de kans op nabloeden diende ik zolang daar te blijven. Spijtig want pijn of complicaties waren er niet.

  Vrijdag dan de eerste dag om te recuperen en een bezoekje van m'n vrouwtje dat eindelijk zin had: ik was op de kamer en in redelijk goede doen. Pijn heb ik eigenlijk niet, enkel de keel is een lastig gevoel, vooral de buisjes met de drainage voor het bloed. Ook m'n bloeddruk is te hoog en daar heb ik veel hoofdpijn van, maar de oorzaak is mijn insziens niet ver te zoeken: de hoge dosissen cortizoiden zijn de boeman. Gelukkig mag ik die nu gaan afbouwen. Vanaf morgen zondag mag ik naar 16 mg Medrol per dag. Ik vermoed stellig dat de bloeddruk verder zal dalen naarmate de Medrol verder mag afgebouwd worden.

  Ondertussen zijn we dus de 2de dag na de operatie en wat de eigenlijke ingreep betreft gaat alles goed. Ik krijg uit voorzorg wat calciumtabletten, maar voorlopig zijn de bloedresultaten in orde. Normaliter zou ik maandag ontslagen worden door de dienst endocrinologie. Maar professor Van Haecke van de dienst HTX wil me toch iets langer hier houden om me nauwkeurig op te volgen, vooral wat het calciumgehalte in het bloed betreft. Het grootste probleem momenteel is wel m'n stem: ik klink enorm hees en heb last met praten. De linker stembanden trillen niet voldoende - misschien vochtophoping. Dit zou na verloop van tijd wel verdwijnen, maar wie weet hoe lang dat kan duren. Een aantal dagen, maar men spreekt ook over misschien wel maanden. Oei, oei en dan voor de klas staan? Afwachten maar en hopen op dagen!

  Wordt dus vervolgd, misschien van thuis uit anders nog maar eens van hier uit... Tot dan!

  06-09-2008 om 14:17 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  27-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdubbeling Medrol en dan...
  Vandaag gebeld naar Leuven voor de resultaten van de bloedname. Zoals verwacht geen verbetering merkbaar. Voorstel is om vanaf nu tot en met volgende week dinsdag 64 mg Medrol/dag te nemen. Daar kijk ik niet echt naar uit, maar blijkbaar wil men het nog eens proberen. Alleszins is de zekerheid, dat men de schildklier gaat wegnemen door een operatieve ingreep sterk gestegen. De contacten met alle dokters (o.a. van de dienst HTX ) worden reeds gelegd. Volgende week dinsdag weet ik definitief meer. Geen makkelijke periode voor mij maar ik probeer er maar aan te denken dat er nog ergere gevallen zijn. Wie ben ik om te durven klagen, maar ja het is ook maar menselijk dat ik dit liever niet had willen meemaken...

  27-08-2008 om 19:59 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwachten...
  Vandaag terug naar Leuven, enkel voor een bloedname. De dokteres had het netjes en tof geregeld dat ik amper moest wachten; een luttele 15 minuten maar en de bloedname was afgelopen. Nu wachten op het telefoontje van haar. Maar zelf vermoed ik sterk dat dit gaat uitdraaien op een nieuwe ingreep, de situatie betert immers niet. Wordt vast vervolgd...

  26-08-2008 om 18:22 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals verwacht - Slecht nieuws
  Vandaag terug naar GHB voor controle van de schildklier. Het lag binnen de verwachtingen, de situatie is opnieuw verslechterd. Opnieuw dezelfde hoge hormoonwaarden als in juni. Vanaf vandaag opnieuw 32 mg Medrol/dag nemen. Indien de situatie volgende week maandag niet verbeterd is, moet ik contact opnemen met de dienst endocrinologie. Men zal dan verder beslissen wat de te volgen strategie is, maar hoogstwaarschijnlijk hangt er dan een nieuwe ingreep aan vast: verwijderen van de schildklier. Ik kijk er niet echt naar uit en hoop dat de situatie terug in positieve zin evolueert. We zien wel, maar zo kan het inderdaad niet verder. Een pols van 112 bpm in rust (deze morgend), opnieuw diarree, opnieuw 1 kg gewichtsverlies en amper geslapen door het enorm lastig, zenuwachtig gevoel - dit kan niet blijven duren. ER MOET IETS GEBEUREN! Hopelijk doet de Medrol eindelijk haar werk. En hopelijk kan men binnen 14 dagen in de urine 'zien' dat de er geen verdere restanten van de Cordarone te vinden zijn. Dat zou kunnen betekenen dat en operatie alsnog kan afgewend worden...

  19-08-2008 om 17:42 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 17/08-23/08 2020
 • 07/01-13/01 2019
 • 26/12-01/01 2017
 • 24/08-30/08 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 11/08-17/08 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 15/07-21/07 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 21/11-27/11 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 23/11-29/11 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 08/12-14/12 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Mijn favorieten
 • Website harttransplantatie
 • Ons hart
 • Hart- en vaatziekten (P. Bols)

 • Een interessant adres?


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!